Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

...ako pozeram na vysledky, o ucinnosti tohto fora nieto pochyb:) - je tu aj primerane dost sponzoriov z hodinarskeho priemyslu?

• Odpovědi 129
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  rorda napsal:
Ani mě neuchvátily hodinky jinak, než při pročítání tohoto fóra ... B)

Zamýšlel jsem si koupit nový hodinky, který by byly pěkný a hlavně už to byly automaty, tak jsem se jal pročíst nějaký rady a najednou jsem věděl, že hodinky jsou to pravý, co mě bere ... :smile_anim:

U mě je to podobný. Od mala mám rád technické věci a chod strojku hodinek obdivuju stále. V první třídě jsem dostal mechanické Primky, které opečovávám dodnes. Na toto fórum jsem se dostal nedávno při hledání informací a výběru hodinek pro otce.

Skutečnou zálibu jsem však získal až tady. Všem díky za pěkné články i fotografie.

• po měsících...
Odesláno

Tak nějak jako skoro všichni. Od první třídy, kdy jsem dostal první primky, tak jsem hodinky nesundal z ruky. Proto vyžaduji vodotěsnost. Já si připadám bez hodinek hůř než nahý - kus mne chybí. Vždy jsem měl hodně hodinek a střídal jsem je, ale pak jsem náhodou zakopl ve vyhledavači nějakých hodinek o Chronomág a to byl začátek. Od té doby, co jsem objevil krásy nákupu hodinek na Aukru tak jsem už případ na léčení závislosti.

Odesláno

První hlubší impuls kamarád, který asi tak tři čtvrtě roku chodil vybírat a neustále mi o tom vyprávěl no a nakonec přinesl Blancpain Villeret Chronograph.

No a následně Chronomag na který nelze na netu nenarazit v momentě, kdy člověk zadá do vyhledavače nějaké hodinkové "heslo"...

Odesláno

ja som raz ako maly dostal Casio rucickove plus digital displej taky akokeby na skle :P Potom som dostal od rodicov na vianoce hodinky znacky Westar, take mensie chronografy, ale strasne sa mi pacili a nevedel som sa na ne vinadivat,boli v tej dobe pre mna uzasne... Takze rodicia obaja,nielen otec :) No a potom to uz islo pomaly ale isto dalej, bohuzial som pozeral iba na dizajn a zapacili sa mi festiny, 2005 tour de france :) Po asi troch rokoch nosenia sa ma rodicia spytali,co chcem k promocii, a tak som narazil na toto forum,pretoze som chcel hodinky... Ale hodinky,ktore som im povedal,ze chcem asi presiahli ich rozpocet,pretoze som si vypytal Tag Heuer carrera /aj skrz moj automobilovy "fanatizmus"/, cierny cifernik plus luneta, ale uz mam par mesiacov po promocii,a hodinky nikde :D

Odesláno

zajimave, mne hodinky nadchly az nekdy kolem 24roku veku, dlouho jsem nosil quartz, teprve celkem nedavno jsem zmenil na automaty...ale od te doby co ctu tady to forum (dlouho jen jako host, ale bez obrazku to bylo o nicem :-)) se obavam, ze jsem se dostal do spiraly zavislosti...tolik krasnych a funkcnich veci a tak malo casu (a penez)..

Odesláno

U mně to byla nejprve nešťastná náhoda, která se další náhodou (jak se posléze ukázalo šťastnou) proměnila ve sběratelství. Při odletu na dovolenou mi při zmatku u bezpečnostní prohlídky upadly a poškodily se Orientky Quartz Chronograf. Po návratu domů jsem je dal opravit. Trvalo to půl roku a byly přitom velké dohadovačky se značkovým servisem, snažili se mně dělat úplného blbce. Podíval jsem se na AUKRO, co bych si mohl pořídit na tu dobu jako náhradu a už jsem propadl sběratelské vášni k mechanickým českým a sovětským hodinkám. Vedlejším efektem tahanic se značkovým servisem Orient bylo, že jsem naprosto a definitivně zanevřel na Orientky.

:gora:

Odesláno (upraveno)

Otec. Daroval mi pár Primiek, ktoré som postupne dával do poriadku a Poljot 3133 chrono, ktoré sa mi doteraz nepodarilo dať do poriadku... Potom sa mi náhodou v práci dostal do rúk reklamný leták Casio a ja som si kúpil Oceanus 500D-AV za 7850 Sk. :censored: Keď som dlhodobo pracoval mimo Slovenska prišiel Timex Expedition e-tide T45601 a surfovanie po nete, kde som trafil na Chronomag... Ďalej to už všetci poznáte. :)

Upraveno uživatelem martin1974
Odesláno

Tak jak to tu už bylo několikrát uvedeno: Před pořízením nějakých obyč. hodinek jsem hledal informace, až jsem zabloudil na tohle fórum a hodinky se mi staly koníčkem.

Odesláno

Jako malej jsem nosil osoupane ruske hodinky uz nevim jake znacky, pak chvili i oloupane primky a pak jsem ve 4.tř. na zakladce dostal od bratra prvni QQ quartz asi za 700 fungovaly dobre, strojek myiota, ale plastovy tak se casem pokurvil a i plastove pouzdro se taky urvalo, takze do 2 let byly nenositelne

pozdeji jsem objevil doma i stare svycarske cibule eterna po pradedovi, pak postupem casu jsem mel az mobil a ten me uz taky zacal stvat po dlouhych letech, furt to vytahovat z kapes jeansu, a pak jsem se regnul na chronomag, moc jsem toho nenacetl a hned koupil festiny, zacal jsem vic navstevovat chronomag az jsem dospel k tomu ze si koupim neco mechanickyho, jsou to omegy seamaster professional tzv. bondovky v dobre ojetem stavu, postupne je davam vic a vic do pucu takze budou vypadat vyborne... hodinky me fakt bavi, ale chce to cas a penize...

