PetrM Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Tak mám dnes velkou radost, konečně mi dorazily. A stav je ještě lepší než jsem čekal. Teď ještě k hodináři na seřízení. Diplomaty přehazujou datum ve 3 hodiny. Pokud jsem dobře studoval fórum, jsou špatně nasazené ručičky. Ale to měla být prkotina. Už se těším, až je vemu na ruku a do práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Vím, že Orlíky patří do vody, ale pták má létat Jen tiše závidím. Překrásné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Nádnerná trojka. Radost pohledět. Chtělo by to stěžejky a řemínky, vydají bez nich tak smutně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Nádnerná trojka. Radost pohledět. Chtělo by to stěžejky a řemínky, vydají bez nich tak smutně. Nojo. Máš pravdu. Ale sotva jsem je vybalil a hned jsem je fotil. Až budou i s řemínkem a pěkně na ruce, určitě se pochlubím. Zatím je mám před sebou na stole a mám radost jako malý kluk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraThon Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Tak mám dnes velkou radost, konečně mi dorazily. A stav je ještě lepší než jsem čekal. Teď ještě k hodináři na seřízení. Diplomaty přehazujou datum ve 3 hodiny. Pokud jsem dobře studoval fórum, jsou špatně nasazené ručičky. Ale to měla být prkotina. Už se těším, až je vemu na ruku a do práce. Opravdu nádhera. Velká gratulace!!! Jen tak dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Opravdu nádhera. Velká gratulace!!! Jen tak dál. Díky. Taky na tom dřu jak zvíře. Co to na mě přišlo (tady se tomu říká chronobundus), jenom čumím do počítače a obcházím bazary a zastavárny. Jenom čekám, dokdy bude mít má žena trpělivost než mě vyžene z baráku. Ale zatím to jde. Podařilo se mi ji vzít do Eltonu a celkem se jí to líbilo. Mám pro ni připravené i hezké dámské, jenom je musí hodinář vyčistit a seřídit. A to je problém. Pořádného a zapáleného hodináře ne a ne najít. Kdyby někdo v Ostravě znal někoho solidního, moc bych to přivítal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Co to na mě přišlo (tady se tomu říká chronobundus), jenom čumím do počítače a obcházím bazary a zastavárny. ...Taky mam ten průšvih, ale už se pomalu začínám ovládat a specializovat se hahaha. Jo jinak gratulace je to opravdu nádhera!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 ...Taky mam ten průšvih, ale už se pomalu začínám ovládat a specializovat se hahaha. Jo jinak gratulace je to opravdu nádhera!!! Máš pravdu, specializace je nezbytná. Člověk by se v tom jinak utopil. Nebo bych už nesměl dělat nic jiného, snad ani nechodit do práce. No ale to musím, takže, než jsem se alespoň trochu zorientoval, tak jsem shromáždil spoustu rozmanitého studijního materiálu (někdo to nazývá šrot). Teď očekávám ještě až mi přijde objednané nářadí a začnu se v tom rýpat. První kousek už jsem otevřel a dle návodu z fóra jsem vypitval strojek ven. Ale musím mít stahovák ručiček...a pak už mě nic nezastaví Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Máš pravdu, specializace je nezbytná. Člověk by se v tom jinak utopil. Nebo bych už nesměl dělat nic jiného, snad ani nechodit do práce. No ale to musím, takže, než jsem se alespoň trochu zorientoval, tak jsem shromáždil spoustu rozmanitého studijního materiálu (někdo to nazývá šrot). Teď očekávám ještě až mi přijde objednané nářadí a začnu se v tom rýpat. První kousek už jsem otevřel a dle návodu z fóra jsem vypitval strojek ven. Ale musím mít stahovák ručiček...a pak už mě nic nezastaví Jsou Krásné, gratuluji. Diplomaty mě ještě někde čekají, ale nejprve musím dokončit resty na ostatních. Tento týden je manželka na dovolené, tak se kochám sbírkou a každý večer se v tom rýpu. A přibývá to. V sobotu jsem na blešáku v OV seknul dvoje mrtvoly a obojí jsou již v cajku, takže půjdou na ruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Jsou Krásné, gratuluji. Diplomaty mě ještě někde čekají, ale nejprve musím dokončit resty na ostatních. Tento týden je manželka na dovolené, tak se kochám sbírkou a každý večer se v tom rýpu. A přibývá to. V sobotu jsem na blešáku v OV seknul dvoje mrtvoly a obojí jsou již v cajku, takže půjdou na ruku. Seknul neznamená ukradl, ale koupil. . Blbě jsem to napsal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 29. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2012 Jsou Krásné, gratuluji. Diplomaty mě ještě někde čekají, ale nejprve musím dokončit resty na ostatních. Tento týden je manželka na dovolené, tak se kochám sbírkou a každý večer se v tom rýpu. A přibývá to. V sobotu jsem na blešáku v OV seknul dvoje mrtvoly a obojí jsou již v cajku, takže půjdou na ruku. Moc dík. Já na ten blešák zapoměl. A jsi už druhý, co píše, že tam nakoupil. Tak mě to se.e, že už mi hlava tak neslouží. Ale pohledám další termín a uložím to do mobilu i s alarmem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 (upraveno) Nekvalitní foto mobilem... Minulý týden mě opustily IGENyTy stříbrné eleganty - druhé z leva v horní řadě, jsou originál, nebo renovace? Edit: zmenšení přílohy Upraveno 30. srpna 2012 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Moc dík. Já na ten blešák zapoměl. A jsi už druhý, co píše, že tam nakoupil. Tak mě to se.e, že už mi hlava tak neslouží. Ale pohledám další termín a uložím to do mobilu i s alarmem. Další blešák je tuším 15. 9. V kolik tam půjdeš? Já jen, abych tam byl o hodinu dříve než ty . Narazil jsem tam na poláky, kteří brali po dvaceti kusech, tak je potřeba je předejít a kápnout na tu hledanou maličkost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 (upraveno) Další blešák je tuším 15. 9. V kolik tam půjdeš? Já jen, abych tam byl o hodinu dříve než ty . Narazil jsem tam na poláky, kteří brali po dvaceti kusech, tak je potřeba je předejít a kápnout na tu hledanou maličkost. No je vidět, že i v Polsku frčí retro hodinky. Občas na aukru někdo z nich obchoduje. A v kolik tam půjdu ? No měl bych napsat hodinu a pak jít o dvě hoďky dřív, že ? No, co, vzhledem k těm polákům, tak tam vyrazím asi hned ráno. Upraveno 30. srpna 2012 uživatelem PetrM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Máš pravdu, specializace je nezbytná. Člověk by se v tom jinak utopil. Nebo bych už nesměl dělat nic jiného, snad ani nechodit do práce. No ale to musím, takže, než jsem se alespoň trochu zorientoval, tak jsem shromáždil spoustu rozmanitého studijního materiálu (někdo to nazývá šrot). Teď očekávám ještě až mi přijde objednané nářadí a začnu se v tom rýpat. První kousek už jsem otevřel a dle návodu z fóra jsem vypitval strojek ven. Ale musím mít stahovák ručiček...a pak už mě nic nezastaví No říkám si že by bylo dobré se posunout dál a přemýšlím taky o nějakém tom nářadí, aby bylo možné se vrtat v útrobách svých miláčků. Dají se tu někde najít postupy jak co rozebrat a složit a jaké minimální vybavení k tomu potřebuji? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 No říkám si že by bylo dobré se posunout dál a přemýšlím taky o nějakém tom nářadí, aby bylo možné se vrtat v útrobách svých miláčků. Dají se tu někde najít postupy jak co rozebrat a složit a jaké minimální vybavení k tomu potřebuji? Dá se tady najít všechno, ale zbytečně se hned moc nevybavuj všemožným nářadím, protože aby Ti prasklo sklo, poškrábal jsi pouzdro a zničil první rozebírané hodinky, to můžeš v podstatě čímkoliv, co najdeš doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 No říkám si že by bylo dobré se posunout dál a přemýšlím taky o nějakém tom nářadí, aby bylo možné se vrtat v útrobách svých miláčků. Dají se tu někde najít postupy jak co rozebrat a složit a jaké minimální vybavení k tomu potřebuji?Tříbodový otvírák na sporty, ostrý nožík na otvírání normálních dýnek dva malé šroubováky - cca 1mm a 1,4mm, pinzetu, hodinářskou lupu a párátko. Postupně zjistíš, že to ostatní jen leží v šuplíku. Jo a vystěžejkovávač na výměny řemínků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Tříbodový otvírák na sporty, ostrý nožík na otvírání normálních dýnek dva malé šroubováky - cca 1mm a 1,4mm, pinzetu, hodinářskou lupu a párátko. Postupně zjistíš, že to ostatní jen leží v šuplíku. Jo a vystěžejkovávač na výměny řemínků. Jo, to je určitě praktická rada. Ale jak sundat ručičky bez toho přípravku, nevím, jak to nazvat - snímač ručiček ? Někdo tady sice psal, že to jde opatrně dvěma šroubováčkama, ale je třeba ochránit ciferník před poškozením. Já mám obavu, že bych takto zničil nejen ciferník, ale do kytek by šly i ty sundávané ručičky. Jo a ještě dotaz, co ten malý svěráček, do kterého se upne pouzdro ? To není potřeba ? Mě to pořád klouže z ruky a tak stabilní upnutí by asi bylo dobré. Nebo ne ? Dík za každou radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Sundavač ruček mám, ale poškrabe cifr stejně jako šroubováčky - taky se musí podkládat papírem. Dle mého to vyjde zhruba nastejno. Svěráček na strojek nemám a zatím mi nechyběl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajkus Odesláno 30. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2012 Souhlasím s Honzou. Sundávač ručiček je často horší než šroubováky. Někdy to jde, jindy hůř. Docela mne vzal přípravek na broušení šroubováků, který si udělal můj známý hodinář na penzi. Ten mne vlastně i vybavil werkzeukem. Jedná se o takový vozíček, který zaručuje přesné broušení na obou stranách. Prý si to dělávali, když ještě pracoval v NMnM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se