TomasH Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2006 Ahoj.. mam na vas vsechny dotaz.. Jak sundam korunku ze starejch hodinek.. momentalne mi jde o stare poljoty, ale myslim ze u vetsiny hodinek to je stejne.. proste na zavit nevim.. nejde to nijak vytocit.. vytahnout to take nejde, no a pak mi pomalu uz nic nenapada.. proste chci vyndat strojek z pouzdra nejakym elegantnim a nedestruktivnim zpusobem :-) Diky za rady .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dynno Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2006 Zrejme to bude takto. Na tomto linku je kaliber 66 PRIM-u, ale Poljoty to môžu mať také isté. http://www.prim.cz/images/102.jpg Vpravo od toho menšieho ozubeného kolieska je malínké "tlačidlo", ktoré je nutné stlačiť napr. špendlíkom a korunka pôjde vybrať. Veľa šťastia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2006 U některých kalibrů (ETA, UNITAS) je hned vedle trnu malý šroubeček, který ho drží uvnitř. ovšem pozor - nevyšroubovat celý. Může se pak rozhasit nastavení. Tj. lehce povolovat, současně jemně vrtět korunkou, dokud nevyleze. Pak zlehka dotáhnout, pro jistotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2006 Mám opačný problém. U kalibru 66 korunku vytáhnu kdykoliv a nemusím nic mačkat. Jak to udělat, aby držela? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2006 No - zajít k hodináři a ukázat mu je Nic lepšího mě nenapadá. Může to být detail, jako je utažení šroubku, nebo taky něco vážnějšího - výměna laciné součástky. Zajděte tam co nejdřív, ať nemusíte shánět novou korunku za tu ztracenou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2006 Pravděpodobně vadná věc která se jmenuje vytahovací páčka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2006 Některé strojky mají zezadu otvor s malou šipkou. To tohoto otvoru se strci napr. sroubovak a pak lze vytahnout korunka i s natahovaci hrideli. A nektere maji zase korunku i s hrideli "vyskubavaci", proste staci silneji zatahnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasH Odesláno 17. dubna 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2006 Jojo tak uz se mi to podarilo .-) moc vam dekuju za pomoc!!! Pak mam jeste jeden dotak k mejm velkolepejm planum, ale k tomu zalozim casem nove tema .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2006 Mám opačný problém. U kalibru 66 korunku vytáhnu kdykoliv a nemusím nic mačkat. Jak to udělat, aby držela? Je možné, že je stále zamáčknuto protože kolíček bývá někdy zatuhlý a stačí to rozebrat a vyčistit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2006 Mám opačný problém. U kalibru 66 korunku vytáhnu kdykoliv a nemusím nic mačkat. Jak to udělat, aby držela? Je možné, že je stále zamáčknuto protože kolíček bývá někdy zatuhlý a stačí to rozebrat a vyčistit. Vzhledem k tomu, že je Ondraj nabízí nové nepoužité za 500 (poř. č. 3) a vzhledenm k celkově bídnému stavu těch mých, to neřeším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2006 U některých hodinek je korunka na hřídelce našroubovaná. http://www.pmwf.com/Watches/WatchTools/Mov...IKO7009Dial.jpg Jak je zajištěna, aby nešla odšroubovat? Zkoušel jsem to u starých hodinek a zatím se mi ji bez použití hrubého násilí povolit nepodařilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 7. srpna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2006 Zvláštní věc - jak se mi u Breitling Shark rozbila korunka (je tam uvnitř taková "spojka"), tak jsem to odnesl do Carollina a pan Městka tam přede mnou chvíli korunkou točil a najednou mu zůstala v ruce - takže asi jde odšroubovat i bez demontáže a bez násilí, jen vědět, jak na to.. :-) Já to nečekal, takže jsem nedával pozor, takže tu fintu neznám.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjj Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2006 Zajímalo by mě, jak se dá oddělit hřídelka od korunky, např. na Primkách. Evidentně to musí jít rozdělit, je to tam našroubované? Jak to povolit, je na to nějaká finta? Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 23. srpna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2006 Je tam normálí pravý závit. (na PRIMkách) Chytnout hřídelku do kleští (třeba přez hadr) a otáčet korunkou doleva. Možná že to otáčení bude muset být trochu neopatrné (někdy to jde ztuha) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 15. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2008 Mohl by prosím někdo poradit jak se ta nastavovací hřídelka vytáhne na Seiko 7S26? Tuším to tady někde bylo, ale nemůžu to najít. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 16. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2008 Mohl by prosím někdo poradit jak se ta nastavovací hřídelka vytáhne na Seiko 7S26? Tuším to tady někde bylo, ale nemůžu to najít. Díky. Aspoň radu jestli hledat nějaké tlačítko/páčku á la Prim nebo se musí povolit šroubky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2008 Aspoň radu jestli hledat nějaké tlačítko/páčku á la Prim nebo se musí povolit šroubky. http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 17. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2008 vivat YPO ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
serfik Odesláno 6. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2008 Ahoj, pustil jsem se do zkoumání strojku, prisel jsem jak uvolnit korunku, odsrouboval jsem i 2 sroubky co drzi strojek, ten se ted otaci, ale nechce vypadnout z pouzdra. Nechci ho moc pacit a proto se ptam, jestli tam neni jeste neco co ho drzi? Pokud ne, pouziju "trochu" nasili .-) jinak kdo je z Prahy a mel by chut me zaucit trosku do remesla necht se ozve .-) odmena za jeho cas ho nemine, chtel bych se to naucit. Taky by bylo fajn znat nekoho na renovace atd. chystam se ted renovovat par kousku .-) SERFIK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 6. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2008 Ahoj, pustil jsem se do zkoumání strojku, prisel jsem jak uvolnit korunku, odsrouboval jsem i 2 sroubky co drzi strojek, ten se ted otaci, ale nechce vypadnout z pouzdra. Nechci ho moc pacit a proto se ptam, jestli tam neni jeste neco co ho drzi? Pokud ne, pouziju "trochu" nasili .-) jinak kdo je z Prahy a mel by chut me zaucit trosku do remesla necht se ozve .-) odmena za jeho cas ho nemine, chtel bych se to naucit. Taky by bylo fajn znat nekoho na renovace atd. chystam se ted renovovat par kousku .-) SERFIK Nemáš náhodou variantu se strojkem vloženým zepředu? V tom případě sejmeš sklíčko i s tím okružím a strojek vyjmeš i s ciferníkem, který ti teď nedovolí ho vytáhnout zadem. Foto by pomohlo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se