Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych Vá požádal o doporučení dobrého alarmu pro dům, jelikož to tu kolem čistí jeden za druhým:-) a to i v noci ve spánku.

Mé požadavky jsou, zatím co nejlevněji:

Zajistit dvě přistupové místnosti čidli proti pohybu

Dvoje dveře čidli proti otevření

Pořádnou sirénu vnitřní i venkovní

Hlavní stanici pro budoucí přidávání více možných čidel, př. požár, voda atd.

Komunikaci s mobilním telefonem.

Je mi sympatický http://www.jablotron.cz/ , ale tam jsem při mých požadavcích na 18.000,-Kč

Odesláno
Rád bych Vá požádal o doporučení dobrého alarmu pro dům, jelikož to tu kolem čistí jeden za druhým:-) a to i v noci ve spánku.

Mé požadavky jsou, zatím co nejlevněji:

Zajistit dvě přistupové místnosti čidli proti pohybu

Dvoje dveře čidli proti otevření

Pořádnou sirénu vnitřní i venkovní

Hlavní stanici pro budoucí přidávání více možných čidel, př. požár, voda atd.

Komunikaci s mobilním telefonem.

Je mi sympatický http://www.jablotron.cz/ , ale tam jsem při mých požadavcích na 18.000,-Kč

Zajistit čidly jen něco, hlavně to levně ošulit, to nemá cenu, protože pořádný systém musí splňovat, má-li být k něčemu, dosti přísné požadavky. Jinak Ti pojišťovna skrouhne případné pojistné plnění.

Odesláno

Ja mam vechno pokryte bezdratovymi cidly a jeden kontakt na dverich. A prave ten kontak me porad zlobil. Cidla jedou bez problemu. Je lepsi vzit lepsi cidla, kde to jde nastavit na ignorovani psa a tak. Hardware je Paradox.

Odesláno

My ho máme na letním sídle (tři budovy, asi 6 pohybových čidel, tuším 8 dveřních kontaktů, GSM modul, vnější siréna) a funguje perfektně. Je to bezdrátové, instalace snadná, překvapivě spolehlivé (100W radiostanicí to při troše snahy zaruším, ale jednoduché to není).

Je to jednorázová investice, předpokládám, že v tom bytě je toho k ukradení o něco víc než za 18 tisíc, takže já bych tu cenu překousl a Jablotrona koupil.

Odesláno

já kdysi pár alarmů montoval a používali jsme sortiment firmy Kelcom. Většinou to byly kanadské výrobky firmy DSC. Už je to pár let takže nevím jaké jsou ceny a nabídka ale tehdy to nebylo moc drahé. Reklamace žádná, jedna ústředna zničená bleskem, nějaké vyměněné akumulátory asi po sedmi letech provozu. Umožňovalo to připojení skoro libovolných čidel ve skoro libovolném počtu. Starší měly čtyři smyčky, novější osm, s odporovým zakončením takže to reagovalo na jakoukoliv změnu ve vedení. Ty novější poznaly i sabotáž ve vypnutém stavu, například otevření krytu čidla. Pro sirénu to mělo výstup 12V 4A takže takových těch piezo za dvě stovky co ječí až si člověk cvrkne to utáhlo hejno. Samozřejmě linka na signál na strážní službu, připojení pevné telefonní linky, možnost GSM modulu, možnost ovládání zámků. Ovládání číselným panelem, různé kombinování chráněných zón třeba když je člověk sám doma, možnost ručního spuštění poplachu s odlišením druhu poplachu, no mohl bych vypisovat dlouho. Těžko něco doporučit, výběr je velký a každý objekt vyžaduje specifický přístup.

Odesláno

mno...jelikož je to trochu můj obor,zkusím pár postřehů.........

mrknul bych sem.... http://www.variant.cz/

Nejrozšířenější ústředna na trhu je pravděpodobně Digiplex(případně Spectra)......je jich více modelů-záleží na tom,na kolik smyček chceš mít EZS. Osobně bych doporučil alespoň na 16 smyček,právě kvůli přidání dalších,třeba protipožárních čidel. Pokud je přístupová trasa pouze přes dvě místnosti,pohybová čidla + magnety na dveřích stačí(pokud jsou tam okna,potom ještě magnety na okna + destrukční čidla na sklo). Bydlíte-li tam,vnitřní sirénu moc nedoporučuju......je to fakt hukot,randál jak kráva a pokud si to zapnete a k napadení objektu dojde během vašeho spánku,neuděláte nic,protože to skoro bolí,jakej je to rambajs. Pokud dojde k planému poplachu....totéž......než se dostaneš ke klávesnici,abys to vypnul,1000x se prokleješ.........prostě je to fakt dobrá věc,která působ bohužel í i proti majitelům.

