Slavomír Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 pekne povedané, lepšie sa to ani nedalo vystihnúť.
Chumpus Odesláno 22. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2017 V 21. 7. 2017 v 23:07, instant napsal: Ceny +50%, nove logo a krabicky z Ciny? Fuckme, tak toto je ten progres značky.. ahaa Myslím, že jsme to před nějakou dobou spolu řešili, že GS je vzhledem ke kvalitě a výrobním nákladům cenově podstřelený a cena se bude muset postupně zvyšovat. A u některých kolekcí to není zvýšení, ale skok, což bylo překvapivé i pro mě. A to ještě většina lidí nebere v potaz, že GS mají prodejci hlavně kvůli prestiži, protože je na to houby marže a ve výsledku je černá nula úspěchem. Já chápu, že hodně lidí se na to dívá skrz prsty a má pocit, že se jim značka vzdaluje, ale pro drtivou většinu stejně vždycky byly GS za 5 tis. dolarů úletem a nesmyslem. Zatím ten nový styl pozoruji a čekám na další vývoj, teď stále ještě nemůžu hodnotit. Průser by to pro mě byl, kdyby se vydali třeba cestou IWC, to by mi vadilo.Mimochodem, menší odbočka k těm cenám, třeba takový GS butik v Budapešti je ekonomický nesmysl a funguje jen kvůli tomu, že tam Seiko mají nadšenci, kteří jsou ochotní dotovat to z jiných prodejů. Citace Citovat Čaro Seika bolo vzdy v tom, ze clovek dostal za svoje peniaze VYRAZNE viac nez cakal. A za taketo prachy uz bol perfektny, vymazleny produkt, domysleny do detailu - a to aj v Prospex serii, o nejakych GS ani nehovorim. Pokial sa tato rovnica ma menit, vela zakaznikov sa na to proste vybodne. Na rovinu, medzi hodinkami za 600 a 2000e je obrovsky rozdiel, pokial ide o prijmovu kategoriu a rozhodovanie zakaznikov, aj pokial ide o hodinky samotne. Ale kto ma na hodinky za 3tis Eur, ma aj na hodinky za 5tis Eur, a aj na take za 6, 7tis Eur.. Tam uz je to vo velkej miere otazka osobnej preferencie, nie primarne penazi. Rozhoduju tie male detaily vsetkeho, co s tym suvisi, detaily ktore oddeluju nalesteny priemer od nenapadnej dokonalosti. A mne pride, ze v tomto pripade sa na nejake detaily sralo zvysoka, islo hlavne o tych par milionov vyvaru. Vymazlené pro mě jsou, když jsou na gumě nebo na řemenu a dám si je na ruku, tak není co řešit. Jsou to přesně hodinky, které mi v kolekci chyběly. A že ani na těch původních z 60. let nebylo nic extra výjimečného, to mě moc nezajímá. Kolik mají hodinky vychytávek jsem vždycky řešil až jako druhou věc. První mě vždycky zajímalo, jestli se mi líbí. To je ten klíčový faktor. Vím, že dost členů si tady nákupy hodinek nepřímo obhajuje právě tím, co všechno umí a jak jsou vychytaný (Damasko rulezz), ale já (už) to nemám zapotřebí. Doporučuji, je to hodně uvolňující Citace Citovat Nakoniec, zacali tym, ze ten spravny datum uvedenia (50th Anniversary) presvihli o dva roky.. Tohle je vtip, viď? Tak si prosím tě pořiď ty původní, ať je s tebou zase nějaká zábava Tyhle jedince, je jich tu víc, kteří si pořídí jeden nebo dva high grade kousky a pak dělají, že jako mají vyřešeno a nic víc nepotřebují, ty mám nejradši A vůbec, nezdržujte mě, nebo ten report z Japonska nikdy nedokončím
xbraj19 Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 Jako nezaujatý pozorovatel bych se asi přiklonil k Instantovi. A Jak se říká " detail dělá mistry". A tady to mistrovi trochu ujelo.
