Fajkus Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Přesně tak, ty renovace bohužel zatěžují firmu víc, než by bylo zdrávo. Hodináři nejsou. Myslím že nezaberou ani náborové pokusy mezi školáky. Ekonomové, manageři a mediální komunikátoři nám rostou jak houby po dešti, i když na ně čeká místo u pokladny v Tescu. Tito nám pouzdra nevyrobí a ani nesloží hodinky. A řemeslo stojí. Jak píše kolega Zekon, pak už nebude nic, a pokud ano, ceny se zvýší, lhůty protáhnou a my budeme rádi, že existuje alespoň něco. Druhá možnost je třeba Parexo. Já si ale raději počkám. Mimochodem, dvě renovace, (PS I. a Diplomat) u mě proběhly v pořádku. Ale už před delším časem. Nechci tady obhajovat nekvalitu, jen se zastávám Eltonu ve věci, která trápí mnoho současných podniků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Je tu jistě i možnost místních mistrů řemesla, Tondako, Valis. Ale co se jejich šikovnost proslavila, tak je osazenstvo chronomagu vzalo útokem, a teď nemají ani čas na to aby sem vůbec něco napsali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Anebo se přihlásit do hodinarsky školy, myslím že aktuálně berou přihlášky na rok 2019. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Jednoznačně je potřeba začít u prezentace tohoto produktu a to tak, aby zaujal nejen mládež, ale také rodiče. Bez toho je na takovou školu nepošlou, i když mají už teď o práci postaráno. Pochopitelně, pokud budou dobří a bude je to bavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajar Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Já jen k tomu nápadu nechat si to vyrobit u "někoho" na CNC. Pro neznalý je to jednoduchá myšlenka, protože ta mašina to přece zvládne levou zadní, ale nikdo už nevidí náklady a práci s tím . Je rozdíl mezi tím mít zavedenou technologii na výrobu vlastního produktu o kterým vím, že budu dodávat v určitým minimálním množství a tím, že ke mě někdo přijde a bude chtít jeden kus "něčeho". Bez zabíhání do detailů v pozadí jen zopakuju to, co tu už tu řekl někomu jeho známý s CNC mašinou - pokud o to pouzdro vážně stojíte, je nejjednodušší a hlavně vážně nejlevnější cesta přes ELTON. Ikdyž i tak mi cena přijde trošku vyšší (nicméně chápu, že to taky není zrovna velkosériovka), tak věřte, že je to pořád zlomek ceny toho, než když přijdete k někomu do nástrojárny a budete chtít jeden kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Jednoznačně je potřeba začít u prezentace tohoto produktu a to tak, aby zaujal nejen mládež, ale také rodiče. Bez toho je na takovou školu nepošlou, i když mají už teď o práci postaráno. Pochopitelně, pokud budou dobří a bude je to bavit. "produkt" je zajímavý dostatečně. Poptávka po studiu převyšuje kapacitu školy. U denního studia několikanásobně, u dálkových kurzů je plno na několik let dopředu. Aktuálně se berou přihlášky na rok 2019 Já jen k tomu nápadu nechat si to vyrobit u "někoho" na CNC. Pro neznalý je to jednoduchá myšlenka, protože ta mašina to přece zvládne levou zadní, ale nikdo už nevidí náklady a práci s tím . Je rozdíl mezi tím mít zavedenou technologii na výrobu vlastního produktu o kterým vím, že budu dodávat v určitým minimálním množství a tím, že ke mě někdo přijde a bude chtít jeden kus "něčeho". Bez zabíhání do detailů v pozadí jen zopakuju to, co tu už tu řekl někomu jeho známý s CNC mašinou - pokud o to pouzdro vážně stojíte, je nejjednodušší a hlavně vážně nejlevnější cesta přes ELTON. Ikdyž i tak mi cena přijde trošku vyšší (nicméně chápu, že to taky není zrovna velkosériovka), tak věřte, že je to pořád zlomek ceny toho, než když přijdete k někomu do nástrojárny a budete chtít jeden kus.Souhlasím. Stačí začít cenou výkresu pouzdra, který tu chtěl někdo v PDFku po SZ. Nakreslit to tak, aby to šlo podle toho vyrobit taky stojí docela dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 (upraveno) "produkt" je zajímavý dostatečně. Poptávka po studiu převyšuje kapacitu školy. U denního studia několikanásobně, u dálkových kurzů je plno na několik let dopředu. Aktuálně se berou přihlášky na rok 2019....No právě že denních, tj. mladých studentů mají málo, cca 5-8 v ročníku, zvládli by víc, cca 13. Poptávka je je mezi námi "starci" po dálkových kurzech, tam se čeká tak jak píšeš... Problém je v tom, že většina dálkařů se stejně hodinařinou živit nehodlá, dělají to pro radost, lepší pochopení řemesla, které mají jako koníčka atp.. Upraveno 6. srpna 2016 