HanZZ Odesláno 18. února 2008 Nahlásit Odesláno 18. února 2008 Můj milovaný dědeček je ten kdo mě sem dostal. Pořád vyprávěl o chronomagu, tak nák sem se o hodinky taky začal zajímat a skončil sem tady.. : )
viki Odesláno 22. února 2008 Nahlásit Odesláno 22. února 2008 BREITLING Avenger Skyland Black. Na ebay jsou, na letišti v Praze jsou... A prosimtepekne, nepamatujes si nahodou za kolik tam asi byly? Dik.
cortes1990 Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 K hodinkam mam vztah uz odkedy mi mamka kupila prve, namiesto vtedy velmi popularnych digi som si vibral analagove a asi ked som mal 10r. tak som ich aj rozobral a takisto sa mi vzdy pacili ocove PRIM Sport II no v roku 2005 sa mi dostal do ruky magazín CAR.... ten z britanie a na druhej stranke bola reklama na krasne (teraz uz sa mi tak nezdaju) BfB 6.75 bol som mimo priblizne rok nato som raz v trafike objavil WATCHmagazine a tam ma najviac zaujali nemecke hodinky A.Lange... Glashutte origo... no a v roku 2007 ako 16 rocny som si zo svojej prvej brigady kupil mechanicke automaticke hodinky s regulátorom za skvelých 4000sk ... uz len zarobit prvy milion a kupit si pateky
prukajda Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Chronomag - prudce návykové a silně nakažlivé...
farářskej Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Ten příběh jsem tu už vyprávěl - koupil jsem si padělaný breitlingy a dál už to šlo tak nějak samo...
vikhra Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Pořídil jsem si caa. před dvěma měsíci Tissot , tak si říkám kouknu někam na net co jsem to vlastně koupil. A ejhle ono to je všechno trošku jinak.Díky Chromomagu se začínám pomalu probouzet .
Ciferník Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Ve mně zálibu v hodinkách podnítili výrobci hodinek.
Vlastimil Talanda Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 mě k hodinkám přivedl otec. Už jako malý jsem na ně koukal, pak si i četl jeho magazíny a najednou jsem koukal, že mi není proti mysli utratit za hodinky více, než většina lidí, které znám. Ale i tak mu za to děkuji. A v poslední době mi otevřel obzor chronomag, jak již psali ostatní, prodce návykové
Ruda Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Jak jsem již dříve psal, tak u mne to byl asi děda, když mi dal na hraní budík. To mi byly asi 3 nebo 4 roky. Byl poslední okamžik, kdy byl budík nejen funkční, ale hlavně vcelku. Než jsem šel do 1. třídy, tak jsem dostal digitálky (byly od vietmanců). To se psal rok 1987. Po několikerých digitálkách jsem někdy v roce ´96 nebo ´97 zakoupil quartz Lorus, které mi umřely nedávno. Přede dvěma lety jsem si koupil automaty Orient. Zítra mi přijdou černá Monstra. A dál? Kdo ví? Každopádně do budoucna chci nechat zprovoznit hodinky Tissot po dědovi. Ty bohužel stojí už skoro 13 let
farářskej Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Každopádně do budoucna chci nechat zprovoznit hodinky Tissot po dědovi. Ty bohužel stojí už skoro 13 let Pošli je výrobci - ten na nich zaučí mladý hodináře Všeobecně ale platí, že výrobci svý starý hodinky milujou a renovujou je moc rádi a dobře.
Dingo Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Kdo ve mně podnítil zájem o hodinky, to netuším. Nejspíše já sám Plně se ztotožňuji. V hlasování s přehledem vede Chronomag. To mi nějak nejde do hlavy. Vy podlézavci! Nějak si neumím představit, že chronomag navštíví člověk, který se o hodinky vůbec nezajímá, nic mu neříkají a tady najednou prozře a najde si nového koníčka. Jak? Proč? To tudy procházejí stovky a tisíce náhodných lidí, bezcílně brouzdající internetovým nekonečným prostorem, takoví bludní holanďani, kteří hledají kde zakotvit? snad pár, ale tolik? Chronomag může zálibu prohloubit, vtáhnout člověka do problémů, dění a všeho dalšího. Ale asi se tu objeví lidé už hledající NĚCO, něco určitého o své zálibě. A zůstanou. Takový byl i můj postup. To je jen takové zamyšlení, překvapily mě výsledky hlasování. Chronomagu zdar!
