DarylVanHorne Odesláno 3. ledna Nahlásit Odesláno 3. ledna Kur... To je strašná alchymie. Začínám si říkat, že nejlepší bude něco prostě koupit a buď to půjde, nebo ne...
KurtCz Odesláno 3. ledna Nahlásit Odesláno 3. ledna Není. Jenom je potřeba si hned na začátku ujasnit, co chceš střílet a co od té pistole čekáš. Neexistuje univerzální zbraň na všechno. Jsou různé disciplíny a pro ty jsou jsou různé zbraně. Je rozdíl mezi mířenkou a IPSC (https://www.ipsc.cz/) a nošením na obranu. Na mířenku nemůžeš mít kolimátor, laser nebo svítilnu. Na IPSC kolimátor ano (možná i ty ostatní doplňky). Na nošení je nejlepší co nejkratší a nejlehčí pistole s laserem (protože víš kam míříš a zároveň si neomezuješ rozhled mžouráním do mířidel a navíc je drban vyděšen velmi výraznou tečkou co mu stoupá od rozkroku mezi oči). .. Samozřejmě pokud nechceš soutěžit a jenom střílet pro radost, tak si ošahej, co můžeš a kup něco s kladným poměrem cena/výkon/design. Když netrefíš extra špatnou zbraň, tak tam vždycky nějaká desítka přistane. A pokud nechceš nosit, tak na mířenku je nejlepší něco v .22, levné náboje a příjemmá střelba. Ale to asi necheš slyšet.
DarylVanHorne Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna @KurtCz Ano, přesně o .22 jsem nechtěl slyšet Ja mám jasno, chci něco velkýho, protože na velikosti záleží Ale nechci hned utrácet 40k. Nošení neřeším - primárně budu nosit na střelnici a ze střelnice domů.
STRKKT Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna před 6 minutami, DarylVanHorne napsal: ...primárně budu nosit na střelnici a ze střelnice domů. To jsem si kdysi myslel taky. Pak to nabralo jiný směr, dnes jsem součást SZS a za týden mě čeká další příjemná neděle s low-light drilem, spojeným s CUF. Na terče si občas vystřelím, ale víc mě to baví za pohybu, ideálně v týmu.
Pozorovatel Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Je to úplně o něčem jiném. Mířenka mě vůbec nebaví. Přirovnal bych to k masturbaci místo sexu, aby člověk alespoň trochu ukojil svou touhu. Za mne je super LOS v Otrokovicích. Bohužel už jsem několik let nebyl, neb i na střelnici u nás se dostanu tak čtyřikrát do roka
Dez123 Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Já pořídil jako první kousek Berettu 71, úžasně mi sedla do ruky. Ještě ji potřebuji dovybavit o dřevěné střenky a pouzdro. V pondělí razím registrovat, tak jsem zvědav, jak jim to bude běhat.
DarylVanHorne Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna před 1 hodinou, STRKKT napsal: To jsem si kdysi myslel taky. Pak to nabralo jiný směr, dnes jsem součást SZS a za týden mě čeká další příjemná neděle s low-light drilem, spojeným s CUF. Na terče si občas vystřelím, ale víc mě to baví za pohybu, ideálně v týmu. Upřímně se bojím, že u toho nezůstane a já začnu tvořit další sbírku nesmyslů
STRKKT Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna To je bohužel hodně realistický scénář. Vím, že bych měl něco pustit, ale všechno potřebuju. 1
Maro Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Myslím, ze všichni jsme si na začátku říkali, ze to nosit nebudeme... a snad všichni driv nebo pozdeji začneme pokukovat po něčem na nošení. Já jsem tady taky kdysi psal, ze nosit nechci a ze chci fullsize na to, abych se pořádně trefil do terče, aktuálně mam v hlave myslenku fullsize prodat, koupit si (sub)compact na nošení pcc (ktere jsem kdysi považoval za nesmysl) na blbnutí misto FS a ar15 na delší vzdálenosti. A jsem si celkem jistý, ze az to postupně nakoupím, přijdu ještě na nějaký jiný usecase, ktery budu nutně potřebovat. 1
KurtCz Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Mám to podobně jako STRKKT, všechno se mi líbí a všechno potřebuju. Zatím jsem na třinácti kouscích, z některých jsem ani nestřílel (Sig Sauer 1911 STX například). Brokovnici jsem měl na střelnici celkem dvakrát. Na 858 sedá prach v trezoru, stejně tak na V-AR 9*19. A nějak už ani nemám tolik času zajet na střelnici. Jestli se tam dostanu dvakrát do roka, tak je to moc. A to je strašní bída, už je to opravdu jenom o zábavě, bez pravidelného tréninku se člověk nikam neposune. A už skoro ani nenosím, a když, tak jenom Sig 232 9mmBr v podpažním pouzdře, cokoliv na opasku mi překáží.
