Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

"Některé poloautomatické střelné zbraně mohou být snadno upraveny na automatické střelné zbraně, a tím představovat hrozbu  pro bezpečnost. Dokonce i bez změny na kategorii ?A? mohou být některé poloautomatické střelné zbraně velmi nebezpečné, mají-li vysokou kapacitu co do počtu dávek. Civilní použití těchto poloautomatickýchzbraní by proto mělo být zakázáno."

To je výňatek z oficiálního dokumentu. Ani slovo o dlouhých. Nezapomeň, že i takový Glock 17 vypadá jako samočinný Glock 18 a to samé platí o jiných pistolí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Některé poloautomatické střelné zbraně mohou být snadno upraveny na automatické střelné zbraně, a tím představovat hrozbu  pro bezpečnost. Dokonce i bez změny na kategorii ?A? mohou být některé poloautomatické střelné zbraně velmi nebezpečné, mají-li vysokou kapacitu co do počtu dávek. Civilní použití těchto poloautomatickýchzbraní by proto mělo být zakázáno."

To je výňatek z oficiálního dokumentu. Ani slovo o dlouhých. Nezapomeň, že i takový Glock 17 vypadá jako samočinný Glock 18 a to samé platí o jiných pistolí.

Autor?

Odkaz ke komentáři

Však proto píšu že jim tohle smetli ze stolu k přepracování viz. kde začíná a končí podobnost. U pistolí jak zmiňuješ se tvrdilo že se jich to netýká, pokud by zákon prošel týkalo by se to prakticky většiny, ať ve formě aktivně používaných (jak píšeš G18 adod.) tak ve formě prototypů (což byl taky protiargument k původnímu návrhu)

To stejný se týkalo i sběratelských zbraní a replik, u kterých to bylo v původním návrhu prakticky nad hranicí absurdna (to nemluvím o výrobcích dřevěných pažeb atd.).

Sumasumárum je to shit zákon, ale jak sem psal, nic není tak horký jak to vypadá.

Odkaz ke komentáři

Glock 43 už odpočívá v trezoru. Na Hecklera se čeká na květen, až to přitáhnou.Teď pomalu se začínám koukat po nějaký samonabíjecí pušce. Nejspíš asi vzor 58.  Kdyby někdo byl ochoten mi předat nějaké info, rady atd. nebo nedejbože by chtěl prodat, tak mi může poslat SZ. Budu vděčnej. 

Odkaz ke komentáři

Glock 43 už odpočívá v trezoru. Na Hecklera se čeká na květen, až to přitáhnou.Teď pomalu se začínám koukat po nějaký samonabíjecí pušce. Nejspíš asi vzor 58.  Kdyby někdo byl ochoten mi předat nějaké info, rady atd. nebo nedejbože by chtěl prodat, tak mi může poslat SZ. Budu vděčnej. 

tak gratuluji kdo ho ma na skladě ?

Odkaz ke komentáři

Chytnul jsem skladovku. Správce na mojí domovský střelnici s tim kšeftuje a jednu měl pro někoho, ten to odřek, ale zas to chtěl někdo jinej a nekonec minulej čtvrtek po střílení jsem tam tak zacmíral na baru a vypadlo z něj uplně náhodou, že mu tam zůstala, že to odřek i ten druhej. Takže dneska hned po otevření jsem stál ve dveřích s nákupkou a naditou prkenicí :-D Každopádně mi tvrdil, že má objednáno a že 4 měsíce mu nic nepřišlo. Malý Rugery prej neni schopnej dostat už víc než rok. 

Koukal jsem ještě na bulharský AK74, ale o tom vim už uplnou prdlačku a ani jsem to v ruce neměl. To teď celkem frčí, ale střelivo 5,45 se mi zdá celkem nedostupný, ačkoliv neni tak drahý jako dřív. Ovšem kombinace klasický česky pušky a ráže 7,62x39 je pro mě hodně lákavá. Takovej průnik stylu a klasiky s trochou skomírající národní hrdosti. Aćkoliv je mi jasný, že to neni žádná odstřelovačka. 

Miriablo: Na bazartunningshopu toho je sice dost, ale chtěj za to nesmysly celkem. 

Odkaz ke komentáři

Chtějí protože zbrojovka se pořád nemá k tomu vypustit novovýroby letošní a pokud už něco proběhlo tak jsou na ni stejně už zamluvenky, cenu si drží i ojetiny a tipuju že to ještě poroste, tendence na to jsou když si vezmeš kolik stály pár let zpátky. Mrkni na gazelu jinak. Nedelají sice černolak jako zbrojovka, ale jedná se o skladový skládačky, oproti 858kám. Měl jsem jednu nedávno rozloženou a to jsou fakt funglovky.

Btw. a co gločan, už si ho nechal zaštěkat, spokojenost?

