Přejít na obsah

"Starý" nový Prim

Doporučené příspěvky

Mně taky, ale už přes půl roku řeším, kdo mi na sponu vygravíruje logo Prim a pořád nemohu nikoho sehnat.:(

Ty máš paměť jak slon, dokonce sis pamatoval, že to bylo z Vostoků. Není tě v té práci škoda? :lol:

Asi ně, není. Živí mě to a právě ta paměť je tam taky důležitá. A nahlodal jsi mě tím super tahem od Vostoků... až se mi kožený prodře... Máš ho u své Linea l.e. doposud?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...
  • Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pěkný hodinky i fotky :thumbsup_anim: .

Ty krátký nožky volají po řemínku s mírně ohnutými stěžejkami, který by kopírovaly tvar pouzdra. Možná bych vyzkoušel ručky z Orlíků/Igen (nějak mi nikdy na žádných hodinkách nesedly bíle rámovaný ručky) a kdyby to šlo, tak původní Prim logo bez Manufacture, 1949 a byly by to pro mě skoro dokonalý sportovní quartzky.

A ještě by se k nim víc hodila vodotěsnost aspoň 100, lépe 200 m. Vím jak to je u Primu s testováním a že jsou v reálu na tom líp než 50 m, ale stejně by to líp působilo s vyšším údajem.

Odkaz ke komentáři

Viktore, to jsou automaty. Kdyby to byly quartzky, tak by měly nápis 100 m. Ony mají 100m vodotěsnost, ale Prim píše na automaty 50 a nedá si to vymluvit. Jinak ten řemínek je částečně zapuštěnej do pouzdra, jako u Sportů soudků, takže v reálu není žádná švírka vidět. Později sem hodím detail.

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu, teď koukám na ostatní kousky a fakt tam píše PRIM CAL. XY.00 a tady nic. Je tam klasika 73 (2824-2).

Ten řemínek, jak píšeš, budu muset vyzkoušet, až na nějaký natrefím.

Jinak v reálu to jsou hodinky mnoha podob - záleží hodně na světle - taková metamorfóza...... :) :D

Odkaz ke komentáři

Hm, koukám, že tady proběhla tajná I.E. nových sportů :(

Ale hodniky jsou to fešné, pouze chybí automatic na ciferníku a červená sekundová ručka, možná by to chtělo veškerý text na ciferníku zhotovit stylu hodinek "Hind" Vyniknou indexy a nepodstatné informace, například nápis automatic :) , se upozadí.

Odkaz ke komentáři

OT: Možná jsem nablblej, ale nedá mi to. To u Primu stojí safírové sklo, řemínek se sponou a obyčejná Eta 20 000,-Kč? Jsem to ale špatnej zákazník. :) Jinak hodinky jsou to fakt hezký. V reálu musí vypadat ještě daleko líp než na fotce.

Odkaz ke komentáři

Hm, koukám, že tady proběhla tajná I.E. nových sportů :(

Ale hodniky jsou to fešné, pouze chybí automatic na ciferníku a červená sekundová ručka, možná by to chtělo veškerý text na ciferníku zhotovit stylu hodinek "Hind" Vyniknou indexy a nepodstatné informace, například nápis automatic :) , se upozadí.

I.E. neproběhla, ale porobíhá a není tajná. Mně se hodinky líbí přesně v této podobě - je z nich totiž tak trochu cítit Orlík.... :smoke:

Upraveno uživatelem typograf
Odkaz ke komentáři

Jsou boží, bohužel trochu připomínaj orlíky :D :D . Ty ručky z orlíků by ale myslím byly už moc poplatný. Spíš bych bral tyhle, ale stříbrný. Ale bílý vypadají zase sportovnější. Místo vodotěsnosti, která stojí i na dýnku by se opravdu slušelo napsat spíš automatic, případně rubíny, ale to je ve skutečnosti buřt, stejně jako barva vteřinovky.

Hmmm, ty oblý stěžejky, jak navrhuje Viktor by nemusely být ošklivý. Ale musím napsat mou novou zkušenost - dostal jsem od prima originál prim (je to na něm vyražený) černý řemen na žluťásky, nevím, z čeho je, ale náramně se nosí - od první minuty - je měkkej (skvěle se utahuje), poddajnej, příjemnej na dotek - kam se hrabe timefactors, fortis, hirsch ! Už jiný řemeny nechci!

Odkaz ke komentáři

Cigi, souhlasím s tebou. Jsou náramný. Na Spartaky jsem dal pštrosa, ten je úžasnej, a teď jsem vyměnil řemen na Lineích za aligátora - úplně měkoučkej a přitom pevnej. Černej řemen na žluťáscích je hovězí, taktéž velice příjemnej, přesně, jak říkaš. :rolleyes: ...trochu to tady musím začudit... :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Upraveno uživatelem typograf
Odkaz ke komentáři

Prima hodinky na denní nošení, pokud zrovna nemá člověk na sobě oblek. Uvítal bych barevnou variabilitu číselníku. Myslím, že sportovní hodinky by mohly být i v jiné kombinaci než černý číselník se zelenými indexy, alá letecké.

