raskiscz Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 (upraveno) Bacha na modely (automaty) bez ručního nátahu, časem bys zalitoval. Upraveno 20. května 2016 uživatelem raskiscz
Nino Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 A koupil si winder...a ten by se pěkně točil...
geometr Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Bacha na modely (automaty) bez ručního nátahu, časem bys zalitoval. A koupil si winder...a ten by se pěkně točil... Nesmysl chlapci.
AKUC Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 jednoznačne ORIENT, mám aj quartzky ale čo mám automaty tak sa na ruku nedostanú, a to že orient nemá ručný nátah to ma vôbec netrápi
AndyAaron Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Rucni natah a hacking se precenuje. Pokud je nosite, tak neni natah potreba, pokud nenosite, tak nastaveni a rozbehnuti hodinek je hned a rucnim natahovanim se akorat znici.Za me Orient.
tano Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Bacha na modely (automaty) bez ručního nátahu, časem bys zalitoval.Rucni natah je chujovina pane Jako na pracce 25 programu prani
raskiscz Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 (upraveno) Rucni natah je chujovina pane Jako na pracce 25 programu praniTo je věc názoru, moje zkušenost je jiná. A pokud se nepletu, Orienty mají slabý nátah, když nebudeš přes spaním vrtět zápěstím, ráno budou stát. Nehledě na to, že s natažením na 20? se budou zpožďovat o minutu za den.To je moje praktická zkušenost s SKX007, ale je pravda, že jsem před spaním nehonil s hodinkami na ruce pero... Upraveno 20. května 2016 uživatelem raskiscz
Návštěvník Mav. Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Tak to vyzkousej, zapisuj si pri tom vysledky mereni a pak to sem hod.
ramon Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Pokud ty hodinky nenosí téměř nonstop, tak bez ručního nátahu nedoporučuji. Vlastní zkušenost. A řekl bych kupovat kvůli hodinkám za 5 litrů winder je zhovadilost. Jinak Radek124 má pravdu. U těch lacinejch Japan strojků je to uložení nátahu akorát k zlosti. Je to kov na kov, vydře se to, a je to první věc, co odejde. Už jsem toho viděl. Nosíte pak hodinky celej den, a ráno hle nejdou. Takže nastavovat, natáhnout ručně to nenatáhnete... Jedině pravidelně mazat víc než jiné. Švýcaři to mají líp udělaný. No a quartz, ten je bezúdržbovej třeba 20 let, pokud nevyteče baterka, a taky to snese kdejakej pád. Ale jak se říká, dle vkusu každého soudruha.
Nino Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Oboje moje Orienty už vícekrát vydržely dvě noci a den bez nátahu. Použitej levnej winder na dvoje mě stál 600 Kč, plně účelnej. Ale mám je oboje letošek...tak uvidím časem.
ramon Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 Oboje moje Orienty už vícekrát vydržely dvě noci a den bez nátahu. Použitej levnej winder na dvoje mě stál 600 Kč, plně účelnej. Ale mám je oboje letošek...tak uvidím časem.No něco to vydrží, ale taky je nemáš moc jetý. To se vydře až po delší době, zato se to dost blbě opravuje. Co se týče toho winderu, je to jen můj názor, ale hodinky by měly především sloužit mně, a ne abych pořizoval další přístroje, které je budou udržovat v chodu. To si je raději budu denně natahovat rukou.
