Duke650 Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 Hele tak jsem si projel pár oblíbených kousků a je to dobrý, je to tam, je to čitelné a transparentní jako dobrá sluchátka, a navíc to má koule, která ti žádná sluchátka nedají t.j. ten tlak na hrudní koš když se bubeník opře do kopáku :-)a vokály, ty jsou parádní, takový 4tet nebo Pentatonix nebo metalové předělávky od Van Canto, pěkně pěkně. Spokojenost.
McStinger Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 Zatím nebyl čas na soustředěný kritický poslech, jenom letmo Clapton Unplugged. Hraje to tak nějak normálně. Nemám pocit, že tam něco chybí nebo něco přebývá.V té malé krabičce je velký pajšl :-) modul NCore od Hypexu, před který Teac nacpal svůj vstupní buffer a místo spínaného zdroje od Hypexu použili klasické toroidní trafo. Ale to je fuk, v tak malé bedýnce mám 2x115W do 4 Ohmů, což je víc než budu kdykoli potřebovat, je to malé, je to milé, nehřeje to, je to komplet symetrické, nenápadné, díky xlr bych už neměl zažít brum od zemní smyčky atd atd atd ..- pro stávající místnost konečná. Zemná slučka a XLR. Treba si uvedomiť, za akých okolností vôbec zemná slučka môže vzniknúť a či sa jej treba pri pár komponentoch domácich maznáčikov treba obávať. Osobne najväčší prínos vidím v tom, že aj lacné XLR konektory bývajú kvalitnejšie, než kadejaké pozlátené cinche. Tu je dokument na štúdium. Sound_System_Interconnection.pdf
eskimak Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 McStinger: presne.Ja si myslim ze na home use niet spolahlivejsieho konektora ako velky mono jack (6.3mm tusim), bohuzial nebyva v kazdom pristroji. Skor v maloktorom.
Duke650 Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 Díky za link, pěkný dokument, a navíc potvrzuje, co jsem si myslel :-)
p3k Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 hrudní koš je fajn ... jen aby to pak nekazila manželka takovými těmi poznámkami: "nemohl bys to trochu ztlumit" nebo "nechceš to vypnout, už mě z toho bolí hlava"...
Duke650 Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 Nedokážu spočítat, kolikrát ta paní, co se mnou bydlí od roku 1990, pronesla tři slova ?hrozně to řve?...
p3k Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 je to problém, dá se říci, skoro vážnější než praskající gramodeska...
Duke650 Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 (upraveno) No, dnes jsem to slyšel jen 3x ... a bůhvíkolikrát jsem to neslyšel :-)ale abych neodbíhal od Teacu - umí to hrát i potichu, teď večer John Butler - Ocean = nádhera Upraveno 8. října 2019 uživatelem Duke650
p3k Odesláno 8. října 2019 Nahlásit Odesláno 8. října 2019 Tak ono ani moc neodbíháme. Vždyť se bavíme o celkem důlžitém članku (uznávám, s proměnlivými parametry) celého hi-fi řetězce..Jinak samozřejmě přeji, ať ti to hraje, já to tady chodím jenom sledovat, páč jsem naštěstí stihnul obměnu ještě před tím, než se to tady (než to tady Afričan) rozjel/o . ...ikdyž ty stěrače...
McStinger Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Díky za link, pěkný dokument, a navíc potvrzuje, co jsem si myslel :-) To si nie som až taký istý. Ten dokument si treba prečítať viackrát a poriadne a zamyslieť sa, že aké technické prostredie vlastne popisuje a aké výnimky a riešenia predkladá
Duke650 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Večer na to doma kouknu důkladně, ale ani pak se nebudu vracet od XLR k cinchům :-)
elloco Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Chápu to tak, že ten odkaz ukazuje možné kombinace mezi přístroji třídy 1 (síťová šňůra 3 dráty) a třídy 2 (síťová šňůra 2 dráty) a tím odstranění zemní smyčky, nebo mezi sebou navzájem. Určitě dobrá pomůcka
Duke650 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Tak jo, mohu klidně spát ... Jo a líbí se mi jeho odlehčený styl psaní
instant Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 U niektorych profi geretov dokonca v navode vyslovene zakazuju pouzivat unbalanced kable.
African Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Večer na to doma kouknu důkladně, ale ani pak se nebudu vracet od XLR k cinchům :-) Jak to tam má Teac v návodu, doporučení zapojení? Pan Creek to píše docela srozumitelně a doporučuje experimentovat, což dělám Vůbec ten návod je psaný velice jednoduše na 9 stran, bez vysvětlení jakýchkoliv funkcí, dálkový ovladač vůbec, Creek píše že prý má rád když si uživatelé se svými komponenty hrají a je o to větší radost, když si všechno objeví sami, borec.. "Note: Balanced outputs can be connected directly to the EVOLUTION 50A amplifier and if the distance be-tween them is greater than 5 metres, this may provide a better quality of sound. Balanced audio, using XLRs is a professional standard and designed to eliminate unwanted noise or hum over long cable lengths. For shorter cable runs it may not improve the sound of your system, because of the additional circuitry required, so please experiment to see what works best. Just as with un-balanced interconnects, cable quality can affect the sound quality. Ask your dealer for advice if you are not sure."
Duke650 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 NT-505 i AP-505 mají jak XLR tak cinchTEAC z toho v návodu nedělá vědu, nechává na uživateli, zda použije XLR nebo cinch
McStinger Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Pozerám, že už sa začínate chytať. Plus je v Afričanovom príspevku jedna dôležitá zmienka o additional circuitry required. Symetrický vstup skrátka musí byť extrémne symetrický, aby signál nedegradoval, čo sa pri nesymetrickom (bavíme sa o kvalitnom vyhotovení) stať z princípu nemôže. Signály pri symetrike skrátka musia byť prísne v protifáze, inak je fakt lepšia nesymetrika. Ešte k tomu pdf, je to samozrejme k štúdiovej technike, kde snáď prevažná väčšina zariadení je spotrebič 1. triedy, ale domáce hifi behá na rovnakú elektrinu.
Duke650 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 To je krásné hobby totok :-) nic pro slabé nátury a neurotiky :-)
ZJ Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Nedokážu spočítat, kolikrát ta paní, co se mnou bydlí od roku 1990, pronesla tři slova ?hrozně to řve?... tak to si ty naše nádhery Duku pěstujeme stejně dlouho ... ...jen je potřeba je pořád otužovat a trénovat ...
blackhead Odesláno 10. října 2019 Nahlásit Odesláno 10. října 2019 Hosi nechete nekdo Yamaha WXAD10 nez to poslu zpet? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/132516-p-yamaha-wxad-10-streamer/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se