Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, ivan_989 napsal:

To je momentálne pre mňa veľká záhada. Myslel som ze drahé boty prémiových znaciek (Fendi, Bottega atd) budú za tie prachy superpohodlne. Ale nakoniec som to vždy sklamaný vrátil. Tak neviem ci mam divnu nohu alebo jednoducho proste musím pátrať ďalej. A značka ani cena nie je zďaleka zárukou pohodlia.

Jsi si sám odpověděl :) Drahá značka je max záruka materiálu. Každá noha je jiná, jak šířkou , tak klenbou, nártem atd. Pokud ti jde o pohodlí tak hledej boty s mekčením v problematických místech, nebo kup Airmax😀 Pokud jsou boty z super měkké kůže z buhvíčeho a ušijou to tak že ti budou uzký tak chyba není ve výrobci. Dalším 50ti budou pohodlný . Ale to hledání je zábava ne?😃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Humanzero napsal:

Ale to hledání je zábava ne?😃

Tak kým je free return , a len to po ceste odnesiem na dhl point, neboli to. :)

Asi budem prozatim spokojný s Bally + CP, to pokryje use cases co potrebujem a kým sa ochladí, na nejaké vyhovujúce middle top snáď narazim...

Odkaz ke komentáři

U topanok u mna jednoznacne NEplati, ze cesta je ciel. Na rozdiel od inych oblasti a konickov.
A tak som uz mnoho rokov spokojny zakaznik Geox a La Sportiva na outdoorove aktivity.

Toto leto som po dlhej dobe objednal platene adidas. Kedysi som ich platenky nosieval velmi casto a vzdy to bolo cislo 42. Dalsie dva nakupy 42 isli spät, ani som ich neobul (stale sa bavime o lahkych, vzdusnych easy teniskach na leto). Treti pokus bol 43 1/3: mam v nich vlozky z pohoriek 🙂 ale uz som si ich nechal. Tak som po 4. krat skusil 42 3/4: sice som ich obul, ale mal som pocit, ze sa mi rozpadnu na nohe, ledva ledva...tiez isli spät. Takze od adidas uz ani slapky. 

Mne ani tak nejde o vratenie a ci je zdarma. Ja nemam nervy na tie procedury. Ano, staci vytlacit papier a niekam odniest balik. Ale preco? Ked som mal 5ks tenisiek vo velkosti 42 a boli ok, preco uz dalsie 4 pokusy mam laborovat? Nikdy. Resp. naposledy.

Odkaz ke komentáři

Mam dve možnosti. Nachodiť sa v nejakom nákupnom centre, skúšať a skúšať a keď už som dopoteny a unavený odísť s vidinou ze onedlho to absolvujem zas a dokola kým niečo nesadne.

Druhá možnosť v kresle si preklikat eshopy, prečítať hodnotenia atd. Nechať si doručiť krabicu domov. Rozbaliť, vyskúšať. Keď sedi, Nechať. Keď nesedi, strčiť naspäť do krabice, nalepiť prilozenu samolepku návratku. Po ceste do roboty sa pristaviť pri dhl pointe a Nechať tam krabicu.

Som pohodlný a Druhá možnosť mi viac vyhovuje.

před 58 minutami, EpsteinBarr napsal:

Ja nemam nervy na tie procedury. Ano, staci vytlacit papier a niekam odniest balik. Ale preco

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, ivan_989 napsal:

Mam dve možnosti. Nachodiť sa v nejakom nákupnom centre, skúšať a skúšať a keď už som dopoteny a unavený odísť s vidinou ze onedlho to absolvujem zas a dokola kým niečo nesadne.

Vobec nie.
Ja len vyzadujem, aby konkretny vyrobca dodrziaval rozmery, ktore ma zakaznik vyskusane v priebehu mnohych rokov.
Nechodim po ziadnych predajnach Geox. Viem, ze ak si objednam 43 a je jedno, ci su to sneakers, formal, ankle, casual - vsetky sadnu ako by ich vyrobili podla mojho chodidla. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, EpsteinBarr napsal:

Nechodim po ziadnych predajnach Geox. Viem, ze ak si objednam 43 a je jedno, ci su to sneakers, formal, ankle, casual - vsetky sadnu ako by ich vyrobili podla mojho chodidla. 

