Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

presne tak, nechal som pozlatit pospartaky, ale vyzera to skoro ako celozlate puzdro :P akurat rucky - minutovka a hodinovka este nie su originalne, tie bezuspesne uz dlhsiu dobu zhanam, ale snad sa podari :)

Odesláno

Na první pohled to poznáš podle toho, že hodinová a minutová ručka musí mít u "hřídele" stejný průměr kruhové plochy...

A z jakých zdrojů vycházíš?

Odesláno

Zajímavý detail, že kruhový střed listových ruček u hřídele je prakticky stejný. Až pod lupou je vidět malý rozdíl - viz obrázky. 

post-19465-0-66339400-1517870302_thumb.jpg

post-19465-0-60854900-1517870363_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Právě, že stejný průměr středu obou ruček, respektive mini rozdíl, není podle mne dogma, a nedá se vycházet z jedné fotky, byť umístěné ve zcela věrohodné publikaci, natož z toho, co jeden člověk mohl kde vidět po skoro šedesáti letech...

Upraveno uživatelem JR_2010
Odesláno

No jo, ale právě ten "na první pohled" markantní rozdíl se objevil v minulosti u řady hodinek, od Spartaků počínaje...

Odesláno

Nastastie je tam viac znakov, ktore rucky dokazu "usvedcit" z nepravosti... takym dost vyraznym je ich dlzka, moje su oproti originalu kratsie a maju aj plochejsi tvar... Inak zatial na ziadnych postspartakoch s listovymi alebo hulkovymi ruckami som ten rozdiel v priemere ploch pri hriadeli nezaznamenal taky vyrazny, nemas nahodou nejake foto?

Odesláno

Moc pekne!!! Ja se casem chystam poprosit o jedno pouzdro a do nej pujde cerno oranzovej cifernik - to jsem tady nekde videl a to bylo uzasne...

Odesláno

Ještě ke středům starých ruček:

Myslím, že středy nejstarších listových i hůlkových ruček byly podobné - viz foto.

post-19465-0-07876300-1517958444_thumb.jpg

post-19465-0-86872600-1517958461_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...