VitoCorleone Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Dobry den ve spolek, obracim se na mistni znalce se stejnym dotazem, jako vetsina novacku na foru ? jake hodinky poridit na zaklade nize uvedenych preferenci :-)? Nejdrive strucne neco o mne ? od doby, co se objevily mobilni telefony hodinky nenosim. Predtim jsem mel jako dite hodinky SWATCH a nasledne nejake SEIKO ci co to bylo. Ty jsem vsak nenosil dlouho, protoze byly prilis velke a tezke (ocelovy pasek). Tim se dostavam ke svemu specifiku ? mam velmi subtilni, zenske, zapesti s obvodem cca 16 cm. Takze to znamena, ze hodinky nechci prilis velke a tezke. Jinak mam celkem beznou postavu rekreacniho sportovce ? 180 cm a cca 75 kg. Proc vlastne chci po vice jak 15ti letech poridit hodinky? Treba proto, ze mne nebavi vecne tahat z kapsy mobil, abych se podival na to, kolik je hodin nebo co je za den. Taky proto, ze nenosim zadne sperky ? zastavam nazor, ze krome snubniho prstenu a vojenskych znamek v pripade vojaku nic takoveho k chlapovi proste nepatri. S vyjimkou hodinek samozrejme :-) Temi bych chtel trosku doplnit svoji osobnost, outfit?rikejte tomu jak chcete. S tim souvisi i to, jaky styl hodinek bych rad ? zadne chytre chodinky typu Apple Watch, zadne smuky typu hodinky Hugo Boss, zadne lacine kolotocarske preplacane hruzy. Jde mi o decentnost, styl, elegantni vzhled, ale ne moc usedly ? mely by byt necim zajimave. Je mi lehce pres 30 let, pracuji jako projektak, hodne se potkavam s lidmi (casto z ciziny). Nosil bych je rad jak do prace (vetsinou kosile, obcas se sakem ci rovnou oblek), tak mimo praci (kosile, polo triko). Nikoliv vsak na sportovani. Nestaci mi jen hodiny, ale rad bych tam i datum, den v tydnu ci chronoskop. Mesicni faze by byly fajn, ale to u poradnych hodinek nezaplatim.Rad bych mel na zapesti kus poctive prace, tradici, pribeh?hodinky, ktere jsou nejen krasne, ale i funkcni a zachovavaji si svoji hodnotu. Proto preferuji mechanicke, nejspise automaty. Nejde mi o to nekoho oslnovat, ale budu rad, kdyz laik pochvali jejich vzhled a vkusnost nebo kdyz odbornik pozna kvalitu.Urcite preferuji hodinky s kozenym reminkem. Ovsem moc se mi nelibi ty ruzne krokodyli vzory ? je mozne si nekde nechat udelat reminek z obycejne kvalitni kuze? Idealne cordovan ci aspon poctiva hovezina. Rad bych barvu reminku sladil s barvou opasku, bot a tasky na laptop. Takze bych to videl zatim na dve barvy ? tmave hneda a svetle hneda (tan). Da se u hodinek reminek bezpracne menit, nebo je zapotrebi si koupit vicero hodinek :-P ? Asi nejdulezitejsi je budget ? takze ten stanovuji plus minus kolem 50 000 CZK, respektive 2 000 EUR. Jak je patrne z vyse uvedeneho, jsem naprosty laik, takze mne prosim nekamenujte. Stravil jsem vsak posledni dva vecery prolezanim webu zahranicnich vyrobcu a ceskych prodejcu a zjistil jsem, ze se mi napriklad velmi libi hodinky s modrym cifernikem (modra je moje oblibena barva). Do oka mi obzvlaste padly tyhle dva modely: https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-chronoscope/junghans-meister-chronoscope-027-452600 U toho si vsak nejsem jist tou jednou rucickou a svoji schopnosti z nich rychle odecist cas. https://www.chronoshop.cz/pangaea-day-date/meistersinger-pangaea-day-date-pdd908 Tady si zase nejsem jist velkou tlouskou a "vypouklosti" sklicka. No je to proste slozite se mnou :-) Tak to by bylo pro zacatek vsechno. Budu rad za kazdy nazor, pripominku, komentar ci navrh. Dekuji. Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem VitoCorleone
Rybiz Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Budget mas pekny, za tyto penize sezenes Longines, Tag Heuer po sleve u AD, tenhle balik bych za Meistersinger za cca Sellitu nedaval....Koukni na ty 2 znacky a urcite vyberes :-)
VitoCorleone Odesláno 13. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Longines, Tag Heuer po sleve u AD, tenhle balik bych za Meistersinger za cca Sellitu nedaval Diky za nazor! Poprosim vysvetlit, co je AD a co Sellit :-) Jsem fakt naprosty laik, takze se zkratkami na mne opatrne :-D
xcmaniax Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Ty Junghans vlastne proc ne. Nazacatek bych ale volil nejakou proflaklejsi znacku, treba ty zmineme Longines. Uz jsi taky pomerne blizko vod, kdybys kupoval tady na foru, uvazovat o hodinkach jako Omega SMPc, Tudor Black bay, Breitling Colt...