Tebe je hej. Ja som v Geoxe vyskúšal x veci. S rovnakým výsledkom. 42 malé 43 veľké. To co opisujes u mňa funguje na SOSO jeans. 34/34 idem na istotu, 5 párov za tie roky, všetko sedí dokonale.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, ivan_989 napsal:

Tebe je hej. Ja som v Geoxe vyskúšal x veci. S rovnakým výsledkom. 42 malé 43 veľké. To co opisujes u mňa funguje na SOSO jeans. 34/34 idem na istotu, 5 párov za tie roky, všetko sedí dokonale.

súhlasím  s Geox mám podobné skúsenosti 41-42-43 závisí od ... ani neviem od čoho .... a pritom keď natrafím tak spokojnosť na dlhé roky ....

Odkaz ke komentáři

17 hours ago, sibirnaya said:

Jak pravil muj oblibenec Christian Louboutin:"Nedelam boty aby byly pohodlny, ale pekny." 

Takto to podla mna bude u vacsiny fashion brandov. Na prvom mieste je vzdy styl:

274024479_1011719173103680_524668820462001156_n-e1648928679873.thumb.jpg.6b56d9d76a66b1fa6b653bdb322d6e1c.jpg

kvalita a pohodlie su vacsinou nepodstatne.

Podla  jedneho pacienta na topanky (podobne ako sme my tu na hodinky 😄), z fashion brandov stoja za uvahu boty len od YSL alebo Ralph Lauren Purple Label (made by Crockett & Jones).

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, bluman napsal:

fashion brandov stoja za uvahu boty len od YSL alebo Ralph Lauren Purple Label (

Luxury brand nemusí byť fashion,  či musí? Stále žijem v nádeji, že keď si priplatim, raz nájdem jesenno/ teplozimné pekné pohodlné a kvalitné boty (nie formal).

Odkaz ke komentáři

6 hours ago, EpsteinBarr said:

Viem, ze ak si objednam 43 a je jedno, ci su to sneakers, formal, ankle, casual - vsetky sadnu ako by ich vyrobili podla mojho chodidla. 

Tak to mas obrovske stastie, ze ti tak sadlo ich kopyto. Par rokov mal u nas Geox fabriku aj s podnikovou predajnou, a vzdy ked sme tam zasli, cela rodina si nakupila aj po 3-4 pary a mne za cele tie roky sadli len jedny jedine 😆.

Ja mam podobne ako @ivan_989stastie u BOSS-a, ich jeden model jeansov, 31/34 resp. po dvoch desatrociach je to uz c. 32/34 a uz treti model, lebo 2 mi medzi tym prestali  vyrabat 😢. Tiez obleky od nich ako keby mi sili na mieru.

Odkaz ke komentáři

Moje najpohodlnejšie boty. Z baumaxu za par supov . Dal som do nich vložky Medicovi (každý rok kúpim nové) a radosť chodiť. Popri nich môžu ísť všetky premie a fashion a luxury do prdele.

20240905_190042.thumb.jpg.23a887152498feaf912a243852c4fee3.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím poprvé v tomto vlákně. Už asi pátým rokem z nohy od dubna do listopadu nesundám sandále. Momentálně mám už druhé KEEN Arroyo II, první vydržely 4 roky a po opravě jsou teď v záloze. Je to taková kombinace nepříliš otevřeného sandálu a lehké trekové boty. Nebo spíš trochu víc děrovaná lehká trekovka. Přes zimu nosím kotníkové Mammuty, jsou neskutečně pohodlné a černé - takže se dají brát i jako koncertní boty do studených kostelů. 

Do divadla mám černé lakýrky (Deichmann), k obleku hnědé a tmavě rubínové (Baťa). 

Do přírody na zpevněné trasy buď ty sandále nebo nízké trekovky Garmont Dragontail. A když jde do tuhého, tak vytáhnu těžké pohorky Garmont Toubkal, ty vydržej rozhodně víc, jak já (takže dostat je k limitu je pro mě vpodstatě nemožné). Do Garmontů si navíc dávám ortopedickou stélku od Svorta (takovou tu tříčtvrteční bez špičky). 

No a na běžky Botas, na sjezdovky HEAD Vector RS. 