instant Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 V 22. 7. 2017 v 11:35, Chumpus napsal: Citace Tohle je vtip, viď? Tak si prosím tě pořiď ty původní, ať je s tebou zase nějaká zábava Tyhle jedince, je jich tu víc, kteří si pořídí jeden nebo dva high grade kousky a pak dělají, že jako mají vyřešeno a nic víc nepotřebují, ty mám nejradši A vůbec, nezdržujte mě, nebo ten report z Japonska nikdy nedokončím Pokial im budu skalni fanusikovia servilne lizat vajcia za kazdych okolnosti, tak to dopracuju do celkom peknej prdele. Iba to som chcel. Kritika 40% zvyseni ceny je uplne namieste, aj keby na nu bol dovod. To je v biznise jedna z veci, ktoru nikto rozumny neurobi. Story o vareni zaby asi poznas. Povodne 62mas ma niky nelakali. To uz radsej tuto reediciu, ta sa da aspon zobrat do sprchy. A ano, myslim si ze spravny cas na reediciu takehoto modelu je okruhle vyrocie. Na zopar high grade kuskoch nie je nic zle. Casom clovek zisti co sa mu paci a nema potrebu otocit kazdu novinku, zvlast u takej znacky ako Seiko, kde to sypu jak v orione lentilky. Si pozri kolko GS modelov maju.. resp mali tesne pred rebrandingom. Ved to je hotove Seiko 5. To nema hlavu ani patu. Si pamatam casy ked bolo v katalogu GS ja neviem 12 mechanickych modelov.. 38mm automaty, hi beaty, automaty GMT, SD GMT, SD Dajvre a SD chrona, z kazdeho po dva ciferniky a odchod. Ale kazdy z tych modelov bol domysleny do detailu. No chod pisat ten report. Ale ked si nadrbany nechcal z Ginzy a nekrical ze Hirohito je vinetuov kôň, tak to aj tak robis zbytocne
Chumpus Odesláno 22. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2017 Člověče, s těmi dvěma kousky jsem to myslel jako vtip. Abych si nezačal myslet, že ztrácíš svůj vytříbený smysl pro humor Servilní nejsem a myslím, že ani nebudu. To by mě Seiko muselo začít platit, a to navíc hodně královsky Naopak velmi často adresuji kritiku nebo posílám dál věci, které se nelíbí buď mě osobně, nebo zazněly tady v komunitě (sektě). A myslím, že v rámci ČR se věci posunují dobrým směrem. Někteří prodejci se dost snaží, stejně tak distributor. Myslím, že třeba to, že tu za pár týdnů budou ke koupi JDM modely (hlavně potápky) je věc, která před pár lety byla nemyslitelná. Z globálního hlediska je to samozřejmě úplně něco jiného. Rebranding GS se může vyvinout blbě, snaha o globální kolekci se taky nevyvíjí dokonale... Na druhou stranu, Seiko už těch průserů mělo fakt hodně a ustálo to. Třeba Lassale. Dít se tohle dneska v době internetu, tak ten brand skončí do půl roku S počtem GS modelů s tebou nesouhlasím. Když ještě fungovaly staré GS webovky, kde byl na jedné stránce kompletní přehled všech modelů, tak jich tam bylo opravdu hodně. A to je třeba šest let nazpátek. Spíš je to o tom, že jsme to všechno postupně objevovali. Dodneška si vzpomínám, jak jsem čuměl na GS chrona, jako kdybych objevil Ameriku. To se ti dneska nestane, protože historii máš nastudovanou a novinky ti okamžitě pípnou v mobilu. Co se týče Japonska, tak na Ginze jsme byli kolem oběda, a to já většinou ještě funguji docela dobře, takže tam pro tebe nic pikantního nemám
instant Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 Triezvy na ginze, ze ti neni hanba.. Ja by som to ponal viac apokalypticky, no. Dokreslim tu atmosferu akusticky
