cigi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Tak jdeme spekulovat jaké zdobení na jaké části strojku ! Vsadím si na brilliant místo jednoho rubínu
Frantik Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Fotky určitě budou, dočkáš se zajisté v řádu několika dnů až týdnů. Pozitivní je to, že namísto ženevského brusu na rotoru bude s největší pravděpodobností jiné zdobení na jiné části strojku. Tak jsem na to už zvědavý. Doufám, že jsem neprozradil něco, co jsem neměl. Neboj! Neprozradil
Ondraj Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) ...nebo se ztraťte do diskuze o kvalitných (naozaj) hodinkách, prosím. Protože se vzácně shodnete, můžete se tam navzájem v poho podporovat a posmívat a já nevím co. Nezaložil na to YPO dokonce extra vlákno?? To už je vám těsný ?? Nebo neni moc atraktivní? Tak ho honem oživte! A jsme u toho, kalifix už zase vyžaduje slevu , panečku, já už zapomněl, kam to vlastně všechno míří ! Je asi bohatej, že chce jenom symbolickou . Nechte to na primovi a nás, až se budeme chtít poučit v obchodních vztazích, zeptáme se. ... Je hezké, když se takhle pěkně otevřeš. Nikdo si s tebou nic nevyřizuje, to jsou jen tvoje fantazie. Akorát se nediv, když pak kopeš bezhlavě kolem sebe, že si to ne každý nechá líbit. Upraveno 5. června 2008 uživatelem Ondraj
Ondraj Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Jediná správná tečka tohoto vlákna je fotka hotových Diplomatů.
Frantik Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Presne tak Ondraji, taky uz se dost tesime. Pak konecne rozjedem debatu k tematu!
typograf Odesláno 5. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Tak jdeme spekulovat jaké zdobení na jaké části strojku ! Vsadím si na brilliant místo jednoho rubínu Nevím, jaké máš informace, ale v zásadě jsi to trefil. Já to sice neviděl naživo, ale mělo by to vypadat zajímavě.......
rorda Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Jediná správná tečka tohoto vlákna je fotka hotových Diplomatů.V tom s tebou souhlasim a proto doufam, že tady bude co nevidět ... Je totiž zbytečný se tady dohadovat, i kdyby měli mít všichni pravdu ...
mechano Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Tak jdeme spekulovat jaké zdobení na jaké části strojku ! Vsadím si na brilliant místo jednoho rubínu Ženevské pruhy na zadní straně číselníku ? Ložiska z berjozy Schmidta ? Bikonvexní sklíčko z avanturinu ?
Návštěvník YPO Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 S tím čunko světem je to opravdu na omluvu, YPO, uvidíme, co jsi za chlapa. Zatím to jen chabě okecáváš, vzmuž se, přece! cigi chtěl bych se k tomu postavit čelem, ale ať se snažím, jak se snažím tak to prostě nejde = jsem sr*čka Nezaložil na to YPO dokonce extra vlákno?? pokud jsi myslel tohle vlákno, tak v tom opravdu nejedu
babaq Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Fíha, tohle teda budou hodinky s historií...
New Milis Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Zdá se, že YPO, mnovace a hciq považují neúspěšné provozní zkoušky asi za počáteční fázi výroby, koblih69 za fázi projektové přípravy a všichni a navíc i ondraj za neférový marketingový trik - hmmm - jako pokaždé - jděte radši diskutovat o kvalitních hodinkách, vy víte s kým. Uděláte si radost a možná se na vás dostane i s králíčkem, rybičkou a vím já čím. Skutečně nerozumín účelu věčných nářků nezákazníků primu. Že by temná strana síly ? Zlá vůle ? Závist ? Nespokojenost se sebou samým ? Komplexy ? Frustrace ? Zraněná ješitnost ? Konkurenční boj ? Obava o osud světa ? Chcete na sebe upozornit ? Milujete žlučovitou zábavu ? Možná kombinace více důvodů ? Jiné problémy ? Čím jsme vám tak šlápli na kuří oko, že nám nedáte pokoj ? Nebo vás vážně tak štve, že se těšíme na naše hodinky ? Jak vás to může bavit tak dlouho pořád dokola ? Chováte se tak i v běžném životě ? Odpovězte si na to alspoň pro sebe, prosím. S