Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podle mě fajn značka, určitě bych si vybral něco z řady Classima, v té jsou dle mě moc hezký modely, naopak modelová řada Riviera mi vůbec nic neříká.

Odesláno
Podle mě fajn značka, určitě bych si vybral něco z řady Classima, v té jsou dle mě moc hezký modely, naopak modelová řada Riviera mi vůbec nic neříká.
U mě to je podobný, přitom ta značka má fakt dost slušnou historii, kam se na ni hrabe x prestižních v současnosti ... B)
Odesláno (upraveno)

Hezky zpracované, v ČR méně obvyklé hodinky. Ceny velmi slušné.

Řada Classima je velmi hezká.

Nejvíc se mi asi líbí model 8735, který má mimostředku, modřené ručky a nemá datum (což jsem rád). Ruční nátah.

Nevím, co je na tom pravdy, ale prý mají v některých model i vlastní kalibry, což je za tu cenu neuvěřitelné.

Ceníková cena je 1.483 EUR, na letišti mi je nabízeli o 20% levnějí. Asi neodolám...

Jo, na ebay jsou nové kolem 1.500 dolarů.

A písmeno Phi ve znaku. Kam se hrabe Omega :D

post-1118-1199532492.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
nemuzu se zbavit dojmu, ze je to znacka jako maurice lacroix. aspon model riviera me v tom celkem utvrzuje...

Rivera se mi také nelíbí a navíc mi přijde designově silně nepůvodní (něco mezi AP a Hublot).

Ale firma má tradici docela slušnou:

- vznik v roce 1830

- tourbilion v roce 1893

A pokud je pravda, že používají i vlastní kalibr vycházející z původního Lépine strojku, pak to není špatné, ne?

Odesláno
Rivera se mi také nelíbí a navíc mi přijde designově silně nepůvodní (něco mezi AP a Hublot).

Ale firma má tradici docela slušnou:

- vznik v roce 1830

- tourbilion v roce 1893

A pokud je pravda, že používají i vlastní kalibr vycházející z původního Lépine strojku, pak to není špatné, ne?

Přesně tradice fajnová, na té Riviera řadě se také všichni shodneme, ale docela by mě zajímalo do jakého modelu dávají ten Lépine calibr. Vždy vidím bud base ETA, Dubois-Dépraz nebo Soprod...

Odesláno

Mal som moznost viest zaujimavy rozhovor z generalnym riaditelom Baume & Mercier a povedal, ze znacka sa chce uberat cestou elegencie na ukor sportovych modelov - vid zrusenie rady Capeland. Novinky 2007 su velmi zaujimave, ci uz z rady Clasima, Hampton alebo William Baume. Mne sa paci hlavne tento model.

post-461-1199557463.jpg

Odesláno
Mal som moznost viest zaujimavy rozhovor z generalnym riaditelom Baume & Mercier a povedal, ze znacka sa chce uberat cestou elegencie na ukor sportovych modelov - vid zrusenie rady Capeland. Novinky 2007 su velmi zaujimave, ci uz z rady Clasima, Hampton alebo William Baume. Mne sa paci hlavne tento model.

za kolik se dají pořídit? myslím skutečnou cenu..ne tu pro manželku :thumbsup_anim:

Odesláno

Tak abych posunul veřejné mínění aspoň trochu jiným směrem, tak musím říct, že mně se zase Riviera dost líbí, ale ta sportovní, nejraději ve verzi s chronografem a PVD.

Odesláno (upraveno)
Tak abych posunul veřejné mínění aspoň trochu jiným směrem, tak musím říct, že mně se zase Riviera dost líbí, ale ta sportovní, nejraději ve verzi s chronografem a PVD.

tak to jsme na tom stejně mám radši sportovní hodinky tahle kolekce je taková universální

post-1820-1199904257.jpg

post-1820-1199904280.jpg

rivara.bmp

Upraveno uživatelem l3stat
Odesláno (upraveno)

Ano presne, mel jsem je na ruce, zpracovani opravdu na urovni, to ze pripominaji neco mezi Hublot a Royal Oak me vubec neva´. Spis ta cena va´, prece je tam uvnitr stejny strojek jako v hodinkach za petinouvou cenu, ani COSC...

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno

Můj názor - stejně jako Maurice Lacroix hodinky pro "lakýrky".

Tím firmě neberu její slavnou historii a toleruju odlišný vkus.

Kalibr Lépine je na 99,9% strojek vyráběný ETou (6497). K vidění je např. v některých modelech Louis Erard nebo Roamer (když vezmu ty, které jsou k vidění v našich hodinářstvích).

Odesláno
Kalibr Lépine je na 99,9% strojek vyráběný ETou (6497). K vidění je např. v některých modelech Louis Erard nebo Roamer (když vezmu ty, které jsou k vidění v našich hodinářstvích).

Klidně 100%, Unitas 6497 je někdy označován jeko Lépine. Vyrábí ho nejen ETA, ale i Číňani :lol: .

Odesláno

Toto tvrzení je trochu zavádějící. Označení Lepine je pro všechny kalibry kapesních hodinek, kdy vteřinová hřídel je například na pozici 6 a natahovací na pozici 12 tj. jsou uspořádány lineárně (podle hodináře Antoine Lépine), naproti tomu kalibr s označením Savonnette má výše zmíněné prvky uspořádané v úhlu 90 stupňů (např.3 a 6)

Odesláno

No máš pravdu, i ta ETA 6497 vychází s původního Lépinova strojku. Rozlišit potom, jestli to co je uvnitř BM, je dekorovaná ETA nebo původní in - house kalibr - je těžké.

Odesláno (upraveno)

presne to jsem mel na mysli. bobr ma mnohem lepsi vyjadrovaci schopnosti. proste mi to moc jako znacka neprijde. ad puvod - invicta, revue thommen, atd, ty vsechny byly drive nekde uplne jinde nez jsou ted...

Upraveno uživatelem sibirnaya
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...