Žigi Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 Právě teď, Jerryl napsal: Tak to vás kluci asi zklamu, protože to byla dobrá cena i na tehdejší dobu - cca 10 let zpátky. Heleď to já bych dal i víc Ale nabídky typu 70 jsou za reduced fakt mimo dneska už Stejně za velký Moony, kolikrat vidím inzeráty na cenu vyšší než funglovky od Hanáka. Takže se asi budu muset smířit s tím, že si je koupím až ke 40tinám jako dárek a ne jako rozmařilost během roku
eLzyx Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 takže to byla cena "pokrizová". Zajímavé, že tenkrát všechno zlevňovalo, jak hodinky, tak třeba autoveteráni, nebo i trošičku nemovitosti. A teď naopak všechno zdražuje. A to poměrně ošklivým tempem.
AdaMoss Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 před 18 hodinami, eLzyx napsal: ještě na mne v přijatelné cenové hladině občas vyskakují nabídky na "reduced" variantu Speedů. To je co zač? Extra model pro ženský, nebo to může nosit i chlap? Chápu správně, že jsou menší (resp. stejně velké jak moje Seiko 5). Heleď vypadá to, že chceš za každou cenu Omegy, ale moc přehled v tom nemáš - nic ve zlým. Doplň si znalosti, zjisti jaký jsou / byly modely, kalibry, historii k tomu - ať víš, co vlastně chceš. Co nejvíc si toho vyzkoušej, dobře si rozmysli, kolik na to máš a pak teprve začni hledat. Vyhneš se tak unáhlené koupi, která by tě nakonec mohla vyjít celkem draho :-). To je mé doporučení.
eLzyx Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 (upraveno) jj, nějakou dobu to sleduji, ale pravda, úplně ucelený pohled na to nemám. Resp. je to "chci Omegy z řady Speedmaster a je mi jedno jaké". Nejsem pracháč. 40k je strop, co jsem ochotný za hodinky utratit. Nechci tím vytvářet nějaké falešné pózy, resp. jen se posunout z kategorie "Seiko guy", přeci jen už mi táhne na 40. A taky chci dostat za svoje poměrně těžce vydělaný peníze hodně muziky. Ideálně se zachováním hodnoty. A ano, mám rád klasický styl sportovních, případně military hodinek. Žádné kudrlinky. Čistá utilitárnost. Proto Omega. A ano, chci je nosit jako primární hodinky, mimo jízdy na kole a plavání. Na to mi zůstanou nezničitelná Seika. WR100+ mají Speedmastery snad jen u pár novějších kousků. Ty staré jsou spíše 30m, takže tak opláchnout hodinky trochou netlakové vody. Je to vlastně i reakce na to, že se snažím sehnat jeté Trasery v automatu a přestože jsem vyhrál asi 6 aukcí, 20 se účastnil, tak ani jedny nemám doma. Jednou mi je odmítli prodat kvůli problémům s dopravou v době koronaviru. A ten zbytek ... Chechna? Sorry no international shipping. Tak jsem si řekl, že mi asi nejsou souzeny. Ještě jsem pokukoval po libovolných jetých Prim Orlík, ale nějak si nedovedu ospravedlnit cenu. A hlavně - v nabídkách jich je ještě méně jak těch levných Speedů. Upraveno 16. prosince 2020 uživatelem eLzyx
tmx Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 Jen si odlozim svuj nazor, pokud to bude cist i nekdo dalsi s malou rukou - Speedmaster Reduced jsou skvele hodinky. A pokud je nekdo NEpovazuje za "Moony", tak by se mel zajit podivat do sve hodinkovnice na referenci, kterou vlastni, a pak si to porovnat s referencemi, ktere byly na mesici. Speedmaster Reduced samozrejme jsou Moony. Jsou to "male Moony", ale jsou to Moony <flame on> Kdyz jsem je zvazoval, veskere "hejty" co tu zaznivaji jsem zvazil a jsou naprosto irelevantni. Reduced ma IMHO mnohem hezci cifernik kvuli tomu, ze ma ocislovane hlavni indexy. Pro moje oko je to mnohem lahodnejsi nez prazdny velky cifr. Tyhle hodinky se uz nevyrabeji a za poslednich 5 let roste cena slusne, takze se jevi i jako dobry nositel hodnoty. Pokud by nekdo touzil koupit Reduced za dobrou cenu, doporucuji se obratit na cleny fora, kteri bydli/litaji do Japonska (ja to nejsem). Tamni trh je jich plny a daji se dovezt moc pekne kousky vcetne krabice a originalni karty (150k+ JPY bez a 200k+ JPY s papirama). Pri nakupu se odecte DPH (na pas) a procleni je samozrejme jiz vec mistni. Nikoho nenavadim koupit a dovezt bez procleni na ruce. Kdysi me byvaly kolega varoval, ze v JP se uz pajcuje Rolex, ale Japonci obecne nejsou krivaci. Originalita se pripadne da overit v Omega servisu v JP. Par prikladu, kdyz se v JP hleda... za pravost nerucim, davam to pouze jako priklad. https://www.mercari.com/jp/items/m54609942941/ https://www.mercari.com/jp/items/m37762700988/ https://www.mercari.com/jp/items/m38105809166/ https://www.mercari.com/jp/items/m49577463086/ https://auctions.yahoo.co.jp/search/search?p=speedmaster+3510
Seamaster Odesláno 17. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2020 Flame bych z toho nedelal, ale co se tyce moonwatch, aspon ja v tom mam jasno. Moonwatch muzeme nazyvat vse, co ma cerifikaci NASA a to nebylo vazano na refereci, ale na cislo modelu. Co bylo realne na mesici je pak uz velmi zuzeny vyber referenci, podmnozina celku vyse. NAmitky k designu reduced bych nevnimal jako hejty, spis jde o subjektivni pocity. Relevantni je pak vice pripadna namitka k reseni nastavby chronografu u tohoto modelu, ale ja s tim primou zkusenost nemam.