Odesláno

Od mala jsem se pokukoval po všem možném (hlavně po technice) a zůstalo mi to dodnes. Jako malému mi říkali hodinář :) a dnes už vím proč. Stále jsem chtěl nové hodinky, buď z důvodu, že jsem je ztratil, rozbil a nebo se mi líbily jiné. Pamatuju si, jak jsem vždycky dědu prosil, ať mi dá jedny potápky (vodotěsnost maximálně 50m, gumový řemínek) - těm už možná bude tak 50 let. Vůbec netuším, co to jsou za hodinky, takže se musím někdy poptat, o co vůbec šlo...

Odesláno

klasicky zaciatok - od mala zaujem o veci, predmety, osahava som ich, hladil hrany...uchyl? S tymto udelom bola jedina cesta - dostat sa na Design, design produktu. Male velke veci....a to je uz krok k hodinkam, kde je plno malych ale neskutocne krasnych veci. Ale zatial len zacinam a prevlada praktickost.

Odesláno

V januari 2009 som sedel v praci za pocitacom a v radiu davali reklamu na internetovy obchod s hodinkami. Pozrel som sa tam a okrem Casio ci Tissot tam boli aj Sturmanskie - predtym som o nich nic nepocul. Hned mi padli do oka chronografy Atlantis. Patral som na nete dalej co je to za znacka, a nasiel som odkaz na Chronomag. V marci som uz mal svoje Sturmanskie na ruke. Asi mesiac som to tu okukoval a tusim v maji som sa prihlasil. Odvtedy sa to so mnou taha - dalsie hodinky, vystava v Bratislave, poznam uz takmer vsetky hodinarstva v mojom okoli, travim tu vela svojho volneho casu...som maximalne nakazenya dari sa ni to sirit aj u kolegov a kamaratov.

Toto fakt nedopadne dobre... :(

Odesláno

to jsem si takhle jednou koupil Casia a kolega "vor" mě pak navedl sem. Casia šly zpět a pak...

Odesláno

to vzniklo nějak samo, měl jsem v dětství Prim 17 jewels, než jsem je ztratil. Pak jsem měl na dnešní poměr příšerný i historický digitálky, co brácha reinkarnoval ze šrotu, poté jsem si k patnáctinám koupil Poljot quartz, mimochodem, hroznej šmejd, během vojny jsem tahal na ruce všchno možný včetně digitálek montana, můj sen ze školních let, který ovšem nestál 300 Kčs od veksláků ale 40 Kčs od Vietnamců. Pak jsem si za 1000 peněz (dost peněz v roce 93) koupil kvarcky QQ. Co mě na nich štvalo, bylo že vždy první den cesty mimo civilizaci došla baterka. Pak se to porouchalo a hodinář mě informoval, že sedm let provozu je na ten čínský strojek výborný výkon. Po prolezení regálů u něj v krámě, jsem se dozvěděl akorát, to je celý čínský, to má čínský strojek. Tehdy mi zemřel mechanický budík Slava a po nezdarech s budíky na baterku jsem pořídil megabudík se strojkem z Primu. Ve skutečnosti mi chyběl noční tikot V té době jsem nasadil na ruku Slavy od táty. Jenže se porouchaly a známej hodinář je už třetím rokem opravuje. Co dál? Hledání hodinek s už jaksi vyprofilovanými požadavky mě přivedlo sem. Tak jsem tu. Je to záliba v hodinkách?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Po tátovi vojenském pilotovi mi zbyly Lemanie MVS a už desítky a desítky let jdou naprosto přesně. Před několika lety jsem chtěl po letech hodinky na nošení, koupil si nějaké Diesely, které mne po pár týdnech přestalo bavit nosit. Díky Lemaniím jsem jsem si uvědomil krásu a technickou dokonalost mechanických strojků no a tak jsem se vydal tímto směrem, nosím hodinky denně a přemýšlím, které si vezmu. Přítelkyně tvrdila že jsem úchyl, ale už má čtvery a rozhodně nekončí...:-).

Odesláno

Inzerát na Alpina Avalanche Extreme v dolní stanici lanovky. Hledání na internetu kde a za kolik se dají sehnat. Hledání proč "neznámá značka stojí kolik stojí" odkaz na www.chronomag.cz

Odesláno

V roce 1996 jsem v trafice koupil jakýsi časopis,Květy nebo co,na zadní straně parádní reklama na hodinky,

OMEGA SEAMASTER PROFESSIONAL,"bondovky"..

O hodinkách jsem věděl kulový,tak jsem si udělal radost s tím že si kupuju peperpetum mobile,které jednou až budu ležet na LDN,

kdosi vyštrachá z šuplíku,setře prach,se slovy "po dědečkovi".Nasadí a budou sloužit dál..

Téměř na chlup přesně po pěti letech se po proleženém víkendu nerozběhly.Tak putovaly k Dušákovi stálo to cca 5000Kč

Došli jako nové,já taky začal tušit že ten strojek uvniř asi není per.mob.Myslel sem že jsem měl smůlu a že se prostě pokazily.

Jenže uplynulo dalších pět let,a hodinky si zas řekly o servis,padlo dalších 5500Kč.Já v nevědomosti chtěl psát do Omegy :- )) co to má jako znamenat.

Do gůglu sem napsal :

Omega problém

Vyskočil na mě, forum.chronomag.cz a bylo to,od té doby už trochu vím a sem chodím jako ráno pro noviny,i když jsem se zaregistroval teprve nedávno.

Tož tak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...