DarylVanHorne Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Hmmm Tak tedy pěkně děkuju, toho jsem se bál. Trezor je již na cestě, tak jen konečně něco vybrat. A má předchozí otázka: Má zde někdo zkušenosti s Canikem ?
Kairos Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna před 3 hodinami, STRKKT napsal: To je bohužel hodně realistický scénář. Vím, že bych měl něco pustit, ale všechno potřebuju. Chleba to nezere a dela to radost 1 1
Dez123 Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna Dnes jsem byl registrovat byla to pohoda. První den v novém systému, hotovo měli kluci asi za 5 minut, nic jsem neplatil. Na portál občana se mi to hned propsalo. Takhle si představuji digitalizaci
Bukoowsky Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna před 46 minutami, Dez123 napsal: Dnes jsem byl registrovat byla to pohoda. První den v novém systému, hotovo měli kluci asi za 5 minut, nic jsem neplatil. Na portál občana se mi to hned propsalo. Takhle si představuji digitalizaci souhlas, stejná zkušenost...člověk hodí jen občanku a papír o převodu. Krása
STRKKT Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna Je to rychlejší o tisk a laminaci kartičky + předložení ZP. Jinak je to stejné. Pokud by fungovalo ohlášení o převodu při prodeji tak, že to bude OSZBM akceptovat zaslané datovkou bez osobní účasti, tak to bude pokrok. I když při prodeji mezi lidmi se tomu asi člověk stejně nevyhne, byť výhodou je, že můžu jít na libovolnou pobočku a ne jen na svoji.
DarylVanHorne Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna Tak konečně vybráno. Uvidíme, jak si sedneme.
Kairos Odesláno 5. ledna Nahlásit Odesláno 5. ledna před 1 hodinou, STRKKT napsal: Je to rychlejší o tisk a laminaci kartičky + předložení ZP. Jinak je to stejné. Pokud by fungovalo ohlášení o převodu při prodeji tak, že to bude OSZBM akceptovat zaslané datovkou bez osobní účasti, tak to bude pokrok. I když při prodeji mezi lidmi se tomu asi člověk stejně nevyhne, byť výhodou je, že můžu jít na libovolnou pobočku a ne jen na svoji. Prodej by ted mohl jit pres datovku kdyz se nevraci prukazy, ne? Nabyti ne, tam je fyz.kontrola. Za cinske chripky jsem poslal postou Oznameni o prevodu a prukaz a klaplo to. 1
Harry Odesláno úterý v 11:22 Nahlásit Odesláno úterý v 11:22 V 3. 1. 2026 v 17:37, DarylVanHorne napsal: Jo a pokud to držím vyloženě blbě, tak jen do mě. Dnes to bylo moje první sólo na střelnici aniž by mě hlídal a buzeroval někdo zkušenější Dle fotky je zřejmé, že úchop je bohužel nedobrý... Spíš jde o to, že ti buď nedostatečně vysvětlili principy, nebo jsi to špatně pochopil. Blbý je, že základům se málokdo chce věnovat (ať už žáci, ale také učitelé... Není to prý dost akční a zajímavé...), ale přitom to je něco, bez čeho se strašně špatně budují další a další dovednosti 2 1
Z. Paul Odesláno úterý v 18:09 Nahlásit Odesláno úterý v 18:09 Zase mi hrabe a hledám něco konkrétního pro srandu. Nevíte jestli někdo dělá moderní pákovku ve stylu Marlin 1895 Dark ale ve .22lr? Nechci chrom/stříbrné prvky a naopak bych chtěl /jasný vim je to .22lr/ závit a horní rail. Fotka pro vizualizaci toho co bych chtěl v malorážce případně v 9mm luger, jde mi o levné blbnutí a ne lov. Výrobce je mi jedno když to nebude Čína/Turek/Rusko a bude to spolehlivý. 1
Kairos Odesláno úterý v 18:44 Nahlásit Odesláno úterý v 18:44 před 34 minutami, Z. Paul napsal: Zase mi hrabe a hledám něco konkrétního pro srandu. Nevíte jestli někdo dělá moderní pákovku ve stylu Marlin 1895 Dark ale ve .22lr? Nechci chrom/stříbrné prvky a naopak bych chtěl /jasný vim je to .22lr/ závit a horní rail. Fotka pro vizualizaci toho co bych chtěl v malorážce případně v 9mm luger, jde mi o levné blbnutí a ne lov. Výrobce je mi jedno když to nebude Čína/Turek/Rusko a bude to spolehlivý. Delaji se, ale jestli to za ty prachy stoji... https://egun.de/market/item.php?id=20190084 https://egun.de/market/item.php?id=20187893 https://egun.de/market/item.php?id=20119930
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se