HondzaX Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Christopher Ward nepatří mezi největší hráče na trhu, ale bezesporu nepatří mezi nevýznamné hráče, nebo hráče, které by bylo radno podceňovat nebo přehlížet. Za pár let své existence firma prokázala, že má slušnou dynamiku, chuť a sílu, které navíc nabírají víc a víc. A že to nejsou jen prázdná slova je viditelné na jejich kolekci. Jako málokterá firma stejných rozměrů z oboru produkuje vlastní stojky, a to nejen jakési nadstavby, ale opravdu celé strojky. Jedním z takových je jejich aktuálně top kalibr označený jako SH21. Tento kalibr se honosí 5-ti denní rezervou nátahu a to jak v případě ručního nebo automatického nátahu. Kalibr aktuálně montují do modelů z jejich společenské kolekce, ale kdo značku sleduje pozorněji, tak ví, že v rámci limitovaných edicí se strojek dostal třeba i do jejich potápěčských hodinek v řadě Trident. Právě řadu Trident je vhodné zmínit. Totiž jeden z modelů této řady, konkrétně model označovaný "C65" byl před nedávnem stažen z katalogu. Mezi fanoušky značky začala veliká debata, co že to znamená, a zda se můžeme těšit na nástupce, nebo zda je to definitivní konec, tohoto sportovně formálního modelu. Christopher Ward v jednom z rozhovorů později potvrdil, že se připravuje refresh tohoto modelu. A refreshe jsme se právě minulý týden dočkali. Jenže spolu s refreshem jednoho modelu přišel Christopher Ward i s refreshem svého loga, společně se kterým došlo i ke změně celé firemní identity - změnily se i webové stránky, které nyní vypadají daleko více moderněji a vzdušněji. Ale nyní více o novém modelu. Ten bude nabízen ve dvou variantách. První varianta "Classic MK II" podle rozměrů pouzdra (velikost pouzdra je 43 mm s výškou 10,4 mm) vychází více ze svého předchůdce. Naproti tomu varianta "Vintage" přichází s menším pouzdrem o velikosti sympatických 38 mm. Vodotěsnost u obou zůstala stejná (150 m). Ciferník, který je nabízen ve vícero barevných variantách (Classic v bíle a černé s bílou luminiscencí na indexech, které jsou stříbrně orámovány, když model Vintage pak bude nabízen jen v černé barvě s indexy vyvedenými v barvě "old radium"), kryje ploché safírové sklíčko. Uvnitř pak tepe osvědčená Sellita SW200-1. Design hodinek je velice čistý a skoro až strohý. na ciferníku na pozici deváté hodiny je aplikováno nové logo. Jak jsem se dočetl, právě toto bude místo, kam bude logo (název) firmy standardně umisťováno. Nové logo je jednoduché. Skoro mi to svou strohostí trochu připomíná Mondanie Helvetica. Hodinky bude možné pořídit na koženém nebo ocelovém řemínku. Cena začíná na příjemných 499 britských librách. Jka již bývá zvykem u této značky, modely je možné zakoupit přes jejich eshop, který doručuje i do ČR. Ještě osobní poznámka - značku Christopher Ward mám opravdu rád. Působí na mne velmi sympatickým dojmem. Z jejich produkce jsem měl možnost vyzkoušet již více modelů. Ve všech případech jsem byl s jejich hodinkami velmi spokojen. Aktuálně mám možnost prozkoumávat jeden z jejich modelů se stroječkem SH21, který jsem zmiňoval shora. Pokud mi to čas dovolí, zkusil bych sepsat pár svých dojmů (zatím jsem je viděl jen krátce a udělal pár fotek; jinak jsou v krabičce. Tak snad se brzy zadaří). Trident Classic MK II na koženém řemínku: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Trident Classic MK II na tahu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Trident Vintage: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Jen drobná Oslava: model Vintage nemá plochý safír, ale tzv. Glass Box. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 10. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Ohm-Aztec má pravdu. Info o plochém safíru platí jen pro model Classic. Jinak jak ten "Glass Box" vypadá je hezky viditelné z přiloženého fota. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Jak uz se psalo jinde - napis na 9 hodinach to kazi:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Premyslim, jestli ten napis to kazi, nebo ne. Na trojce datumka, na sestce napis Automatic, na devitce logo. V tomhle to vidim celkem vyvazene, ale je pravda, ze ta dvanactka je takova smutna. Celkove se mi libi, hlavne vintage diky velikosti. Trosku ale postradam tu posledni jiskru, proc vytahnout kreditku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 A nedaval bych tam trojzubec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Ten se mi tam treba libi, takovej prijemnej detail... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 10. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2016 Trojzubec se mi líbí, dává to hodinkami takovou jiskru a ma to spojitost se zařazením do modelové rady Trident. Nicméně souhlasím s Andym v tom, ze jim chybí taková ta nějaká posledni jiskra pro vytažení peněženky z kapsy.. zrovna tento model ve mne nějaké veliké emoce nevzbudil. Uvidíme, jak dopadnou další modely. Jinak k dalším modelům - četl jsem, ze změna loga na hodinkách bude pozvolna a ze se určitě nechystá nějaký masový výprodej a zbavování se modelu se "starým" logem. Prý se spis bude objevovat v rámci uváděni novych modelu, nebo připadne refreshe modelu stávajících. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2016 Přesun loga na devítku je podle mě chyba. Předpokládám, že důvodem je snaha odlišit se od většiny. Ale ona většina nemá to logo na dvanáctce pro nic za nic. Je to součást klasického rozvržení ciferníku, mimo jiné pomáhá při letmém pohledu na hodinky identifikovat dvanáctku. Jsem prostě zvyklý, že na dvanáctce má být logo a chybí mi tam, je to tam teď takové prázdné (a smutné, jak psal kolega výše) a hodinkám to ubližuje. Téměř to naznačuje, že se za logo stydí. Nebo že musí udělat nějakou změnu za každou cenu, a když to nejde k lepšímu, tak aspoň k horšímu. Mrzí mě to, protože je mi tahle značka docela sympatická. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoe Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2016 Mne se na tech hodinkach logo na devitce libi. Naopak trojzubec mi k nim vylozene nesedi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2016 Na kůži to těm vintage, dle mého, sekne hodně. Další položka na wish listu.Logo na devítce mě překvapivě dráždí méně, než ta poblbaná dvojka za slimline na jejich krásných modrých hranáčích.Uvidíme, jaké budou živé fotky a ohlasy, ale zatím palec hore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2016 Umístění textu, font, velikost - vše mě tahá za oči. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 jsem zvedav jak dlouho to nove logo vydrzi, na oficialnim foru CW to vre jenom timhle tematem a vseobecne je velmi kritizovano... nasel jsem tam i jednu photoshop kreaci jak by to mohlo vypadat kdyby... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Takhle to vypada kapku li, je to fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 (upraveno) V 12. 5. 2016 v 10:48, Robero79 napsal: jsem zvedav jak dlouho to nove logo vydrzi, na oficialnim foru CW to vre jenom timhle tematem a vseobecne je velmi kritizovano... nasel jsem tam i jednu photoshop kreaci jak by to mohlo vypadat kdyby... Tak to honem kupovat, než to změněj !! Mně se logo na 9 neosvědčilo, protože zejména takhle podlouhlé mířící do středu se kupodivu dost plete s minutovou ručkou. Tahle dvouřádková varianta by mohla tento nežádoucí efekt poněkud eliminovat. Jinak se mi nové logo na 9 líbí na tool vintáge modelu víc, než to staré, a na těch společenštějších classic mkII méně, než to staré, ale ty classic se mi jako celek beztak nelíbí vůbec ani jedny, takže mi vychází zlepšení Ten model vintáge na kůži vypadá vskutku použitelně po všech směrech, trojzubec je oživuje, až na to nešťastné a zbytečné automatic. Lze-li koupit i natahovací model bez tohoto kazu, je to zajímavá nabídka, ale ruku na srdce, originální APRO jsou mnohem lepší Upraveno 17. května 2016 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se