Přejít na obsah

DIPLOMAT 40 v nerezu

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Typografe proste umis nafotit hodinky...super. :notworthy:

Tak opravdu ty male zkreslovaly vic, nez jsem myslel...na tech fotkach od typografa vypadaji diplomaty imho mnohem lip...

...i ten font a napis u carky... neni to tak hrozne, jak jsem myslel...je to v poho. Nezda se mi nejak datumove okenko....jako by bylo vyosene, ale je to asi datovym vencem u tohoto kalibru...az tam bude dvouciferny datum, asi to bude ok.

Zluta na kalibru je fajn, ale rotor..ten by to chtelo nejak zvyraznit...uplne mi splyva se strevama...chtelo by to zdobeni jako je na lunete, jak uz tady nekdo psal...

Jinak mezera pouzdro-pasek...je tam opravdu machocha, ale snad to v realu nebude tak moc postrehnutelne, ale jevi se mi to jako nejvetsi opticka chyba tehle hodinek...

ale nejsem skarohlid, takze....

At vam, novym majitelum perfektne slouzi a uzijte si jich!

Ja osobne bych si je vzhledem k cene neuzil... uzivam si ted steinhart...za "zajimavou" cenu, perfektni hodinky, ktere delaji radost mnoha majitelum.

Mimochodem...mrknete na ty novy b-uhr 44 s mimostredkou a unitasem a s centralni vterinovkou v automatu eta ...kubson uz je ma v nabidce :-)

Upraveno uživatelem Gorg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl by to někdo, prosím, vyblejsknou vedle původních Diplomatů? Jde mi pouze o čelní pohled. Podotýkám, že rozhodně nejsem fanda starých Diplomatů, ale chci si porovnat jak se s tím nafukováním Prim popasoval. Přikládám foto původních hodinek, autorovi fotky se omlouvám za "zneužití" :smile_anim:

post-586-1215163221.jpeg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

....tak jsem to tu v rychlosti po týdnu proběhl :) a musím říci, že se mi první typografova fotografie docela líbí - ostatní záležitosti týkající se této LE hodnotit nebudu,protože by to byla stále stejná omáčka dokola = dokázal bych si je párkrát za rok představit na ruce a gratuluji majitelům ;)

Odkaz ke komentáři

Co se týče srovnání Prim hodinek v regálu s jinými značkami, to je zajímavý názor na kterém určitě něco je.

K poslednímu odstavci: na světě existují spousty lidí, kteří dokázali vytáhnout z lidí všechen jejich majetek, jen za nabídku jakési pochybné víry. Tady mají kluci alespoň hodinky. :)

Hmmmm. Rovnou říkám, že nebudu objektivní, protože ani původní Diplomaty mě nijak nezaujaly. Povinné jajkání vynechám, nechci ani zbytečně kritizovat a kazit majitelům radost. Myslím, že to jsou slušné hodinky, ale nijak výjimečné. Z fotek toho moc poznat nejde, nepochybuji, že dílenské zpracování je vynikající. To je ale samozřejmost u většiny hodinek. V obchodě v regálu s ostatními hodinkami bych si jich asi ani nevšimnul. Myslím, že to je hlavní důvod, proč Prim neprodává své hodinky v obchodě s ostatními. Neměly by šanci při konfrontaci s jinými výrobci. Když odmyslím nápis Prim na ciferníku, tak najdu takových hodinek tuny. Chtělo by to vymyslet něco opravdu nového. Z historie věčně žít nelze.

Pokud jde o budoucí prodej, tam bych byl skeptický. Chronomag Linea se tu prodávaly snad dvakrát. Jednou za dvojnásobnou cenu, ani nevím, jak to dopadlo, ale zájem moc nebyl. Nedávno jsem je zahlíd v prodeji za pořizovací cenu bez jakéhokoliv projevení zájmu kupujících. Nějak ta skutečná hodnota primek neroste, i když prodejní cena roste exponenciálně.

Ještě musím vyslovit obdiv panu Prokopovi. Je to obchodní génius. A to nemyslím ironicky, ale smrtelně vážně. Firma by jej měla vyvažovat zlatem. Obdivuji dobrodružství, do kterého se pustil a že to vychází. Je vidět, že zákazníky skutečně našel, vyrábí a prodává. A o nic jiného ve firmě přece nejde.

Odkaz ke komentáři

Já mám pocit, že díky PRIMovi a jeho obchodní strategii určitě musí jít obchodi o trochu lépe i Popshopovi, takže snad jsou spokojení všichni. Je zajímavé, že s takovými projevy despektu stejně sám tolik těch trabantů za cenu Mercedesu prodává. A ani sa nehanbí.

ja myslim, ze si vedle jak ta jedle, popshop to rozhodne takhle nenafukuje...

Odkaz ke komentáři

:thumbsup_anim: nakonec to dmsn dopadlo velice pěkně. Mezera mezi pouzdrem a stěžejkou je snadno zamaskovatelná na míru vytvořeným řemenem s přesahem za stěžejkou. A zbytek vypadá na padesát let starý design velice slušně a moderně. Dokonce ten strojek je podle mého názoru pěkný už jenom tím, jak je jiný než švýcarská produkce, nemá nic navíc a je decentně dekorovaný.

