Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Záhadného na tom není nic.

Já jen napsal, že naprosto nechápu, jak by si někdo mohl koupit hodinky individualizované jménem někoho jiného. Pokud by byla cena Diplomatů 100.000Kč a tys mi je nabídl za 80.000Kč se svým jménem na dýnku, tak je chtít nebudu.

Jasně, dýnko bych si mohl objednat nové (čisté), ale pak už je na Primovi, aby takhle neprodával náhradní díly.

Prostě jsem chtěl říci, že v kšeftování s novými (a individualizovanými) modely moc nevěřím.

Ale možná se pletu a třeba by pro někoho úspora 20.000Kč byla natolik lákavá, že by nosil hodinky se jménem jiného člena.

Já ale ne ;)

No ja to vidim tak, ze tu nebola rec o predaji vlastnych predtym individualizovanych primiek, ale o tom, ze niekto by mohol povedat ze chce limitku povedzme 50 ks s tym, ze 20 kupi sam a zbytok ostatni clenovia, cislo limitky stupne a cena za kus klesne,.... ale to je asi prave to o co prim moc nestoji.

Odesláno (upraveno)

Už ty počty řeším mailem s raději nejmenovaným členem fora - ten je tak hodnej, že mě na to diskrétně upozornil - díky - věděl jsem, že budete chtít machrovat :D :D Tak jsem tam schválně nalíčil pár háčků :D :D . Kupodivu primova ztráta zůstane stejná, a to jedny neprodaný hodinky v ceně 100, když to ptáček prodá za jakoukoli cenu. Teď řeší podobný úlohy můj kluk ve třetí třídě, tak mám praxi :D Samozřejmě můžete konstruovat spoustu naschválů a okolností, jako, že ptáček a kupec jsou domluvený..... tak prosím... fantazii se meze nekladou.

Jo cali, tak to bylo napsaný - čím to, že ty mě vždycky rozumíš, že bys chtěl?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
Už ty počty řeším mailem s raději nejmenovaným členem fora - ten je tak hodnej, že mě na to diskrétně upozornil - díky - věděl jsem, že budete chtít machrovat :D :D Tak jsem tam schválně nalíčil pár háčků :D :D . Kupodivu primova ztráta zůstane stejná, a to jedny neprodaný hodinky v ceně 100, když to ptáček prodá za jakoukoli cenu. Teď řeší podobný úlohy můj kluk ve třetí třídě, tak mám praxi :D Samozřejmě můžete konstruovat spoustu naschválů a okolností, tak prosím...

Já myslím, že tady jsme teď na úrovni legrace, doufám, tedy. :)

Pak už by to bylo fakt špatný.

Odesláno

Vždycky přece na úrovni legrace ondraji :D :D

Musím se přiznat, že ve třetí třídě je vícero slovních úloh, který nedovedu vyřešit, protože mají řešení víc, jako tahle, a děti z toho mají oblíbenou legraci. Kupodivu učitelkám to vtipný nepřijde.

Odesláno
  cigi napsal:
...

Cali - upřímně, já taky nebudu nosit hodinky za 50 tisíc na stavbu - je to jako oblek do společnosti. Pro běžný nošení mám liney, fortisky a na stavbu humberta. Nedej na pomluvy místních znalců, rozhoduj se srdcem - jen tak se rozhodneš dobře - pokud jde o hodinky :).

...

Pravdu poviediac ja som na zivo videl vsetky nove primky vcetne damaskovych a o hodnote novodobych hodiniek Prim som presvedceny. Zpracovanie puzdra je naozaj posobive a to o to viac ze je tu moznost individualizacie za relativne prijatelnu cenu. Je samozrejme co zlepsovat (hlavne ciferniky) ale napriklad s novymi automatickymi Sportkami sa mi naozaj trafili do noty.

Kalendarny rok som zacal objednavkou jednych G-shokov od Kobayashiho ale chcel by som v tomto roku zvladnut aj nieco vacsieho a ak bude priazniva situacia :) budem sa rozhodovat medzi Seamaster GMT black a novymi Sportkami.