Jerryl Odesláno 17. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2020 Není potřeba to nijak hrotit, však ať si každý koupí co chce. Řada Speedmaster je velmi široká. Jelikož mám zkušenost se Speedama reduced i plnotučnejma Moonwatchema, tak se pouze snažím předat pocit, který jsem z nošení a vlastnění měl. Reduced jsou na hubené ruce velmi pohodlné a měl jsem je rád, ale pořád jsem měl pocit, že to ještě není ono. To splnily až ikonické Moonwatch, které jsou pouze jedny. Byť v každé době trochu jiné
tmx Odesláno 17. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2020 Z podobnych diskuzi mam vzdy pocit, ze male moony "nejsou to prave" nebo "jeste to neni ono" hlavne kvuli tomu, ze si to tak lide v hlave nastavili a neustale to papouskuji. Tak jsem do toho tady chtel trochu hodit vidle, aby se lidi Reduced modelu nebali. Vzdyt i z modelu Reduced krici originalni Speedmaster design a bohata historie jeho "dedecka". Nastavba chronografu neni bezna vec, ale neni to konec sveta. Chce to jen zkuseneho hodinare jako Tondako nebo Onyx. Servis Seiko chron je 5k, servis Speedy Reduced je 6k (komplet vcetne chrono modulu). Aktualne mam v servisu jak Seiko tak male Moony, takze se bavime o realnych cenach. Az se mi male Moony vrati, poreferuji detailneji o servisu. Da se udelat i polovicni servis (bez chrono modulu), ale hodinar pak neposkytuje plnou zaruku. Pokud by nekdo chtel safirove sklo na male Moony, delal se model "Reduced II" v referenci 3539.50. Krom jineho skla je tah tohoto modelu osazen klasickou dvoutlacitkovou sponou, coz je mnohem komfortnejsi nez stara plechova. A indexy na ciferniku postradaji cisla, takze jsou vernejsi Pro modelu. Tady videjko servisu malych Mooooonu
Axel Odesláno 17. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2020 Kdyz uz neco mensiho, tak urcite FOIS.. Jenze to je uplne mimo limit. Speedy reduced nezatracuji, byl bych naopak rad, kdyby tu byla nejaka dalsi povedena zmensena alternativa ke klasickym Moonum, bohuzel mi nesedi celkova symetrie, hlavne pozice subciferniku na ciselniku.. Proti nim stoji skvele vybalancovane plnotucne Moony a to je hodne tezkej souper...
eLzyx Odesláno 24. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 Jak je to se servisem “Reduced”? Nemám na mysli jen rozborku, zborku, promazání, seřízení, ale spíše opravu třeba po pádu, kdy strojek vůbec nejde. Někde jsem četl že kalibr 3220 je v takovém případě lepší vyměnit.
eLzyx Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 (upraveno) tak už mám vybráno. Variantu "reduced" včetně boxu, kartičky originality ... za snad sympatických 40. Co jsem koukal na chrono24, tak tam jsou spíše za 50. Teď už se jen modlit, že to germán pošle. Upraveno 28. prosince 2020 uživatelem eLzyx
tmx Odesláno 30. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 V 24. 12. 2020 v 3:01, eLzyx napsal: Jak je to se servisem “Reduced”? Nemám na mysli jen rozborku, zborku, promazání, seřízení, ale spíše opravu třeba po pádu, kdy strojek vůbec nejde. Někde jsem četl že kalibr 3220 je v takovém případě lepší vyměnit. Taky jsem videl spoustu diskuzi, kde se lidi kloni spise k vymene cele nastavby chrona. Kdyz jsem se ale bavil se servisem v Onyxu, bylo mi potvrzeno, ze se to rozdelava jako kterykoli jiny strojek. Takze pochybuju, ze by to servis zahodil a dal cele nove. Samozrejme u AD mohou mit primo z Omegy jine instrukce. Jinak FOIS a Reduced jsou cenove uplne mimo, takze do 40k neni co resit.