tím čunko světem je to opravdu na omluvu, YPO, uvidíme, co jsi za chlapa. Zatím to jen chabě okecáváš, vzmuž se, přece! Ale jo, Cigi, je to ošklivé, že ti tady ti Nezákazníci, Kaziči, Komplexáři, Ješitové nebo Žebrota kecaj do vlákna. Snad teda jediný řešení, když se ti to na otevřeném fóru nelíbí, je založit si s Eltonem vlastní platformu pro objednávky, návrhy, realizaci atd. hodinek Prim a tam se můžete tahat za šulínky pěkně v klidu mezi sebou a nikdo vás nebude otravovat s blbejma kecama. Kdo tam strčí rypák a bude rejpat tak dostane banána jak prase a je to, ne? Ale to by pro Elton nebylo ono, přece jen je tady pořád ještě potenciál, skoro 3500 zaregistrovanejch duší, a kolik z nich má novodobý primky? Třicet lidí?? Sto?? Pak není divu, že tady Prim imrvére ze sebe dělá kašpara, ale proč ho ze sebe děláš ty??? Upraveno 5. června 2008 uživatelem New Milis
japa Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Ženevské pruhy na zadní straně číselníku ? Ložiska z berjozy Schmidta ? Bikonvexní sklíčko z avanturinu ? mechano, ešte jeden takýto post - a máš ma na svedomí
cigi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) mechano - bikonvexní je rozptylka, nebo spojka ? Já jenom pro jistotu, aby neshořely ! Já vím, millis, ale zase jen pět až deset aktivních škarohlídů, a to nejmíň polovina je naštvaná spíš na mě, než na prima - viz ondraj , koblih69 . Tebe napadá nějaký důvod, proč to dělají ? Rozumíš, proč se montují mezi prima a jeho zákazníky, kvůli nějaké prkotině, jako zpožděný termín, který se jich netýká, nikomu ze zainteresovaných příliš nevadí a důvod, který prim uvádí víceméně všichni zainteresovaní akceptují, a i třeba rmx ho připouští jako možný. Proč triumfují při každém primově zaváhání ? Co z toho mají ? Proč z prima dělají lháře a ze mě blbečka jenom proto, že se prim přizná, že mu nevyšly zkoušky ženevského brusu ramena rotoru s předpokládaným výsledkem ? Co z toho mají ? Možná ze sebe dělám šaška, ale ještě nikdo z těch vtipálků ani jasně neřekl, co vlastně primovi vytýká, jestli si ty zkoušky vymyslel, nebo je levák, když ten ženevský brus nezvládl ? To mě mate a provokuje, chci je dohnat, aby šly s pravdou ven, abych řekl pravdu. Hciq alspoň konkrétně píše, že má problémy s nějak špatně zpracovaným perličkovým dekorem, to mu věřím, ale to se netýká této serie, předpokládám. Všichni ostatní se pořád jen navzájem utvrzují v původních východiscích. YPO - musím se omluvit především já tobě - prosím, už to nerozmazávej, měl jsem jen na mysli, že u takových novotvarů jako čunkosvět si nikdy nemůžeš být jist, jak tím koho raníš. Grga to založil !! ten tu tedy schází...... Upraveno 5. června 2008 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Ano, na mě to dělalo a dělá dojem stále, že to byl od Prima jen zastírací manévr, jak ospravedlnit zpoždění a přitom nenaštvat žádného budoucího majitele. Už jen to, že se mohl a nevyjádřil, i když byl žádán, aby blíže vysvětlil, k jakým konkrétním problémům došlo. Jenže jsme tu jen hodinkový web a tady by to asi nikdo zřejmě pořádně nepochopil. Také nevěřím tomu, že by takovou zásadní úpravou někomu bez jeho vědomí okrášlil kalibr z hodinek třeba po dědečkovi. Jen bych podotknul, že Prim nemusel informaci o rotorech psát veřejně, mohl ji napsat jen zúčastněným a byl by klid. Není zase žádný amatér, aby si nemohl domyslet, že se toho někdo chytí. Také mohl podat přesné vysvětlení a komukoliv sebrat vítr z plachet ihned od počátku. Je to stejné jako s L.E., kde taky ticho po pěšině, takže se asi potvrzuje ta varianta, že je všechno jak má být, z pohledu Prim. Tedy potkají se dva majitelé s Orlíky se stejným označením a číslem, stejným kalibrem, hodinky budou ale opticky jiné, jedny na webu budou a druhé ne. Pěkná filosofie. Tak trochu jako by Prim vyrobil falzifikát své vlastní L.E. Lidé kupují L.E. zřejmě také z důvodu určité exkluzivity, omezení, tím i ta vyšší cena?. Hlavně že když si někdo nechá do hodinek dát ciferník třeba v Polsku, tak to už by za to měl jít pomalu sedět. Upraveno 5. června 2008 uživatelem Ondraj