Odesláno
  cigi napsal:
Kupodivu primova ztráta zůstane stejná, a to jedny neprodaný hodinky v ceně 100, když to ptáček prodá za jakoukoli cenu. Teď řeší podobný úlohy můj kluk ve třetí třídě, tak mám praxi :D

Při tomto výkladu bude ale zase mít prodané navíc jedny za 50. :D

Odesláno (upraveno)

Ondraji - jedny za pade od prima si koupí ptáček, a když si je nechá, koupí si kořen od prima jedny za kilo. Když ptáček ty svoje za pade prodá kořenovi za jakoulikoli cenu, kořen si ty za kilo od prima nekoupí. Dost přímočarý, ne? Já vím, že jde vymyslet tisíce kombinací, co jsou ti kořen s ptáčkem vlastně zač .... :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Jenže ptáček je provařenej případ a bylo hned jasné, že je bude chtít střelit. :D

Zřejmě se shodneme na tom, že Prim přišel o zisk 50.

Je pátek, co bys chtěl? :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

A já si myslím, že by bylo správné, aby všichni měli limtku za 50.000Kč, ale Cigi si ji koupil za 100.000Kč.

To by Prim nepřišel o nic a soudružka učitelka ze třetí třídy by dala malému Cigimu jedničku :D

Jako sorry, hoši, ale já si ty Diplomaty koupím snad už jen proto, že to jsou hodinky s kurevsky dobrým příběhem :D

Tohle vlákno by stálo za to vytisknout a vydat knižně. Ideálně o půlnoci, jako Harryho Pottera.

Odesláno (upraveno)

No já myslím, že to bude ještě složitější.

Protože pan Omáčka si je za kilo taky už nekoupí, protže bude čekat na to, až je další pan Ptáček1 prodá za 50.

Tedy bych si troufnul tipnout, že při edici 40ks přišel Prim o 4 000 000 a 40 zákazníků.

Dělat limitky za poloviční cenu je vlastně podnikatelská sebevražda. :o

Tedy pokud není již v těch 50 zakalkulován solidní zisk pro další rozvoj firmy. :guitar:

Odesláno

Tak už jen napsat otevřený dopis do Primu, kde budete všichni svorně žádat, aby vám pan Prim prodal osobně tyto hodinky se 100% příplatkem. Jinak že z celého Diplomat L.E. nic nebude.

PS: Nemůžu si pomoci, ale podle mého hloupého podnikatelského úsudku přijde Prim o daleko víc zákazníků právě kvůli ceně Primek, příkladně třeba o mě. :D Add 2. Nikde jsem ani slovem nezmínil, že budu hodinky vyrábět, ale že mi je za tyto peníze vyrobí, což ber jako fakt. Kolik stojí upravená eta s certifikátem fakt nevím :)

Návštěvník Ondra
Odesláno
  cigi napsal:
Chce prostě co možná nejvíce zabránit kšeftování z druhý ruky.

Já být na místě pan Prokopa, také bych snažil eliminovat volný prodej hodinek Prim současné produkce (tedy prodej z "druhé ruky", nebo přesněji prodej z prvních rukou do druhých a případně dalších). Je to logické, ukazuje se, že současné Primky se na volném trhu poměrně špatně prodávají. Je to dáno tím, že kupec kupuje i tu "radost" ze sloganu Primu, kdežto prodává již samotné hodinky. Objektivně je reálná cena nových Primek výrazně nižší než cena nominální. To, že i přes to mají Primky své kupce (kteří kupují přimo od ELTONu) nezpochybňuji - je to rovněž logické - majitel má pocit své vyjímečnosti. Bohužel (bohudík?) kupec který uvažuje o koupi Primek na volném trhu uvažuje většinou racionálně, bez emocí. Srovnává objektivně měřitelné parametry. A tady nastává problém - Primky jsou reálně obchodovatelné výrazně pod původní kupní cenou. Což je velice nepříjemné - jak pro prodávajícího, jež má finanční ztrátu, tak pro producenta, jehož zboží devalvuje a je to pro něj špatná reklama. Řekl bych, že toto je zvláštní fenomén Primek. Podíváme-li se na jiné značky hodinek, tak takovýmto neduhem netrpí - ať už se jedná o (zjednodušeně řečeno) levné či dražší či drahé modely. Viz např sekce prodám.

