Melly Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Ahoj všem, pomalu se mi blíží 30 a již notnou chvíli spěkuluji nad tím, co za hodinky by si tato výjimečná příležitost zasloužila. Obracím se na spřízněné magory s prosbou o radu či inspiraci. Typ: Jelikož bych rád měl hodinky dlouho, klidně značnou část života, jako typ bych volil buď univerzály v duchu jako jsou Sarby, Expy1, Aqua Terry (bez chrona), anebo decentnější tooly v duchu Subů nebo Tridentů od Chr.Ward.Budget stanovuji na 50tis., ale rozhodně se ho nemusí dosáhnout. Současně při nějakém velmi zajímavém návrhu bych pustil chlup navíc.Velikost: do 40mm, klidně spíš míň, když budou krátké nožky, tak bych zvážil až k 42mmStáří: Ideálně nové, ale jsem otevřen i starším hodinkám, třeba 10-15 let (kdyby to byly třeba 36mm Expy 1 že :-), ale zas cena ) Samozřejmě mne již napadla varianta sehnat hodinky z roku narození (1987), ale mé znalosti jsou na to malé a chrono24 vyplivne v zásadě jen rolády. Jakýkoliv zajímavý nápad je vítán.Pak byla i varianta udělat si v Eltonu nějaké vymazlené Igeny, ale po mých zkušenostech a co čtu, že se v Eltonu děje od toho zatím spíš upouštím. Tak to na mě pusťte. Všechny nápady vítám. Dík,Váš Honza :-)
Xenomorfus Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Tak ja se nebudu vyjadrovat ke konkretnim hodinkam, ale vratim se k myslence "hodinky s rokem vyroby stejne jako rok narozeni". Resil sem podobne dilema jako ty, jen hodinky ke 40-tinam. A presne to, co pises, budto byly hnusne a nebo Rolex za balik, ktery nemam. Ja mel nakonec stesti a sehnal zde na foru. Jen Ti chci rict, ze jsem sledoval intenzivne prodeje hodinek na ebay,chronu,amazonu a tady dobre rok, nez sem narazil na "ty" hodinky. Doporucuju jeste hledat, teda pokud Te neco vylozene nechytne za srdce. Ja uz sem to taky pomalu vzdaval a koupil si nejake "jako k narozkam", ktere se mi libily, ale furt to nebylo ono.Drzim palce s hledanim.
Melly Odesláno 11. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Dík za pohled z jiné perspektivy. Co jsi nakonec pořídil z roku svého narození?
wizard-ov Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 (upraveno) Já se zase budu opakovat - starší červené Tudory BB na kůži... Upraveno 11. srpna 2016 uživatelem wizard-ov
Xenomorfus Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Nakonec uplna nahoda, mistni vazeny clen "Vintage lover" dal do prodeje Seiko 6138-8020 "Panda". A krome toho, ze byly ze stejneho roku, dokonce byly i ze stejneho mesice. Jsou dokonce v puvodnim stavu. To je vyhoda Seiko, ze tam si zjistis presne vyrobu...
Návštěvník Mitak Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 (upraveno) Pokud by to měly být univerzály, tak přitlačit pár kaček a vzít Black Baye s černým cifrem. Na tahu. Upraveno 11. srpna 2016 uživatelem Mitak
wizard-ov Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Za pade to ale bude problém...jinak jo, jsou určitě univerzálnější.
Návštěvník Mitak Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Jako jsou to třicátiny, jo? Takže by měl spíš zvednout rozpočet z 50 na 150, že...
Jörg8X Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Co něco z Německa? To ti ještě zbyde na oslavu Třeba Stowa: https://www.stowa.de/shop/#anteaNebo Nomos: http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/ ale tady už ti tolik nezbyde
wizard-ov Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 ciwe mě sereš to je jak ta diskuze se Steinharty - "stačí přitlačit 150k a máš RLX, tak o co jde..."
Návštěvník Mitak Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 (upraveno) Mě totiž strašně sere, že jsem ve třiceti o Chronomagu nevěděl Černé BlackBaye jsou na kůži od 57000 a na tahu od 65000 bez poštoného (2500). Upraveno 11. srpna 2016 uživatelem Mitak
xcmaniax Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 K třicetinám si nic nekupuj, protože až je budeš chtít prodat, tak Tě doma zabijou:-D Vlastní zkušenost ze zdůvodňováním koupě hodinek k nějaký příležitosti. BB asi nej varianta v týhle ceně, ale nutno zkusit velikost.
Melly Odesláno 11. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Hele a dají se koupit už nové Tudory BB 36mm?
Návštěvník Mitak Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Zatím ne, loni se Tudor novinky objevily až tak v říjnu/listopadu.
Potkan Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 (upraveno) Honzo, jestli tak moc touzis po Expech, tak se na tricetiny vybodni a kup si Expy na 35tiny nebo 40tiny. Stejne u nich totiz za par let skoncis a ve vysledku usetris. Edit: A jelikoz mas ve triceti budget pade na kukacky, tak si na ty Expy nasetris asi i driv, nez do petatriceti ;-) Upraveno 11. srpna 2016 uživatelem Topkan
Melly Odesláno 11. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Tak u rolád asi výhledově skončím, alespoň u nějakých. Ale hodinky k třicetinám se nemusí vylučovat s roládami k pětatřicetinám :-)Kolik by tak stáli Expy 36mm, řekněme kolem roku 2000?
Potkan Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Jak rikam, stejne mas v hlave jenom Expy, nema smysl utracet za jiny, prechodny hodinky. Mas jako jeden z mala tady na foru tu sanci, byt OWG, tak toho vyuzij a jdi rovnou do tve vysnene mety. Kor kdyz to jsou univerzaly. Pokud bys touzil po Calatravach, tak si v mezicase muzes koupit nejaky univerzaly, at je co nosit. Ale pokud jsou tvym cilem naproste univerzaly, pak nepotrebujes zadne jine. Budes spokojenej jako Filo a jemu podobni tady ;-)
pebe Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 musím potvrdit Topkanova slova, byl jsem blbec, když jsem si cestu k MM300 přerušoval jinýma hodinkama. Jako jo, utvrdilo mě to v tom, že ty jediné jsou MM300, ale ta cesta byla zpětně zbytečně dlouhá a zadarmo to ve výsledku taky není...
RedAce666 Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 K třicetinám něco, na co se ti opravdu složí rodina a můžeš si je s klidem nechat celý život a sám si pak kup něco, co se ti líbí a nebude ti případně hloupé to prodat, až se ti to líbit přestane. Když to budou Tudory/Expy, tak si je stejně z 90% zaplatíš sám a představa, že tě za rok přestanou bavit je dost děsivá. Buď ti v tom bude ležet balík, nebo budeš vysvětlovat, proč prodáváš "darované" hodinky. Ale můj názor už znáš...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se