Přejít na obsah

PRIM zátiší

Doporučené příspěvky

Tak mám dnes velkou radost, konečně mi dorazily. A stav je ještě lepší než jsem čekal. Teď ještě k hodináři na seřízení. Diplomaty přehazujou datum ve 3 hodiny. Pokud jsem dobře studoval fórum, jsou špatně nasazené ručičky. Ale to měla být prkotina. Už se těším, až je vemu na ruku a do práce.

post-23666-030655700 1346260470.jpg

post-23666-022125700 1346260453.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nádnerná trojka. Radost pohledět. Chtělo by to stěžejky a řemínky, vydají bez nich tak smutně.

Nojo. Máš pravdu. Ale sotva jsem je vybalil a hned jsem je fotil. Až budou i s řemínkem a pěkně na ruce, určitě se pochlubím. Zatím je mám před sebou na stole a mám radost jako malý kluk.

Odkaz ke komentáři

Tak mám dnes velkou radost, konečně mi dorazily. A stav je ještě lepší než jsem čekal. Teď ještě k hodináři na seřízení. Diplomaty přehazujou datum ve 3 hodiny. Pokud jsem dobře studoval fórum, jsou špatně nasazené ručičky. Ale to měla být prkotina. Už se těším, až je vemu na ruku a do práce.

post-23666-030655700 1346260470.jpg

post-23666-022125700 1346260453.jpg

Opravdu nádhera. Velká gratulace!!! Jen tak dál.:rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Opravdu nádhera. Velká gratulace!!! Jen tak dál.:rolleyes:

Díky. Taky na tom dřu jak zvíře. Co to na mě přišlo (tady se tomu říká chronobundus), jenom čumím do počítače a obcházím bazary a zastavárny. Jenom čekám, dokdy bude mít má žena trpělivost než mě vyžene z baráku. Ale zatím to jde. Podařilo se mi ji vzít do Eltonu a celkem se jí to líbilo. Mám pro ni připravené i hezké dámské, jenom je musí hodinář vyčistit a seřídit. A to je problém. Pořádného a zapáleného hodináře ne a ne najít. Kdyby někdo v Ostravě znal někoho solidního, moc bych to přivítal.

Odkaz ke komentáři

Co to na mě přišlo (tady se tomu říká chronobundus), jenom čumím do počítače a obcházím bazary a zastavárny.

...Taky mam ten průšvih, ale už se pomalu začínám ovládat a specializovat se hahaha. :unsure:

Jo jinak gratulace je to opravdu nádhera!!! :)

Odkaz ke komentáři

...Taky mam ten průšvih, ale už se pomalu začínám ovládat a specializovat se hahaha. :unsure:

Jo jinak gratulace je to opravdu nádhera!!! :)

Máš pravdu, specializace je nezbytná. Člověk by se v tom jinak utopil. Nebo bych už nesměl dělat nic jiného, snad ani nechodit do práce. No ale to musím, takže, než jsem se alespoň trochu zorientoval, tak jsem shromáždil spoustu rozmanitého studijního materiálu (někdo to nazývá šrot). Teď očekávám ještě až mi přijde objednané nářadí a začnu se v tom rýpat. První kousek už jsem otevřel a dle návodu z fóra jsem vypitval strojek ven. Ale musím mít stahovák ručiček...a pak už mě nic nezastaví :whistle:

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu, specializace je nezbytná. Člověk by se v tom jinak utopil. Nebo bych už nesměl dělat nic jiného, snad ani nechodit do práce. No ale to musím, takže, než jsem se alespoň trochu zorientoval, tak jsem shromáždil spoustu rozmanitého studijního materiálu (někdo to nazývá šrot). Teď očekávám ještě až mi přijde objednané nářadí a začnu se v tom rýpat. První kousek už jsem otevřel a dle návodu z fóra jsem vypitval strojek ven. Ale musím mít stahovák ručiček...a pak už mě nic nezastaví :whistle:

Jsou Krásné, gratuluji. Diplomaty mě ještě někde čekají, ale nejprve musím dokončit resty na ostatních. Tento týden je manželka na dovolené, tak se kochám sbírkou a každý večer se v tom rýpu. A přibývá to. V sobotu jsem na blešáku v OV seknul dvoje mrtvoly a obojí jsou již v cajku, takže půjdou na ruku.

Odkaz ke komentáři

Jsou Krásné, gratuluji. Diplomaty mě ještě někde čekají, ale nejprve musím dokončit resty na ostatních. Tento týden je manželka na dovolené, tak se kochám sbírkou a každý večer se v tom rýpu. A přibývá to. V sobotu jsem na blešáku v OV seknul dvoje mrtvoly a obojí jsou již v cajku, takže půjdou na ruku.

