Přejít na obsah

Seiko Sumo

dufi

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Sumo se sumýšem je teda dost dobrý:D 

Zeptám se místních sumařů...moc se mi líbí nová suma, zejména kvůli strojku a lumi. Tak nějak na mě dělají dojem pracanta. 

Máte s novým strojkem zkušenosti? Zejména mě zajímá přesnost při nošení a po víkendu, pokud někdo sundáváte. 

Učarovali mi MarineMastery, ale obávám se, že to je mimo moje možnosti nadlouho. 

Díky, 

Jakub 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
V 30. 10. 2022 v 20:15, BlindWatchmaker napsal:

Sumo se sumýšem je teda dost dobrý:D 

Zeptám se místních sumařů...moc se mi líbí nová suma, zejména kvůli strojku a lumi. Tak nějak na mě dělají dojem pracanta. 

Máte s novým strojkem zkušenosti? Zejména mě zajímá přesnost při nošení a po víkendu, pokud někdo sundáváte. 

Učarovali mi MarineMastery, ale obávám se, že to je mimo moje možnosti nadlouho. 

Díky, 

Jakub 

Ahoj sumíšové, 

pořád bych poprosil o typ, jestli do toho jít, kdyby někdo měl info o přesnosti. 

Nebo začnu přemýšlet o Hamiltonech a bude nás (teda zatím vás) míň...díky. 

Díky, 

Jakub 

Odkaz ke komentáři

Jestli se ti líbí, rozhodně do nich běž. Nová řada vypadá slušně, jen suma mají mít extra bold font na lunetě, proto nechci na moje keramickou vložku. Na nošení jsou super, díky zapuštěné lunetě vypadají nízké. To platí pro všechna pouzdra. Ani velikosti se neboj, opravdu dobře sedí. Přesnost neřeším, na přesný čas máš mobil - tř. "time.is"

p.s. Hamiltony mám taky ...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Jakožto nová lama ve světě automatů jsem po pár odbočkách rovněž za aktuální šampiony zvolil Suma, ze stejných důvodů, jak píše ismit - na mojí ruku si neumím představit nic menšího a nosí se příjemně.

Rovnou se chci zeptat zkušených...aktuálně mi dělají za den cca 15-20 vteřin mínus, pár dní zpět to bylo víc...chci tomu dát ještě pár týdnů nošení, aby se uklidnily a pokud ta hodnota bude stejná, zajímá mě - je to s ohledem na úroveň strojku hodnota naprosto kousnutelná a nemám si vymýšlet, nebo seřízením nic nezkazím? :) Díky

Odkaz ke komentáři

V 22. 12. 2022 v 12:39, Bukoowsky napsal:

Jakožto nová lama ve světě automatů jsem po pár odbočkách rovněž za aktuální šampiony zvolil Suma, ze stejných důvodů, jak píše ismit - na mojí ruku si neumím představit nic menšího a nosí se příjemně.

Rovnou se chci zeptat zkušených...aktuálně mi dělají za den cca 15-20 vteřin mínus, pár dní zpět to bylo víc...chci tomu dát ještě pár týdnů nošení, aby se uklidnily a pokud ta hodnota bude stejná, zajímá mě - je to s ohledem na úroveň strojku hodnota naprosto kousnutelná a nemám si vymýšlet, nebo seřízením nic nezkazím? :) Díky

Určitě nejsem ten odborník, po kterém voláš, ale co mám zkušenost, určitě si hlídej, jestli máš dostatek pohybu na to, aby ti rotor hodinky dostatečně natahoval. Jestli jezdíš do práce autem a tam sedíš u kompu, můžou šlapat s vypětím všech sil, aby vůbec ráno ještě šly. Pokud máš pohybu dostatek, určitě jde tento strojek líp poštelovat. Ale jak jsi určitě vyčetl, mechanické hodinky v této cenové třídě uvádí větší rozptyl denní odchylky, takže jako závadu to brát nelze. Záleží, co jsi ochotný tolerovat. Taky zkus ještě před návštěvou hodináře různé polohy odkládání hodinek v noci...to může taky za noc pár vteřin udělat. 

