JJ Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 thovt napsal: Ale ber to s nadhledem, Grga ani nikdo jiný nenapsal, že Ty jsi sektista (ne sexista ), ani nikdo nechtěl říct, že určité procento lidí jsou podivíni dané skupiny uživatelů apod., je to s nadsázkou a když si pročteš i jiné topicy tady na Chronomagu, opravdu Ti přijde, že někteří zastánci Apple, naštěstí ne Linuxu - ufff, jsou krapet zasplepení. Ale jasně, já si z těchto platformních válek těžkou hlavu nedělám, za to mi to opravdu nestojí. Když někomu vyhovuje MS-DOS na 386SX, ať si to klidně používá. Jen když někdo občas napíše velkou pitomost, tak se holt zapojím a rejpnu si.
thovt Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 JJ napsal: Ale jasně, já si z těchto platformních válek těžkou hlavu nedělám, za to mi to opravdu nestojí. Když někomu vyhovuje MS-DOS na 386SX, ať si to klidně používá. Jen když někdo občas napíše velkou pitomost, tak se holt zapojím a rejpnu si. Jasný, já se lekl, žes to vzal docela vážně... A nejenže je to zbytečný, ale ani to nebylo tak určitě myšleno. No prostě hlavně zvesela A mně to přišlo vtipný a částečně trefný, působivší v oboru IT jsem si vybavil spoustu bezhlavých zastánců a vyznavačů různých odnoží Linuxových sekt
hciq Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 georg napsal: Taky se přidám. Jsem asi jediný, kdo má Sony. Já mám již dva roky Sony Z1. Jsem maximálně spokojen, nechal jsem si rozšířit RAMku na 1G. Má sice "jen" 14 displej, zato s rozlišením 1400x1050. A vůbec nepociťuji potřebu pořizovat jinýho notýska. nejsi Sony Vaio, plnotučnej topič pentium na 3.2 GHz gigová pamět a nezdílená NVIDIA FX, před třemi lety ultimátní řešení, dnes dejchavičná herka. Ale za ty tři roky si vydělal na novýho kolegu. Jen co budou čtyřjádrový procesory v noťasech jdu do toho. Jinak nejsem vyznavačem žádný značky. Jdu jen po brutálním výkonu a stabilitě, nic jinýho mě nezajímá. Ještě přiložím mojí testovací na zdi přitlučenou sestavu s Kentsfieldem běžícím na 3,2 GHz a chlazeným rourou vod Dellu a slintám, až něco podobnýho bude v noťasu.
New Milis Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 hciq napsal: nejsi Sony Vaio, plnotučnej topič pentium na 3.2 GHz gigová pamět a nezdílená NVIDIA FX, před třemi lety ultimátní řešení, dnes dejchavičná herka. Ale za ty tři roky si vydělal na novýho kolegu. Jen co budou čtyřjádrový procesory v noťasech jdu do toho. Jinak nejsem vyznavačem žádný značky. Jdu jen po brutálním výkonu a stabilitě, nic jinýho mě nezajímá. Ještě přiložím mojí testovací na zdi přitlučenou sestavu s Kentsfieldem běžícím na 3,2 GHz a chlazeným rourou vod Dellu a slintám, až něco podobnýho bude v noťasu. Tak tohle je paráda, ten bordel na zdi!!!!
PepaSFI Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 babaq napsal: Celý ten příspěvek se mi moc líbil Už leta doma používám Linux a pokud víš co a jak, je to velmi silný nástroj. Je pravda, že aby ses mohl ptát ve fórech na radu, musíš "dát fant", nejlépe vědět něco lépe než ten, kdo tě seřve za tvůj originální dotaz Jo, linuxová komunita je složená z velké části z pitomců s přerostlým egem. Ale plno windowsáků nebo makistů není o moc lepších, jenom u toho Linuxu to není tak naředěné BFU uživateli. V práci jedu na WinXP Pro, to mě holt živí. Apple jsem ještě v ruce neměl, ale moje představa přesně odpovídá tomu, to píšeš. já teda zatím u linuxáků radu vždycky získal ale člověk se nesmí ptát jak debil. K wokniskům jsem se vždycky dozvěděl že to mám přeinstalovat.Zas to mělo tu výhodu že nebyl problém s plným diskem.Většinou se to tak dvakrát do roka vyřešilo samo Jináč noteboučky tady mám dva.Jeden je 386,občas ho z nostalgie zapnu a hraju si. Druhý je obstarožní IBM Thinkpad Pentium nevím ani jaká frekvence.Momentálně bez systému ale asi do něj dám W 98 pro těch pár programůco nejsou pro linux a jsou lepší v přenosném stroji.Třeba ta věc co nahrazuje vibrograf a nějaké věci pro auto. Ale nějakej malej přítulnej linux tam dám taky už z principu,holt temná sekta.