Jajar Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Odesláno 20. května 2016 To je věc názoru, moje zkušenost je jiná. A pokud se nepletu, Orienty mají slabý nátah, když nebudeš přes spaním vrtět zápěstím, ráno budou stát. Nehledě na to, že s natažením na 20? se budou zpožďovat o minutu za den.To je moje praktická zkušenost s SKX007, ale je pravda, že jsem před spaním nehonil s hodinkami na ruce pero...Tak nevím, moje prozatímní zkušenost s Orientama je přesně opačná, hodinky se natáhnou bez nějakýho cílenýho vrtění ruky na plnou rezervu při nošení cca 4 hoďky denně (ráno cesta do práce cca 1,5km, večer to samý z práce + nějaký ty 3-4 hoďky než jdu spát). Nemluvím pochopitelně o nátahu z nuly, nýbrž o dotáhnutí z toho, co uteče v noci. A shodou okolností teď jsem je na ruce moc neměl, takže ráno ukazovala rezerva cca 12h, takže jsem zariskoval a měl je i v práci a po příchodu domu v půl sedmý večer byla rezerva na nějakých 35h, zbytek se dotáhnul při fightění se psem. Jinak prostě stačí ta cesta do práce a z práce + popracovní aktivity (a běhání nebo mávání rukou to rozhodně není). A to podotýkám, že hodinky jsem kupoval tady na fóru 5 let starý. Je samozřejmě možný, že vzhledem k cenový relaci hodinek mám jen štěstí na konkrétní kus, ale píšu svoji zkušenost. Navíc mě trochu mate, že píšeš o špatném nátahu u Orientů, ale pak píšeš, že zkušenost s tímhle problémem máš u SKX. Jinak co se týká ručního nátahu, vidím tady jaksi rozpor v tvrzeních . Píšete, že ruční nátah by se měl používat jenom na rozběh hodinek. Pak se zase píše, že pokud hodinky moc často uživatel nebude nosit, je lepší ruční nátah aby se nezastavily. Proč? Jestli to chápu správně, tak proto aby je mohl občas přes den dotáhnout, pokud je nebude mít na ruce (např. po příchodu domu). Ale to se právě bije s prvním tvrzením, ne? Já teda automaty resp. mechaniky nikdy nechtěl, současný Orienty jsem kupoval jenom proto, že to byla "láska" na první pohled automat neautomat. A při výše popisovaným nošení se mi od koupě nezastavily, až dneska měly na mále.
geometr Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Mam troje automaty, dvoje s hackingem a ručním nátahem a ani u jedněch nenatahuju ručně (nerozbíhám, nedotahuju na noc apod.), nevim proč bych to dělal, když si je beru zastavený, dam je ráno na chvilku na ruku, za chvíli nařídím a je to a pokud je nosím více dnů, natažení (netvrdím že plné) stačí, aby další den běžely.
JanNovakJan Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Opravdu nevím, co je na výměně baterie za problém. Moje quartzky mají udávanou životnost baterie 54 měsíců. Akumulátor v solárech také nemá neomezenou životnost a mechaniky by také měli jít co pár let do servisu. Za problém je třeba to, že ne každý bydlí kousek od hodináře, který výměnu baterie i s tlakovou zkouškou udělá (nejlépe na počkání). Beru samozřejmě hodinky od WR100 výše a ne nějaké obyč., kde si baterku každý vymění i sám. Také kiks baterky může přijít v nevhodnou dobu. Ta životnost 54m je sice pěkná, např. Casio dává rovnou 10 let, ale skutečnost bývá jiná, nemluvě o tom, když mají hodinky podsvícení a člověk ho používá. 2 roky a je po všem. Naproti tomu u Eco-drive 10 let nic neřeším (a po této době už obvykle měním rovnou celé hodinky).
Mornix Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 No tak pokud bydlíš někde na samotě u lesa, tak prosím. Osobně s návštěvou hodinářství problémy nemám (Praha), a těch pár minut, než výměna baterie zabere, strávím očumováním hodinek ve výloze, což je dobře strávený čas. :-) Žádné podsvícení na hodinkách nemám, moje hodinky jsou normální.
Opiss Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Tak vidím, že se to nazorama jen hemží... což je super.
Opiss Odesláno 21. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2016 Jinak Maka jsem prodal a uvažuji o Certině Ds precidrive diver... ty hodinky mi neskutečně sedí na ruce...
Návštěvník Mav. Odesláno 21. května 2016 Nahlásit Odesláno 21. května 2016 No tak pokud bydlíš někde na samotě u lesa, tak prosím. Osobně s návštěvou hodinářství problémy nemám (Praha), a těch pár minut, než výměna baterie zabere, strávím očumováním hodinek ve výloze, což je dobře strávený čas. :-)Žádné podsvícení na hodinkách nemám, moje hodinky jsou normální.Co jsou to "normalni" hodinky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se