Mirek Odesláno 22. července 2017 Nahlásit Odesláno 22. července 2017 (upraveno) Tak já se pokusím vlákno vrátit k původnímu tématu a po prvním týdnu se SLA017 na ruce napíšu malou recenzi. Na fóru jsem pravděpodobně jedinej, kdo má možnost přímýho srovnání původních 62MAS a téhle reedice, srovnávat ale nemá moc smysl, protože to jsou vlastně jiný hodinky, liší se prakticky v každým detailu. Jestli to byl nakonec záměr a jestli je to dobře nebo špatně, těžko říct. Na to si asi musí každej jejich majitel odpovědět sám. Pokud je někdo objednal s tím, že chce přesnou a nositelnou kopii původních, bude teď asi celkem dost naštvanej. Já jsem neměl žádnou konkrétní představu, prostě jsem viděl první propagační leták, hned mě chytly a jelikož jsou doma i 62MAS, bral jsem to trochu jako povinnost pořídit je. V době, kdy se na ně platila záloha, nebylo moc informací, jen pár ne úplně vypovídajících fotek, tak jsem si řekl, že to risknu, půjdu do toho a kdyby mě naživo nechytly, půjdou do světa. Naštěstí zůstávají doma, protože jsou jednoduše super. Jak jsem psal, úplně jsem nevěděl, co čekat, byla to ale láska na první pohled, hned po otevření krabice mě chytly, mají neskutečnou jiskru, jsou to totiž leštěnky jak sviňa. Šedej sunburn na ciferníku, leštěný rámečky indexů, leštěnej armovák i ručky, to všechno háže přes klenutej safír jeden odlesk za druhým. Všechno žavršuje lakovaná luneta. Rozhodně to ale nepůsobí nijak lacině, spíš naopak. A to se netýká jen prvního pohledu. I po detailním zkoumání (a to jako bývalej věrnej zákázník Eltonu umím fakt dobře) jsem na svým kusu nenašel jedinou chybu, zpracování je prvotřídní. Všechno sedí, lícuje, prostě svkělá práce. Super sednou i na mou ruku tvaru XL wide lovečák. Dýnko má lavórovitej tvar, díky tomu hodinky lehce odstávají od ruky, nikde ni nedře a netlačí, výška i váha jsou zcela ideální. Nosí se fakt pohodlně a to kupodivu i na origo gumě, která je na Seiko vyjímečně měkká a pohodlná. Pouzdro má broušenou jen vrchní část, všechny ostatní plochy jsou leštěný, z čehož jsem měl ze začátku strach a bouralo to moji původní představu mít je jako tůlwoče. Obával jsem se ale žbytečně, nevím jak Seiko ty leštěný plochy dělá, ale už ze Sagarmath jsem zvylkej, že i tyhle části pouzdra jsou naprosto odolný vůči vlásečnicím a menším škrábancům, po týdnu intenzivního nošení na bocích pouzdra není prostě vůbec nic. Velmi odolná je i lakovaná luneta, kterou jsem už dvakrát vzal o futra a naštěstí zůstala bez poskvrny. Odolná ale není vůči šmouhám a špíně, udržet ji čistou je nadlidskej výkon, je prostě furt upatlaná. To trochu kazí celkovej dojem leštěnek. Jinak ale luneta pěkně chodí, z lehka cvaká, sedí a nemá žádnou vůli. Taky ještě aby. Samotnou kapitolou je pak ciferník. Ten na světle hraje několika odstíny, dívám se na ně jen tak co chvíla a tohle mě bude bavit ještě dlouho. Co se týká potisku, nápis Seiko je provedenej štříbrnou barvou, zbytek textu je bílej, takže ikdyž není Seiko plastickej, na první a i druhej pohled se tak jeví. Je to další detail, kterej je od předlohy jinak. Za zmínku určitě patří i lumi, která svítí jak Temelín, stačí ze světla do přítmí a hned na to upozorňujě okolí, větu "Jé, Vám pěkně svítí hodinky!" jsem za ten týden slyšel několikrát. S přesností jsem byl ze začátku nemile překvapenej, dělaly 12s za den do plusu, teď jsme na na 8 vteřinách, tak si to snad ještě sedne. Celkově jsem z nich prostě nadšenej a nezměnilo to ani zprcování a původ krabice s tahem. To je samozřejmě u takovejch hodinek průser. Ohledně tahu vůbec nechápu, proč ho tam vůbec dávali, jednak se dle mě k těm hodinkám nehodí a byť na něm není o původu zmínka, narozdíl od hodinek pro US trh, ale ikdyby na něm bylo Poldi ocel, je