Odkaz ke komentáři

Já jsem z něj už střílel minule. Tedlekráte nebyl čas. Naložil jsem ho (mám tendenci spíš řikat jí :-D) a ujížděl jsem, jak kdybych to ukrad. Nechal jsem si to, až pudeme s mladou zase střílet příští tejden. Je to rituál a chci se o to podělit. Každopádně spokojenost. Kromě G17 a G43 mi nic od Glocku v ruce nesedí. Doma jsem hned zkoušel, co to udělá za gatěma a paráda. To LCP by pro mě byl asi už moc cvrček a hlavně bych ho ani nesehnal. Tak jsem si vzal rovnou krabici s 50 včelkama, kdyby k nám vlezl nenechavec a v pondělí to jdu zaregnout a rovnou si nechám udělat další nákupko. :-D Ta G43 je paráda i v tom, že se závěr krásně natahuje. Skoro bych řek, že je to dělaný do ruky pro ženský. 

Na Gazely jsem koukal, ale chtěj za to 10 000,- a to AK74 stojí 11 000,- jsem koukal na Beareka. To už si člověk rozmejšlí. Ačkoliv teda bulharská provenience mi trochu smrdí. O tý AK74 jsem toho moc nenašel. Jestli to lidi nemaj... Nevim. Ale na videích, kde borec stříli do masa dělá ta AK74 solidní paseku. 

Odkaz ke komentáři

Nezaměňuju AK74 a AK47. Je to 5,45, to vim. Dostupnost je horší, ale jsou a nejsou nijak dražší. Ta AK74 bude nejspíš asi příjemnější na střílení a bude o dost přesnější. Jenže jak píšeš. V ruce jsem to neměl a ani jsem to neviděl nikde. Spíš se s nima docela roztrhnul pytel. Docela bych bral nějaký info o tý 58. Jak je to teda? Vyrábí se, nebo to mrskaj ze starejch dílů, nebo jsou všechny použitý? Jsou i teda i komplet novovýroby? 

Jo ta 43 je nejspíš asi akorát. Neni to uplně drobek a lehký, že by člověk nevěděl, ale zároveň se mi vejde i do kapsy u kraťasů čistě teoreticky. Vůbec nevim, jak to dopadne, ale zdá se to jako dobrá volba. Je možný, že časem si začnu vymejšlet, ale jako první volba se to zdá správný a rozhodně nelituju. Je to takovej zvláštní pocit. Před 4 měsícema jsem se odhodlal jít do zbrojáku a dneska mám doma už trezor s prvnim Glockem. Docela se na nim dojímám.  :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři

Pak zvaž ještě ten Talon na toho glocka. Jinak zbrojovka vyrábí jak z nových, tak z použitých stažených dílů/zbraní, jak ve fabrice tak to skládá externě. Dostupnost je pořád starý info (a web zbrojovky jede opět jako šnek) a to že teď někdy by měly být (ale kdy to ti nikdo přesně neřekne a stejně se toho hodně rozebere za půl rok nasbíraných objednávkách). Cena je pár kaček pod deset Ká.

Já osobně bych volil Gazelu/858 pokud bych koukal na cenu, pokud ne tak nějakej pěknej českej AR15 klon (vosádka atd.)

Odkaz ke komentáři

Pokud by se zbraň typu Sa58 vyráběla nová, stála by více než 20 tisíc... To, co koupíte pod jakýmkoliv jménem, jsou vojenské přebytky, vyráběné většinou v sedmdesátých letech. Náboj Vz.43 (7,62x39) už nikdy nebude levnější. To co koupíte za 5,- Kč, jsou staré a vyřazené vojenské náboje, vyráběné před 40ti lety. A vzhledem k tomu, jaká je po nich poptávka v oblastech současných válečných konfliktů, jejich cena jen poroste. Až na cenu nově vyráběných nábojů, tedy okolo 8,- Kč.

Střelivo do zbraní typu AK74 (tedy 5,45x39) ale není v zemích probíhajících válečných konfliktů požadováno (mimo Ukrajiny, válčící s Ruskem, ale tam mají dostatečné zásoby střeliva obě strany). Tedy ani v nejbližších letech nehrozí jeho zdražení jako tomu je a bude u 7,62x39. Nemluvě o tom, že náboje nově vyrobené jsou prostě levnější.

Pokud si k tomu ještě připočtu střelecký komfort zbraní typu AK74, není vůbec o čem uvažovat - jak cenou, tak především střeleckým komfortem, překonávají zbraně ráže 7,62x39 o autobus... A co se bulharských zbraní týče - čím více byla výroba na západ od Ruska, tím vyšší kvalita...

Ani 858 vyráběné v CZUB nejsou z nových dílů, ale z dílů co posbírali v továrně. Něco jsou repasy, něco staré zásoby. A protože je několik drobností, co jim prostě už došly, tak je musí vyrobit znovu. Tedy další várka 858 bude už rozhodně přes 10.000,- Kč. A protože zbrojovka nestíhá vyrábět jiné věci, moc na to nespěchají (ostatně si libují, že teď když 858 nejsou, tak se zvedl prodej EVO, tedy je to vlastně príma...).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...