Vnější siréna,dle mne,je ztráta času......lidi jsou nevšímaví a pokud to není debil,tak ji před napadením stejně strhne-ona sice svůj vlastní zdroj a začne ječet,ale dá se tomu zamezit(nebudu psát návod,sorry-zmr*i to stejně znají).

Pokud jsou v celém objektu okna,určitě je zajistit magnety + destrukcema...jak jsem psal. Jsou ta okna plastová????

Způsob připojení......kdyžtak taky přes SZ....... :)

Výrazně doporučuju připojit se na některou z bez.agentur......v dnešní době se nechají domluvit jakékoliv individuální podmínky,třeba jen monitoring a platba za výjezdy zvlášť........nebo paušál,kde již bude vše( kdyžtak mi napiš SZ,odkud jsi.....třeba budu moci doporučit).

já kdysi pár alarmů montoval a používali jsme sortiment firmy Kelcom. Většinou to byly kanadské výrobky firmy DSC. Už je to pár let takže nevím jaké jsou ceny a nabídka ale tehdy to nebylo moc drahé. Reklamace žádná, jedna ústředna zničená bleskem, nějaké vyměněné akumulátory asi po sedmi letech provozu. Umožňovalo to připojení skoro libovolných čidel ve skoro libovolném počtu. Starší měly čtyři smyčky, novější osm, s odporovým zakončením takže to reagovalo na jakoukoliv změnu ve vedení. Ty novější poznaly i sabotáž ve vypnutém stavu, například otevření krytu čidla. Pro sirénu to mělo výstup 12V 4A takže takových těch piezo za dvě stovky co ječí až si člověk cvrkne to utáhlo hejno. Samozřejmě linka na signál na strážní službu, připojení pevné telefonní linky, možnost GSM modulu, možnost ovládání zámků. Ovládání číselným panelem, různé kombinování chráněných zón třeba když je člověk sám doma, možnost ručního spuštění poplachu s odlišením druhu poplachu, no mohl bych vypisovat dlouho. Těžko něco doporučit, výběr je velký a každý objekt vyžaduje specifický přístup.

DSC....to už bude tak 8-10 let,ne???? Kelcom znám...... :)

Odesláno
mno...jelikož je to trochu můj obor,zkusím pár postřehů.........

....... Bydlíte-li tam,vnitřní sirénu moc nedoporučuju......je to fakt hukot,randál jak kráva a pokud si to zapnete a k napadení objektu dojde během vašeho spánku,neuděláte nic,protože to skoro bolí,jakej je to rambajs. Pokud dojde k planému poplachu....totéž......než se dostaneš ke klávesnici,abys to vypnul,1000x se prokleješ.........prostě je to fakt dobrá věc,která působ bohužel í i proti majitelům.

Vnější siréna,dle mne,je ztráta času......lidi jsou nevšímaví a pokud to není debil,tak ji před napadením stejně strhne-ona sice svůj vlastní zdroj a začne ječet,ale dá se tomu zamezit(nebudu psát návod,sorry-zmr*i to stejně znají).

Výrazně doporučuju připojit se na některou z bez.agentur......v dnešní době se nechají domluvit jakékoliv individuální podmínky,třeba jen monitoring a platba za výjezdy zvlášť........nebo paušál,kde již bude vše( kdyžtak mi napiš SZ,odkud jsi.....třeba budu moci doporučit).

DSC....to už bude tak 8-10 let,ne???? Kelcom znám...... :)

Systémy DSC se stále používají, jsou to výborné a prakticky bezporuchové systémy. Ale to, co se kde používá je samozřejmě silně oblastní.

