Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nejvíc ze všech se mi libí z Igenů limitka s datumem na 6 a automatem v černočernej. Musím šetřit a čekat jestli někoho neomrzí. Myslím že žena prokleje ten den kdy jsem našel tohle forum. Jsem přihlášenej krátce a už se pár Igenů doma vyskytuje plus objednávka renovace v Eltonu. Musim do konce roku přibrzdit.

Upraveno uživatelem bob.zizka
Odesláno

Pozdě,již jsi ztracen a poleze to do větších a větších peněz :-)    Jedině smazat účet a utíkat co Ti nohy stačí :-)

Odesláno

Tak já mám troje z toho jedny z Aukra a pak jsem koupil u známého hodináře pouzdro jak nové, ale fakt netknuté a pak mi prodal ještě jedny kompletní,tak mám černé, modré,a žluté ale ty barevné variace jsem si dodělával sám, původně byly všechny černé a jsou taky krásné, ale těch 17500 to je darda, ale přej a bude ti přáno a kuř a bude ti kouření, ať ti je udělají co nejdřív a nejlíp.A ještě jeden malý detail, paní Krstková se nám vdala a jmenuje se nyní Radová.Zdarec

Odesláno
  V 17. 9. 2015 v 16:21, Primoš napsal:

.A ještě jeden malý detail, paní Krstková se nám vdala a jmenuje se nyní Radová.

Ten detail je,že byla Krsková  /nikoliv Krstková/,  zdarec   :-) 

Odesláno
  V 17. 9. 2015 v 10:24, Pege1012 napsal:

Tak už je mám komplet, všechny v nerezu, nové Elton díly, zase jsem na chvilku spokojený parchant.  :clap:

Gratuluji, je to nádhera, a to  včetně paráního sladění s řemeny ....

Odesláno (upraveno)

Tak už je mám komplet, všechny v nerezu, nové Elton díly, zase jsem na chvilku spokojený parchant. :clap:

Pěkné to máš! Dělal Elton nebo jsi to skládal doma?

Upraveno uživatelem bob.zizka
Odesláno
  V 18. 9. 2015 v 5:06, bob.zizka napsal:

Pěkné to máš! Dělal Elton nebo jsi to skládal doma?

Skládal mi je okrem těch modrých mistr Tondako, který se mi o všechny hodinky už pár let příkladně staré a patří mu za to můj dík.

Modré jsou renovace Elton.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny, sháním strojek Prim automat kal.96.Kdo by věděl,prosím dejte vědět, děkuji.

Odesláno

Tak už je mám komplet, všechny v nerezu, nové Elton díly, zase jsem na chvilku spokojený parchant.  :clap:

Pěkný pásky kde jsi je kupoval???

• po 4 týdnech...
Odesláno

Nazdar, koupil jsem korunku na Igen. Je to originál nerez Elton. Když jsem ji zkoušel našroubovat místo staré, celá hřídel pak byla dlouhá a po zastrčení z hodinek čouhala. Zkoušel jsem i hřídelky z Sport II, Pyžama, Polšťářku, ale ty zase byly moc krátké a po zastrčení a následném vytažení vypadávaly. Prostě se nezacvakly do strojku. Máte nějakou radu?

Odesláno

Hřídelky na hodinky se ve všeobecnosti prodávají v nějaké univerzální velikosti a je potřeba je zakrátit na konkrétní typ hodinek. Pokud si správně vzpomínám, už to tady také někdo řešil, že to tak dělá i Elton...

Odesláno

Tak to je super. Nakonec budu muset k hodináři, protože takový závitník nemám. Boha jeho.

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)
  V 11. 11. 2015 v 13:11, Fade napsal:

Tak to je super. Nakonec budu muset k hodináři, protože takový závitník nemám. Boha jeho.

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Jestli máš doma malé kvalitní boční štípací kleště, tak to zkrátíš bez zničení závitu. Dělám to tak běžně. Jenom toho neucvikni moc. 

Abys zničil závit, bys musel být fakt knedla. 

Upraveno uživatelem brut12358
  • po měsíci...
Odesláno

Tak heuréka! - konečně se ke mě dostaly modré PSI, čímž to mám konečně všechny barvičky :-)

Nicméně bych se chtěl zeptat místních renovátorů, jestli někomu nezbyly po renovaci slušné původní ručky (všechny 3).

Ty moje jsou totiž celkem orezlé a nechci dávat úplně nové, bo zase ciferník je původní, nechci ho měnit a bylo by to trochu jak pěst na oko.

Ideálně niklované, ale vezmu i bílé.

post-22024-0-56118600-1450263018_thumb.jpg

Odesláno
  V 11. 11. 2015 v 13:11, Fade napsal:

Tak jsem také musel zkratovat osičku, jelikož se ke mě dostaly hodinky s ulomenou korunkou. Sehnal jsem novou osičku v univerzální délce a korunku. Cvakl jsem ji kleštěma o cca 3mm delší, než jsem potřeboval a následně jsem to uchytil přes kůži do malého svěráku a pomocí jemného pilníku "ubral" poslední 3mm. Postupně, s neustálým měřením. V pohodě to šlo, práce na pár minut, pak našroubovat korunku, cvaknout do strojku a hodinky jsou jako nové ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...