Tolik malá analýza ;-)

Odesláno
  havran napsal:
Tohle ale snad platí pro všechny značky hodinek.

Je to zcela nepochybné. Mezinárodní burzy a fóra jsou plné hodinekvěhlasných značek, které se nabízejí k prodeji výrazně pod prodejní cenou (a to i nové, nenošené). Ani ty se neprodávají lehko - kupce si většinou nakonec naleznou, ale mají to jednodušší - trhem je celý globální svět a výhodou obecná povědomost o značce, která je nabízena k prodeji.

Samozřejmě existují dobře prodejné výjimky, po kterých se jen zapráší, ale i ty se prodávají pod původní cenu!

A pak jsou kousky, jejichž hodnota časem roste a jejichž koupě je skutečná investice. Ale usuzovat z jednoho grafu (vor: Rolex - index), že jsou nové Primky z hlediska jejich následné prodejnosti něčím výjimečné, je prostě zavádějící.

Odesláno

Samozřejmě, že vyjímky existujou ale jaksi mně nepřipadlo potřebné na to poukazovat, vzhledem k tomu, že se tady bavíme o primkách. Já svoje OMEGY asi taky neprodám po dvou letech o 15 k dráž i kdybych je nenosil. Takhle na mě ty předchozí příspěvky totiž působily. :)

Odesláno

Já tedy tomu nějak nerozumím. O čem se to tady vůbec vede debata?

Když prodávám něco použitého, má to vždy reálně nižší cenu. Výjimkou jsou předměty výrazné umělecké hodnoty - obrazy, sochy, atd. - nebo sběratelské kousky - např. známky. V obou případech je zvýšená cena daná unikátností té věci (originál obrazu je jeden, originálů omylem přetisknuté známky je jenom pár, hodinek které skutečně byly na měsíci je jenom několik) a faktem, že další takové věci už nikdy nevzniknou. -- Samozřejmě, musí existovat někdo, kdo danou jedinečnost považuje za hodnu koupě.

Jestli současná produkce Eltonu nespňuje výše uvedené podmínky pro "růst ceny", tak to tak prostě je a tečka. Jakékoliv restrikce v prodeji na tom nic nezmění. Navíc takovou rostoucí hodnotu má skutečně jenom velmi málo předmětu, a tím pádem i hodinek. Je to velmi výlučný klub a bylo by naivní se domnívat, že Elton má na to tam být - nejsou tam mnohem zajímavější výrobci a výrobky.

Nostalgie za starými časy může být dobrý základní kámen pro business, ale taky nemusí.

Jestli on si Elton neklade příliš velké cíle... z neznámé regionální značky rovnou do klubu výjimečných... není tam příliš mnoho přeskočených kroků?

Odesláno (upraveno)

Nicméně ch.l.e. tak trochu určitě výjimečná je a nepíšu to proto, abych tím podporoval svůj prodejní inzerát, který je stejně už nějakou dobu neaktuální.

Ale pokud by někdo býval nutně chtěl novodobé PRIMky s orig. kalibrem, byla toto nejlevnější cesta.

Samozřejmě ta hodnota hodinek je jiná u lidí, kteří u zrodu tenkrát byli a mají k nim určitý vztah, pro ostatní to můžou být obyčejné hodinky. Byla to vůbec první limitovaná edice jak zde, tak i pro značku PRIM.

Stojím si i za tím, že takovéto hodinky může mít jen dalších 39 lidí. Samozřejmě vyjma soliterů, ale i tak by PRIM neměl nikdy vyrobit úplně stejné hodinky.

Tedy srovnávat tuto konkrétní limitku s běžnou produkcí není také zcela přesné.

Pamatuji si, že po uzavření edice se našli jedinci, kteří právě byli v té atmosféře zrodu a už tenkrát za ně nabízeli 20 tis.

Pokud by se jednalo o sériové Liney, cena by určitě byla výrazně nižší a to hlavně z důvodu, že není problém koupit nové.

Tuto určitou výjimečnost podtrhuje fakt, že i další limitky vznikají s původním kalibrem, jaksi o ETU není zájem.

I za sebe můžu říct, že bylo toto rozhodnutí dobré, původně v nich totiž ETA měla být a ta je vlastně všude.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...