Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj kolegové,

Za poslední dva roky jsem prostřídal pár kousků (Orient Mako, Tridenty, LHC v quartzu, Seika želvy,...) a nakonec jsem se ustálil na jednom kousku - hodně nečekaně je to Orient Bambino, které mi přilnuly k srdci opravdu nejvíce. Všechno ostatní šlo z domu. Na OWG jsem si zvykl, přesto, že Bambino rozhodně nejsou univerzální, zatím jsem si s nimi vystačil v 90% případů a když jsem tušil, že to nebude úplně ono, zkrátka jsem šel bez hodinek (nic moc pocit)

Teď cítím, že je čas se posunout. Budget je klasický = 30-40 tisíc. Za ty dva roky jsem zjistil následující :

Jak moje OWG NEmají vypadat :

• nechci klasické pilotky (A,B,C,...)
  • nechci Quartz
  • echci větší než 42mm
  • nechci Seiko nebo mikrobrand z kickstarteru

Jak by klidně mohli vypadat :

• Datum
  • Chrono
  • Potápky nebo něco elegantnějšího bez lunety
  • Nové / jeté

Jak musí vypadat :

• Automat
  • Tah
  • Ideláně 38-42mm
  • Cena max 40.000,-
  • Swiss made nebo Made in Germany

Abych vás trochu nasměroval, tak v tuto chvíli mám favority :

Sinn 556 Anniversary na tahu (jen nevím jestli 2 nebo 5ti článek)

Mühle-Glashütte 29er Big (černé), 42,4 - musím vyzkoušet

Omega Speedmaster Reduced. Klasické professional moonwatch jsou mým cílem. Až na ně jednou dojde, sbalím na chronomagu krám a budu vědět, že jsem si splnil sen. Teď to ale nejde, takže se nabízí otázka. Užiju si vůbec verzi Reduced?

Pročítal jsem toho hodně, snažil jsem se vyprofilovat, ale na konec stejně jdu s prosíkem o radu za vámi :)

Díky!

Zdroj foto: chronoshop.cz + google

post-38769-0-11209300-1486120606_thumb.jpg

post-38769-0-14593000-1486120624_thumb.png

post-38769-0-39601400-1486120629_thumb.jpg

Upraveno uživatelem PavelSch
  • Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Bez lunety - fortis b42 flieger chronograf. 635.10.12?

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Šel bych do 556 Anniversary na 3 člankovém tahu. Myslím, že splnují vše co požaduješ, navíc vysoké WR, jsou univerzální a pohodlné.

Odesláno

Jestli uz se nachazis ve stavu, kdy ses ochoten pustit 40 tisic a navic i vis, ze moony jsou Tvuj cil.... Tak potom bych radeji pockal a koupil rovnou ty moony, ve vyslekdu usetris  :oneeyed02: Proste jdi do Moonu, v posledni dobe jich bylo dost v prodeji.. Jestli je pravda, ze v breznu ma navic Omega zdrazovat, tak asi nejvyssi cas poridit  :cheers:

Odesláno

Jestli uz se nachazis ve stavu, kdy ses ochoten pustit 40 tisic a navic i vis, ze moony jsou Tvuj cil.... Tak potom bych radeji pockal a koupil rovnou ty moony, ve vyslekdu usetris  :oneeyed02: Proste jdi do Moonu, v posledni dobe jich bylo dost v prodeji.. Jestli je pravda, ze v breznu ma navic Omega zdrazovat, tak asi nejvyssi cas poridit  :cheers:

30-40 :D ne 40k..teď vážně, chci se tam posunout, ale ne teď. Nechci aby ta cesta skončila tak rychle a co si budeme povídat, ušetřit 50k navíc není otázka měsíce nebo dvou, ba možná ani roku. A nové hodinky v tuhle chvíli "fakt potřebuju" :)

Odesláno

Damasko38, Kontiki (jako Mycey), Sinn-5clanek.

Odesláno

Ty Sinny co tam máš vypadají skvěle. Co u Sinnu ještě 104? Ale ty na tahu nevypadají tak pěkně jako na řemenu. LHC v automatu je taky volba, ale měl už jsi baterkovou verzi. 

Odesláno

Ty Sinny co tam máš vypadají skvěle. Co u Sinnu ještě 104? Ale ty na tahu nevypadají tak pěkně jako na řemenu. LHC v automatu je taky volba, ale měl už jsi baterkovou verzi. 

Ty 556 mi oproti 104 přijdou víc univerzální. LHC byly fajn, ale do jedné řeky...

Odesláno

Co Oris Divers Sixty-Five? Já vím, v Koscomu na tropicu je mají za pade, ale koukám třeba na Jomashop a tam na tahu vychází v přepočtu na těch 30. Nevím jak moc by to narostlo, kdyby se nechaly poslat sem a zda to je např jako se Skywatches kdy se hraje adrenalinová hra "chytnou nechytnou".

Ale líbí se mi čím dál tím víc, i na tom tahu..

post-32970-0-08647200-1486125016_thumb.jpg

Odesláno

Co Oris Divers Sixty-Five? Já vím, v Koscomu na tropicu je mají za pade, ale koukám třeba na Jomashop a tam na tahu vychází v přepočtu na těch 30. Nevím jak moc by to narostlo, kdyby se nechaly poslat sem a zda to je např jako se Skywatches kdy se hraje adrenalinová hra "chytnou nechytnou".

Ale líbí se mi čím dál tím víc, i na tom tahu..

Jo, tohle je velká paráda a taky jsem na ně koukal. Dokonce jsou i jedny v prodejní sekci myslím. Ale je tam jeden, totálně nelogickej, problém. Kámoš jede pouze v Oris a tyhle si chce koupit do budoucna a já prostě nechci stejný hodinky jako člověk, se kterým chodím na pivo :D jsem dement...

Odesláno

Jo, tohle je velká paráda a taky jsem na ně koukal. Dokonce jsou i jedny v prodejní sekci myslím. Ale je tam jeden, totálně nelogickej, problém. Kámoš jede pouze v Oris a tyhle si chce koupit do budoucna a já prostě nechci stejný hodinky jako člověk, se kterým chodím na pivo :D jsem dement...

Ale nejsi, kazdej tu propaguje sve ( ja ty fortis, napr.).

Prehlidl jsem cos napsal na ty eterna?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...