Sirény bych v žádném případě nepodceňoval, protože 1. je to to první, co pachatel uvidí, takže ví, že objekt je zabezpečen, což je důležitá prevence. 2. je-li siréna správně umístěna, tak je prakticky nenapadnutelná, dá se třeba prostřelit, ale to není tak snadné, sirény se někdy instalují i dvě, takže obě najednou zničit není snadné. 3. venkovní siréna může zvukově a opticky upoutat pozornost okolí, minimálně ale znervózní pachatele, protože přece jen je menší klid na šmejdění, když někdo může na aktivaci sirény zareagovat. 4. vnitřní sirénu zásadně ano, protože falešné poplachy, je-li systém dobře udělán, prakticky nejsou, ale vysoká hladina hluku (často na prahu bolestivosti) nutí pachatele objekt urychleně opustit, zakrýt si uši (takže nemá volné ruce na šmejdění), a hlavně pachatel naprosto ztrácí zvukovou kontrolu nad děním venku, takže si není jist, zda se už venku někdo nechystá k zásahu.

Napojení na pult PCO je dobré, ale ne jako jediný výstup poplachu, protože 1. není velký problém systém zarušit a napadení telefonních linek je téměř pravidlem. 2. pachatel ví, že má zpravidla minimálně 10 minut než zásahovka přijede, takže toho v klidu využije. 3. venku je ticho, takže ani dobří sousedé nebo všímaví důchodci nemají na co reagovat. 4. nejedná se o zrovna úplně lacinou službu.

Odesláno

Nejsem odborník, jen dodám vlastní zkušenosti: Máme v baráku klasickou jablotronovou 2x JA60 , čidla JS 20 LARGO tam kde není proč se bát rozbití skla a JS 25 tam, kde jsou skla nebo to je v přízemí. Je to napojené na GSM, takže mi to zavolá, když je problém, ostatním to posílá sms. Vnitřní sirénu máme, radost má hlavně pes, když dojde na planý poplach (asi třikrát za tři roky, na noc zabezpečujeme přízemí, takže sem se jednou šel brzo ráno napít a...). Ale ta chvíle nadávání si za to stojí, už kvůli hodinkám...:-). Oblíbená činnost zapomětlivého otce je nechat otevřené okno a jít se psem na procházku (záclona a fouká...), případně v garáži rejdit s autem tak dlouho, než uplyne doba pro zadání kodu - obojí vyústí do poplachu. Kdybysme byli napojení na pult, tak už mají za výjezdy vyděláno. Jinak spokojenost, je to i dobrý pocit někam jet s tím, že v baráku nikdo nešmejdí...

Odesláno

Dělám na PCO už 10-tým rokem...systém DSC už je poněkud starší......netvrdím,že je poruchový...jen je starej. Co mám zkouknuté po republice,používaj se Digiplexky,Spectry,Espritky a Galaxky(ty jsou ale dost drahé).

add sirény......napadnutelné jsou a zlikvidovatelné do 20-ti vteřin(ať je umístěna kdekoliv-samozřejmě,pokud není zamřížovaná)-je-li jen na plášti objektu,odradí jen "tatara". Nicméně...ano,jako prevence jo. Vnitřní nemám rád z důvodů,které jsem popsal....opět,letitá zkušenost. Systém může být udělán sebelépe,většina planých poplachů je způsobena uživatelem,rukama......a po prvním takovém lidi řvou,že to nechcou. Pokud objekt někdo napadne a ty spinkáš vevnitř,paralyzuje to i Tebe.....absolutní šok,takové probuzení je fakt lahůdka. Manželka,děti.....hmmm......fakt prima......pokud je to objekt,kde lidi nebydlí,nemám výhrad.

U připojení na PCO hodně záleží na druhu použitého připojení. Tlf.linku napadají,to jo......ale není to jediná možnost připojení.A naopak,úplně systém odrušit už problém je.

10-ti minutové dojezdové časy.....ehm...to jako fakt???? To bych dostal padáka........ale asi to bude lokální záležitost. V Praze to asi bude jiné,než jinde.......

Add ceny....nevím,jak moc jsi informován,ale dost by ses divil,jaké ceny se platí...... :) Tenhle obor je tak zprofanovanej a panuje taková cenová válka........škoda mluvit.

Úplně by mělo stačit zabezpečit okna+ dveře(magnety a destrukce) + pohybová čidla v přístupové trase.......+ připojení na PCO(nejlépe přes vysílač(s komunikátorem)-pohlídat si,ať má dobrej příjem). Pokud tam bydlí,je jekna vážně kontraproduktivní.....

