pepyczek Odesláno 24. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2018 Já je přiložil těsně k udělátku, cca půl cenťáku, a výsledek je dobrý.Přiložil těsně nad, nechal pár vteřin na místě a pak pomalu posouval nahoru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 24. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2018 Těsně nad, zmáčknout vypínač na "chvilku" a nic jsem neposouval. Přiznám se, že jsem nad tím moc nemeditoval a ani to nestudoval. Zkusil jsem a výsledek byl dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepyczek Odesláno 24. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2018 Ok, díky za info :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 24. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2018 Ja polozim na ten bazmeg, stlacim gombik, pocitam do 10 a pomaly dam prec smerom hore. Niekde som to takto cital, tusim tu na fore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 24. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2018 Tak jest.Kdysi jsem "odmagnetizovával" takhle nějaké Seika.Přiložit těsně nad tu škatulku,stlačit čudl,napočítat do deseti a pomalu "odjet" směrem hore - yes . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Odject nahoru se musi jinak je zmagnetizujete. Konec koncu si to muzete treba vyzkouset na sroubovaku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepyczek Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Díky všem za postřehy. Ještě poslední otázka, je jedno, jestli tam hodinky položím dýnkem dolů nebo cifrem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2018 Asi jedno, davam dynkom dole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepyczek Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Tak kouzelná krabička dorazila. Taky Vám v tom něco rachtá?Sundám tah a zkusím, co to umí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Tak v krabičce mi taky "rachtá". A o víkendu poprvé zkoušena. Najednou mi začaly SMPc dělat plus 20s. Tak jsem zkusil a od neděle 0s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tenglis Odesláno 20. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2019 Ha! tak jsem to taky dopracoval k potřebě modré krabičky. Včera dorazila z Aliexpressu. Ačkoliv jsem v mezičase zapomněl přesné použití, nadšeně jsem ji zapojil a jal se "demagnetizovat" své hodinky. Tím se mi samozřejmě úspěšně podařilo je naprosto dokonale zmagnetizovat a začaly se předbíhat místo +1 minuty za den o asi +5 minut za půlden... Samozřejmě, finta s oddálením hodinek byla opomenuta. I když mě napadla ještě teorie, že čínské strojky jsou proti čínské krabičce odolné... (kua, jsem chemik, a k tomu ještě mizerný, ne fyzik...). Pak jsem si konečně osvěžil správné použití na youtube, proceduru provedl lége artis, a racek je už zase v normálu. Radost. Vřele doporučuji. Za 8 dolců udělátko v cajku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas8 Odesláno 16. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2019 Chtěl jsem se zeptat zkušenějších elektrikářů na alternativu k tomu činskému demagnetizéru. Mám doma ještě nějaké staré nabíječky s malým trafíčkem. Kdybych jádru trafa ustřelil jednu stranu tak, aby magnetický tok v jádru nebyl uzavřený, ale tekl "venkem", tak to je v podstatě to samé, co je uzavřené v kouzelné modré krabičce. Pak jde jen o to střídavé magnetické pole, které magnetizuje setrvačku sem a tam postupně snižovat až na nulu. Nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taylor Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Chtěl jsem se zeptat zkušenějších elektrikářů na alternativu k tomu činskému demagnetizéru. Mám doma ještě nějaké staré nabíječky s malým trafíčkem. Kdybych jádru trafa ustřelil jednu stranu tak, aby magnetický tok v jádru nebyl uzavřený, ale tekl "venkem", tak to je v podstatě to samé, co je uzavřené v kouzelné modré krabičce. Pak jde jen o to střídavé magnetické pole, které magnetizuje setrvačku sem a tam postupně snižovat až na nulu. Nebo ne? Kvůli úspoře 160 Kč za hotový výrobek který funguje a je v praxi vyzkoušený, by se mi tedy nechtělo plýtvat časem a riskovat poškození hodinek při experimentech. Na demagnetizaci stačí jakákoliv cívka s magnetickým jádrem, napájená střídavým proudem. Nejjednodušší je rozebrat transformátor a vložit do cívky zpět jen plechy E jedním směrem. Primární vinutí připojit do sítě a zmagnetovaný předmět pomalu přibližovat k cívce, pár sekund podržet a zase pomalu oddalovat. Pak vypnout. Nenechávat zapnuté dlouho, cívka bude hřát, protože není uzavřen magnetický obvod.U hodinek bych to ale nedělal. Jestli mají magnetický vlásek, dokáže ho silný magnet poškodit. Moderní hodinky většinou mají vlásek z nemagnetického meteriálu, proto by je magnetické pole nemělo ovlivnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 4. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2022 Myslíte, ze mi v Praze přes víkend někde odmagnetizuji hodinky? Třeba Koscom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 4. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2022 Odpovím si sám - ano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlindWatchmaker Odesláno 3. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2022 Zdravíčo všici, tak si říkám, jestli je tohle riziko menší u hodinek, co mají nemagnetický vlásek, nebo jestli to tím vláskem je méně, než ostatními kolečky. Ptám se, protože mám dvoje hodinky s nemagnetickým a jedny se zdají být imunní a druhé nikoli. Co na to profíci? Díky moc, J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 5. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2022 @BlindWatchmaker profíkem bych se určitě nenazval, ale podle mě bude záležet i na konstrukci hodinek Co já vím, tak v některých hodinkách je pod dýnkem ještě "druhé dýnko" z nějakého měkčího nemagnetického kovu a tím lze také docílit vyšší odolnosti vůči magnetismu. Otázka taky je, o jakých hodinkách se tu konkrétně bavíme? Ale jak jsem psal na začátku - profík nebo odborník určitě nejsem, takže snad se tady k tomu vyjádří i někdo znalejší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlindWatchmaker Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Ahoj Lookyne, díky moc. Tak jsem to probral i s hodinářem a dozvěděl jsem se, že musí být vše a ještě že to musí být zaklapnuté víčkem - prý mají IWC a třeba Omega. Breitle jsou některé (Oceány) dost tlusté na to, aby ustály více. I tak moc díky a snad to i někomu dalšímu pomůže. J PS: mám stowy, které se zdají být odolnější, breitle, co nereagují - zdá se - a seika, která teď asi dělají rotiku. Snad to s nimi nějak pořeším, jsou krásné, ale teď chodí jako opilec...a to byly do 2 s denně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lemon Odesláno 22. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2022 (upraveno) Trochu osviežim vlákno. Mám hodinky, ktoré mi pri nosení idú do 0,5s/ deň ( valjoux 7750 ). Nosené obdeň, idú pár sekund do + ( asi 5 sek’). Apkou Lepsi aj magnet ukazujú, že sú zmagnetizované. Čo môže znamenať aj, že je zmagnetizované len púzdro. Mám tú modrú krabičku, ale asi je chujovina ich skúsiť demagnetizovať keď idú presne, že? Upraveno 22. prosince 2022 uživatelem lemon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 24. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2022 V 22. 12. 2022 v 19:33, lemon napsal: Trochu osviežim vlákno. Mám hodinky, ktoré mi pri nosení idú do 0,5s/ deň ( valjoux 7750 ). Nosené obdeň, idú pár sekund do + ( asi 5 sek’). Apkou Lepsi aj magnet ukazujú, že sú zmagnetizované. Čo môže znamenať aj, že je zmagnetizované len púzdro. Mám tú modrú krabičku, ale asi je chujovina ich skúsiť demagnetizovať keď idú presne, že? Záleží na vkusu každého soudruha Přesnost 0,5s/den bych já osobně vůbec neřešil. Modrou krabičkou můžeš hodinky demagnetizovat, ale zase případně i zpátky zmagnetizovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se