Glademist Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s výrobou nebo koupí akrylátového pouzdra na kapesnínebo náramkové hodinky. Viděl jsem pár obrázků na internetu, kde byly cibule zasazené do akrylátového pouzdra a bylo na ně vidět ze všech stran. Tedy reklama na vymazlený strojek. https://www.youtube.com/watch?v=A92LJFVb560 Mě osobně jakožto neznalci nedochází ani výroba toho těla. Na soustruhu? Nevím co dělá akrylát při řezánínebo frézování. Vždycky jsem myslel že jde do běla, ale asi se pak dá nějak zastudena ohladit a vyleštit? Bohužel k tématu nejsem schopný sám nic více přispět. Snad jen, že ve výrobně v Tanvaldu vyrábějíplexiskla až do tloušťky 25 mm. Což by na řadu cibulí stačilo.. https://www.titan-multiplast.cz/produkty/desky-z-plexiskla-115/plexisklo-plexiglas-gs-162/#tab_catalogue-detail-text Neříkám, že to je praktické. Ale ve chvíli kdy z hodin zůstal jen strojek a ručičky, může akrylát představovatzpůsob jak je zachovat bez "padělání" obalu nebo kanibalení na jiném kousku. Díky za komentáře.
Karlos Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Ty hodinky na videu jsou nádhera. Vyrobit něco takového je ale pro normálního člověka v podstatě nemožné, takže to můžeš s klidem nechat jen v rovině představ.A jestli máš nějaký strojek, který by bylo škoda nechat bez užitku válet v šuplíku, tak je mnoho možností jak s ním něco udělat a ani to nestojí mnoho. Můžeš ho použít do jiných kapesních hodinek, můžeš si z něj postavit efektní náramkové hodinky, nebo třeba nějaké stolní,...Ale jestli přece jen chceš něco tvořit, tak plexisklo se na to nehodí, je moc křehké. Spíš nějaká speciální licí pryskyřice, nebo tak něco. Dnes máme na výběr materiály s úžasnými vlastnostmi a internet a pošta nám zase umožní nakupovat a mít cokoliv za pár dní doma i z opačné strany Zeměkoule.
redd Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Mohla by to zvládnout 3D tiskárna. Zatím jsem ale neměl možnost naživo vidět transparentní tisk.
raskiscz Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Vstřikování plastů do forem za tepla. Plast se jmenuje Makrolon (polykarbonát) je docela odolný, vyrábějí se z něj všechna světla na auta. Ale pro jeden kus asi nenajdeš výrobce :-)
orol Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Hlavně je třeba si uvědomit, že se nejedná o stroj vsazený do "akrylátového pouzdra".Je to něco úplně jiného. Jsou to hodinky vyrobené tak, aby byly průhledné - nejsou tamžádné kovové můstky. A mistr Pahlow, který to vyrobil od a do z, je frajer.
JaRooN Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 (upraveno) Všechno jde...Podívej se na toto: To vyráběl místní člen Tikal doma v dílně z akrylátu. Tak se mu třeba zkus ozvat... Upraveno 12. srpna 2016 uživatelem JaRooN
Karlos Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Zpracováním paráda. Ale funkční to doufám není.
JaRooN Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 A představ si, že jo http://rxpipes.blogspot.cz/2016/08/crystal.html
Karlos Odesláno 12. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2016 Aha, je tam vložka, to mě nenapadlo, tak to pak jo.
alexwaston Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Je to něco úplně jiného. Jsou to hodinky vyrobené tak, aby byly průhledné - nejsou tam žádné kovové můstky. --------------------------------------- Relaxovat: pop ringtones download | rock ringtones download !
Glademist Odesláno 26. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2016 Toho že tam nejsou žádné kovové můstky jsem si prve vůbec nevšiml. To je úžasný nápad jak využít všechna ta kolečka co jsem koupil na bleším trhu. Koupím nějaký akrylát, malinký vrtáček a půjdu vyrábět z plastu můstky.
Rs. Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 akrylát se obrábí třískou podobně jako jiné plasty a leští jako akrylátová sklíčka na hodinkách.Ale .. důvod, proč se používá mosaz není v její ceně, ale v rozumné teplotní roztažnosti ve srovnání se zbytkem.Tj. akrylové můstky nevykompenzuješ teplotně, ... půjde to každou chvíli (resp. teplotu) jinak (na ruce, na stole).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se