uživatelem xjr1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 pro Financ: Děkuji za objasnění. Je to pro mě novinka a těší mě. Nedokážu si představit, kolik je kapacita jednoho ročníku, ale pokud by to bylo 30 žáků, tak je to super. Pokud by to bylo víc, ještě lépe. Do diskuse: Co se týče výroby pouzdra jako jednotlivého kusu. Jsou továrny řekněme na cokoliv, které vám nevezmou zakázku pod určitý počet. Vůbec se s vámi nebudou bavit. Ten počet se může lišit, ale zpravidla se pohybuje poměrně vysoko. I např. u automobilů. Přesto jsou firmy, které vám jeden kus dodají, a to je to plus. U automobilů můžeme jmenovat Tatru, u hodinek třeba Elton. A těch solitérů u hodinek jistě najdeme více. S cenou se pak musíme smířit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 K pouzdru igen, individuální výroba je imho blbost, není to jen o tom vytočit kus na CNC. Ještě je potřeba udělat povrchovku (dost práce), osadit sklíčko s armovákem, vodotěsnou korunku, vložku lunety (kde to vzít?)... To nemůže vyjít levněji než z eltonu. Navíc mám dojem, že kdyby to bylo schůdný, už by nám tu někdo (třeba parexo), druhovýrobní pouzdra servíroval jak na běžícím pásu;-) Asi budu za kverulanta, ale kdybych byl eltonem, líp bych si pohlídal kvalitu renovací a ještě zdražil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 (upraveno) No právě že denních, tj. mladých studentů mají málo, cca 5-8 v ročníku, zvládli by víc, cca 13. Poptávka je je mezi námi "starci" po dálkových kurzech, tam se čeká tak jak píšeš... Problém je v tom, že většina dálkařů se stejně hodinařinou živit nehodlá, dělají to pro radost, lepší pochopení řemesla, které mají jako koníčka atp..Když jsem se o to zajímal, kapacita nestačila poptávce. A když se podíváš na seznam absoloventů dálkového kurzu, je tam docela dost známých jmen, kteří se tím živí. A jo, i těch koníčkářů je tam dost.Taky to tak mám, na baráku si dělám dílničku, a v důchodu si budu opravovat šroty, který teď kupuju :-) Edit. Jo a taky bych se zaměřil na kvalitu a zdražil. Upraveno 6. srpna 2016 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 (upraveno) XJR: No, já nevím, ani chronomagor asi není ždímatelný donekonečna. Cenu nemůžou jen tak vystřelit, ale pečlivě hlídat podle zájmu. Stále musejí udržovat o něco větší zájem než výrobu.Při troše snahy se stále dá to co vyrábějí v rámci renovace, sehnat původní a nepoužité za zlomek ceny. No a pokud je stále převis poptávky, tak i ta kvalita renovací je naprosto dostatečná a nemusejí se tím zabývat, což jim umožňuje udržovat ty nízké platy. Upraveno 6. srpna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajar Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 (upraveno) Do diskuse: Co se týče výroby pouzdra jako jednotlivého kusu. Jsou továrny řekněme na cokoliv, které vám nevezmou zakázku pod určitý počet. Vůbec se s vámi nebudou bavit. Ten počet se může lišit, ale zpravidla se pohybuje poměrně vysoko. I např. u automobilů. Přesto jsou firmy, které vám jeden kus dodají, a to je to plus. U automobilů můžeme jmenovat Tatru, u hodinek třeba Elton. A těch solitérů u hodinek jistě najdeme více. S cenou se pak musíme smířit. Nikde nikdo nepsal, že Ti jeden kus nikdo nevyrobí. Psal jsem o ceně toho jednoho kusu. Nedělám velkosériovku, i jednokusovky jsem párkrát dělal. Ale musíš se smířit (u každý takovýhle firmy ať větší, nebo malý) s několikanásobně vyšší cenou. Je to kompromis. Jednokusový zakázky si nechá dělat někdo, kdo nutně potřebuje jeden jedinej konkrétní výrobek/součástku, co nikde standartně neseženeš.Možná ještě tak dát to někomu, kdo má domácí dílnu jako koníčka a věřit, že se mu do toho bude chtít a dělat všechno hezky po večerech "ručně" (klasika soustruh, klasika frézka atd.). Firmy, i malý, co se zakázkovou výrobou živí jako hlavní zdroj příjmu, Ti to za takovou cenu v životě neudělají. Bavíme-li se stále o přesné kopii původního pouzdra dle původní dokumentace. Já jsem třeba schopen pro nejbližší příbuzenstvo slevit, případně úplně vypustit cenu za výkres a program, který si udělám mimo dílnu, ale strojní čas, přípravu a vercajk mi nikdo nenahradí a věř, že to u CNCčka není nejlevnější záležitost. Příklad za všechno (a není to tak neobvyklý) - přijde týpek, že chce vyrobit konkrétní součástku do sekačky, protože náhradní (kterej se dělá několik let po statisícových sériích) stojí litr. Po mě to chce na CNCčku vyrobit za 500, jeden