prostě strašnej. Nepočítal jsem, že tam vůbec bude a na tah bych je asi ani nedával, kdyby byl sebelepší, takže se pokusím zapomenout, že v té krabici je. Kdyby místo něj raději přidali kvalítní nato strap nebo stejnou wafly v šedé barvě, aby ladila s cifrem, udělali by mnohem líp. Je to velká škoda, že si s balením nepohráli, na krabici je její původ dobře znát jen od pohledu. Bohužel ta pověstná třešnička na dortu je značně nahnilá, samotnej dort je pro mě ale opravdová delikatesa. Jelikož to jsou první a pravděpodobně i poslední Seika, který jsem na krámě kupoval, je mi celkem jedno, že Seiko dlouhodbě směřuje tam, kam směřuje, fanoušků značky je mi ale líto. Celkem mi to připomíná jednu českou firmu, co tu taky fušuje do hodinařiny...Za dva týdny mám dovolenou, tak si pak udělám čas na focení, fotogenický jsou ty hodinky značně. Upraveno 22. července 2017 uživatelem Mirek
Jarett Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Tahle fotka, kdy borec je šedivej jak já, mi říká, že bych si je měl nechat ... koupím originál Tropic řemen a smažu si účet na fóru
odjinud Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Chlape, ty jsi zradil seiko! :-)
huhu4d Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 (upraveno) Jarett nerob blbosti a nechaj si ich. Ku rolbam do komba su ideal. Vsetko ostatne seiko predaj, ale toto si nechaj. Budes lutovat ked predas... Upraveno 25. července 2017 uživatelem huhu4d
Jarett Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 V 25. 7. 2017 v 11:51, huhu4d napsal: Jarett nerob blbosti a nechaj si ich. Ku rolbam do komba su ideal. Vsetko ostatne seiko predaj, ale toto si nechaj. Budes lutovat ked predas...Jojooo .... taky to tak vidím
Lukyn77 Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 (upraveno) kdepak, nech je v prodeji, sem zvědavej jak neřízená ruka trhu zareaguje Upraveno 25. července 2017 uživatelem Lukyn77
organic Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Jsem zavzpomínal na Jarretův Omega výprodej. To byly taky pecky...
Jarett Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 (upraveno) V 25. 7. 2017 v 12:09, organic napsal: Jsem zavzpomínal na Jarretův Omega výprodej. To byly taky pecky...Nooo ... taky si občas vzpomenu Každopádně jsem si na ně dnes objednal Tropic řemen ... ! Upraveno 25. července 2017 uživatelem Jarett
kamilb Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Prodal bych je a sehnal 2 - 3 kousky z Historical Collection 2000. Takové se už Seiku nikdy nepodaří udělat. A byly to skutečné LE.Potenciál na to máš a měl bys klid.
instant Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Tak za tie tunaky z 2000 by som dal ledvinu (ne ze by to bolo nejake terno, ale mam k nej vytvorene hlboke puto)..
Chumpus Odesláno 25. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2017 V 25. 7. 2017 v 12:55, kamilb napsal: Prodal bych je a sehnal 2 - 3 kousky z Historical Collection 2000. Takové se už Seiku nikdy nepodaří udělat. A byly to skutečné LE.Potenciál na to máš a měl bys klid.Prej "měl bys klid". Takových let tu je, přesto napíše takovou koninu
Jarett Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 Tak já jsem od přirození takový ten klidný typ .... to je zjevné na první i druhý pohled, ne ? :D
kamilb Odesláno 25. července 2017 Nahlásit Odesláno 25. července 2017 V 25. 7. 2017 v 13:11, Chumpus napsal: Prej "měl bys klid". Takových let tu je, přesto napíše takovou koninu To byla zdvořilostní fráze
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se