Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jo bez problému ;-)

Druh zbraně : puška samonabíjecí

Důvod : ochrana zdraví a majetku

A hotovo víc je nemusí zajímat , pokud ti ho nedají musíš trvat na tom aby ti to napsali písemně PROČ ti ho nedají (to už nedokážou)

Už jsme tak koupili tu Saigu , Simona , SA-čko

Je to tvoje věc jak to budeš nosit , pod kabátem v batohu ale základ je skrytě . Jsou blb.vé co to tahají aby se ukázali že mají "kvér"

A SA 858 je klasika

Posted Imagebohužel je teď z domu ale střílím kolegovou takže alespoň něco

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo bez problému ;-)

Druh zbraně : puška samonabíjecí

Důvod : ochrana zdraví a majetku

A hotovo víc je nemusí zajímat , pokud ti ho nedají musíš trvat na tom aby ti to napsali písemně PROČ ti ho nedají (to už nedokážou)

Už jsme tak koupili tu Saigu , Simona , SA-čko

Je to tvoje věc jak to budeš nosit , pod kabátem v batohu ale základ je skrytě . Jsou blb.vé co to tahají aby se ukázali že mají "kvér"

A SA 858 je klasika

Posted Imagebohužel je teď z domu ale střílím kolegovou takže alespoň něco

Tos trefil hlavičku na hřebíček.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Henatko: ja mam ted pristup na perfektni strelnici, kde neni problem si postavit i nejaky "strelecky parkur" a strilet i na vic jak 100m, tak bych SAcko vyuzil. Ani tak nejde o to, ze by to chtel clovek nosit nabite na popruhu pod kabatem, ale kdyby te nahodou nekde stopli a tys to mel naladova e v aute a tak... Vim ze se obcas stavalo, ze lidem v nakupce skrtli noseni a ty si toho a i nevsimnes a ses v pruseru a i nevis jak...

Odkaz ke komentáři

Tada :

Ne když to máš na sebeobranu je to OK nesmíš to mít na sportovní , já mám na 100m dál (50km) a na krytou chodím jen na krátkou .

Jednou se mi stalo že jsem CZ vz.52(zlé pouzdro) odložil na sedačku spolujezdce a byl jsem kontrolován PČR(noční hlídka) a nějak mě to netrklo , akorát se zeptal na doklady a OK

Upraveno uživatelem Henatko
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

U 52tky mě bere ten potenciál v krátké zbrani ;-) proto do vesty keramický plát :-D nesmíš to dostat do zad nebo Posted Image

My meli na strelnici pouze SB s olovenym jadrem a to cca 0.75 silnou ocelovou deskou neproslo, zcivilnene jadro z mekke oceli by to podle me vzalo durch... Proti pusce ten plat nemel sanci, at uz to byl 7,62x53R, 8x57 nebo 7x64... Musime na priste sehnat nejake ty zcivilnene vojenske.... Skoda jen ze Vz 52 trpej unavou materialu :(

Odkaz ke komentáři

Vážení přátelé s politováním vám musím oznámit, že jeden z našich členů "Plukovník", před týdnem ukončil svůj život jednou ze svých zbraní.

Koukam, ze je to tu vlakno pro opravdu drsne muze, zadny city ani zbytecne zdvorilosti...

Jedna jedina reakce.

Nebo naopak nejsou koule na komentare? To je asi jedno...

Plukovniku, jenom jsme na sebe narazili parkrat v diskuzi, ale chronomag je pro me tak nejak rodina, takze odpocivej v pokoji, bracho, at uz jsi to udelal z jakyhokoliv duvodu, at je Ti zeme lehka a Buh milostiv.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

já měl vz.52 na vojně jako osobní bambitku, kdybyste náhodou viděli takovou co má číslo Z 13007 tak to je ona. Taky jsem chodil jako výdejce střeliva na střelby a popravdě řečeno, jediný kdo s tím nastřílel slušný výsledek byl náčelník zbrojířů ale o něm se vědělo že by asi trefil i jitrnicí. A největší atrakce byla když nakráčel jak Chuck Norris, drsně se tváříce spustil palbu a asi při čtvrtý ráně pistol řekla že s tím nesouhlasí a rozpadla se mu v ruce. To se řehtali všichni, snad i ty bedýnky na náboje. Každopádně mi ta pistol byla nepříjemná do ruky a ty kopance byly děsný. Ale dělalo to hezký dírky do železných trubek co se na ně věšely terče. Prý se do toho dá sehnat hlaveň 9 mm Para na kterou to bylo původně konstruované než se muselo přejít na ty strašný ruský náboje.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

