Esqueleto Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 zerfoss, Chocholusik, vďaka, že ste odpovedali za mňa. maxipesfik, rád by som sa ťa opýtal: Volkswagen vyrobený v Bratislave je Made in Germany alebo Made in Slovakia?Predpokladám, že sa ti natíska odpoveď Made in Slovakia. Avšak čo taký VW, čo sa vyrobí v Bratislave ale má 30 % komponentov z Nemecka, ďalších 30 od slovenských subdodávateľov a zvyšných 40 % z celého sveta...? Je stále Made in Slovakia? Alebo skôr Made in Germany? VW si predsa nevyrába oceľ, sedačky, volanty atď. Všetko im doručia subdodávatelia a oni to len poskladajú. Tento biznis, presne tak ako aj výroba hodiniek totiž funguje na jednotlivých subdodávateľoch. Takisto mnoho (prevažná väčšina) Swiss Made hodiniek nie je vyrobená na území Švajčiarska. Existuje iba veľmi málo fabrík, ktoré si dokáže vyrobiť kompletné hodinky inhouse. Veľké značky ako Corum, Romain Jerome a podobne si nevyrábajú ani len tie "inhouse" strojčeky!!! To si vedel? V dnešnej dobe by bolo extrémne neefektívne vyrábať si sklíčka, puzdra, ciferníky, ručičky, spony, kožené remienky a v neposlednom rade strojčeky pod vlastnou strechou. Také hodinky by proste boli príliš drahé. V tomto ohľade sa nijak nelíšime od iných značiek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 Pekne ...drzim palce v podnikani! Corsair CS01/05 ...cierna resp. modra lubive . Hľadať pilotky a mať budget +1000e tak sa neham ukecat, 65h rezerva...pekne.. Snáď prídu na radu aj dostupnejšie modely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 Chci se zeptat proč to všechno děláte, nechat si někde podle sebe udělat hodinky? Není na trhu dostatečný výběr? Nabízíte něco více? Jenom kvůli nápisu Slovakia? Jak můžete dát na hodinky vyrobeno na Slovensku a přitom to není pravda? Děkuji za zamyšlení. Na tohle jsem se ptal a nedostal odpověď. A chci ji od tebe, neodpověděl jsi. Místo toho dáváš otázky mě. Nezajímá mne kde a jak se vyrábí auta, ani jsem se neptal jaké jsou praktiky některých výrobců hodinek ve Švýcarsku. Dozvěděl jsem se od tebe, že je běžné si nechat hodinky vyrobit z rozličných dílů z celého světa, zkompletovat panem Vladimírem Wágnerem a přidat označení Made in Slovakia. V tomto ohledu se opravdu nebudete lišit od "ostatních" značek. Přeji ti hodně úspěchů a radosti při budování značky BIATEC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaloZV Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 ...maxipesfik, tvoje komentare a to ze si nedostal odpoved na co si sa pytal, nie je Petova chyba ale tvoj chovanie ala Brouk Pytlik - mate ho viaceri tu na fore narodne v povahe...viac to komentovat nebudem, hovorim ale za seba svoj nazor...keby tam bolo Made in USA/DE/Swiss tak by si sa z toho posral... ad Biatec : ...situaciu sledujem od zaciatku, Petovi fandim, hodinky som videl, mal v rukach - dizajn, kvalita suciastok ako i prevedenie su na spickovej urovni...howgh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bladerunner Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 Dáva si vyrábať jednotlivé komponenty cestou subdodávateľov. Neviem, čo sa ti na tom nezdá. Som presvedčený, že všetky firmy /určite 99%/ čo vyrábajú hodinky majú subdodávateľov aspoň na časť komponentov. ........Není na trhu dostatečný výběr?.....To sa ukáže podľa toho, či projekt bude úspešný a biznisu sa bude dariť alebo nie ...... Nabízíte něco více?......A čo ako by si očakával? Nejaké vznešené ciele??? Trocha rozmýšľaj. Jasné, rýpať je jednoduchšie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr72 Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 V rámci akéhokoľvek výrobku je dneska asi najpodstatnejšie duševne vlastníctvo potom miesto