hciq Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 PepaSFI napsal: já teda zatím u linuxáků radu vždycky získal ale člověk se nesmí ptát jak debil. K wokniskům jsem se vždycky dozvěděl že to mám přeinstalovat.Zas to mělo tu výhodu že nebyl problém s plným diskem.Většinou se to tak dvakrát do roka vyřešilo samo Jináč noteboučky tady mám dva.Jeden je 386,občas ho z nostalgie zapnu a hraju si. Druhý je obstarožní IBM Thinkpad Pentium nevím ani jaká frekvence.Momentálně bez systému ale asi do něj dám W 98 pro těch pár programůco nejsou pro linux a jsou lepší v přenosném stroji.Třeba ta věc co nahrazuje vibrograf a nějaké věci pro auto. Ale nějakej malej přítulnej linux tam dám taky už z principu,holt temná sekta. hale pokud hledáš nějakej přítulnej linux, tak musíš vyzkoušet Dreamlinux. Je to brazilská distribuce založená na Debianu a používá jako grafický rozhraní XFCE 4.4 a to je rychlý jak sviňa, žádný KDE a GNOME a samozřejmě debianský balíčky ideální pro nás lamy.
thovt Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 hciq napsal: hale pokud hledáš nějakej přítulnej linux, tak musíš vyzkoušet Dreamlinux. Je to brazilská distribuce založená na Debianu a používá jako grafický rozhraní XFCE 4.4 a to je rychlý jak sviňa, žádný KDE a GNOME a samozřejmě debianský balíčky ideální pro nás lamy. "Sektařů" víc než bych čekal Asi ani na Chronomagu vás nebude minorita, to celkem koukám teda!
Lord Odesláno 6. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 2 hciq> tak toto je masakr, nechces k tomu i muj casemod
hciq Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 Lord napsal: 2 hciq> tak toto je masakr, nechces k tomu i muj casemod casemod 0.1 RC krumpáč je dobrej, ale dokonalá je definice tvýho kamoše, bohužel já to zabalil tak v třetím levelu, úplná reinkarnace příkazový řadky, kterou jsem znal z DOS se prostě nezdařila.
JJ Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2007 PepaSFI napsal: já teda zatím u linuxáků radu vždycky získal ale člověk se nesmí ptát jak debil. Ano, pokud budu já chtít pomoci byť i s hodně speciální konfiguraci serveru na nějaké obskurní Linuxové distribuci, jsem si poměrně jist, že se mi té pomoci dostane. Jenže nějaký user začátečník, co prostě chce počítač jen používat se poměrně pravděpodobně bude ptát "jak debil" a má smůlu. A když jsme u těch laptopů, tohle používá moje dcera. Je to naprosto neuvěřitelné, ale i když se to přestalo dělat před 10 lety, tak lepší rozeznávání rukopisu jsem od té doby nikde neviděl. Nadchlo mne to natolik, že jsem si pořídil Newtona :-)
ondra_v Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2007 Já jsem měl vypůjčený hodně notebooků. Sám zatím nevlastním žádný. Podle mého názoru je hodně důležité spracování casu. Hodně spolužáků chtělo ušetřit a koupili si něco levnějšího v plastu. Často jim prasko šasi nad LCD a u pantů, notebook jim odešel do 3 let. Já osobně bych si pořídil něco od (vybírám hlavně podle kritéria pevnosti) 1. IBM řada T 2. Aplle 3. Dell 4. HP Jinak domám mám Big-tower s Pentiem Xeon, notebook zatím nepotřebuji, všechen HW co používám v noteboocich není, tak bych musel volit kompromis. SW používám WinXP občas zkouším WinServer a Linux
PepaSFI Odesláno 9. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2007 (upraveno) thovt napsal: "Sektařů" víc než bych čekal Asi ani na Chronomagu vás nebude minorita, to celkem koukám teda! ono se to nezdá ale linuxáků je celkem dost.Ne každý ale má ambice být věrozvěstem a burcovatelem.Prostě to používá a vyhovuje mu to.Já taky nejsem žádný guru ale jen lama klikací,nějaké kejkle s příkazovou řádkou kromě pár základních věcí neumím.Začal jsem s linuxem zčásti ze zvědavosti a zčásti proto že mě přestal bavit přístup "zaplať a my ti za to budem kvalitně vyhrožovat".Já vlastně už ve wokniskách