tmoris Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Chtel bych mistni autoznalce poprosit o radu s vyberem vhodneho auta s 3x isofixem vzadu. Autem bude jezdit manzelka primarne po meste, tzn poskoky 5-10km a nejake ty dalnicni cesty 2x/mes + dovolene. Auto musi mit vyhled z vetsi vysky nez bezny kombik (proste trosku vyssi auto nebo suv, akorat jsem nenarazil na zadne suv s 3x isofix). Vyznamnym kriteriem je vyhled z auta na zadnich sedackach, tzn prostor mezi sedakem a oknem co nejmensi, aby mrnata dobre videla ven (ma az necekane zasadni vliv na jejich herni pohodu pri presunech > 30 minut). Dalsi ficury vozu:- automat- parkovaci sensory + kamera nezbytna, idealne parkovaci asistent- preference 4x4 Co jsem tak koukal, tak nejlepe ty pozadavky naplnuje Sharan, ale zatim jsem v tom fyzicky nesedel. Dale si nejsem jisty, jestli na tohle popojizdeni bude ok porizovat naftu, nebo to auto bude za 5 let tim poskakovanim na odpis? V benzinu ale zas nedelaj 4x4. Dik predem za reakce.
Gustaf Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Sharan a Alhambra mě taky napadly..a pak možná Touran...ale ten je malinko menší..spís MPV
Denjl Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 moje byla nejspokojenšější s Multivanem.... ale je fakt, že né každá si na tak velký auto troufne.... jinak Multivan je bezkonkurenční rodinný auto....
tmoris Odesláno 28. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Multivan ma v druhe rade akorat 2 sedacky nebo je i verze s 3? Pokud jen s 2, tak to neni dobry, protoze nemuze poresit otocenim decka a musi vystoupit. A navic je to fakt hovado auto, to by myslim nedala
Radek124 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 (upraveno) Jestli je to na poskakování do města tak se v první řadě vyprdni na SUV a 4x4 nesmysly - kromě největších 7-místných hovad se kvůli tvaru kastle (dole duté plechy, vršek zúžený) do většiny 3 sedačky dát nevejdou, děcka zezadu neuvidí a kvůli hmotnosti je to ve finále spíš magnet na průsery než "bezpečný dětivoz".Na ostatní věci co popisuješ jsou od začátku dělané střední MPV, spousta modelů má ve druhé řadě 3 samostatné sedačky s ISOFIXem (Sharan, Galaxy, S-max, Verso, 5008, C4 Picasso,...), stačí si jen vybrat rozumný motor a výbavu. Kupovat (a servisovat) smradlavého sazometa kvůli jedné pouti do Chorvatska ročně je s prominutím pyčovina Upraveno 28. července 2016 uživatelem Radek124
lykan Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Zkus se podivat na Zafiru. Za 170t km me zasadne nezklamala a 3x isofix tam je. Zkusil bych ale, jak psal Radek124, jestli se ti tam vejdou ty 3 sedacky najednou. Delaji i 7mistnou verzi, ale nevim, jestli je ve treti rade isofix.Aktualne zvedli ceny, resp. zrusili 70k slevu. Ceka se podle me na uvedeni facelift verze v CR. Ta vyresi ten uz dost zastaralej interier, ale prijde o predek ala Ampera, coz je imho skoda.Pokud nemas nic proti Oplu, tak muzu doporucit. Provozuju to pres 3 roky tvrdeho sluzebniho zivota a neni to, zvlast za ty prachy, vubec spatnej kocar.Nedelaji 4x4, ale uprimne jsem nebyl v situaci, aby si FWD neporadilo. Uplne v pohode cesky i rakousky hory, se slusnyma gumama nikdy problem.Ja mam starsi 165k CDTi, ted je aktualne nova 170k, v nabidce i s automatem. Benzin se obavam, ze nic jinyho nez vrcholna 1.6T nebude davat smysl, ale ja mam tezkou nohu, tak vidim mozna jinak. Obecne nemam rad naftu, ale do relativne tezkyho a velkyho auta je to pohodlnejsi varianta.V hodne slusny vybave se dala poridit kolem 700-750 po slevach. Kdyby te zajimalo nejaky dalsi info, klidne napis
Jenikec Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Peugeot 5008 mam a 3 sedacky v poho na isofix Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk
Cova Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Nezbývá než bezezbytku souhlasit s názorem Radka124. Osobně mám na tyto účely Toyotu Corollu Verso v benzínu a lépe se snad ani vybrat nedalo.