cigi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) No, ondraji, jasný slovo, takže: To s Orlík LE probíráme jinde, ale za vysvětlení to stojí, to máš recht, už jenom kvůli tomu, že spoustě lidí se ta NL LE líbí. Já sice primovi věřím, že se o ten brus pokusil, zvlášť, když rmx potvrdil, že problémy nastat mohou a zdaleka se netýkají jen tloušťky materiálu. Ale opravdu si naběhl, že to tak modrooce zveřejnil. To, že prim nedal vyčerpávající technickou informaci může být daný tím, že není hodinář a prostě tu informaci nemá. Na druhou stranu bys mohl pochopit, že my se cítíme být součástí projektu a bylo to určeno NÁM, tohle vlákno je naše komunikační platforma, a my tu otevřenost jako PARTNEŘI oceňujeme. Prostě, když je to projekt, tak se zkouší a nezdar je součástí zkoušení. Nevím, opravdu nevím, proč bychom proto měli být napalovaní blbečci. To nejstrašnější, co by se mohlo stát, je kdyby se vytratila upřímnost otevřenost a důvěra. To by sis tady na foru přál ? Kdo si tady v té hádce stěžoval, že mu prim rozbil rameno rotoru ? Rozumíš, prim k tomu měl mandát a navíc - je to komunistickej šmejd za pár kaček, čert ho vem, stejně se prý časem ošoupe a uvoní uložení a bude asi třeba jej vyměnit. Ty jsi jiný typ, tebe by to provokovalo, možná urazilo, ale zesměšňuje tě za to někdo? Trvám ovšem na svém slibu, že tě zesměšňovat začnu, potvrdí-li se, že prim psal pravdu, a ty se neomluvíš. Když se ukáže, že prim lhal, jsou diplomaty moje poslední primky Jak prosím tě může prim falzifikovat sám sebe ? Nerozumím, proč by prim po vyprodání 55 kusů orlík serie s datumkou a šestkou nemohl udělat další serii 55 ks bez datumky a šestky - co to má společného s falzem? Nepostupuje tak kde kdo ? Pakliže si ovšem někdo cizí nechá vyrobit ciferník prim v polsku, dělá přeci fake se vším, co k tomu patří. Upraveno 5. června 2008 uživatelem cigi
safi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Hele cigi...mě osobně štve, že ČR nemá žádné jméno ve světě hodinek. Jednou z mála značek, která by dokázala s tím něco udělat, je PRIM. Bohužel nemám pocit, že Prim nabízí za luxusní cenu odpovídající luxus, který by byl v zahraničí konkurenceschopný. Proto jsem vůči Primu lehce kritický, protože pevně doufám, že ho to časem posune směrem k větší zahraniční konkurenceschopnosti. Dojmy z tohoto vlákna jsou z tohoto pohledu spíše negativní. Řekl bych, že Ypo i ostatní cítí to samé. Upraveno 5. června 2008 uživatelem ¨safi
Ondraj Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Nemám problém se omluvit, pokud se jednoznačně ukáže, že to tak bylo. Ale Prim to měl od začátku ve své režii. Také ale nemám žádný důkaz a psal jsem, že je to pouze moje domněnka. I za domněnku či myšlenku se můžu omluvit. Víš ono jde těžko si na veřejném webu hrát na zprávy určené pouze někomu. No zesměšňovat můžeš hned, stejně to občas už nějaký pátek děláš Kvůli tobě jsem si už k PAM pořídil instalatérské nádobí a montérky. Jenom ještě bohužel neumím Italsky. Upraveno 5. června 2008 uživatelem Ondraj
japa Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Ano, na mě to dělalo a dělá dojem stále, že to byl od Prima jen zastírací manévr, jak ospravedlnit zpoždění a přitom nenaštvat žádného budoucího majitele. Už jen to, že se mohl a nevyjádřil, i když byl žádán, aby blíže vysvětlil, k jakým konkrétním problémům došlo. Jenže jsme tu jen hodinkový web a tady by to asi nikdo zřejmě pořádně nepochopil. Také nevěřím tomu, že by takovou zásadní úpravou někomu bez jeho vědomí okrášlil kalibr z hodinek třeba po dědečkovi? Toto vlákno sledujem od úplného začiatku a ako nezainteresovaný pozorovateľ musím dať Ondrajovi za pravdu ? Primove vysvetlenia pôsobia dojmom, že sa tu nehrá s úplne odkrytými kartami... Pri realizácii takéhoto projektu sa môžu objaviť rôzne problémy - len o nich treba včas a férovo informovať ostatných účasníkov projektu. Reakcie cigiho a ďalších zúčastnených ma však utvrdzujú v dojme, že tomu tak v tomto prípade nebolo a zdá sa, že ani nebude? ps.1: napriek všetkému verím, že to budú krásne hodinky ps.2: cigiho zápal pre vec je fascinujúci a závideniahodný Upraveno 5. června 2008 uživatelem japa