kde sa výrobok finalizuje a až na záver komponenty to na margo diskusie made in, každý hľadáme pridanú hodnotu v niečom inom od dizajnu až po presnosť , mna len štve že hodiny aj myšlienka sú fajn len prezentácia je taká nemastná neslaná vďaka slabému webu a chabym argumentom pre kúpu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AKUC Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 ... pre našinca môže byť pridaná hodnota práve to made in slovakia, pre cudzinca zase kvalita vs. cena a vlastný design, každopádne držím palce, ale ako prvé drahšie hodinky asi zostanem pri swiss made Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 Ja som si cely cas myslel, ze remienky co vyrabam su Made in Slovakia a ejha asi som sa dopustil omylu. Kozka je z USA, nite sa na Slovensku nevyrabaju, ja to cele na Slovensku len poskladam... Som to ja ale hlupak... Ci nie? Ci ako to je? Biatec je na SK pomery velmi vzacny projekt. Neskutocne ambiciozny a bude mat sakra tazke podmienky na trhu, ale o to viacej mu fandim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 30. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2017 Už tomu rozumím - díly prý dodává Elton skrz svou pobočku ve Frýdku-Místku. Jenže, aby to bylo košer, výroba je v současnoti dislokovaná v maringotkách od VW ( s nápisem DAM-a-SKO na boku - utajení) přímo v Blavě. Zaparkovány jsou na břehu Dunaje.A kočovní hodináři si chvíle mezi kompletací zpříjemňují zpěvy, tanci a opékáním drobných hlodavců vůkol.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Nebudu komentovat samotný hodinky, jelikož jsem je neviděl naživo. Ale pilotky jsem měl vždycky rád a na vizualizacích vypadají dobře. K čemu bych se ale vyjádřit chtěl, je samotná prezentace- naprosto sdílím instantův (a bertův) názor. Webový stránky na mě působí prostě špatně, řekl bych až odrazujícím způsobem. Už samotnej "mezinárodní" název domény vůbec nenaznačuje, že hodinky pochází ze Slovenska. Já osobně jsem to prvních pár minut na stránkách ani nezaznamenal. S tím souvisí i automaticky nastavený jazyk- proč proboha angličtina, zase špatně. Celkově si stránky hrají na tu "nejvyšší" hodinařinu ala Omega, IWC a všechny ostatní profláklý manufaktury a to je podle mě zle (Příklad- první obrázek a informace co na mě vykoukne je concept tourbillonu v safírovým pouzdře- WTF! vždyť jste ještě vlastně nic nevyrobili a už mi nabízíte možnost si tohle u vás nechat udělat). Proč je neudělat míň okázale a ve slovenštině, aby člověk hned od začátku věděl o co jde. Elton to tady od nás poměrně často schytává, ale prezentaci, co se webu týče, maj vcelku dobrou nebo aspoň mně se líbí. Základní otázka, kterou si pokládám - Na koho vlastně cílíte? Kdo by měl být vaším zákazníkem? Podle všeho to nejsou Češi a Slováci a v tom případě je to hodně odvážnej projekt, jelikož podobnejch značek je ve světě už dost s cenovkama podstatně nižšíma. Ve vašem případě bych víc hrál na národní hrdost, patriotismus. I já jsem ochoten dát za Primky poměrně dost peněz, i když vím, že jinde bych za stejný peníze měl vyšší kvalitu. Ale jsem Čech, tak proč nemít i jedny český hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 http://forums.watchuseek.com/f850/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaloZV Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 (upraveno) ...Hajek, Hajek...ty a Maxipesfik ste asi surodenci rovnako tak ako vasa mama a tato, vsak?!... Už tomu rozumím - díly prý dodává Elton skrz svou pobočku ve Frýdku-Místku. Jenže, aby to bylo košer, výroba je v současnoti dislokovaná v maringotkách od VW ( s nápisem DAM-a-SKO na boku - utajení) přímo v Blavě. Zaparkovány jsou na břehu Dunaje.A kočovní hodináři