P_P Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Vzhledem k mému věku jsem měl jako první hodinky Primky. Mechanické, natahovací, prostě super. Ale pak přišla doba digitálek a já neodolal. Vystřídal jsem jich docela dost (snad desítky kusů), každé jsem měl chvilku a pak našel nový lepší model - takže rychle prodat a koupit nové. Vždy v mezičase jsem vzal zase na ruku Primky, ale nikdy to nebylo na dlouho. Protože mám rád pěkné věci, tak jsem časem začal rozlišovat i u hodinek - a přešel na Casio. Měl jsem asi dva modely, s databankou a pod, prostě super a byl jsem spokojen. Dokonce jedny z nich ukazovaly čas analogově pomocí displeje. A když došla baterka, než se vyměnila - zase Primky. Nedokázal jsem je vyhodit, tak sloužily aspoň takto. Pak najednou nastala změna, stále jsem měl blízko k novým technologiím, ale začala mě lákat jednoduchost, elegance. A digitálky jsem vyměnil za Citizen. Samozřejmě quartz, Eco drive, super přesnost, ale už ručičky. S tím jsem žil až do nedávna. Hodinky jen jako doplněk. Před cca půl rokem jsem se rozhodl podpořit své image a koupit nové hodinky. A začal zvažovat i mechaniky. No a dál to už znáte, Chronomag, spousta přátelských rad, nové Omegy, plány do budoucna, ... Mnohokrát jsem nad tím přemýšlel, co mě tak dostalo. Ano, určitě mechanika, v dnešní přetechnizované době tak trochu návrat, obdiv, ... Ale velkou část na rozpoutání vášně přikládám i této komunitě zde. Když člověk prochází různá fóra, připadá si cizí, v nepřátelském prostředí, nutno být vždy ve střehu, nic mu nikdo nedá zadarmo (mluvím o ICT, pejsci, ...). Zde však panuje úplně jiná atmosféra, člověk má pocit, že sem patří. Sice sem tam se najde trocha zloby, ale kde ne, že. Jsem tu rád, čas strávený na Chronomagu je pro mě relaxací a poučením. A tak z prvotní pomoci k nákupu hodinek díky Vám vznikla záliba.
smarter Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Jako kluk jsem mel hodinky rad. Fascinovaly mne predevsim mnohofunkcni digitalky. Par jsem jich mel. Proskocilo i par levnych quartzek. Pak prisel na mnoho let mobil. No a to uz jsme v neprilis vzdalene minulosti. Sedim takhle v praci, zahlednu se povalovat casopis TIME. Ze zvedavosti si zalistuju - narazim na celostrankovou reklamu peknych hodinek. Hmmm... nejaky Breguet... neznam. Ale jsou hezke, "Libily by se mi" rikam si "ty budou stat alespon padesat tisic. Juknu se na internet... Ehhmm... Ctvrt melounu? Kdo si to propana koupi?" Ale fascinovan tradicni znackou se zacinam koukat po nejakych Casiach na ruku. No a v prubehu hledani informaci jsem zabrousil sem. Dale si dosadte svoji vlastnio story po prvni navsteve chronomagu. Myslim, ze v mnoha pripadech to bude zhruba stejne...
