Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

Edit: Omlouvám se za dvojitý příspěvek. Klikl jsem jednou, vložilo se - po předlouhém načítání - dvakrát. Nechápu proč...

Upraveno uživatelem LukeD
  • po měsíci...
Odesláno

Trošičku z jiného soudku, ale o výchozí surovině je to také.

Začal jsem ve své kavárničce podávat mimo jiné několik novinek z kakaových bobů.

Kakaový "čaj" připravovaný ve french pressu s malinkým panáčkem javorového sirupu - mňam, a k tomu drcené natur kakaové boby od firmy Callebaut jako zobání - a endorfiny vám vzlétnou do oblak.

Navíc - ale to je opravdu pro čokoládofanatiky, možnost horké čokolády z unsweeted (100% čokoládové hmoty) - s pravou (samozřejmě) šlehačkou... :eek:    :notworthy:

Návštěvník LukeD
Odesláno

Tak a teď ještě informaci ohledně toho, kde že se dá ona kavárnička najít, prosím.

Odesláno
  V 27. 1. 2015 v 23:50, LukeD napsal:

Tak a teď ještě informaci ohledně toho, kde že se dá ona kavárnička najít, prosím.

V podstatě kousek od tebe - Uhlířské Janovice (u Kutné Hory)    :hang:  viz profil na FB . Kavárna Galerie Uhlířské Janovice

Odesláno
  V 28. 1. 2015 v 10:08, Ivan Lelák napsal:

Já si snad udělám výlet do Uhlířských Janovic...:-).

Vem rodinku a přijeď, nejlépe s někým kdo bude řídit na cestě zpátky, mám totiž i docela slušnou nabídku pravých rumů  :pokey:

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
Odesláno
  V 16. 3. 2015 v 20:01, walter10 napsal:

Dnes jsem ochutnal kousek mléčné čokolády s mandlemi od Bonnat, obsah kakaa 55 %... Je fakt dobrá...

Tak jsem to prozkoumal..zkoukl video a objednal :)

Pak poreferuji.

Odesláno

já dneska načal čokošku Tesco Finest Dominican Republic.

Ačkoliv výrobky Tesco nemusím, zde bych udělal vyjímku. Je to opravdu výborná čokoláda, vřele doporučuji.

Koupil jsem ji v nějaké slevě, tuším, že za 35,-Kč.

Zde se opravdu potvrdilo, že je potřeba číst složení čokolády.

post-12328-0-55085200-1426592039_thumb.jpg

post-12328-0-48345200-1426592060_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Bonnat Traditionnelles, Chocolat au lait, 55 % (složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, sušené mléko)

P. S. Jedná se o velmi zajímavou volbu pro ty, kteří mají rádi chuť mléčné čokolády, přitom upřednostňují vysoký podíl kakaa. Jinak jde o variantu výše uvedené čokolády s mandlemi.

post-3892-0-47601600-1427537977_thumb.jpg

Odesláno
  V 28. 2. 2015 v 18:54, Bedjasson napsal:

...jaj, občas jezdím za kamarádem do Svatý Jan - Krsovice a vyrážíme ke Klepišovi...tak příště se zastavíme i na kávu!

Kdykoli, budete vítáni.

Na kávu, čokoládu .....

Moje kavárnička (Kavárna Galerie Uhlířské Janovice - i na FB) cca 150 m od náměstí směr Praha

Odesláno
  V 31. 3. 2015 v 11:53, Klotzman napsal:

Kde jsi objednával? Stránky mají francouzsky :sad01_anim: tak si umím říct akorát o místo k sezení.

Dá se mimo jiné koupit i v menších kamenných obchodech, které se specializují na čokoládu. Já třeba na zmíněné Bonnat narazil v Kroměříži (respektive tu s mandlemi mi k ochutnání dovezl kolega, když se vracel od zubaře, druhou jsem tam zakoupil osobně; musím ale podotknout, že zrovna čokolády od Bonnat tam měli pouze po jednom kusu od každé). Předpokládám (dle nálepky na obalu s informacemi v češtině), že v tom obchůdku ji odebírají přímo z cokobanka.cz; nakonec i cenově vyšla stejně (tedy necelých 160 Kč za 100g tabulku).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...