Seknul neznamená ukradl, ale koupil. crying_anim02.gif. Blbě jsem to napsalsuicide_anim.gif

Odkaz ke komentáři

Moc dík. Já na ten blešák zapoměl. A jsi už druhý, co píše, že tam nakoupil. Tak mě to se.e, že už mi hlava tak neslouží. Ale pohledám další termín a uložím to do mobilu i s alarmem.

Odkaz ke komentáři

Nekvalitní foto mobilem... Minulý týden mě opustily IGENy

Ty stříbrné eleganty - druhé z leva v horní řadě, jsou originál, nebo renovace?

post-5320-072582900 1346324109.jpg

Edit: zmenšení přílohy :pokey:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Moc dík. Já na ten blešák zapoměl. A jsi už druhý, co píše, že tam nakoupil. Tak mě to se.e, že už mi hlava tak neslouží. Ale pohledám další termín a uložím to do mobilu i s alarmem.

Další blešák je tuším 15. 9. V kolik tam půjdeš? Já jen, abych tam byl o hodinu dříve než ty whistle.gif. Narazil jsem tam na poláky, kteří brali po dvaceti kusech, tak je potřeba je předejít a kápnout na tu hledanou maličkost.

Odkaz ke komentáři

Další blešák je tuším 15. 9. V kolik tam půjdeš? Já jen, abych tam byl o hodinu dříve než ty whistle.gif. Narazil jsem tam na poláky, kteří brali po dvaceti kusech, tak je potřeba je předejít a kápnout na tu hledanou maličkost.

No je vidět, že i v Polsku frčí retro hodinky. Občas na aukru někdo z nich obchoduje. A v kolik tam půjdu ? No měl bych napsat hodinu a pak jít o dvě hoďky dřív, že ? :P No, co, vzhledem k těm polákům, tak tam vyrazím asi hned ráno.

Upraveno uživatelem PetrM
Odkaz ke komentáři

No říkám si že by bylo dobré se posunout dál a přemýšlím taky o nějakém tom nářadí, aby bylo možné se vrtat v útrobách svých miláčků. Dají se tu někde najít postupy jak co rozebrat a složit a jaké minimální vybavení k tomu potřebuji?

Odkaz ke komentáři

No říkám si že by bylo dobré se posunout dál a přemýšlím taky o nějakém tom nářadí, aby bylo možné se vrtat v útrobách svých miláčků. Dají se tu někde najít postupy jak co rozebrat a složit a jaké minimální vybavení k tomu potřebuji?

Dá se tady najít všechno, ale zbytečně se hned moc nevybavuj všemožným nářadím, protože aby Ti prasklo sklo, poškrábal jsi pouzdro a zničil první rozebírané hodinky, to můžeš v podstatě čímkoliv, co najdeš doma.

Odkaz ke komentáři

Tříbodový otvírák na sporty, ostrý nožík na otvírání normálních dýnek dva malé šroubováky - cca 1mm a 1,4mm, pinzetu, hodinářskou lupu a párátko. Postupně zjistíš, že to ostatní jen leží v šuplíku. Jo a vystěžejkovávač na výměny řemínků.

Odkaz ke komentáři

Tříbodový otvírák na sporty, ostrý nožík na otvírání normálních dýnek dva malé šroubováky - cca 1mm a 1,4mm, pinzetu, hodinářskou lupu a párátko. Postupně zjistíš, že to ostatní jen leží v šuplíku. Jo a vystěžejkovávač na výměny řemínků.

Jo, to je určitě praktická rada. Ale jak sundat ručičky bez toho přípravku, nevím, jak to nazvat - snímač ručiček ? Někdo tady sice psal, že to jde opatrně dvěma šroubováčkama, ale je třeba ochránit ciferník před poškozením. Já mám obavu, že bych takto zničil nejen ciferník, ale do kytek by šly i ty sundávané ručičky. Jo a ještě dotaz, co ten malý svěráček, do kterého se upne pouzdro ? To není potřeba ? Mě to pořád klouže z ruky a tak stabilní upnutí by asi bylo dobré. Nebo ne ? Dík za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Honzou. Sundávač ručiček je často horší než šroubováky. Někdy to jde, jindy hůř. Docela mne vzal přípravek na broušení šroubováků, který si udělal můj známý hodinář na penzi. Ten mne vlastně i vybavil werkzeukem. Jedná se o takový vozíček, který zaručuje přesné broušení na obou stranách. Prý si to dělávali, když ještě pracoval v NMnM.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...