koblih69 Odesláno 14. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 ten zvuk se musí slyšet naživo,to prostě žádný záznam nepřenese. To je stejné jako s letadlama,člověk může koukat na letecký den v televizi,na Top gun, kochat se jak je to krásný ale když pak stojí pár metrů od startující stíhačky tak má husí kůži ještě třetí den.To je prostě síla o jaké se nediskutuje.Ale z pístových motorů samozřejmě tyhle americký bestie a taky motor ruskýho tanku a nedávno jsem po mnoha letech viděl v provozu ruský vojenský náklaďák KRAZ.Proud plynů z výfuku obracel drny na louce.Prostě objem je objem,nějaký tuningový prdlavý vejfuky jsou směšný. Jo v týhle souvislosti eviduju 2 zážitky: 1) poprvé na F1 - Hungaroring - ten zvuk motorů je nepopsatelnej a televizí nepřenositelnej. Prostě se třese zem... 2) když jsem řídil tank - zajímavá zkušenost
N4M Odesláno 14. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 (upraveno) ten zvuk se musí slyšet naživo,to prostě žádný záznam nepřenese. To je stejné jako s letadlama,člověk může koukat na letecký den v televizi,na Top gun, kochat se jak je to krásný ale když pak stojí pár metrů od startující stíhačky tak má husí kůži ještě třetí den.To je prostě síla o jaké se nediskutuje.Ale z pístových motorů samozřejmě tyhle americký bestie a taky motor ruskýho tanku a nedávno jsem po mnoha letech viděl v provozu ruský vojenský náklaďák KRAZ.Proud plynů z výfuku obracel drny na louce.Prostě objem je objem,nějaký tuningový prdlavý vejfuky jsou směšný. Naprostý souhlas. Před pár lety jsem z busu zahlédl, jak v jednom pražském bazaru, kde mají čas od času i ameriky, stojí cosi krásného rudého, co z dálky připomínalo Camaro. Zašel jsem tam a bylo to camaro, konkrétně rok 1969. Nádherný, čerstvě zrestaurovaný kousek, na kterém majitel odvedl dokonalou práci. Jediné co tomu vozu chybělo, byly kliky a haubna, takže jsem konečně viděl motor V8. Ten byl v stejně dokonalém stavu, jako zbytek vozu. Nové rozvody, hadice a vše co šlo, bylo v chromu. A pak přišel majitel a nastartoval... Auto se, věřte nebo ne, opravdu otřáslo a poté, co motor běžel na volnoběh bylo vidět, jak se kastle mírně klepe. A když sešlápl plyn a mírně to protůroval.... Nelze popsat, nelze vysvětlit - prostě AMERICAN MUSCLE. Kdo nezažil, nepochopí, kdo zažil, chce taky jeden v garáži. PS: minulý rok jsem se svezl v Pontiacu Trans Am rok výroby 1973 a na to, že to jelo jen na 5 válců, to mělo zvuk taky dost hustej Upraveno 14. ledna 2008 uživatelem N4M
New X-Bob Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 já tedy v malých českých poměrech rád vzpomínám na to, když jsem na vojně jezdil jako velitel vozu v T 148 a když tomu kamarád šlápl na krk tak, že dokázal v Čakovicích v Praze 9 u cukrovaru skočit železniční přejezd A pak taky, když jsme jeli na střelby z SA 58 do Vinařic, tak s T 815 8x8 (velká kola) to rozhulákal po dálnici tak, že jsme v levém pruhu předjížděli osobáky za letištěm, ručička rychloměru se někde úplně schovala, ale ten hukot a pocit síly (a jakési nadřazenosti - když sedíte 1,5 m nad ostatními řidiči na vzduchem odpruženém sedadle, vyleštěná kanada pravé nohy zapřená o palubku... ) ten byl k nezaplacení.... Jó, zážitky z vojny
jacob Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Dvě auta mi zůstala v paměti ohledně zvuku. První je AC Cobra 427, originál asi z roku 1969 ( tím rokem jsi nejsem úplně jistý), to bylo poprvé co jsem slyšel opravdové Americké auto, na to se nezapomíná. Druhé auto je Jaguar XJS V12, řekl bych, že nejlepší kupé na dlouhé cesty své doby, dnes koupíte krásné XJS za 8000 Ojro, nizký posaz, nekonečně dlouhá kapota před Vámi, spotřeba 20 a více...
JJ Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Ale z pístových motorů samozřejmě tyhle americký bestie a taky motor ruskýho tanku Taková hodnocení jsou dost subjektivní. Já za pístové motory s nejhezčím zvukem považuju Merlin a Griffon od RR. Dvanáct je víc než osm a 27 resp 37 litrů... A dva Merliny v Mosquitu, to je prostě koncert. V autech asi Porsche nebo Tatra motory - líbí ten kontrast mezi jemným bubláním, když člověk jede v klidu a pohodě a ostrým řevem, když se na to šlápne. Ty velkoobjemové ameriky jsou fajn, ale vyšší tón vzduchem chlazených motorů v otáčkách se mi líbí víc.
Karlos Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Na prodej Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kubson Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 celkem zapadá do vozového parku co je kolem Na prodej
Hanz21 Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 (upraveno) To mi kubsone připomnělo momentku (fotky nejsou mé, auto jsem obdivoval vždy jen bez fotáku) od nás z letošního léta, taky krásná kompozice, i když to není Corvette... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. ledna 2008 uživatelem Hanz21
N4M Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 (upraveno) Taky přidám jeden kousek, který vás doufám posadí na prd*l. Vyfoceno na podzim ve Stockholmu na ulici - ty nálepky jsou z různých historických závodů a podobných soutěží. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. ledna 2008 uživatelem N4M
Conrad Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 http://www.sportovnivozy.cz/index.php?akce...jpg#zalozkaFoto
Návštěvník Snow Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) Docela mě mrzí, že jste zapoměli na Ford Mustang z kultovního filmu Bullitův případ kde honička s Dodge Charger v ulicích San Francisca patří k těm nejkvalitnějším v dějinách kinematografie, Jen pro zajímavost, Dodge Charger by ve skutečnosti Ford Mustang roztrhal na kusy, ve své době to byl nejsilnější seriově vyráběný vůz v USA. Dodge Charger Konkrétně nový majitel za tento vůz zaplatil částku 9 900 500 amerických dolarů(cca. 250 000 000 korun), což je částka nemalá ovšem na rekordních 11 000 000 dolarů za Bugatti Type 41 Royale Sports Coupe z roku 1931 jí stále kousek chybí. Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem Snow
Karlos Odesláno 22. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2008 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se