Přejít na obsah

Citizen Promaster NY0040

Opiss

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 506
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No tak tuhle akci jsem právě vychytal, nešlo tomu odolat. Sice jsem spíš Seikokot, ale když už nemám SKXka, ale jenom 5KX, tak jsem chtěl nějaký tooly na lítačku i do vody.

Dnes mi přišly, tak si po okamžitém zkrácení tahu na sebe teprve zvykáme. Provedením na mě působí líp, než když jsem dal poprvé na ruku SKX007. To jsem byl trochu zklamaný a proto jsem je tenkrát vyměnil za Želvy. A musím zmínit, že všechno perfektně lícuje.

Zatím mi Seika s jejich Jubileé tahem sedí na ruce pocitově pohodlněji, ale na tom nemoderním plechovým tahu Citizenů se mi líbí spona s rychloposuvem extenze použitelné jako mikroregulace. Je škoda, že tah není masivní SS, protože by to stálo asi o 2 dolary víc. Nevím, jestli má smysl pátrat po nějakém lepším aftermarketu. 

Příjemným bonusem proti Skx je calibr 8204 s ručním nátahem a hackingem. Jednosměrný nátah rotoru je nezvyk, když se roztočí na volnoběh. U Ety 7750 mi to dost vadilo, ale tady ani ne - asi proto, že je rotor lehčí.

Za tu cenu jim asi není co vytknout.

Uvidím, co ukáže dlouhodobější soužití.

A3975AEC-8319-4B92-91CB-C97F32E0A71A.thumb.jpeg.8d3a7cfb120450ad92e7fe70d3d0e610.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tu mám první poznatky z provozu.

Hodinky mě celkově mile překvapily a ačkoliv jsem vždy nadržoval Seiku, tak nyní asi změním názor.

Musím zejména vyzdvihnout zatím vynikající přesnost cca +3s/d. Luminiscence je dobrá, trochu do modra. Chrastící tah se pokusím upgradovat na plné dílky, ale originální sponu bych chtěl ponechat, protože ta rychloextenze je téměř geniální. Využívám jí několikrát denně.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Jerryl napsal:

Tak tu mám první poznatky z provozu.

Hodinky mě celkově mile překvapily a ačkoliv jsem vždy nadržoval Seiku, tak nyní asi změním názor.

Musím zejména vyzdvihnout zatím vynikající přesnost cca +3s/d. Luminiscence je dobrá, trochu do modra. Chrastící tah se pokusím upgradovat na plné dílky, ale originální sponu bych chtěl ponechat, protože ta rychloextenze je téměř geniální. Využívám jí několikrát denně.

Je to tak. Tyhle moje dělají cca 11 sekund do plusu za týden.

IMG_20230207_082042.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak už v tom zase lítám.

vždycky si dávám předsevzetí ve smyslu kup si hodinky a jenom je nos, do ničeho nešťourej.

Jenže copak můžu za to, že to výrobci neumí vyrobit pořádně? Nemůžu.

Takže jen co jsem si pořidil před týdnem tyhle Fugu, tak jsem se pustil do předělání chrastivého plechového tahu na festovní. Koupil jsem co nejvíc podobnou čínu, abych mohl použít původní endlinky a originální sponu, která mě jako jediná věc na tom plechovém tahu potěšila.

No jo, ale to páření dílů dohromady bylo složitější než jsem čekal. Např. jsem musel převrtávat dírky uchycení tahu na silnější stěžejky a také na osičky u spony.

Výsledek jsem zdokumentoval, kdyby to také někoho napadlo.

Upravený tah je pocitově tak o 2 třídy lepší než původní a hlavně přestal chrastit jak čert na Mikuláše.

Ještě přidávám fotku ciferníku. Tuším, že to neuhodnete, ale na sklíčko jsem nalepil další ochranné skličko (jako na telefon), které se ke mě nějak dostalo a já nevěděl, co s ním. A ono to náhodou docela sedlo.