Šmajdále v práci nepočítám 😄

Upraveno uživatelem Corvus corone corone
Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, Corvus corone corone napsal:

kotníkové Mammuty, jsou neskutečně pohodlné a černé

neskutočne pohodlné ma zaujimajju :) daj pls odkaz na konkretny model.

Odkaz ke komentáři

1 hour ago, ivan_989 said:

Ak hladas max. pohodlie, z mojej skusenosti su najlepsie top modely bezeckych tenisiek. Do mesta (asflat/beton) Asics alebo Hoka, do terenu Salomon, La Sportiva.

Ja mam teraz Asics Nimbus 24 a nic pohodlnejsie som v zivote na nohach nemal 🫠. Do terenu mi uz dosluzili Salomon XT Wings a chystam sa teraz vyskusat La Sportiva Ultra Raptor II (lebo vacsina Salomonov mi nesedi, tie XT wings boli jedna z mala vynimiek). Nedavmo som ich kupil synovi a vyzeraju skvelo, tiez maju na nete vela pozitivnych recenzii.

Odkaz ke komentáři

Problem s botami je, ze co je dokonale pohodlne pre jedneho moze byt uplne nenositelne pre druheho. Takze jedine skusat, skusat, skusat a skusat 😢. Kym nahodou neobjavis to "svoje kopyto" ako @EpsteinBarr .

Ja mam dost problem si najst boty co mi sedia. Cely zivot som si myslel, ze mam uzku nohu a trt! Ako som sa zacal zaujimat o nejake kvalitne site topanky (ramovky) a vidim ake rozne kopyta maju jednotlivy sustri, zistujem, ze je to asi trochu inak. Vpredu cez klby prstov to mam dost siroke, uzke vzadu, ale hlavny moj problem je nizky nart. Kvoli nizkemu nartu mi vo vacsine topanok lieta noha, lebo mam prilis vela miesta smerom hore ( nie do sirky, ako som si myslel).

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, ivan_989 napsal:

Přesný typ už dnes dohromady nedám, už jsou to tři roky a už tehdy to byl zlevněný doprodej. Lehkej traktor dole a měkká kůže nahoře. Jsou zateplený, ale žádnej kožíšek ☝️😎. A tak nějak záhadně působěj dojmem, jakoby splynuly s nohou - to jsem u žádný jiný boty zatím nepoznal. 

Tohle by mohl být nástupce, ale ty moje nepůsobí takhle sofistikovaně. Mammut Ultimate III MID

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, bluman napsal:

Ak hladas max. pohodlie, z mojej skusenosti su najlepsie top modely bezeckych tenisiek.

moj problem je, ze taketo boty s vysokou podrazkou, kopou boostu atd mi pri chodzi nedavaju dostatok stability. Mam jedny adidasky tohto typu a skoro ich nenosim, lebo necitim kontakt s tym po com chodim. Tak ale mozno ten Nimbus bude iny. Vyskusam, dik.

Odkaz ke komentáři

@ivan_989 nemyslim, ze miera odpruzenia priamo suvisi so stabilitou. Pre stabilitu je dolezite, ci mas topanku vhodnu na svoj typ nohy:

pronated-supinated-diagramoffeet.jpg.dcc6ac18473038e52d333d74e13e53c9.jpg

a potom celkovo od "strihu" konkretneho modelu topanky a ako dobre ti sadne na nohu. Asics ma napr. modely priamo na podporu pri pronacii.

Tie Nimbusy su neutralne, stabilita pre mna perfektna. 24-ky je uz ale problem zohnat, uz su 25,26. Tie su vraj este pohodlnejsie (neskusal som) ale designovo uz pre mna dost divocina. To by som ja, stara konzerva, uz k obleku nedal 🤣.

Upraveno uživatelem bluman
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, ivan_989 napsal:

Pokud nechceš sportovní a hledáš značky tak si zaleť na víkend do Milána a nevrátíš se s prázdnou. Seženeš tam boty od 50eur do nekonečna 🙂

Odkaz ke komentáři

Aké máte skúsenosti s kotnikovymi  teniskami, ktoré sa zaväzujú na šnúrky, ale zboku majú aj zips? Ten zips sa používa primárne a šnúrky sa v podstate nerozvazuju? Alebo zips je skor akože na ozdobu? Není to kvôli tomu zipsu menej pružné pri chôdzi?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...