Přejít na obsah

AV receiver a repro - prosím o radu

Doporučené příspěvky

jasne ze zostane, ze by to bolo po nejakych upravach uplne mrtve, toho sa ani neobavam.. taka dokonala uprava stoji velky peniaz :) a ani to vo vysledku nie je prijemne, sak to poznas. ide o to zlepsenie dozvuku. hole steny su peklo

btw, kedy sa zastavis? vonku je dostatocne hnusne myslim.. :)

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takový dotaz, nějaký KHz, pro mě Španělská vesnice. Blueray mám do zesilovače přes optiku, protože jiná možnost není u starého Samsunga, teď si dávám koncert Stinga, pěkné no :-) Jo ale, listuji si v menu a Samsung píše že to pouští ven v 96 kHz, ale na zesilovači svítí optika a u toho 48 kHz. Nemám tam někde něco blbě nastavený? Ono u toho Creeku toho konec konců moc nastavit ani nejde. Samsung ještě píše že to pouští ven v PCM. Já jsem na tohle jantar....

Odkaz ke komentáři

Hraje to? Neřeš.

Nehraje to? Kup si Meka :-)

Hraje a kdyby nehrálo, Mek stejně nebude :-) Tady jsem našel nějaké cinty, což bude možná zajímat Vás, já to nedávám ale tak nějak chápu že je to asi opravdu šumák :-)

https://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Takový dotaz, nějaký KHz, pro mě Španělská vesnice. Blueray mám do zesilovače přes optiku, protože jiná možnost není u starého Samsunga, teď si dávám koncert Stinga, pěkné no :-) Jo ale, listuji si v menu a Samsung píše že to pouští ven v 96 kHz, ale na zesilovači svítí optika a u toho 48 kHz. Nemám tam někde něco blbě nastavený? Ono u toho Creeku toho konec konců moc nastavit ani nejde. Samsung ještě píše že to pouští ven v PCM. Já jsem na tohle jantar....

Tak buď má Creek chybu vo firmware, alebo to DAC modul blbo Creeku hlási, alebo to Samsung nepúšťa v 96kHz. Ale koniec koncov, je to jedno, hlavne že to hrá a ak to jedno nie je, treba trochu pootravovať tých, čo Ti Creek predali :)

Odkaz ke komentáři

Tak buď má Creek chybu vo firmware, alebo to DAC modul blbo Creeku hlási, alebo to Samsung nepúšťa v 96kHz. Ale koniec koncov, je to jedno, hlavne že to hrá a ak to jedno nie je, treba trochu pootravovať tých, čo Ti Creek predali :)

Hm, děkuji za informaci, prověříme :-)

Odkaz ke komentáři

Creek to prověřuje, ještě se s tím nesetkali, klasika :-), ale mám prý zkusit vícero Blueray, ty nové jsou většina audio 48 kHz, starší 96 khz a zesilovač píše informaci kolik dostává. Doma zkusím víc placek a chlapík má ještě volat, co mu řeknou Angličané :-)

Odkaz ke komentáři

Já měl takový poslouchací víkend, i přes relativně velkou místnost (nábytku spousty, koberec taky, stěnu naproti repro zdobí malý obraz - plánuju větší "akustický") jedu na TEACu max 25% hlasitosti (pokud nechci zbourat dům), pro pohodovou hudbu stačí i 10-12%... vážně jsem zvědav jak bude znít zatoulaný NAD, protože si moc rozdílů nedovedu při takto malém zatížení představit.

Odkaz ke komentáři

Já měl takový poslouchací víkend, i přes relativně velkou místnost (nábytku spousty, koberec taky, stěnu naproti repro zdobí malý obraz - plánuju větší "akustický") jedu na TEACu max 25% hlasitosti (pokud nechci zbourat dům), pro pohodovou hudbu stačí i 10-12%... vážně jsem zvědav jak bude znít zatoulaný NAD, protože si moc rozdílů nedovedu při takto malém zatížení představit.

No, ja som tiez prepocuval pol vikendu, musim priznat ze som z jazvecika nadseny, posunul moje aktualne repro o 3 kategorie hore.

Odkaz ke komentáři

Andrew:

Instant by eventuelně mohl zvážit přejmenování jezevčíka na jezevce :-)  Jak vidíš, má síly na rozdávání.

Až budeš porovnávat dva zesilovače, tak první výzva bude jak nastavit stejnou hlasitost - jinak bys ten hlasitější považoval za lepší...

Pro začátek si zkus do mobilu stáhnout apku Bosch iNVH, pro hrubé měření by to mohlo stačit

A úplně největší sranda by byla, kdyby ti někdo dokázal hodně rychle přehazovat kabely mezí zesíky a ty bys se zavřenýma očima měl poznat, který zrovna hraje ... Pokud máš doma dobré kafe, možná se přihlásím jako dobrovolník :-)

post-166-0-67698300-1552311261_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Andrew:

Instant by eventuelně mohl zvážit přejmenování jezevčíka na jezevce :-)  Jak vidíš, má síly na rozdávání.

Až budeš porovnávat dva zesilovače, tak první výzva bude jak nastavit stejnou hlasitost - jinak bys ten hlasitější považoval za lepší...

Pro začátek si zkus do mobilu stáhnout apku Bosch iNVH, pro hrubé měření by to mohlo stačit

A úplně největší sranda by byla, kdyby ti někdo dokázal hodně rychle přehazovat kabely mezí zesíky a ty bys se zavřenýma očima měl poznat, který zrovna hraje ... Pokud máš doma dobré kafe, možná se přihlásím jako dobrovolník :-)

Appka stažena, večer zkusím. Bohužel káva je u mně na úrovni Nespressa, ale až dokončím projekt stereo, mohl bych se kouknout po nějakým pressovači  :frusty:

Očekávám, že mezi zesilovači neuslyším velký rozdíl ve zkreslení, protože při tak malém zatížení se spíše neprojeví (nebo ho spíš neuslyším), byl bych rád za větší hloubku, basy/výšky jsem nechal na flat a mám pocit, že při koupi to na těch CA v hloubce bylo lepší (zkoušena stejná hudba). Kupodivu mne teď baví úplně poslouchat zcela jinou hudbu, kytaru, klavír, unplugged, hledám dynamiku a běžná produkce mne na tom vůbec nebaví. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...