Přejít na obsah

IWC Portuguese Regulateur with tourbillon

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ref. 5446

calibre 98845

frekvence 4Hz/28800

kamenů 25

mechanické, ruční nátah

rezerva chodu 52 hodin

průměr pouzdra 43 mm

výška 12.3 mm

vodotěsnost 30 m

safír vpředu i vzadu

L.E. platina 100 ks, bílé zlato 100 ks, růžové zlato 100 ks

post-1684-1199980111.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ja celkove regulateury designove moc nechapu, myslim, ze nez bych zjistil kolik je hodin tak by lezely s prasklym sklem na zemi.. ani tyhle IWC nic nemeni na tom, ze mi to pripada spis jako takova poutova atrakce ;) I kdyz jedny regulateury se mi libily, celkove pusobily i docela vyvazene, ale uz nevim co to bylo zac, ale kdyz jsem je videl na zivo tak jsem zjistil ze to je vec ktera by me bavila tak cestou z obchodu domu.. :whistle:

Odesláno

Tak na jedny regulátory mám zrovna políčeno, když jsem je viděl, zjistil jsem, že mi to vůbec nevadí. Ano dvě ručky je klasika, ale tohle má něco do sebe. Např. dochází k minimálnímu překrytí ruček. Konkrétně se mi ale tyto IWC nějak zvlášť nezamlouvají.

Odesláno

Dvě ručky jsou klasika, regulateur je taky klasika, turbo je taky klasika. Myslím, že je to něco jako styl mít regulátory, stejně jako nosit pilotní, divery, nebo jednoručky. Každý jsou o něčem jiným a myslím, že nejde říct, že jsou lepší ty nebo ony. Možná by nám to mohl objasnit někdo z místních znalců, jakou má vlastně regulateur tradici. Četl jsem něco o tom, že ta minutovka je samostatná a tak výrazná kvůli tomu, že námořníci podle těchto hodinek nějak určovali směr na moři. Nevím co je na tom pravdy, nebo jak to dělali. Ví to někdo?

A je pravda, že s tím turbem vypadají trošku zvláštně. Klidně bych ho vyměnil za praktičtější datumovku. Pěkný dělá třeba Epos

http://www.epos.ch/collection/gents/passion/3374.htm

ale to už je off topic...

Ondraj napsal:
Tak na jedny regulátory mám zrovna políčeno, když jsem je viděl, zjistil jsem, že mi to vůbec nevadí. Ano dvě ručky je klasika, ale tohle má něco do sebe. Např. dochází k minimálnímu překrytí ruček. Konkrétně se mi ale tyto IWC nějak zvlášť nezamlouvají.

Odesláno

Myslím že regulateur je to proto,že se podle nich seřizovaly ostatní hodiny a tedy jedna ručička dávala lepší přehlednost ciferníku,hodiny nebyly tak podstatné.

Odesláno
  Topkan napsal:
Dvě ručky jsou klasika, regulateur je taky klasika, turbo je taky klasika. Myslím, že je to něco jako styl mít regulátory, stejně jako nosit pilotní, divery, nebo jednoručky. Každý jsou o něčem jiným a myslím, že nejde říct, že jsou lepší ty nebo ony. Možná by nám to mohl objasnit někdo z místních znalců, jakou má vlastně regulateur tradici. Četl jsem něco o tom, že ta minutovka je samostatná a tak výrazná kvůli tomu, že námořníci podle těchto hodinek nějak určovali směr na moři. Nevím co je na tom pravdy, nebo jak to dělali. Ví to někdo?

A je pravda, že s tím turbem vypadají trošku zvláštně. Klidně bych ho vyměnil za praktičtější datumovku. Pěkný dělá třeba Epos

http://www.epos.ch/collection/gents/passion/3374.htm

ale to už je off topic...

Nevím, jestli si to pamatuju dobře z pionýra. Hodinovou ručičku nasměrovat ke slunci a mezi 12 a hodinovou ručičkou je jih. Platí to pouze pro severní polokouli. Pro jižní je to nějak podobně.

Odesláno (upraveno)

No něco takovýho si taky pamatuju, ale to pak nemá význam ta výrazná minutovka, když na to určení potřebuješ hodinovku :-) Možná byla výhoda oddělenosti ručiček v tom menším překrytí, který tady už zmiňoval Ondraj..

havran napsal:
Nevím, jestli si to pamatuju dobře z pionýra. Hodinovou ručičku nasměrovat ke slunci a mezi 12 a hodinovou ručičkou je jih. Platí to pouze pro severní polokouli. Pro jižní je to nějak podobně.
Upraveno uživatelem Topkan
  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno
  armbandsklockan napsal:
Regulator se pouzival v namornictvi, protoze hodinky ukazovaly presnejsi cas.

Jedny jsem uz nazivo v Praze videl u znameho a musim rict, ze snad hezci hodinky jsem nevidel. Jen ta cena...

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Nevím kam to dát jinam... kdysi tu proběhla debata nad váhou tourbillonu, nemůžu jí najiít...

Jak jsem vyčetl z materiálů IWC (katalog 2008), tak turbo od IWC má okolo sta dílů a váží 0,3 gramu!!!

Upraveno uživatelem bandicoot
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Také jsem měl nedávno jedny klasické regulátory na ruce a musím říct, že mě docela dost zaujaly! Třeba do nich časem dozraju, samozřejmě bez toho tourbillonu... :)

Odesláno

Regulator má své kouzlo. Každá informace je na svém vlastním místě. Já totiž obvykle vím, kolik je hodin a na zápěstí koukám kvůli minutám. A naopak o víkendu si zase užívám, že mne zajímá jen subciferník s hodinovkou, pokud vůbec něco (ačkoli jako víkendové hodinky jsou asi lepší jednoručky).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...