xcmaniax Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Jinak koukam na ten tvuj dalsi prispevek, tak sorry za zkratky. Jeste ze tu je google;)
Sphinxx Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Diky za nazor! Poprosim vysvetlit, co je AD a co Sellit :-) Jsem fakt naprosty laik, takze se zkratkami na mne opatrne :-DAD = Autorizovaný dealer, autorizovaný prodejce, například Koscom. Selitta = švýcarský strojek, který tady nemá nějaké extra ohlasy, dá se říct, že například konkurenční ETA 2824 je více preferovaná.
Frostie Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Diky za nazor! Poprosim vysvetlit, co je AD a co Sellit :-) Jsem fakt naprosty laik, takze se zkratkami na mne opatrne :-Dautorizovaný dealer, Selitta.ch - výrobce jakžtakž strojků... Edit: David byl o 1 sec rychlejší Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem Frostie
VitoCorleone Odesláno 13. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Ty Junghans vlastne proc ne. Nazacatek bych ale volil nejakou proflaklejsi znacku, treba ty zmineme Longines. Uz jsi taky pomerne blizko vod, kdybys kupoval tady na foru, uvazovat o hodinkach jako Omega SMPc, Tudor Black bay, Breitling Colt... Proflaklejsi znacku? A z jakeho duvodu, smim-li se ptat? Mne osobne je to jedno, laik nebude znat ani Longines a odbornik bude znat vsechno...just sayin ;-) Omega SMPC - to je zkratkra pro Seamaster nebo Speedmaster? Hod sem prosim nejaky odkaz na konkretni kousek. Tudor Black Bay - nelibi se mi Breitling Colt - 44 mm prumer pouzdra, coz je fakt na moje zapesti moc a navic mi rozhodne neprijdou jako decentni
Frostie Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Proflaklejsi znacku? A z jakeho duvodu, smim-li se ptat? Mne osobne je to jedno, laik nebude znat ani Longines a odbornik bude znat vsechno...just sayin ;-) Omega SMPC - to je zkratkra pro Seamaster nebo Speedmaster? Hod sem prosim nejaky odkaz na konkretni kousek. Tudor Black Bay - nelibi se mi Breitling Colt - 44 mm prumer pouzdra, coz je fakt na moje zapesti moc a navic mi rozhodne neprijdou jako decentniOmega Seamaster Planet Ocean. To fakt neumíš hledat na internetu, projekťáku?