Odesláno
Nejsem odborník, jen dodám vlastní zkušenosti: Máme v baráku klasickou jablotronovou 2x JA60 , čidla JS 20 LARGO tam kde není proč se bát rozbití skla a JS 25 tam, kde jsou skla nebo to je v přízemí. Je to napojené na GSM, takže mi to zavolá, když je problém, ostatním to posílá sms. Vnitřní sirénu máme, radost má hlavně pes, když dojde na planý poplach (asi třikrát za tři roky, na noc zabezpečujeme přízemí, takže sem se jednou šel brzo ráno napít a...). Ale ta chvíle nadávání si za to stojí, už kvůli hodinkám...:-). Oblíbená činnost zapomětlivého otce je nechat otevřené okno a jít se psem na procházku (záclona a fouká...), případně v garáži rejdit s autem tak dlouho, než uplyne doba pro zadání kodu - obojí vyústí do poplachu. Kdybysme byli napojení na pult, tak už mají za výjezdy vyděláno. Jinak spokojenost, je to i dobrý pocit někam jet s tím, že v baráku nikdo nešmejdí...

Jo, Jablotron se během let velmi zlepšil a vyrábí systémy pro běžné objekty naprosto vyhovující. Lákavé jsou zejména bezdrátové systémy, které minimalizují cenu instalace, protože kabelová instalace je, pokud se nedělá v rámci výstavby objektu, velmi velmi obtížná pro uživatele (hodně prachu, špína a rámusu) a je drahá, ale pro objekty vyššího významu jsou systémy kabelové prakticky nezbytné.

Máš pravdu, že ten, kdo si zvykl spát v objektu zabezpečeném, by už v objektu nezabezpečeném asi neměl spánek tak klidný.

Odesláno

Bezdráty nemám rád.....konkrétně u Jabltronu čidla často ztrácí spojení s ústřednou(ale my je až tak nepoužíváme,takže až takovej přehled nemám.....ale těch pár,co mám na pultě,to dělá.....).

Odesláno
Bezdráty nemám rád.....konkrétně u Jabltronu čidla často ztrácí spojení s ústřednou(ale my je až tak nepoužíváme,takže až takovej přehled nemám.....ale těch pár,co mám na pultě,to dělá.....).

Nemohu ani potvrdit ani vyvrá***, mysleli jsme na to už při stavbě a je to vše v kabelu...což jak koukám je jen dobře.

Odesláno
Dělám na PCO už 10-tým rokem...systém DSC už je poněkud starší......netvrdím,že je poruchový...jen je starej. Co mám zkouknuté po republice,používaj se Digiplexky,Spectry,Espritky a Galaxky(ty jsou ale dost drahé).

add sirény......napadnutelné jsou a zlikvidovatelné do 20-ti vteřin(ať je umístěna kdekoliv-samozřejmě,pokud není zamřížovaná)-je-li jen na plášti objektu,odradí jen "tatara". Nicméně...ano,jako prevence jo. Vnitřní nemám rád z důvodů,které jsem popsal....opět,letitá zkušenost. Systém může být udělán sebelépe,většina planých poplachů je způsobena uživatelem,rukama......a po prvním takovém lidi řvou,že to nechcou. Pokud objekt někdo napadne a ty spinkáš vevnitř,paralyzuje to i Tebe.....absolutní šok,takové probuzení je fakt lahůdka. Manželka,děti.....hmmm......fakt prima......pokud je to objekt,kde lidi nebydlí,nemám výhrad.

U připojení na PCO hodně záleží na druhu použitého připojení. Tlf.linku napadají,to jo......ale není to jediná možnost připojení.A naopak,úplně systém odrušit už problém je.

10-ti minutové dojezdové časy.....ehm...to jako fakt???? To bych dostal padáka........ale asi to bude lokální záležitost. V Praze to asi bude jiné,než jinde.......

Add ceny....nevím,jak moc jsi informován,ale dost by ses divil,jaké ceny se platí...... :) Tenhle obor je tak zprofanovanej a panuje taková cenová válka........škoda mluvit.

Úplně by mělo stačit zabezpečit okna+ dveře(magnety a destrukce) + pohybová čidla v přístupové trase.......+ připojení na PCO(nejlépe přes vysílač(s komunikátorem)-pohlídat si,ať má dobrej příjem). Pokud tam bydlí,je jekna vážně kontraproduktivní.....

DSC řada Power není tak nemoderní, ale ano, systémů je hodně a je to oblastní a záleží na instalační a servisní firmě, co je zvyklá používat, funkčně je to prakticky analogické. Galaxy jsou pro malé objekty cenově nevhodné. Já osobně jsem vysazen na systémy adresné, které mají užasnou výhodu komfortu při odchodu (přesně určí například kde zůstalo otevřené okno) a při poplachu nebo závadě přesně ukáží konkrétní zdroj poplachu.