Celkové známkování asi až je někdy uvidím naživo poněkud opravím, ale takhle dávám hodinkám za 1-, celku řemínek + hodinky za 2, dekorace strojku za 1, celek zpracování objednávky + jednání obchodníka + doba dodání za 4- s oběma očima zavřenýma, chlupama zježenýma a žaludkem rozbouřenym.

Odkaz ke komentáři

tá medzera medzi púzdrom a remienkom sa určite dala riešiť aj trošku elegantnejšie

Otázka zní jak? Mezera je daná typem pouzdra, resp. jeho "nožek". Buď tam necháš vzduch, nebo to řešíš jako Rolex doplňkovým segmentem mezi řemenem (nebo i tahem) a pouzdrem (viz Rolex Datejust). Rolexky tam ten segment měly (a mají) odjakživa - i u pouzder menších rozměrů kolem 35 mm, k historii Primu (na kterou se Diplomat 40 i.e. nepokrytě odvolává) tento prvek rozhodně nepatří a jeho použití by dle mého názoru bylo značně diskutabilní.

Navíc nevím, jak moc to opravdu vadí (není to jenom hledání chyb za každou cenu?)

Odkaz ke komentáři

Ten strojek by si podle mě zasloužil hezké plné dýnko...

Hodinky jsem naživo ještě neviděl (5 dní ještě vydržím), ale pro tvůj příspěvek se nehodí jiné označení než -

umíněná blbost.

Kdokoliv si srovná původní 96 s tímto výsledkem (viz typografovy fotky a vybroušené soustředné kruhové pruhy) nemůže říct nic jiného než - neotřelé a skvostné! Jen škoda, že do toho nepásla i stejná dekorace rotoru, která technicky nefungovala.

Rotor sám o sobě působí trochu chudě (aspoň na fotkách - možná v reálu je kartáčování vyhovující). Počkám a uvidím - sám za sebe zvážím doplnění např. nějakou rytinou.

Upraveno uživatelem Bobr
Odkaz ke komentáři

Otázka zní jak? Mezera je daná typem pouzdra, resp. jeho "nožek". Buď tam necháš vzduch, nebo to řešíš jako Rolex doplňkovým segmentem mezi řemenem (nebo i tahem) a pouzdrem (viz Rolex Datejust). Rolexky tam ten segment měly (a mají) odjakživa - i u pouzder menších rozměrů kolem 35 mm, k historii Primu (na kterou se Diplomat 40 i.e. nepokrytě odvolává) tento prvek rozhodně nepatří a jeho použití by dle mého názoru bylo značně diskutabilní.

Navíc nevím, jak moc to opravdu vadí (není to jenom hledání chyb za každou cenu?)

Rovněž nedokážu posoudit, jak ta mezera v reálu vypadá, nicméně když si položím vedle sebe Datejust na kůži a původní Diplomat, tak Rolex má vrtané otvory pro stěžejky blíž k pouzdru než Prim. Takže ta větší mezera tam asi byla vždy, jenom s celkovým zvětšením víc vynikla. Možná to chce opravdu vidět v reálu, možná to měl Prim na hotových pouzdrech vyzkoušet ( navrtání otvoru pro stěžejku o milimetr blíž k pouzdru? ), ale pokud vím, tak o tom všichni zájemci věděli a nikdo neprotestoval. Takže tu kritiku nepřehánějme. Rozhodně to jsou pěkné hodinky s retro designem.

Upraveno uživatelem bedan
Odkaz ke komentáři

Ok takže já si to taky oznámkuji, U těchto hodinek zatím nejlíp vylezl záměr Eltonu se v nějakém stylu silně profilovat. Obecně je to vcelku zdařilý pokus o retro design hutněný "moderní " technologií a materiálem. Pokud tuto cestu budou tvrdě sledovat a neusnou jen s nafukováním již vymyšleného, tak to může být bomba. Potud pozitiva. Negativ je bohužel více (však mě znáte :thumbsup_anim: ) Hodinky jsou o detailech navzájem silně provázaných, které ne každý dokáže dobře skloubit. A tady u tohoto modelu Elton právě opustil mateřskou školku. Takže doufám až se naučí něco dělat s těmi rotory, tak vám je vymění. To by bylo pěkné gesto. Jinak ty soustředné kruhy je dobrý nápad. To jak je to řemeslně provedené, tak o tom ani ty týpovi fotky nevypovídají. Při tom nafukování jsem upozorňoval právě na problém s nožkama, velikost a změna přímkových tečen(systém Oyster) na nějakou křivku. Je to vidět z té fotky ruky, takový trochu velký zuby Grgy Pitiče. Vše ostatní se zatím jeví jako velmi povedené. Takže celkové hodnocení z mé strany je "DOBRÝ" Nakonec bych se jen chtěl zeptat, jestli tedy byl použit můj návrh úpravy ciferníku, proč se (asi v záplavě jiných detailů) zapomnělo na podle mého takovou veselou fajnovku. Poznáte kterou? :D

post-817-1215180150.jpg

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
Já mám pocit, že díky PRIMovi a jeho obchodní strategii určitě musí jít obchodi o trochu lépe i Popshopovi, takže snad jsou spokojení všichni. Je zajímavé, že s takovými projevy despektu stejně sám tolik těch trabantů za cenu Mercedesu prodává. A ani sa nehanbí.

Jak se tomu říká? Trefit hřebík na hlavičku... :D

Odkaz ke komentáři

Oni ti obchodové díky PRIMovi mohou jít lépe nejenom Popshopovi :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...