Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před pár dny jsem pořídil své první Sinny, do té doby jsem se vnějšímu antireflexu úspěšně vyhýbal a rád bych se zeptal jakou máte zkušenost s jeho odolností.

Odesláno

Záleží na provozu, na 556i co mám já, je AR dodrbanej fest, ale jsou to tooly a mají taky podle toho vypadat.

Ale jsou mezi námi i tací chronopacienti, co nesnesou sebemenší škrábaneček a preventivně AR slešťují.

Odesláno

Hodinky nosim skoro pri kazde prilezitosti, se skrabanci na poudre pocitam, prislo by mi divne kdyby hodinky vypadaly porad jako nove, dodava jim to na osobitosti. Nicmene poskrabane sklicko nesnesu, takze jsem zvedav jak dlouho vydrzi antireflex poskraban v unosne mire nez pujde dolu.

Odesláno

Na druhou stranu jsem jednou mel asi 10 let stare Breitling Colt a AR byl jako novy...samozrejme mohlo byt vymenene sklicko, ale skutecne AR na Beckach je famozni. To same bylo na SMPc. Na tech Sinnech to hodinkach dodavalo takovy smrnc luxusu.

Odesláno

Ja mam super zkusenost s AR na iwc. Nanasenej pod tlakem a drzi jak helvetska vira....na 556kach je imho ta kvalita ar horsi. Nevite kdo je schopnej ho sundat? Marek Frydl? Valis?

• po měsíci...
Odesláno

Mam Sinn U1 ctyri roky a par drzkopadu uz zazily, ale safir je porad z 99% netknuty, pri podrobnym zkoumani s baterkou jsem nasel dva kratoucky mikroskopicky skrabance, pravdepodobne od cisteni skla, jinak nic.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Mne su podobne otazky trochu usmevne.. ten AR sa tam dava s urcitym ucelom a nie na to aby sa s nim robili vesele farebne prasiatka na stene.. a samotne hodinky sa vyrabaju na to aby sa nosili. Ked sa AR poskriabe tak sa holt opravi alebo odstrani.

Odesláno

Na hodinkách mám osobně vnější antireflex rád a nemám s ním problém, ale celkem by mě zajímala odolnost AR u jednotlivých značek a jejich srovnání.

Vůbec nedokážu říct, jestli jsou rozdíly zanedbatelný, nebo třeba propastný. :D

Odesláno

Rozdiely samozrejme su, a povedal by som ze dost velke. Z toho co som mal vedie jednoznacne Breitling. Damasko napriklad pomerne podpriemerne co do odolnosti. Sinn vraj tiez dost odolne, aj ke tam osobnu skusenost nemam.

Odesláno

Je škoda, že je to jen o subjektivních dojmech uživatelů a nikdo to neuvádí černý na bílým.

Být výrobcem hodinek a vědět, že mám AR lepší než konkurence, tak se pochlubím.

Nebo někdo o nějakým konkrétním srovnáním ví ?

Díky

Odesláno

Tam ide skor o to, ze vyrobcovia neposkriabatelnost AR garantovat nemozu nech je to AR akokolvek vymakane. Proste , tym prejdes o nieco tvrde a mas tam skrabanec.. s tym treba holt pocitat.

Odesláno

Stačí sledovat prodejní vlákno a zjistíte hned jak na tom je jaký výrobce s AR. Mě například překvapuje Fortis, protože tam jsou škráblý skoro všechny mě připadá :-( Mě se to ještě nepovedlo na žádných hodinkách a to jsem docela hovado....

Odesláno

Jak jako ani safir? Je to ve skle...bohuzel. A jsou tam dve, soubezne. Ta druha neni na fotce videt.

Poridim si na leto nake skx a poslu Sinny prelestit a opiskovat komplet ;)

...jestli to ma ovsem cenu...u me :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...