Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím, 

předem rovnou říkám, že nejsem žádný milovník hodinek a moc se v nich nevyznám. Z toho důvodu bych chtěl prodat hodinky, které jsem vyhrál ve spotřebitelské soutěži. Jedna se o  zajímavé hodinky. Jsou sice krásné, ale já žádné hodinky u moře let nenosím (a ani nevím jestli bych tak drahé hodinky nosil), a nechávat si je doma v šuplíku pro pocit, že je vlastním nepotřebuji. Někdo z nich by měl určitě větší potěšení.

Proto se tu na nadšence obracím o radu, jak, kde a případně za kolik (kde asi leží rozumná cena pro kupující) takové hodinky prodat. Nechci řešit každou tisícovku, ale zase je nechci někomu dát nesmyslně lacino. Kdybych měl v rodině nadšence do hodinek, tak bych mu je asi daroval při nějaké rozumné příležitosti, ale toho nemám. Rád bych věděl, co takový kupující požaduje. Jak se prokazuje pravost a stav (jsou nové vytažené z krabice jen kvůli nafocení)? Jestli to kupující pozná většinou sám nebo mám od odborníka sehnat vyjádření (ale kde) nebo se při nákupu od soukromé osoby jde společně za někým kdo hodinky zkontroluje. Tedy jestli mám něco zajistit již před nabídkou a k té nabídce to rovnou přiložit.

Nečekám, že mi řeknete za kolik je mám prodat a nadiktujete mi text inzerátu, ale spíše bych chtěl vědět, co do inzerátu (nabídky na eBay) dát a jaké podmínky při prodeji musím dodržet, aby se lidé jako vy o té koupi vůbec začali uvažovat. Co prostě vy jako kupující u hodinek v této cenové relaci požadujete.

Jen dodám, že nejsem ve finanční tísni, a jestli na zájemce budu čekat měsíc nebo půl roku je mi jedno. 

A pokud by mi někdo s prodejem pomohl za rozumnou odměnu, tak budu rád. 

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

Proč máš zase novej nick a zakládáš nový téma? 

A je k nim v tý krabici nějakej záručák, nebo maj úplně nejasnej původ? Pár tipů v tom původnim vlákně máš. Jinak pravost se většinou ověřuje až osobně s tim případnym zájemcem.

Odesláno

Proč máš zase novej nick a zakládáš nový téma? 

A je k nim v tý krabici nějakej záručák, nebo maj úplně nejasnej původ? Pár tipů v tom původnim vlákně máš. Jinak pravost se většinou ověřuje až osobně s tim případnym zájemcem.

Původ je jasný a ověřitelný. Záručák v krabici není vyplněný, pořadatel toto bohužel neřešil.

Nový nick mám protože toto je můj první. Toho vlákna jsem to jsi poslal. jsem si nevšiml. Navíc mě nejde až tak o stanovení ceny (tu mohu nějak nasadit během půl roku snižovat až se setkám s poptávkou), ale spíš o to, jak takový obchod vlastně probíhá, ať nejsem u zájmců za blbce. Přece je to jen specifické zboží s omezeným okruhem zájemců. 

Jen upozorňuji, že v té soutěži byly troje hodinky, takže to, že se tu ptal ještě někdo jiný, neznamená, že jsem to byl já.

Ale i tak dík za info, že pravost se ověřuje až s kupujícím. Zbytečně bych někde platit za ověření, které by asi stejně nebylo k ničemu. 

Odesláno

ááá, soutěž s Ferrero Rocher :) Čekal jsem, jestli se tady tady objeví podobný dotaz :)

A vidíte, dočkal jste se :-)

Ono je to celkem logické, že se to tu objeví. Většina lidí se nemá kde jinde zeptat. 

Odesláno (upraveno)

Mně teda přijde divný, že Ti FR k těm hodinkám nedali záručák. Asi bych je trochu zaprudil. Ale já nikdy nic nevyhrál, tak je možné, že je to normální...

edit: vlastně vyhrál, MP3 přehrávač a záručák němu byl, to vím jistě bo jsem po půl roce reklamoval a dostal nový

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

Rozdíl s papíry/bez papírů cca 15 litrů...

plus až na výjímky menší šance na prodej (bez not)

Odesláno

beztak ti tedka do SZ prijde bambilion nabidek i bez toho, abys mel splnena kriteria pro prodejni vlakno.....dalsi obohacujici vlakno na zamceni dneska....:-)

Odesláno

Nevěděl jsem že Pátek dají vyhrát v soutěži Lidlu

Odesláno

Už to vidím, jsou to Montblanc Star Chronograph UTC, za mě ošklivý hodinky, ale cestu si k někomu určitě najdou.

Odesláno

beztak ti tedka do SZ prijde bambilion nabidek i bez toho, abys mel splnena kriteria pro prodejni vlakno.....dalsi obohacujici vlakno na zamceni dneska....:-)

Ty bys taky dneska všude zamykal :D

Odesláno

Všiml jsem si, že v mém původním příspěvku zřejmě amin změnil mnou uvedený model hodinek na "zajímavé hodinky". Zřejmě došel k názoru, že tím porušuji pravidla pro prodej na tomto serveru. Jestli jsem tím opravdu porušil pravidla, tak se omlouvám, ale ten typ jsem tam uvedl, protože jsem chtěl konkrétnější rady (hodinky jsem nikdy neprodával), protože se asi jinak prodávají hodinky za 5 tis. a jinak za 50 tis a ani netuším jak a které hodinky jsou mezi znalci žádané. Nečekal jsem, že je prodám někomu přímo přes diskuzi.

Proto jsem taky nechápal, příspěvky o tajemných hodinkách a o tom, co si kdo představuje pod "dražší hodinky".

Díky za nějaké rady. Pro ty co se rozčilují, že se tu diskuze plní tématy pro ně nepodstatnými, jsem se snažil psát tak, by hned na začátku bylo vědět o co jde a nemuseli to číst dál. Každopádně jsou lidé, kteří rádi poradí těm, co se v tom vůbec neorientují, jen pro dobrý pocit (občas to taky dělám, tedy ne o hodinkách). Těm co to vadí, by to neměli číst. Nicméně by tu možná nebyla od věci sekce něco jako "nováček/laik se ptá" aby se oddělilo zrno od plev a uživatelé, které to nezajímá, by měli pokoj.

Odesláno

Možná by nebylo od věci se nad sebou zamyslet a přečíst si pravidla fóra a inzerce na něm a pak ti bude spousta věcí jasnější

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...