safi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) mechano - bikonvexní je rozptylka, nebo spojka ? Já jenom pro jistotu, aby neshořely ! Já vím, millis, ale zase jen pět až deset aktivních škarohlídů, a to nejmíň polovina je naštvaná spíš na mě, než na prima - viz ondraj , koblih69 . Tebe napadá nějaký důvod, proč to dělají ? Rozumíš, proč se montují mezi prima a jeho zákazníky, kvůli nějaké prkotině, jako zpožděný termín, který se jich netýká, nikomu ze zainteresovaných příliš nevadí a důvod, který prim uvádí víceméně všichni zainteresovaní akceptují, a i třeba rmx ho připouští jako možný. Proč triumfují při každém primově zaváhání ? Co z toho mají ? Proč z prima dělají lháře a ze mě blbečka jenom proto, že se prim přizná, že mu nevyšly zkoušky ženevského brusu ramena rotoru s předpokládaným výsledkem ? Co z toho mají ? Možná ze sebe dělám šaška, ale ještě nikdo z těch vtipálků ani jasně neřekl, co vlastně primovi vytýká, jestli si ty zkoušky vymyslel, nebo je levák, když ten ženevský brus nezvládl ? To mě mate a provokuje, chci je dohnat, aby šly s pravdou ven, abych řekl pravdu. Hciq alspoň konkrétně píše, že má problémy s nějak špatně zpracovaným perličkovým dekorem, to mu věřím, ale to se netýká této serie, předpokládám. Všichni ostatní se pořád jen navzájem utvrzují v původních východiscích. YPO - musím se omluvit především já tobě - prosím, už to nerozmazávej, měl jsem jen na mysli, že u takových novotvarů jako čunkosvět si nikdy nemůžeš být jist, jak tím koho raníš. Grga to založil !! ten tu tedy schází...... Cigi...ono to není jen o Primu. Sodu zde dostane každý nekvalitní výrobce / obchodník. Ať už se jedná o Alpha watches, Dušáka (viz anabáze s UN), tuším že zde byl i negativní případ z Koscomu, authenticwatches.com, různí Ebay prodejci a hromada pražských "hodinářů-baterkářů". A to je dobře. Hodinářství je ušlechtilé řemeslo, kde se jakákoliv nedokonalost neodpouští (Kari Voutilainen by mohl vyprávět o vnitřní sebekázni s ohledem na dokonalou produkci každé malinkaté součástky). Jakákoliv odfláknutá, nebo nezvládnutá práce je zde oprávněně tvrdě kritizována. Ať už se jedná o obchodníka, výrobce, Omegu, nebo Seiko (viz má kritika jejich přístupu na Baselworldu a absence článku o Seiko na úvodní stránce chronomagu). Upraveno 5. června 2008 uživatelem ¨safi
cigi Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 (upraveno) Safi, už jsi zapomněl, jak si cením tvého kritického pohledu dovnitř a jednoty navrch? - mrkni, že tě nezmiňuji a prosím necituj, jak jsem YPOvi vynadal, už jsem se mu omluvil . Prosím, abys jasně napsal, prostě proč máš ten negativní dojem, jako novinář to dokážeš popsat a ne to, že tvůj táta údajně předává hotely vždycky na hodinu, to je minimálně stejně zavádějící informace, jako ta, co vyčítáš primovi, že jo. Ondraji, na to už jsem úplně zapomněl - italský instalatér s titanovými PAM s modrým vlnkovatým ciferníkem (doplň typové číslo) !! Zlatý řetízek s křížkem a plastový náramek s emblémem fotbalového klubu....... úplně mě tvoje paměť dojala, mé úsilí má smysl, dík... Tak to je FAKT celý pro to, že primovi ten brus prostě nevěříte, nebo jinak neberete ?? To by mě do týhle chvíle vůbec nenapadlo ! Asi jsem fakt fanatickej důvěřivej debílek a takový dlouhý vedení..... ale už jsem psal, proč by to dělal ?? Pánové, nenutíte se náhodou uslyšet trávu růst ? Upraveno 5. června 2008 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se