AdaMoss Odesláno 30. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2018 Koupil jsem v Evropě od autorizovaného prodejce uvedeného na Seiko webu, čili předpokládám, že je to klasická mezinárodní záruka. Nikdy jsem zatím hodinky nereklamoval, tak nevím :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
969 Odesláno 30. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2018 chceš jako uplatnit záruční servis? já mám k tomu akorát japonskou kartu, měl jsem pocit, že alpinisty jako Japan only nelze servisovat na základě zárukyalespoň teda ne v EvropěV Koskomu mi před pár týdny utělali tlakovku a seřízení jako záruční servis zdarma. "Japan only" záruka resp. záruční servis mi přijde jako nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dreak Odesláno 30. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2018 Přijde mi divné, že hodinky určené pro Japonský trh lze koupit u autorizovaného prodejce z Evropě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 30. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2018 Já slyším prvně, že by Alpinisty byly určený jen pro Japonský trh. Možná, že ze začátku, ale pak se prodávaly celkem všude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dreak Odesláno 30. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2018 Alpinisty byly vždycky JDM, tedy Japan Domestic Market > určené pouze pro japonský trh. běžná dostupnost hodinek během doby, kdy ještě seiko neohlásilo jejich konec, toto tvrzení podporuje. Někteří teď alpinisty nabízejí jako doprodej (s vysokohorskou přirážkou samozřejmě). V klasickém evropském obchodě bys je v rámci evropské distribuce dostat neměl. Přijde mi tedy divné tvrzení AdaMosse, že to je autorizovaný prodejce od Seika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Kupoval jsem je tady: https://www.olfert-co.de/ A printscreen ze Seiko store locatoru: Což pro mě znamená nákup u AD a mezinárodní zárukou :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 6. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2018 Dnes v Koscomu naprosto bez problému převzali na záruční seřízení. Tak uvidíme, jak se chlapcům povede 6R15 poladit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 21. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2018 Alpinisti jsou zpět doma. Že bych z té přesnosti skákal do vzduchu radostí, to úplně ne. Ale jak mi dneska řekl jeden hodinář (řečeno s úsměvem): "Co bys chtěl, vždyť jsou to Seika." jsem smířený. Během celodenního nošení a na noc odloženy na dýnko dělají teď cca -11s. Seřízení v Koscomu proběhlo dle očekávání v rámci servisní záruky zdarma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABCDE Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 + Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 21. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2019 a jeste semdnes rano vylet za zatmenim mesice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2019 a jeste semdnes rano vylet za zatmenim mesiceJj srandičky na horách a kde mám řemen ? Mi se konečně podařilo kompletovat řadu red, sarby mi trochu chybí, ale už by toho bylo moc. Až mi můj oblíbený umpa lumpa na nákup z Japonska hodinky předá, tak dám společnou fotku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2019 Tak se hlásím jako novej Alpinista:-) Mám dva dotazy na zkušenější. Nenarazil jste někdo někde na nějaký technický popis, jak je řešena ta korunka na čtyřce a luneta? Přijde mi zázrak, že to drží vodu, ale Japoncům věřím. Jen by mě zajímalo, jak to vyřešily. A druhej dotaz, nedělá někdo kustomizaci tý lunety? Myslím výměnu za minutovou nebo hodinovou... Ne že bych je chtěl jen sprznit, ale spíš mě vrtá hlavou, že by to ještě nikoho nenapadlo... Nikde jsem na to nenarazil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2019 Vítej v klubu :-). V té vodotěsnosti bych nehledal žádnou vědu. Šroubovací korunka WR významným způsobem nezvětšuje (to je takový mýtus), pouze zamezuje jejímu náhodnému vytažení a fixuje jí v určité poloze. Vzhledem k tomu, že u Alpinistů je kompasová korunka pouze otočná a nemá další polohy, není nutné jí šroubovat. Akorát jsem někde četl, že se nedoporučuje s lunetou otáčet pod vodou - mohlo by při tom dojít k jejímu stlačení a tím by se deformovalo těsnění a při následném uvolnění by mohla dovnitř proniknout voda. O custom lunetě jsem neslyšel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2019 (upraveno) Neco o tesneni v korunce je zde: https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/poradna/sroubovaci-korunka/ Upraveno 14. února 2019 uživatelem Hardslimer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 Tohle se teda povedlo. Hodinkee limitka Alpinistu. Bohužel během pul hodiny sold out, tak ve skrytu duše doufám, že došla pouze aktuální zásoba a ještě něco naskladní.Fotky použity z Hodinkee. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 ty vypadají skvěle! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 Ta modrá je fakt dobrá - yes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepyczek Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 Jsou parádní! Třeba se toho Seiko chytne a pustí je do výroby :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 Tak vyprodáno není, asi pouze přetížené stránky. Tak jsem rovnou jedny objednal. Snad jim bude lícovat vnitřní kompas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 26. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2019 Sakra tak ty to je trefa do černého! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se