si chvíle mezi kompletací zpříjemňují zpěvy, tanci a opékáním drobných hlodavců vůkol.:-) Upraveno 31. ledna 2017 uživatelem PaloZV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 ...maxipesfik, tvoje komentare a to ze si nedostal odpoved na co si sa pytal, nie je Petova chyba ale tvoj chovanie ala Brouk Pytlik - mate ho viaceri tu na fore narodne v povahe...viac to komentovat nebudem, hovorim ale za seba svoj nazor...keby tam bolo Made in USA/DE/Swiss tak by si sa z toho posral... ...Hajek, Hajek...ty a Maxipesfik ste asi surodenci rovnako tak ako vasa mama a tato, vsak?!... Typické chování cizince. Drží se tu jako klíště, ale bude ještě kritizovat čechy a národní povahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 (upraveno) Pánové, myslím, že trochu nadhledu by neškodilo na obou stranách. Místo hodnocení národních povah a chování cizinců byste se měli držet tématu. Byl bych zvědavý, jak byste reagovali, kdybyste se rozhodli začít něco sami dělat a ve vlákně o vaší činnosti by se dělo to, co se děje tady. Vzpomeňte si, že jste na fóru džentlmenů a chovejte se prosím podle toho... Páni, myslím, že trocha nadhľadu by neškodilo na obidvoch stranách. Namiesto hodnotenia národnej povahy a chovania "cudzincov" by ste sa mali držať témy. Bol by som zvedavý, ako by ste reagovali, keby ste sa rozhodli začať sami niečo robiť a vo vlákne o vašej činnosti by sa dialo to, čo sa deje tu.Spomeňte si, že ste na fóre džentlmanov a chovajte sa prosím podľa toho. Upraveno 31. ledna 2017 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaloZV Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Cizinec je nasinec. Ci neni ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 (upraveno) Z mého pohledu jsou obě modelové řady v pohodě - nic mě tam vyloženě esteticky nebo prakticky neuráží. Jedinou výhradu jsem vyslovil hned na začátku ve statutech - příliš mi nesedí moderní interpretace mince Biatec, řada Majestic má konzervativní design a víc by se k ní hodilo ( a s historickou strunou ladilo) použití původního vzhledu mince. A vůbec nejvíc by se k i líbil průhled na zdobenou, signovanou Eternu, která mohla mít menší zlatou minci jako závaží na rotoru.. ale předpokládám, že jste se chtěli vyhnout podobnosti s řešením ala Probus scafusia Pokud jde o řadu Corsair, maličko mě zlobí ne dokonale dořešené umístění čísla 10 na cifru (nemoc mnoha pilotek). Číslice nevytváří dokonalý kruh, desítka jako první dvouciferná číslice nepatrně uskakuje směrem ke středu. Kruhové rozmístění nestejn? velkých či nepravidelných objektů se musí dělat ručně a s velkým citem. Ale to už jsem vážně velký hnidopich. S projektem držím palce. Edit @ ivan: za mne tedy cizinec NENÍ našinec - ale jako původní Čechoslovák neberu Slováky jako cizince, ale jako širší rodinu Upraveno 31. ledna 2017 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepescom Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 na toto fórum chodím hlavne preto, že sa dozviem veľa nových vecí a pri čítaní nemusím používať slovník. Ale v poslednej dobe, pri čítaní niektorých vlákien som na pochybách, a zisťujem, že prestávam rozumieť aj tu. Toľko nenávisti, neprajnosti, nacionalizmu, nekorektnosti.................. no hrúza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Ano. Teraz som si uvedomil ze povodna hlaska z troch veteranov v dnesnom kontexte imigracnych vln vyznieva vcelku "decebalovsky" S projektem držím palce.Edit @ ivan: za mne tedy cizinec NENÍ našinec - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Peter, drzim palce v tomto projekte. Ked budes mat cas, nerozpises sa, preco ste nesli cestou cez kickstarter ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se