¨

U venkovních sirén se snadností sabotáže nesouhlasím, to platí obvykle jen proto, že instalační firmy určují místo instalace sirény tak, aby to bylo montážně snadné. Siréna se pak obvykle pajcrem odpáčí od zdi a utopí se, nebo se navrtá a zapění, nebo se zapění celá (viděl jsem objektu cca půlmetrovou kouli pěny v níž siréna zoufale cvrlikala).

S aktivací interní velmi silné aktivní sirény mám osobní zkušenosti, protože nám parkrát zazlobil vadný požární hlásič, není to příjemné, ale člověk se velmi rychle vzbudí a vyletí z postele a to je rozhodně lepší, něž když už je někdo v domě a já se pomalu probouzím tím, že venku někde zní nějaká siréna (pokud je vůbec instalována) a přitom už mám nůž na krku. To ale záleží na každém uživateli.

Dojezd výjezdovky není (pokud člověk nebydlí blízko jejich sídla, nebo blízko místa kde strategicky vyčkává vůz) tak divoce rychlý, navíc v oblastech periferie, kde je v noci "absolutní" ticho není nehlučný (obvykle jeden z pachatelů dělá zeď a pokud v tom tichu slyší, že se i dosti daleko pohybuje svižně nějaké auto, tak dá avizo kolegům). Proto je výhodné, když i při napojení na PCO řvou na objektu sirény a není nic jiného slyšet. To, aby na objektu nebyly při napojení na PCO sirény vyžadovala striktně jen Policie ČR u objektu vyššího významu, napojených na jejich pult, jinak se použití sirén spíše doporučuje.

Podstatnou okolností, která systémy EZS deklasovala často na "srandasystémy", které jsou k smíchu, jsou sami majitelé objektů, protože hlavní požadavek na systém je (stejně jako v úvodu tohoto vlákna) "hlavně, aby to moc nestálo!". A tak je pravidlem, že systém vyprojektovaný tak, aby k něčemu byl a byl těžce sabotovatelný, neprojde a ubírají se čidla, minimalizuje se rozsah, umístění a už to jede a pak zbude paskvil. Ale obvykle tak po druhém třetím vloupání požaduje majitel rozšíření a doplnění systému, i když zpětně se to už dost prodraží.

Odesláno
Podstatnou okolností, která systémy EZS deklasovala často na "srandasystémy", které jsou k smíchu, jsou sami majitelé objektů, protože hlavní požadavek na systém je (stejně jako v úvodu tohoto vlákna) "hlavně, aby to moc nestálo!". A tak je pravidlem, že systém vyprojektovaný tak, aby k něčemu byl a byl těžce sabotovatelný, neprojde a ubírají se čidla, minimalizuje se rozsah, umístění a už to jede a pak zbude paskvil. Ale obvykle tak po druhém třetím vloupání požaduje majitel rozšíření a doplnění systému, i když zpětně se to už dost prodraží.

Jo,to jo....věta:"zákazník to tak chce" mne naprosto vytáčí......

Dojezdy k objektům......to už je taky o tom,jak jsou ti lidi dobří. Nebudu tu popisovat,co a jak,ale už mám na svém kontě pár zadržených(i s tím pozorovatelem,co měl dát echo)....... ;) Akorát je vopruz pak chodit po soudech.

10-ti minutové časy mám u objektů,které jsou od Jihlavy tak 20 kiláků......v noci,kdy není provoz.

To,co jsem napsal,by bohatě mělo stačit,aniž by ten objekt byl lehce napadnutelný.......vysílač je sice dražší položka,ale spousta firem jej nabízí do pronájmu. Měsíční paušál pro agenturu by se měl vejít do 1000 kč.

Odesláno

Děkuji Všem za velmi cenné postřehy. Dnes mi přišla cenová nabídka Jablotronu bez DPH!

To Gilius: Sirény chci jak venkovní, tak vnitřní, nové bezdrátová čidla JB již údajně pracují na 100% - model 2009.

V této době má ještě Jablotron při montáži GSM, hlídání objektu agenturou půl roku zdarma.

Ceník jsem dávám pro ilustraci ostatním. Pokud máš zájem mi udělat nějákou jinou cenovou nabídku (jelikož na Variantu je skrytá), můžeme komunikovat přes SZ. Jinak dvě místnosti na pohyb a dvoje dveře by asi stačily, protože jinudy se dostanou pouze horolezci :-) ale i pro ty jsem se rozhodnul dát čidla na pohyb 4 ks.