Americkej Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Já bych řekl keramicý Bondovky, ne PÓčka.Edit: odkaz http://forums.watchuseek.com/f2/omega-smpc-bracelet-swap-really-pleased-1067486.html Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem Americkej
Radek124 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 To tu fakt někteří máte tak krátkej buffer, že si před vyblitím tipů na olbřímí colotoče a potápky nenamáháte přelouskat zadání? Oba v úvodním příspěvku nadhozené kousky jsou hezké, relativně "společenské" - a hlavně na zadané 16cm zápěstí by měly být OK.Mistr zpěváček je krásný kousek, až na přestřelenou cenu a omezenou použitelnost coby "hodinky". Kdo nespěchá, minuty u jednoruček neřeší - což mi zrovna u "projekťáků"(?) přijde jako ne zcela obvyklý luxus.Chronoscope je designová klasika, jedny z mála chron které by se snad daly označit i za "společenské". Stopky užiješ třeba u jednání, kde je potřeba si hlídat čas. Akorát bacha na tloušťku danou použitým strojkem - co sedne jednomu, nemusí se pod manžetu vejít jinému. Každopádně když vidím příspěvky výše: Pokud na nákup nespěcháš, v klidu si tady počti, projížděj inzerci - a možná tě překvapí kolik různých druhů tikajících hraček existuje a z čeho všeho si v dané ceně můžeš vybírat...
Janisan Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Zkus se podívat na hodinky ORIS. www.oris.chVýroba pouze automatických hodinek s vlastními špičkovými strojky. Je to vynikající volba.Zde můj poslední nákup za cenu necelých 40 tis. https://www.oris.ch/en/watch/oris-williams-day-date/01-735-7716-4155-07-4-24-50 Orisky jsou nádherné, třeba ti některé padnou do oka.Tak dobrou volbu!!
foldes Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Co nejake maurice lacroix? Ja jsem mel tyhle a za ty penize dobre.
VitoCorleone Odesláno 13. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Já bych řekl keramicý Bondovky, ne PÓčka.Edit: odkaz http://forums.watchuseek.com/f2/omega-smpc-bracelet-swap-really-pleased-1067486.html Ty se mi celkem libi, tedy az na ten ocelovy pasek. Ovsem kdyz jsem se dival, kolik stoji, tak to je jaksi mimo muj rozpocet :-) To tu fakt někteří máte tak krátkej buffer, že si před vyblitím tipů na olbřímí colotoče a potápky nenamáháte přelouskat zadání? Oba v úvodním příspěvku nadhozené kousky jsou hezké, relativně "společenské" - a hlavně na zadané 16cm zápěstí by měly být OK.Mistr zpěváček je krásný kousek, až na přestřelenou cenu a omezenou použitelnost coby "hodinky". Kdo nespěchá, minuty u jednoruček neřeší - což mi zrovna u "projekťáků"(?) přijde jako ne zcela obvyklý luxus.Chronoscope je designová klasika, jedny z mála chron které by se snad daly označit i za "společenské". Stopky užiješ třeba u jednání, kde je potřeba si hlídat čas. Akorát bacha na tloušťku danou použitým strojkem - co sedne jednomu, nemusí se pod manžetu vejít jinému. Každopádně když vidím příspěvky výše: Pokud na nákup nespěcháš, v klidu si tady počti, projížděj inzerci - a možná tě překvapí kolik různých druhů tikajících hraček existuje a z čeho všeho si v dané ceně můžeš vybírat... Diky, ze ses mne zastal, nacelniku :-) Jsem si koukam celkem nas*al do bot tim priznanim povolani :-P No zase jako takhle ortodoxne to neberte, spis to melo ilustrovat to potkavani se s lidma, z nich nekteri si urcite vsimnou toho, co ma clovek na ruce. Uprimne - ty chronoscope se mi hlavne libi, jak vypadaji, vyuziti stopek na nich moc caste nebude. A ta tloustka se mi prave zda dost - 13,9 mm, jestli dobre koukam. Nejde ani tak o to, zda se vejdou pod manzetu, ale spise o to, zda nebudou na tom subtilnim zapesti vypadat nepatricne a prilis vyrazne. Mas pravdu, nespecham. Nicmenene abych se priznal, tak nejsem priznivcem nakupu veci z druhe ruky. To neni nic proti nikomu a nicemu, ale proste to tak mam obecne nastavene. Takze bych radsi hodinky nove, ktere navic budou mit zaruku. Navic jak se v tomhle oboru nevyznam, nerad bych nekomu naletel a koupil fake, nebo hodinky s nejakym poskozenim. to Janisan: Diky za tip, podivam se na jejich web. to foldes: Diky, tahle znacka mi unikla. Jen se mi nelibi rimske cislice. Ale treba tyhle vypadaji zajimave: https://www.hodinky-koscom.cz/cz/maurice-lacroix-pt6158-ss001-43e
