Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • po měsících...

Nerezové pouzdro se dá pořídit i nové. Jako přídavek získáš funkční kvarc strojek.

Např. toto: https://www.amazon.com/Casio-MDV106-1AV-Analog-Watch-Black/dp/B009KYJAJY

Já sám mám v Casio pouzdře mechanický stroj LIP R-25

(http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/100801-lip-r25-v-titanov%C3%A9m-pouzdru/)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé :) mě by stačilo nějaké obyč pouzdro co se hodí ke starým Prim :)

Doporučila bych ti HMT Janata, HMT Pilot anebo možná i HMT Sona. To jsou hodinky z indické provenience, ten podnik (Hindustan Machine Tools Limited) už myslím zanikl, ale indičtí bastlíři pořád vesele produkují pro všechny zájemce za pár korun. Někdy ta jejich produkce vypadá hrozně, ale tebe zajímá hlavně pouzdro a ta mají pěkná, z kvalitní oceli: 

post-40502-0-14955800-1498170516_thumb.jpg

Ještě zajímavější na těch hodinkách je kalibr, který ti asi bude povědomý: 

post-40502-0-90455100-1498170538_thumb.jpg

a právě ten kalibr mě vede k domněnce, že strojek z Primek by do toho pouzdra docela dobře zapadl. Ale musel bys to samozřejmě vyzkoušet. 

Ty hodinky stojí cca 300,- Kč, poštovné většinou zdarma, cesta sem trvá 3-4 týdny. Akorát musíš přes ebay. Zahlédla jsem je občas na aukru, ale s dost nataženými cenami. 

Odkaz ke komentáři

:)

HMT kopíroval od Citizen: http://17jewels.info/movements-en/movements-h-en/movements-h-hmt-en/562-hmt-020.html

Ke kalibrům Prim na wikipedii píšou, že kalibr 68 je odvozený od kalibru 66 a kalibr 66 zase od kalibru ETA 1080. 

Kde kopíroval Citizen nevím, ale řekla bych, že taky od Švýcarů. 

(Mimochodem, HMT prý zase kopíroval naše Zetory :)  )

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři

Doporučila bych ti HMT Janata, HMT Pilot anebo možná i HMT Sona. To jsou hodinky z indické provenience, ten podnik (Hindustan Machine Tools Limited) už myslím zanikl, ale indičtí bastlíři pořád vesele produkují pro všechny zájemce za pár korun. Někdy ta jejich produkce vypadá hrozně, ale tebe zajímá hlavně pouzdro a ta mají pěkná, z kvalitní oceli: 

attachicon.gifjanata_pouzdro.jpg

Ještě zajímavější na těch hodinkách je kalibr, který ti asi bude povědomý: 

attachicon.gifs-l1600.jpg

a právě ten kalibr mě vede k domněnce, že strojek z Primek by do toho pouzdra docela dobře zapadl. Ale musel bys to samozřejmě vyzkoušet. 

Ty hodinky stojí cca 300,- Kč, poštovné většinou zdarma, cesta sem trvá 3-4 týdny. Akorát musíš přes ebay. Zahlédla jsem je občas na aukru, ale s dost nataženými cenami. 

díky moc tohle jsem si přesně představoval :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...