Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 407
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ano, omluva

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

na noc jsem srpy 043 neodkládal a kupodivu neodkládám ani současné mm

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

ano, přesně tak jsem to myslel (tano.. v pohodě:-) ) oproti rozpláclým Sumo vypadají na ruce MM300 o dost menší, někdo tady už psal, že je to takový soudek..  nemám MM300 na tahu, ale na kůži, takže nemohu uplně srovnávat, ale Sumo se nosí velice dobře, myslím že lépe než MM300 na kůži (tah nevím). MM300 je ale oproti Sumo nesrovnatelně "vymakanější" (i když pouzdro Sumo je z boku taky pecka, takže je těžké se mezi nima vždycky rozhodnout). Kdybych si měl vybrat se kterýma spát, rozhodně Sumo :-)

Návštěvník
Odesláno
  V 5. 4. 2017 v 14:46, ptumik napsal:

Kdybych si měl vybrat se kterýma spát, rozhodně Sumo :-)

Tvl. my jsme tady fakt banda úplných magorů :) Kdysi jsem v metru taky čuměl více po holkách než po hodinkách.

Odesláno

Děkuji za příspěvky k tématu spaní s hodinkami na ruce. Sám stále pořádně nevím co chci od Seika za potápky, ale prostě nedovedu si představit spát bez hodinek.

Koketoval jsem s Padi LE SBDC049, to jsem si myslel, že mají DiaShield, bohužel nemají a cena oproti standardním Sumům se mne takto zdá už zbytečně vyšší.

Seiko Shogun jsou z titanu a já bych raději SS

Seiko MM300, za mne super, trochu se bojím výšky a váhy právě kvůli spaní s hodinkami na ruce a trochu mne brzdí cena za pravidelný servis.

Nebo počkat na Seiko SPB051J1, které mají být dostupné nejdříve letos v listopadu, tzn reálně v příštím roce. Z mého pohledu mají vše z mých požadavků - kalibr, SS s DiaShield, velikost a váha. Ale zase čekat skoro rok  :frusty: . Jinak srdce by asi říkalo MM.

Odesláno

Nevím, jestli to je v pořádku nebo ne, ale pokud koupím MM300 starší, třeba 4 leté, tak možná už by člověk měl začít počítat s nějakým servisem, nebo pak se možná vyplatí koupit nové, které vyjdou třeba o něco dráž, než starší + náklady na servis. Nevím, jak jsem psal, nemám v tom stále jasno.

Odesláno

já si nemyslím, že je zvláštní dotaz. Podle mě je to i otázka peněz a počtu vlastněných hodinek. Vysolit 50k za hodinky a vědět už dopředu jak složitá je logistika servisu (domnívám se že konkrétně MM300 je nutné je poslat do JPN, jestli ne tak se omlouvám a vše beru zpět), to prostě problém je. Jiné je to u jakýchkoliv jiných (i drazších) ale servisovatelných zde. Pokud jich má dotyčný víc a je tak nějak "chronootupělý" :-) , tak je to asi jedno, prostě vezme jiné a bude čekat, nepřijde mu to divné.

Odesláno

dobře, zeptám se, skutečně mě to zajímá,nehledal jsem v jiných vláknech. Jak často necháváte dělat servis u svých hodinek? Já když vidím pár svých po třeba 5li letech, tak bych skoro řekl že už by se jim servis hodil (ne že bych ho ale plánoval). Díky za info a omlouvám se Badymu, že mu plevelim vlákno. dík

Odesláno (upraveno)

Ja dam hodinky do servisu az v momente, kdy se zacnou vyrazne predchazet/ zpozdovat, nebo se zastavej, hodne se zmensuje rezerva atd. Druhej pripad jsou vintage hodinky, ktery jsou desitky let stary a prohlidka by jim z podstaty veci neuskodila. Samozrejme v pripade, ze to nedelal nekdo pred rokem...

A samozrejme netvrdim, ze je to tak dobre, nebo spatne. Ale nevidim duvod kazdych 5let posilat hodinky k AD, aby ti vratili pytlik s "opotrebovanejma" dilama a rekli si za to dvacku...

