Locky Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Ahoj,doufám, že neduplikuji nějaké již dříve založené vlákno, ale ve hledání jsem nenašel - vyjma univerzálního vlákna od Josefa. O co jde. Je možné, že by u Primek (kalibr 66) docházelo k magnetizaci vlásku při psaní na notebooku? Střelka kompasu "cuká" na notebooku minimálně, ale Primky mi začaly dělat +10 minut/den a opravdu byly zmagnetizované. Přitom k jinému magnetu, než k notebooku se nedostanou (mobil držím druhou rukou a i nosím v pravé kapse a Primky odkládám do hodinkovice). Zkrátka a jednoduše - trpí i vaše Primky vyšší magnetizací než jiné hodinky? Hodinář mi dnes tvrdil, že mosaz je na propustnost magnetizmu náchylnější než ocel, ale i tak mi to přijde až moc extrém. Díky za vaše zkušenosti!
Jiří9 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 A nemáš slepený vlásek? Prim 66, 68,96 mají vlásek antimagnetický.
amatér Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Na nějakou magnetizaci notebookem opravdu zapomeň, spíš hledej velmi silný magnet, neodym nebo tak něco - přezka kabelky, nemontoval jsi třeba repráky do auta? desetimegawatový generátor někde v práci? Atd atd...Nějaká debata tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/102528-amatérské-bastlenívlastní-i-cizí/?p=1886748 - ať se neopakuju.
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Notebook má taky magnet v repro a zmagnetovat se dají i další části nejen vlásek. Na některých telefonech je dokonce magnet pro uchycení pouzdra, na iPadu dokonce dva. Například notebook Macbook Air vykazuje až 28uT, stejně jako reprobedny.
Karlos Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Jestli se nepletu, tak autohodiny Prim mají magnet nalepený přímo na zadní straně a nevadí jim to.
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Každý výrobce umí vyrobit kompletně antimagnetické hodinky, nicméně se jich tolik zase nedělá.
amatér Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 (upraveno) V autohodinách je magnet jak daleko od setrvačky? Naposled jsem je viděl naživo před pětatřiceti lety, pak nám vypáčili okýnko a ukradli je, takže jen odhaduju - 30mm? Když hodinky o magnet opřu, je to 5mm? To je 6x blíž...intenzita magnetického pole klesá s třetí mocninou vzdálenosti, ten magnet v brašně je opravdu silnej takže i kdyby byl jen stejně silnej jako v autohodinách, tak na tom jsou hodinky opřené o přezku pořád asi tak dvěstěkrát hůř...na druhou stranu ne tak dlouho...při poměru vzdálenosti 40mm a 5mm už pětsetkrát...atd. To bude chtít experiment....jinak se to nerozlouskne...ale pro jistotu bych ani antimagnetické hodinky na magnety nepokládal. Upraveno 10. dubna 2017 uživatelem amatér
cali Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Ja som ako decko bezne zastavoval otcove primky magnetom z elektromotora velkym ako dlan. Neodym v tej dobe este nebol, ale aj tak bol hodne velky problem ten magnet odtrhnut rukou od futra, takze nejaku silu mal. Hodinkam to vobec nic nerobilo, ked magnet pominul rozbehli sa a sli zase normalne v ramci svojej primkovej presnosti dalej.
Josef01 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Myslím že jsem to ukázal ve vláknu demagnetizace dost názorně, jaky to ma vliv na hodinky.
Locky Odesláno 11. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Hodinky jsem u hodináře nechal odmagnetizovat. Dám je na ruku a budu si více všímat potenciálních magnetů v okolí a uvidíme.Díky moc za rady a zkušenosti!
Honza.manta Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Zmagnetizované primky jsem měl v ruce mnohokrát a vlásek se dá odmagnetovat pomocí elektrické pájky. Vyzkoušeno a funguje to spolehlivě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se