Celkově mám z hodinek i úpravy radost

Pro Lukáše: moje hodinky jsou rychlejší než ty tvé pomalé :) Celkem stabilně dělaj +2,5 s/d, což je ale pořád super výsledek.

origo endlinky + aftermarket solidní dílky

C78EC412-F558-44A1-B780-72441AD57527.thumb.jpeg.c4a17a5b21f41c0f08f3f1a5ff3ff7bd.jpeg

origo spona

FBB02B0A-2BDD-4020-B807-197D2B4AD1EE.thumb.jpeg.0582abbed80a8de4a793f1ba5f593c80.jpeg

79155D54-EB36-4F41-BDDC-546954630694.thumb.jpeg.0e56d86d31651f4bf20155e9c3d6dded.jpeg

ochranné sklíčko sklíčka

4672D6CC-4C72-4C55-91F1-416467A9AAC8.thumb.jpeg.2eb1c911fb5a007297220ed9186d3857.jpeg

takovýhle

1ACDE469-5CCF-46A2-886E-787CB53A5E1D.thumb.jpeg.c4433c742349c96fb47bd735b772e492.jpeg

Odkaz ke komentáři

Dokoupený tah je z Aliexpresu, mají je tam na každém rohu kolem 12usd.

Co mě překvapilo, že došel z Číny až do mé schránky za 10 dní. To překonává výkony české pošty při posílání dopisu v rámci jednoho města.

Šipkama jsem ti poznačil místa vrtání.

Stěžejky u pouzdra potřebovaly zvětšit na cca 2mm, aby bylo možné použít originální silnější stěžejky.

Druhé vrtání bylo nutné pro montáž spony, protože na mojí ruku jsem musel ubrat všechny dílky, které odebrat jde. Dírka ve článku je pouze na průměr těch jistících pinů. Jenomže osičky origonální spony jsou mnohem silnejší. To jsem vrtal 1,5 mm vrtákem, ale chtělo to trochu víc, takže tady byla práce vrtáku složitější, protože žádné vrtáky mezi 1.5 a 2mm nemám.

Popravdě jsem čekal, že to bude jednodušší, ale když už jsem se do doho pustil, tak jsem to musel dodělat. Nadruhou stranu vím, že si většinou nějak poradím, takže o výsledek jsem moc strach neměl.

Jak jsem již uvedl výše. Kdyby to takto prodávali rovnou od Citizenu, tak by ty hodinky neměly chybu.

068C8108-7742-4A79-9A7B-725C9572047F.thumb.jpeg.22cf53202eddd3608f0b641cc30938eb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ještě pro doplnění, teď jsem viděl na YT video, kde použil týpek origo endlinky a Aftermarket tah bez vrtání, ale při použití slabších stěžejek.

To je také možnost, ale já chtěl stěžejky origo tlusté a hlavně zachovat originální sponu s extenzí.

Takže ten tah z obrázku je použitelný i bez vrtání.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Jak je to s porovnáním lumi s těmi 5kx s mantím ciferníkem? Ten svítí jak Černobyl i pod safírem, pod hardlexem 5kx myslím, že nemůže mít konkurenci. 

Mě opravě trochu zklamala lumi na Tsuyose, indexy relativně dobrý, ale na ručkách je moc slabý proužek, aby svítily pořádně. Tak bych rád věděl jestli u diverů to napravili a dohnali Seiko.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Jak je to s porovnáním lumi s těmi 5kx s mantím ciferníkem? Ten svítí jak Černobyl i pod safírem, pod hardlexem 5kx myslím, že nemůže mít konkurenci. 

Mě opravě trochu zklamala lumi na Tsuyose, indexy relativně dobrý, ale na ručkách je moc slabý proužek, aby svítily pořádně. Tak bych rád věděl jestli u diverů to napravili a dohnali Seiko.

5KX a manta svítí tak dobře, že by se u toho dalo číst, ale že by na měl hadlex nějaký zásadní vliv nemohu potvrdit, ani vyvrátit, protože žádná seika se safírem nemám.

Odkaz ke komentáři

No safír má prý menší propustnost světla, o kolik nevím, každopádně i s tím to svítí jako kráva. Asi nejvíc ze všech. SKX, Samuraje i želvy svítí čitelné až do rána i bez nasvícení. Nové Tsuyosa nasvíceny v 11 večer, v 5 ráno jakž takž čitelné indexy, ručky velký problem najít. Potápky Citizen nemám, YouTube ukazuje vítězství Citizen fugu nad SKX které mohou být i 20 let stare, když přijde na novější modely vítězí Seiko.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...