Trochu mne zarazil nápis o materiálu dýnka hodinek, když mám za to, že je z tohoto materiálu použito celé pouzdro. Že by to bylo z tradice?

http://forum.chronomag.cz/uploads/post-440-1202118119.jpg

P.S. konečně hodinky bez průhledu

Odkaz ke komentáři

Víš o nějaké jiné firmě než Hirsch, která by dělala řemínky s kulatým zakončením? Dík...

Tady mají pár druhů - vyhledat "runder Anstoß"

http://www.stetefeld-design.de/suche.htm

Dost to používá JLC a AP - takže hledat v "aftermarket" řemínkách pro tyhle dvě značky.

Na Zeno Retro byla ohnutá stěžejka v obyčejným řemínku a bylo to taky trochu prohnutý :)

Odkaz ke komentáři

Může mi někdo vysvětlit, co znamená "i.e."?! Nebo někdo v Eltonu nepozná velké a malé "L"? Na to, jací jsou v Neustadtu strašní vlastenci dávají češtině s prominutím dost na prdel (už ten Igen stojí za to).

Jinak hodinky jsou moc pěkné, jen počátek stupnice na lunetě mohl být nějak zvýrazněný a tyhle ručky si přímo říkaji o svítící trubičky. A možná bych zkusil natisknout logo a nápisy na ciferníku takovou tou lesklou šedou barvou, jako má limitovaná série nových leteckých.

Odkaz ke komentáři

Může mi někdo vysvětlit, co znamená "i.e."?!

Z vlákna o nových Diplomatech si matně pamatuji, že i.e. je "inicializační edice".

Edit: Prim v tom vlákně napsal: Další věc, na kterou musím upozornit je pojem "INICIALIZAČNÍ SÉRIE" - nový to terminus technicus v naší hantýrce.

Jaké je stručné oficiální vysvětlení tohoto pojmu?

Jak z názvu vyplývá jedná se o sérii, která má sice svá omezení, ale spočívají na trošku jiném základě:

1) série bude limitovaná počtem kusů (například prvních dvaceti), na které se budou vztahovat exkluzivní podmínky (především pak výhodnější cena, zdůvodnitelná hromadnou objednávkou)

2) hodinky budou pak nadále vyráběné ve stejné podobě, akorát bez označení "i.e. No.01/20", takže každý další kus už bude číslován klasicky No. 021 atd. a jejich cena pak bude v souladu s ostatními modely naší oficiální nabídky.

3) série bude také limitována přístupem k ní - bude dostupná pouze lidem, které už jsem měl tu čest poznat osobně a shledávám je hodné nadstandardího přístupu. To nic nemění na tom, že se s novými lidmi rád seznámím, takže v tomto směru žádná diskriminace. V blízké budoucnosti bude toto všechno řešit nově zakládaný "KLUB KMOTRŮ hodinek PRIM". Jinými slovy, hodinky z i.e. si bude moci koupit pouze člen klubu.

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři

Bohuzel, nema :( Pouziva dosti modifikovane ETA kalibry, predelava krokove kolo + par sracicek okolo => Co-Axial.

Jedinej vlastni kalibr Omegy je s centralnim tourbillonem, coz jsme ale cenou hoooodne vysoko nad Primem a mozna jeste 3612 Rattrapante Co-Axial (to ale nevim urcite), ale hodinky s timto kalibrem (De Ville Co-Axial Rattrapante a Broad Arrow Co-Axial Rattrapante) jsou na tom podobne - zacinaji skoro tam, kde konci Diplomaty (oficialne okolo 10K USD).

Asi nemá smysl srovnávat Omega Co-axial kalibr se starým eltoňáckým, nemyslíš?

To je úplně jiná klasa, kam se staré primky hrabou...

Odkaz ke komentáři

Děkuji za dovysvětlení pojmu ?i.e.? Já naivka si myslel, že se tato zvláštní edice vztahuje jenom na právě probíhající limitku diplomatů. Přitom má asi každý nový model svou vlastní ?i.e.? určenou přátelům na telefonu. Přátelům dáme slevu a ostatní pumpnem, asi ze z tábora zastánců Eltonu přesunu do tábora oponentů. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Děkuji za dovysvětlení pojmu ?i.e.? Já naivka si myslel, že se tato zvláštní edice vztahuje jenom na právě probíhající limitku diplomatů. Přitom má asi každý nový model svou vlastní ?i.e.? určenou přátelům na telefonu. Přátelům dáme slevu a ostatní pumpnem, asi ze z tábora zastánců Eltonu přesunu do tábora oponentů. :smile_anim:

Jestli to je na mě, tak bych rád poznamenal, že ten můj předchozí příspěvek byl vyňat právě z vlákna o diplomatech. Nevím, zda tyto Sporty jsou taky nějaká i.e. nebo něco jiného, to jsem tím říct nechtěl.

Odkaz ke komentáři

No jo, taky mě to pobavilo.

Na druhou stranu - kdo vyrábí, může prodávat, a třeba i kámošům za menší prachy (pokud to není monopol).

A kdo kupuje, může... nekoupit.

O tom je ta svoboda.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...