Ústředna 1359,66 1ks

Modul rádio 2520,17 1ks

Modul GSM 5890,76 1ks

Čidlo bezdrát pohyb 1317,65 4 ks

Čidlo dveře bezdrát 979,83 2ks

Klávesnice - 60 kodů 2366,39 1 ks

Siréna interní drát 1114,29 1 ks

Siréna externí drát 1320,00 1 ks

Montáž 504,20 1 ks

Naprogramování 168,07 1 ks

Odesláno

nabídku Ti dělat nebudu,protože pro Variant nepracuju.....jen používáme(nejen) jejich produkty.Sirény jsou jen a pouze na Tobě.....já psal svůj názor...... :) Rozhodnutí "pro jistotu" zabezpečit i zbytek schvaluji...nevěřil by jsi,čeho jsou pašíci schopní (jen pro ilustraci.....vykrádal nám objekty boreček,který tam lezl přes otevřenou ventilačku-měl extrémně úzkou hlavu a platí,že kam nacpeš hlavu,vlezeš celej- nikdy bych tomu nevěřil,že takhle malým otvorem někdo proleze).

mimochodem.....těm 100% nevěř.....není to pravda. Ale věřím,že zapracovali a snad to vylepšili.

Mohu,soukromě,dotaz na agenturu,která Tě bude hlídat???? Klidně SZ......dík.

Odesláno

Myslíš tím srandasystémem i výše zmiňovaný Jablotron?? Protože sto táců do alarmu opravdu nedám:-)

Odesláno
nabídku Ti dělat nebudu,protože pro Variant nepracuju.....jen používáme(nejen) jejich produkty.Sirény jsou jen a pouze na Tobě.....já psal svůj názor...... :) Rozhodnutí "pro jistotu" zabezpečit i zbytek schvaluji...nevěřil by jsi,čeho jsou pašíci schopní (jen pro ilustraci.....vykrádal nám objekty boreček,který tam lezl přes otevřenou ventilačku-měl extrémně úzkou hlavu a platí,že kam nacpeš hlavu,vlezeš celej- nikdy bych tomu nevěřil,že takhle malým otvorem někdo proleze).

mimochodem.....těm 100% nevěř.....není to pravda. Ale věřím,že zapracovali a snad to vylepšili.

Mohu,soukromě,dotaz na agenturu,která Tě bude hlídat???? Klidně SZ......dík.

Děkuji, zítra ve Variantu tam někoho odchytnu, ukážu jim nabídku od JB, ať ukážou co v nich je:-) Určitě se nechci držet pouze jedny nabídky, a čím víc v ruce toho máš, tím víc se nabídky zlepšují. Která agentura mě bude hlídat ti dám vědět přes SZ, ale až to budu nejdříve vědět.

Odesláno
Myslíš tím srandasystémem i výše zmiňovaný Jablotron?? Protože sto táců do alarmu opravdu nedám:-)

Ne, to ne, srandasystém vznikne ne použitím konkrétní značky (typu ústředny) ale tím, že se systém navrhne špatně strategicky (velmi záleží na dispozici objektu a na odpovídající volbě počtu a druhů čidel a na umístění čidel - pracují na různých fyzikálních principech a umístění je často velmi zásadní), a že se kvůli ceně minimalizuje tak, až je to na nic.

Slušný systém EZS pro rodinný domek Tě nepřijde na 100.000,- (tedy ne že by nemohl), ale obvykle vychází tak v rozmezí 25.000,- až 35.000,- Kč. Zase pak máš ale docela významnou slevu na pojištění domu. Dej si ale pozor, aby instalační firma byla v registru pojišťoven, protože po instalaci Ti musí dát protokol o provedení systému, který pojišťovna požaduje.

Odesláno
Děkuji, zítra ve Variantu tam někoho odchytnu, ukážu jim nabídku od JB, ať ukážou co v nich je:-) Určitě se nechci držet pouze jedny nabídky, a čím víc v ruce toho máš, tím víc se nabídky zlepšují. Která agentura mě bude hlídat ti dám vědět přes SZ, ale až to budu nejdříve vědět.

no jasně..... :) Kvalitativně,mohu-li posoudit,je ale Variant vejš.....pořád je to ale čistě můj osobní názor.

add agentura.....odkud jsi?????

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...