spiderer Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Dingo - nekdo treba jen hleda informace pro hodinky jako darek pro nekoho, nahodou nekde videl festiny ktere by si koupil a da do vyhledavace nazev modelu atp.. verim, ze sem spousta lidi prisla shodou nahod a zustali tady.. mel jsem to podobne, vyhledavani jak poznat fake Omegy, vyhodilo mimo jinych i chronomag, kdyz jsem zjistil, ze Omegy stoji treba i 60 tisc, tak jsem malem spadnul do mdlob, jak je vubec neco takovyho mozny.. docela dlouho jsem si prochazel jednotlive diskuze k Omegam i jinym hodinkam a po case se rozhodl zaregistrovat se..no..a tak jsem tady.. kdyz jsem se sem dostal, jen jsem hledal vicemene vsedni informaci, kdybych nenarazil na chronomag, verim, ze bych doposud zadne Omegy nemel (namisto mnoha modelu, ktere se ke me dostaly) a mozna bych stale nosil fesne Diesely nebo Armani..
spiderer Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 EDIT: Jinak hodinky jsem si tak nejak obcas koupil, nekdy digitalni Casia s databankou, pak par let treba nic, potom jsem dostal nejake jako darek, pak treba zase dlouho nic, pak jsem si koupil dalsi.. nikdy to nebylo, ze bych neustale potreboval nove hodinky, proste kdyz jsem nejake koupil, zvyknul jsem si na ne, kdyz jsem nejake znicil atp, tak jsem zase treba dlouho zadne nosit nemusel.. takze u me konicek skutecne vykrystalizoval az na chronomagu..
kuko Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 Asi som sa s tým narodil !? Prvé primky som dostal k 1.sv. prijmaniu,a potom v 15-tich som si na brigáde v krutej zime zarobil 580.- Kčs,a moja prvá cesta z učtárne viedla rovno k hodinárovi,kde som nechal 530.- za Poljotky,a tak to ide dodnes...
spiderer Odesláno 10. února 2009 Nahlásit Odesláno 10. února 2009 ..nahodou nasel chronomag, spiderer a od nej Seiko SNN 107... a pak uz to jelo... Kdyz jsme se poprvy videli pri prodeji v tom KFC tak si vypadal tak nedotcene, jakoze uz mas na par let vystarano.. a ejhle
budo Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 (upraveno) Prvni moje hodinky jsem dostal v 1. tride. Byly to nejake pycckie, znacku uz nevim, tvar pouzdra byl cube, mely date a fialovy ciselnik. Porad mam takovy pocit, ze jhe jeste musim nekde mit a ze by mely byt v celkem slusnem stavu. Jen netusim kde hledat. Ale ja je tutove nevyhazoval. Treba se casem nekde objevi. Pak leta nic, potom nejake kvartzky .... a jednoho zimniho vecera jsem neco hledal a ve vysledcich strycka googla byl i odkaz, ktery mne zavedl sem EDIT: doplneni informace Upraveno 11. února 2009 uživatelem budo
jfidler Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 To jsem byl takhle jednou u JJe, který si zrovna přebíral hezké palubní hodiny z renovace od pana hodináře. Trochu jsem očumoval, trochu se vyptával, doma pak našel chronomag a bylo vymalováno...
bedan Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 U mne děda. Dodnes vzpomínám, jak v neděli ráno vytáhl z trezůrku zlaté kapesní cibule Gondolo od PP (dodnes je mám v trezoru a občas si je položím na psací stůl a vzpomínám), natáhl je a seřídil podle náramkových Glashutte ze třicátých let, které tam taky mám, a šel si za kamarádama do hospody (oficiálně pro babičku do kostela) zavzpomínat ja válčili na Piavě a jak později lítal jako mechanik u Bati. Já se na ty jeho hodinky směl podívat jenon pod přísným dohledem, abych je náhodou nezačal rozebírat. Pak, když mi bylo šest, jsem dostal svoje první primky takové malé, dětské, kal. 68, mám je dodnes. Pokračoval jsem přez Prim Sport Igen, Prim Automatic, pak krátká exkurze ke quartzu (opět Prim ), Poljot Automatic, v devadesátých letech opět chvilku quartz, pak Certina a dnes Omega Speedmaster a Hour Vision. Digitálky jsem prakticky neměl a různé obskurní značky (QQ a pod.) taky ne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se