Jump to content

Čokoláda

safi

Recommended Posts

Právě dopíjím poslední zbytky Valpolicelly z posledního nájezdu do Itálie a přikusuju Lindt Creation Chilli/cherry a je mi blaze :))) Nejsem kdovíjaký zastánce příměsí/náplní v čokoládě ale tohle mě dostalo. Nejdřív chuť krásné plné hořké čokolády, pak decentní sladké třešně a pak nastoupí chilli a nasadí na nádherný aftertaste mix hořko-ostrý, kruci proč jsem ji nekoupil celou krabici :suicide_anim:

Jinak čokoládu na tuny stejně jako kávu, čaj a alkohol znáte to ne?

post-2090-1202341184.jpg

Znalci pohoršeně budou koulet očima, ale miluju mléčnou Orion a Barila, Figaro smetanověmléčná a Milka s oříšky nebo s nugátem. Dále Kofila, Milena a Figaro Nugát!!! A českou Nugetu, to balení ve skleničce...Aaaaa, jdu do kantýny, tečou mi sliny :)

Lindt, hořké a tak jsem zkusil, ale nejede mi to, ani jsem to nedojedl. Ani verze s mátou a jiné příchutě....

vidím že jsme většinou podobně potrefení, taky mi šmakuje chili. Tu horkou s chilli musím vyzkoušet. Někdo tu zmínil Fair trade, ty čokolády co jsem ochutnal jsou sice dražší ale ta chuť je úžasná. Asi tam je opravdu víc přírody a míň chemie. Stejnou zkušenost mám s kávou a chystám se vyzkoušet kakaový prášek.

vidím že jsme většinou podobně potrefení, taky mi šmakuje chili. Tu horkou s chilli musím vyzkoušet. Někdo tu zmínil Fair trade, ty čokolády co jsem ochutnal jsou sice dražší ale ta chuť je úžasná. Asi tam je opravdu víc přírody a míň chemie. Stejnou zkušenost mám s kávou a chystám se vyzkoušet kakaový prášek.

Kupuji Fair Trade čaje a čokoládu u Marks and Spencer a čaje (zejména ten zlatý) jsou jedny z nejlepších sáčkových čajů co jsem kdy pil, pokud nepočítám sáčkové čaje 30CZK za sáček, co mají v prodejně čajů mezi Teskem a Národním divadlem :-)