používal free programy,Open Office, Irfan a další. Některé věci bych si třeba zaplatil kdyby to nebylo spojené s buzerací.Linux rozhodně není bez chyb, některé distribuce jsou lepčí na něco,jiné na něco jiného.Klade to ale další nároky na uživatele.Pokud byl zvyklý na výběr ze dvou systémů W98 a W XP nebo dnes W XP a Vista tak většinou stačilo posoudit výkon stroje a kdo mi co zkopíruje. Linuxů jsou desítky,od pididistribucí na CD vizitce až po velkopodniky jako Mandriva,Fedora nebo suse. No a teď babo raď Jo a v pátek jsem udělal zkušenost s jehoVistama a Páurpojntem. Až zas někde budu dělat nějakou prezentýrku tak si vezmu nějakou linuxovou lajfku na kolečku nebo klíčence.Dva strojníci asi čtvrt hodiny bojovali s noteboučkem,prezentace šla jen na displeji ale na projektoru ne.Pak to konečně naskočilo takže s vítězným výkřikem odešli.Já začal žvanit a klikat,prezentýrka fachčila ale jen na displeji.Na plátně byl furt první obrázek. Nakonec jsem si to musel rozchodit sám a to jsem ten majkrosoftí bazmek v životě neměl v rukách. Když na vás civí sál lidí čekajících co bude tak fakt prima zážitek. Upraveno 9. prosince 2007 uživatelem PepaSFI
Duke650 Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 Tak jsem se dočkal nové hračky :-) Dell Latitude D830 Intel Core2 Duo T7700 2,40 GHz http://www1.euro.dell.com/content/products...;l=cs&s=pad
Toams Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 no ja uz pol roka fachcim na Dell Vostro 1700 ... T7300, 2Gb, GF 8600M GT, 1900x1200 ... nie je to rendrovaci stroj, ale na moje vizky staci. uz prezil aj krestest, z metra dvadsat rohom na beton (taska nemala postrovanie), trochu sa odrel hlinik a roh asi pol centi napraskol, ale fachci dalej, obrazky z neho lezu jedna basen a ked zarobi na novy, pojde z domu :-)
vaba Odesláno 8. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2008 grga_pitic napsal: Dell Latitude D620 s nejakymi vylepsenimi (na zaklade korporatky mezi Dell a spolecnosti pro kterou delam). Spokojenost.... Mame asi stejne korporatni pravidla - a ja mam ten samy typ pred sebou. Co je to za spolecnost? Pokud neni tajna. Ja (zkracene) -JD.
Duke650 Odesláno 9. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2008 vaba napsal: Mame asi stejne korporatni pravidla - a ja mam ten samy typ pred sebou. Co je to za spolecnost? Pokud neni tajna. Ja (zkracene) -JD. V celém našem holdingu (Evropa, zámoří...) mají všichni Delly, jenom ajťáci (IT) makají na IBM - asi vědí proč :-)
martin1 Odesláno 9. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2008 (upraveno) Zitra mi dorazi Sony VAIO TZ31XN / B Intel? Core? 2 Duo U7600 2GB RAM, 120 GB HDD DVD+-RW / +-R DL / RAM 11.1" Vista? Business Pri teto prilezitosti bych rad prodal muj stary Dell Dell Latitude X1 12,1" Intel Pentium M 733 ULV 1,1 GHz 512 MB RAM, 60 GB HDD WiFi, Bluetooth Windows XP Pro vaha 1,1 kg (jeden z nejlehcich notebooku) stari 2 roky, jeste necely rok ma predplacenou Next Business Day On-site Response Service dve baterie (klasicka a s dvojitou kapacitou) dve trafa (jedno ma redukci na cigaretovy zapalovac do auta) original brasna Dell pripadne nabidky do PM :-) Upraveno 9. dubna 2008 uživatelem martin1
A@A Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2008 ja som verny IBM teda Lenovo T61 Intel Core 2 Duo Procesor T7500, 2.20 14.1" WXGA TFT 1440x900 2GB 160GB DVD Multiburner
old black Odesláno 5. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2009 Nevíte co je to v ntb 3G modem, to se s tím dá i telefonovat?? Nechápu ...
Milil Odesláno 5. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2009 old black napsal: Nevíte co je to v ntb 3G modem, to se s tím dá i telefonovat?? Nechápu ... Je to pro připojení notebooku k internetu přes mobilní síť.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se