Frostie Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Mas pravdu, nespecham. Nicmenene abych se priznal, tak nejsem priznivcem nakupu veci z druhe ruky. To neni nic proti nikomu a nicemu, ale proste to tak mam obecne nastavene. Takze bych radsi hodinky nove, ktere navic budou mit zaruku. Navic jak se v tomhle oboru nevyznam, nerad bych nekomu naletel a koupil fake, nebo hodinky s nejakym poskozenim.to je ovšem při nákupu second-handových hodinek mezi námi zde na fóru jev ojedinělý,
Kex Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) @Janisan: Souhlasil bych s tím, že Orisky jsou fajn hodinky a stojí za to se na ně podívat. Ale Williamsy určitě nejsou společenské (zadání) a také strojky nejsou vlastní - prakticky vše je ETA, kromě Calibre 110, 111 a 112, ale to není do 50k (zadání)... Zkus se podívat na hodinky ORIS. www.oris.chVýroba pouze automatických hodinek s vlastními špičkovými strojky. Je to vynikající volba.Zde můj poslední nákup za cenu necelých 40 tis. https://www.oris.ch/en/watch/oris-williams-day-date/01-735-7716-4155-07-4-24-50 Orisky jsou nádherné, třeba ti některé padnou do oka.Tak dobrou volbu!! Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem Kex
DadB Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Zkusím pohled z trochu opačné strany - pokud jsi teď hodinky 15 let nenosil a máš pocit, že se u tebe pomalu rodí chronozávislost, nejsem si úplně jistý, zda 50k na první výstřel je úplně dobrá volba. Mohou se totiž stát dvě věci, buď zjistíš, že hodinky už prostě nosit neumíš a za chvíli bude tvůj nákup v prodejní sekci a nebo (což je pravděpodobnější asi tak v poměru 10:1) zjistíš, že jedny hodinky nestačí. Samozřejmě, pokud je 50k nepatrným zlomkem úspor, není co řešit a další kousek bude snadno atakovat hranici minimálně dvakrát vyšší, pokud ale 50k není částka úplně zanedbatelná a budeš chtít další, tak to může být problém. Long story short: začal bych na úvod něčím levnějším, na ověření toho, zda ano nebo ne, klidně i v quartzu - najdeš i tady na fóru dost lidí, kteří se od automatů vrátili k baterce. Jednodušší údržba bez pravidelných kontrol a seřizování, relativně vyšší přesnost, odpadá nutnost je po víkendu (kdy automatům dojde rezerva nátahu) v pondělí ráno ve spěchu seřizovat... Měsíční fáze je skvělá volba a moje oblíbená komplikace: V quartzu bych navrhoval třeba toto: Certina C033.450.16.081.00 s termokompenzovaným strojkem, na německém Amazonu za velmi příjemných 450? a ještě zbude spousta peněz na další nákupy. Klidně i nějaké ty automaty, třeba Christopher Ward C9 Moonphase Automatic, 40 mm, 1300 GBP Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem DadB
Sphinxx Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Úplně mimo téma - ty Certiny vypadají perfektně!
McLenin Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Ahoj,čo tak nejaké Union Glashutte? Majú modely okolo 50 čo vyzerajů celkom pekne, kalibre predpokladám ETA, keďže sú vo Swatch groupe.https://www.hodinky-koscom.cz/cz/hodinky-union-glashutte Alebo ešte http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Tangente/ Narýchlo som niečo pokukal, ak ma niečo napadne, pridám ešte Inak tie Junghansy čo si našiel sú veľmi pekné.
Frostie Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2016 Úplně mimo téma - ty Certiny vypadají perfektně!přesně tak, hned bych do nich šel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se