lazy Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 S-max. Není tak "krabicoidní" a jezdí to parádně. Tři isofix samostatně posouvatelná sedadla. V této kategorii nejširší auto v oblasti loktů a tři sedačky úplně v pohodě. Potřebuješ-li dát něco na střechu, ještě tam dosáhneš. 4x4 bych neřešil.
tmoris Odesláno 29. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Dekuju za tipy na auta, vomrknu to. Ad 4x4: tuto zimu jsem nevyjel v Peci k ubytku, kdyz 2-3 dny pred prijezdem nasnezilo denne 20-30cm. Musel jsem to do kopce vycouvat. Takze za me 4x4 rozhodne bejkarna neni a ze to budu vozit zbytek roku prevazne zbytecne me kvuli spotrebe netrapi.. proste parkrat do roka je to fajn mit a to je pro me dulezitejsi, proto to preferuju, ale kdyz by nejaka motorizace byla zasadne lepsi, tak jsem ochoten zvazit, ze 4x4 nebude.. Ad benzin: ma nekdo zkusenost treba s tim VW benzinem (2.0 TSI BMT 6DSG)?
Jenikec Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Peugeot 5008 ma dobre udelany esp jter pribrzduje na snehu protacejici kolo. Tam kde skodovky zustaly viset ja porad jeste jedu. Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk
honzyk Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 S-max. Není tak "krabicoidní" a jezdí to parádně. Tři isofix samostatně posouvatelná sedadla. V této kategorii nejširší auto v oblasti loktů a tři sedačky úplně v pohodě. Potřebuješ-li dát něco na střechu, ještě tam dosáhneš. 4x4 bych neřešil. 4x4 se dá do S-maxe nakonfigurovat ale nevím jestli ke všem motorům a převodovkám
Lunochod Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 3x isofix má z trochu vyšší třídy Mercedes GL a Volvo XC90.
lazy Odesláno 9. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2016 4x4 se dá do S-maxe nakonfigurovat ale nevím jestli ke všem motorům a převodovkámJo, dá. Ale jen s některými motory a papírově to dramaticky horší dynamiku. Takže to neřeším a v zimě vozím řetězy.
tmoris Odesláno 11. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 3x isofix má z trochu vyšší třídy Mercedes GL a Volvo XC90.Koukam na fotky a xc90 ma pouze 2isofixy. Gl je mimo budget a pro mou zenu prilis velke
Joe99 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Mercedes R je elegantní volba. Manželce se určitě zalíbí... Nemluvě o tom, že do něj nedělají úplně špatné motory;) Když trochu pohledáš v Německu, tak určitě najdeš parádičku.
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Mercedes R je elegantní volba. Manželce se určitě zalíbí... Nemluvě o tom, že do něj nedělají úplně špatné motory;) Když trochu pohledáš v Německu, tak určitě najdeš parádičku.Akorát, že je to jeden z nejporuchověších modelů od MB:-(.
Joe99 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 tady mu tlačí lidi pežoty, tak bych se o tom nerad bavil:)))))))))))))))
tmoris Odesláno 7. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. září 2016 Vidim to na sharana. Jen me stve, ze nemaj benal 4x4
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Odesláno 7. září 2016 tady mu tlačí lidi pežoty, tak bych se o tom nerad bavil:)))))))))))))))No kamarád toho P má a je spokojenej. A myslím, že když se něco podělá na pažoutovi, nebude to takový ranec jako na erko a u nového máš záruku. Erko znamená koupit jetý a to už je úplně sázka do loterie.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se