Přejít na obsah

ze Života .....

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Martar: Netřeba děkovat, jsem rád že to pomohlo. A jsem taky o něco chytřejší.

Micey: Nešlo. :) Nemám čárky rád. Dnes se jich píše stále víc, nechápu proč, v polovině případů nemají vůbec žádný význam.

Ale klidně buď konkrétní, ať to probereme.

A třeba do tvé věty za oslovení bych ji dal.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Frantik: Nemáš pravdu, ale samozřejmě lidé ze své pohodlnosti volí vždy nejjednodušší řešení - a tím je říkat si to, co píšeš.

Z části máte pravdu oba dva, stačí se nechytat za každé slovo. Samozřejmě tím, že bude člověk něco dělat, se mu držení zad a i komplet těla rozhodně zlepší. Ovšem i tak při neustálém sezení dejme tomu 8 hodin denně si ta záda oddělává a např vhodnou židlí/stolem ten proces zpomalí. Samozřejmě nestačí si jen koupit vybavení a pak si myslet, že bude vše super, je potřeba i něco dělat, ale rozhodně to pomůže, ne že ne. Ideál je tedy takový, koupit správné vybavení + se sebou něco dělat a jít vstříc svému zdraví tak i tak. Vidím to i sám na sobě a nejsem jediný.

Odkaz ke komentáři

Frantik: Nemáš pravdu, ale samozřejmě lidé ze své pohodlnosti volí vždy nejjednodušší řešení - a tím je říkat si to, co píšeš.

Martar: Jak jsi zvládnul tu horečku minule?

Nevim, jake je jednoduche reseni spravne resit sezeni v kanclu. Je to naopak docela alchymie. Proto existuje cela rada pomucek a napadu, jak tomu pomoci. Ty naopak navrhujes jednoduche reseni typu "staci se vic hybat" a to zdaleka nemusi byt vzdy ucinne. Je to stejne, jako kdyz ma nekdo problemy s vahou, tak mu navrhnout "staci se hybat a nezrat". Realita ale ukazuje, ze ne vzdy to funguje. Takze nemusis byt tak dogmatickej.

Odkaz ke komentáři

Dantechno: Nesnažím se o rychlé soudy, jen z problému oloupávám zbytečou omáčku, aby zůstala jen ta hlavní, holá pravda.

A není pohyb jako pohyb. Tvoje holá pravda je, že jestli se bolestí zad chceš zbavit, musíš dělat něco jiného, tvůj sport na to není dobrý.

Odkaz ke komentáři

No jo no, vono je lehký udělat rychlé a jednoduché závěry. Já seděl přes 20 let v kanclu a záda mě téměř nebolí. A to jsem většinou domácí povaleč. A kolega, co aktivně sportuje, trpí jak zvíře. Další kolega chodil 5 let se zády k lékařům. Občas na léčení a tak. Pak ho jednou chytnul po zabijačce zlučník. Tak ho poslali pod kudlu. Doktor udělal dírky na laparoskop, kouknul kamerou dovnitř, laparoskopy vyndal, řekl si o kudlu, kamaráda kuchnul a pak 2 hodinky pracoval. Měl žlučník už téměř shnilý a ta hniloba zasahovala do tkání kolem páteře. Po operaci si už nikdy nestěžoval, že ho bolí záda... ;)

Odkaz ke komentáři

Teda vim co delam blbe. 2 hodiny sedim v aute a dalsich x u pc. Sport delam takovy co me bavi na jinej nemam cas ani chut... budu chodit zase plavat to pomahalo. Budu sedet na ruzovym balonu a koupim kosmodisk.

Mne nicilo zada prave to jezdeni autem. Taky jsem mival zlozvyk spat na brise = vykrucovat si hlavu. Z nejhorsiho me dostaly masaze/banky. Ted uz autem jezdim jenom soukrome a vetsinou kratke useky. Spim na boku. A zada jsou na tom vyrazne lip. A to i presto, ze pracuju klasicky v kanclu.

Upraveno uživatelem Ondra 2.0
Odkaz ke komentáři

Já to prostě vidím jednoduše - problém z nedostatku pohybu se dá vyřešit pouze odstraněním nedostatku pohybu.

Pomůcky pro usnadnění nic neřeší, jen problém zamaskují, aby nevadil a dalo se s ním existovat.

No tak hlavne, ze to vidis jednoduse :-) To k tobe sedí!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...