Upraveno uživatelem villain83
Odesláno (upraveno)

MM300 jsem měl na regulaci u Valise, který je bez problémů seřídil. Myslím, že servis dělají také ve Vídni. Ale popravdě neznám nikoho, kdo by na MM300 kdy dělal nějaký větší, pravidelný, servis ... vy ano ? Podle mě vydrží hodinky bez servisu násobněkrát déle, než si můžeme myslet. Měl jsem před pěti lety Rolex 5513 z roku 1968, které nikdy nikdo nerozdělával, takže jsem s nimi zašel k Bechyněmu a tam mi je rozdělali ... jak pak zkonstatoval hodinář, úplně zbytečně, vše bylo OK ... po více než 40 letech :) Nemyslím, že by Seiko bylo horší.

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno
  V 5. 4. 2017 v 18:20, Jarett napsal:

MM300 jsem měl na regulaci u Valise, který je bez problémů seřídil. Myslím, že servis dělají také ve Vídni. Ale popravdě neznám nikoho, kdo by na MM300 kdy dělal nějaký větší, pravidelný, servis ... vy ano ? Podle mě vydrží hodinky bez servisu násobněkrát déle, než si můžeme myslet. Měl jsem před pěti lety Rolex 5513 z roku 1968, které nikdy nikdo nerozdělával, takže jsem s nimi zašel k Bechyněmu a tam mi je rozdělali ... jak pak zkonstatoval hodinář, úplně zbytečně, vše bylo OK ... po více než 40 letech :) Nemyslím, že by Seiko bylo horší.

Tak tak. Mel jsem 6105 (a prodal, debil) z roku 68, bez jakyhokoli servisu delaly 5 vterin denne, strojek uplne cistej, na servis sly jen proto, ze sly na sucho a menily se tesneni a sklo, tak to hodinar udelal komplet. A to to nebyl monoblok, jako MM300. Takze ja bych s tim vecnym servisovanim byl v poklidu:-)

Odesláno

já jsem teda zjistil, že už tu přesnost ani nějak extra nesleduju. Prostě jdou a víc nějak neřešim.

hlavně jsou kráásný :D

Odesláno

Kluci, já vám s tím servisem nechci brát iluze, ale u 40 let starých hodinek platilo, že kvalita použitých materiálů a možná o řemeslné práce byla někde trochu jinde, než je, bohužel, současná produkce. Sice se nepohybuji v cenových hladinách MM a výše, ale pokud mohu srovnat kvalitu u "obyčejných" strojků, tak staré pětky jely opravdu těch 40 let bez servisu a bylo s nima nakládáno dosti neurvale. Po rozborce stačilo jen vyčistit a namazat a bez opotřebení jedou dál a jsou nadále velice přesné. A třeba Suma si řekla o servis už po 5 letech provozu citelnými výkyvy v přesnosti chodu a jak hodinář (dělal mi oboje) poznamenal, kvalita kalibrů nesrovnatelná v neprospěch Sumo. Ale o tom by mohl poreferovat lucid, jestli sem nakoukne. Tím chci říct, že bych rád věřil tomu, že v dražší kategorii to tak nebude, ale nějak nevěřím, když vidím současnou kvalitu všeho kolem sebe, nejen hodinek.

Odesláno
  V 5. 4. 2017 v 20:01, karel hb napsal:

Kluci, já vám s tím servisem nechci brát iluze, ale u 40 let starých hodinek platilo, že kvalita použitých materiálů a možná o řemeslné práce byla někde trochu jinde, než je, bohužel, současná produkce. Sice se nepohybuji v cenových hladinách MM a výše, ale pokud mohu srovnat kvalitu u "obyčejných" strojků, tak staré pětky jely opravdu těch 40 let bez servisu a bylo s nima nakládáno dosti neurvale. Po rozborce stačilo jen vyčistit a namazat a bez opotřebení jedou dál a jsou nadále velice přesné. A třeba Suma si řekla o servis už po 5 letech provozu citelnými výkyvy v přesnosti chodu a jak hodinář (dělal mi oboje) poznamenal, kvalita kalibrů nesrovnatelná v neprospěch Sumo. Ale o tom by mohl poreferovat lucid, jestli sem nakoukne. Tím chci říct, že bych rád věřil tomu, že v dražší kategorii to tak nebude, ale nějak nevěřím, když vidím současnou kvalitu všeho kolem sebe, nejen hodinek.

Ale tak jasne, to prece neni zadny tajemstvi, ze treba stary petky vydrzely mnohem vic, nez pulka dnesni produkce Seiko, tak to holt je. Na to clovek nemusi bejt expert, staci trocha zkusenosti...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...