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Chronopetr napsal:

Určitě nejsem ten odborník, po kterém voláš, ale co mám zkušenost, určitě si hlídej, jestli máš dostatek pohybu na to, aby ti rotor hodinky dostatečně natahoval. Jestli jezdíš do práce autem a tam sedíš u kompu, můžou šlapat s vypětím všech sil, aby vůbec ráno ještě šly. Pokud máš pohybu dostatek, určitě jde tento strojek líp poštelovat. Ale jak jsi určitě vyčetl, mechanické hodinky v této cenové třídě uvádí větší rozptyl denní odchylky, takže jako závadu to brát nelze. Záleží, co jsi ochotný tolerovat. Taky zkus ještě před návštěvou hodináře různé polohy odkládání hodinek v noci...to může taky za noc pár vteřin udělat. 

Děkuji za radu ;) Pokud jde o pohyb, tam myslím je vše v pořádku, aktuálně experimentuju s polohami - při ukládání na sklo se to zatím ustálilo na -17 sec, s tímhle si budu ještě chvíli hrát, než dojde na hodinářský wellness..a možná prostě dojdu k tomu, že budu muset polknout autistu v sobě a uznat, že automaty v této cenové jsou s takovou odchylkou vážně ok :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

na Vianoce som si urobil radosť so zelenými SPB103J1 Hulk Sumo, ale čo som si teraz všimol, na tretej hodine majú inak riešený index aj dátumové okienko. Na nete je takých fotiek málo, video som ani nenašiel. Fejky by to nemali byť, podľa obchodníka a celkovo prevedenia. Je to nejaká nová reedícia? Viete niekto niečo o tom? Ďakujem.

1672396857420.jpg

Odkaz ke komentáři

Zaujímavé ešte som takú reedíciu nevidel. Čo som tak rýchlo hľadal ani nenašiel. Oramovane dátové okienko sa mi asi páči otrosku viac. Tu je zase ale lumi. Bez oramovnia mi to príde trošku divne. Ale to je len môj názor...Ja mám staršiu verziu115135647e62488dfd075035bb6a8d74.jpg

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

V 30. 12. 2022 v 11:51, rrobbo napsal:

Zdravím,

na Vianoce som si urobil radosť so zelenými SPB103J1 Hulk Sumo, ale čo som si teraz všimol, na tretej hodine majú inak riešený index aj dátumové okienko. Na nete je takých fotiek málo, video som ani nenašiel. Fejky by to nemali byť, podľa obchodníka a celkovo prevedenia. Je to nejaká nová reedícia? Viete niekto niečo o tom? Ďakujem.

1672396857420.jpg

Je to ok, Seiko takto pridalo index na 3 hodinu na viacere modely, pricom referencne cisla nechalo bez zmeny. Je to kvoli splneniu konkretnej normy, ak si dobre pamatam. Typicky priklad - MM300 SLA021/SLA023 existuju bez aj s indexom na 3 hodine.

Upraveno uživatelem junior300
Odkaz ke komentáři

Na Sumo je to úplně v pohodě. Datumka a index s lumi jsou společně v symetrii s indexem na devítce. Stejně to mají nové samuraje a taky super. Jedinej problém je u těch modelů kde místo na index nezbylo a tak je mimo kružnici ve výřezu chapter ringu, třeba nové mm300 tuším. Možná proto mají nové modely land turtle a ty drahý placatý želvy datumku mezi 4 a 5  tmavou, ciferník je tak krásně symetrický a je splněna nová verze normy ISO6425, vyžadující všech 12 lumi indexů což předchozí modely želv MM a Sumo nesplňovaly a Seiko si na tom dost zakládá. U nových modelů potápek se tedy buď rozloučíme s daydate - už teď je na ústupu nebo se bude muset posunout do středu aby zbylo místo pro index s lumi vedle ramečku nebo jako součást ramečku jako u Citizenů.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...