eLzyx Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 (upraveno) Tak už je mám na ruce. Trošku překvapily, jak jsou maličký. A taky zamrzí, že je trošičku bouchlé pouzdro z jedné strany. Ale jinak super. Všechno šlape, doklady sedí. Imho další poměrně povedený kauf na ebay. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. prosince 2020 uživatelem eLzyx ořez obrázku
Davis Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 před 29 minutami, eLzyx napsal: Tak už je mám na ruce. Trošku překvapily, jak jsou maličký. A taky zamrzí, že je trošičku bouchlé pouzdro z jedné strany. Ale jinak super. Všechno šlape, doklady sedí. Imho další poměrně povedený kauf na ebay. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Za tie prachy super kauf ! Gratulace
eLzyx Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 (upraveno) teď jsem dokonce zjistil, že jsou ještě lepší, než jsem "chtěl". Jde o model 3810.50.06, tedy se zvýšenou odolností proti vodě na 50m, běžné reduced 3510.50.00 jsou jen 30m. Ještě by měly existovat 3539.50.00, které jsou odolné na 100m a se safírem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. prosince 2020 uživatelem eLzyx
Axel Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 Mas muj obdiv, ja bych na tu eBay asi nemel nervy.. Většinou jsou zamerne spatne fotky - presvicene, mazle, ze spatnych uhlu. Taky muze byt problem s necim uvnitr (nasledky po vniknuti vody), mechanicky problem ve strojovne.. O neoriginalnich dilech nemluve. Ono to teda vlastne plati i pro to chrono24.. A pak samozrejme posta, pac nektere nenapadne do krabicky vlozit penovou folii, aby hodinky nelitaly.. Asi jsem uz starej na tahle dobrodruzstvi, ale samozrejme gratuluju!;) At delaji radost
eLzyx Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 (upraveno) jsem takto kupoval i 25let staré auto. Viděl jsem ho jen na fotkách, dvě hodiny před koncem aukce. Cena podezřele nízká (asi 1/3-1/5 běžné inzertní). Prodejce Dán, tel. číslo uvedeno, tak jsem se ho optal, co že to s tím autem je. Že prý je v pohodě, tak jsem přihodil a další týden pro něj jel do Dánska. A zpátky po vlastní ose. Kus za Hamburgem jsem ztratil nalepovací převozní značky, protože mne nenapadlo nic lepšího, než pozávodit Porsche 911 SC, když už jsem byl na tom autobahnu mit keine Geschwindigkeitsbegrenzung. Auto je v pohodě. Má samozřejmě pár závad, ale je 25let staré auto. Ale co je super, tak s komplet servisní historií. A cože jsem to kupoval? Volvo 850 2.3 T-5R kombík, manuál. Jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa. Jinak ty Omegy mají neorigo korunku. Je sice s logem Omega, ale není to ta vroubkatá, má jen 4 zářezy. Mám za to, že to je spíše Seamaster korunka. Ale to se pořeší, až půjdou na preventivní servis. Nejdřív ale chci nakoupit nějaké NATO strapy. Kožený řemen se ke mne úplně nehodí. Je to na mne moc oldschool. Upraveno 31. prosince 2020 uživatelem eLzyx
tmx Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 před 6 hodinami, eLzyx napsal: Tak už je mám na ruce. Trošku překvapily, jak jsou maličký. A taky zamrzí, že je trošičku bouchlé pouzdro z jedné strany. Ale jinak super. Všechno šlape, doklady sedí. Imho další poměrně povedený kauf na ebay. Gratulace k povedenemu nakupu! Pro inspiraci na remeny doporucuji vlakno Na čem máte své Speedmastery?
eLzyx Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 (upraveno) díky, už studuju, koumám, přemýšlím jaké koupit. A taky podle čeho to ladit. Asi podle bot, ty tak často nestřídám jako trika. Doteď jsem "jel" na kovovém tahu, ten stačilo sladit s brýlemi, sponou pásku a hotovo. Naprosto univerzální. Upraveno 31. prosince 2020 uživatelem eLzyx
Liqid Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2021 Na neorigo korunku pozor, nemusí vůbec těsnit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se