kus. Když mu ten kus nacením, pomalu abych volal záchranku. Takže ano, jak jsem psal - buď někdo, kdo to bude dělat po večerech pro zábavu, nebo si to koupit z Eltonu, vyrobený přesně dle originální dokumentace. Oni moc dobře vědí, jakou cenu nastavit, aby na tom vydělali a zároveň to měli levnější, než firmy živící se zakázkovou výrobou. Upraveno 6. srpna 2016 uživatelem Jajar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 U renovací by mohli kvalitu zvládat napoprvé. To by pohled na firmu hodně vylepšilo. Určitě se jim ty zde probírané reklamace nelíbí. Z mě, pokud mi vyrobí hodinky, u kterých si nadiktuji barvu cifu, indexů, typ ruček, popisy a já nevím co ještě, musím být připraven to zaplatit. Pochopitelně musí jít o dobře provedenou práci. Jakékoliv snahy o výrobu jinde jsou snahou o výrobu fejku, byť by to bylo totožné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Klidně ať zdraží, aspoň na to budou mít jen fakt srdcaři, kteří pořád dokola nepindají na to či ono. Zkusme jinak, kupte si vintážní, jinou značku, záměrně nejsem konkrétní, pošlete do oné fabriky. Pokud se vůbec domluvíte na nějakých úpravách, o tom pochybuji, zdělte pak sem kolik vás to stálo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Klidně ať zdraží, aspoň na to budou mít jen fakt srdcaři, kteří pořád dokola nepindají na to či ono. Zkusme jinak, kupte si vintážní, jinou značku, záměrně nejsem konkrétní, pošlete do oné fabriky. Pokud se vůbec domluvíte na nějakých úpravách, o tom pochybuji, zdělte pak sem kolik vás to stálo.+1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Když jsem se o to zajímal, kapacita nestačila poptávce. A když se podíváš na seznam absoloventů dálkového kurzu, je tam docela dost známých jmen, kteří se tím živí. A jo, i těch koníčkářů je tam dost.Taky to tak mám, na baráku si dělám dílničku, a v důchodu si budu opravovat šroty, který teď kupuju :-) Edit. Jo a taky bych se zaměřil na kvalitu a zdražil. Mám to stejně, akorát jsem začal tím kurzem, dílnička bude následovat na důchod, aspoň doufám...:-). Akorát ten dálkový kurz je tak trochu z rychlíku, bude to chtít ještě dost praxe u někoho zkušeného. Jinak ze 13 lidí, kteří navštěvují kurz teď, se tím pokud vím plánují živit tak 4..což je vlastně docela dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 ...Při troše snahy se stále dá to co vyrábějí v rámci renovace, sehnat původní a nepoužité za zlomek ceny. No a pokud je stále převis poptávky, tak i ta kvalita renovací je naprosto dostatečná a nemusejí se tím zabývat, což jim umožňuje udržovat ty nízké platy.Myslím, že cena NOS Igenů bude velmi podobná ceně renovačních. Pravda, o cenách jiných modelech Prim nemám moc povědomí. Souhlas s nutností udržet mírný převis poptávky. Ale model řekněme střední kvality kvůli udržení nižších cen pro zákazníky a nižších výplat pro zaměstnance se mi moc nepozdává, tedy aspoň ne u výrobce, který se prezentuje jako tradiční výrobce takové zbytné věci, jako jsou hodinky;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 (upraveno) Klidně ať zdraží, aspoň na to budou mít jen fakt srdcaři, kteří pořád dokola nepindají na to či ono. Zkusme jinak, kupte si vintážní, jinou značku, záměrně nejsem konkrétní, pošlete do oné fabriky. Pokud se vůbec domluvíte na nějakých úpravách, o tom pochybuji, zdělte pak sem kolik vás to stálo.Klidne ti dam i konkrétní příklad, servis kalibru 12 přímo v Heueru stoji 20.500 KČ. Bez dílů, jen servis.Myslím, že cena NOS Igenů bude velmi podobná ceně renovačních. Pravda, o cenách jiných modelech Prim nemám moc povědomí. Souhlas s nutností udržet mírný převis poptávky. Ale model řekněme střední kvality kvůli udržení nižších cen pro zákazníky a nižších výplat pro zaměstnance se mi moc nepozdává, tedy aspoň ne u výrobce, který se prezentuje jako tradiční výrobce takové zbytné věci, jako jsou hodinky;-).v Eltonu má malej plat i ředitel. Upraveno 6. srpna 2016 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Ano takhle vnímají renovace swiss značky, díly se nenahrazují, případně se jen opraví. Po konzultaci se zákazníkem a jeho souhlasem, je možnost výměny neopravitelných dílů za nové, jejichž výroba je časově i finančně náročná z pochopitelných důvodů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Jo, takhle, budeme se odpichovat od cen ve Švýcarsku. Tak to jo, to je dobré srovnání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se