PepaSFI: Je videt, ze pamet mas vybornou :) Ta ergonomie je skutecne podivna - pistole je velika, ale rukojet je tlusta a kratka... Hlavne a zasobniky na 9 luger jdou sehnat, ale ten rusky naboj ma sve kouzlo. Uz ale kvuli spolehlivosti bych si v te razi vzal original sovetskeho Tokareva TT33, pred a povalecne kusy jsou velmi slusne :)

Odkaz ke komentáři

ASP zastupuje v CR fy. PRO ARMS.

http://www.proarms.cz/Kontakt_en.php

ked ti povedia cenu, mozno prehodnotis nakup zo zahranicia :)

Ceska fy. ESP tiez predava nejake pepraky, nevyzeraju sice tak cool ako ASP defenders, ale budu iste dostupnejsie a lacnejsie. Co je dolezitejsie, je presvedcit priatelku aby ho nosila, a to inde ako v utrobach kabelky. U nas doma to dopadlo tak, ze peprak stoji na policke v kuchyni, ale zase ocenujem, ze si ho berie aspon pre pocit, ked ide niekam sama. Tiez nezanedbatelnou zlozkou je naucit priatelku zvazovat rizika a preventivne spravania v situaciach kde riziko potencialne hrozi, to casto pomoze viac a efektivnejsie nez nosenie pepraku, ovsem je to o mnoho komplikovanejsie nez kupit akykolvek peprak, pri vybranych typoch zien dokonca az nemozne.

Odkaz ke komentáři

ASP defender je bezkonkurenčně nejlepší výrobek na trhu. Sehnat se u nás dá i přes Standu Gazdíka ( FISFO ....ODG ). Cena je možná vyšší, ale za ty peníze stojí.

Samozřejmě, jak tu padlo, tato věc není samospasitelná a přítelkyně by měla navštívit alespoň jeden kurz sebeobrany a naučit se základy.

Pokud ne, nemá to absolutně žádný smysl.

Vůbec, každý, kdo u sebe nějakou zbraň, cokoliv, by s ní měl mít něco nacvičeno a vědět, jak jí použít.

Odkaz ke komentáři

Gile,

skor mentalne nastavenie nez trening, lebo ak niekoho kto nepripusta moznost vlastnej obrany posles na trening, bude mu na prd. Zacina to vo vlastnej hlave.

Uvedomujem si, ze sa mi nieco moze stat -> chcem na to vediet aspon nejako reagovat -> urobim preto nieco..

Uz aky nastroj potom zvolis/nezvolis nie je az tak podstatne.. Nie su to nastroje co robi hudobnikov :)

Odkaz ke komentáři

Tak já předpokládám, že pokud spolu řeší nákup pepřáku, že tuto část už mají za sebou, ne ?! ;) Pokud ne ( nebo pokud mu kývla, aby od něj "měla pokoj" ), pak je lepší se na to vykašlat, jak píšu...to vůbec nemá smysl.

A pokud si někdo myslí, že zbraň je samospasitelná, je třeba jej rychle usměrnit.

Na reakci při útoku má člověk vteřiny ( v lepším případě ). Není možné se během úlekového stavu, který nastává ( a mizí jemná motorika, nastává tunelové vidění, je tu nápor adrenalinu atdatd ) začít hrabat v kabelce a něco hledat.

Takže, jak píšu, je-li to myšleno vážně, je nutné projít kurzem, kde bude ukázáno, jak se kdy chovat ( jasně, je to hlavně o prevenci - sebeobranu, jako takovou, já osobně považuju za nesmysl i pro chlapy, natož pro baby - agresor vybírá čas, místo a způsob útoku. Neudělá-li chybu, neubrání se nikdo - nemluvím teď o testosteronových tanečcích a prsení se, ale opravdu o přepadech ). Prevence, prevence, PREVENCE. Všímat si okolí, nechovat se jako oběť, nebát se požádat o doprovod...je toho spousta, mohl bych sem na tohle téma toho napsat tunu.

Odkaz ke komentáři

Já koupil partnerce Tornádo a používá to jako baterku Posted Image čekám kdy si to stříkne kolem sebe Posted Image .

Nošení sprejů a jiných prostředků je stejně k ničemu když je mají v kabelkách , to je u nás častý důvod hádek :

Otázka - "jak to miláčku použiješ když to máš na dně kabelky"

Odpověď - "co to mám nosit kapse když je to také neforemné,v bundě to je těžké ....." ,

Jinak tréning partnerek je někdy sranda , schválně tréningově ji prašti o zem a uvidíš jak toho rychle nechá .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...