Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Tak u těchto mých je renovace na místě. Takže řeším volbu barvy číselníku, o bílé lunetě jsem už rozhodnutý a k té patří bílé ručky, to je jasný. Takže barva číselníku by asi neměla být moc světlá, už jsem se zeptal, jestli mají antracitovou čerň (jako u těch mých renovovaných Glashutte) a nebo jestli by mi udělali podobné stíinování a lehké metalizování modré barvy, jako je to třeba u těchto Hanova, nebo Čajka. Pak bych si k nim nechal udělat řemen s modrým prošitím. Nechám si třeba i poradit :) Strojek jde poměrně přesně, nicméně jsem se zeptal, jestli by mi vyměnili i ožvejkané šroubky, optimálně za modré (uvažuji o průhledném dýnku, jestli se jim ale podaří ten vzhled strojku trochu zušlechtit ...), a jestli nebude Eltonu dělat problém ty poškozeniny okrajových částí uchycení strojku ..

PS: Fotky těch jiných hodinek přikládám pro ilustraci mých představ o barvě číselníku ... abych nebyl podezírán z OT :)

post-3657-1254847259.jpg

post-3657-1254847311.jpg

post-3657-1254847332.jpg

post-3657-1254847505.jpg

post-3657-1254847546.jpg

post-3657-1254847630.jpg

post-3657-1254847740.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u těchto mých je renovace na místě. Takže řeším volbu barvy číselníku, o bílé lunetě jsem už rozhodnutý a k té patří bílé ručky, to je jasný. Takže barva číselníku by asi neměla být moc světlá, už jsem se zeptal, jestli mají antracitovou čerň (jako u těch mých renovovaných Glashutte) a nebo jestli by mi udělali podobné stíinování a lehké metalizování modré barvy, jako je to třeba u těchto Hanova, nebo Čajka. Pak bych si k nim nechal udělat řemen s modrým prošitím. Nechám si třeba i poradit :) Strojek jde poměrně přesně, nicméně jsem se zeptal, jestli by mi vyměnili i ožvejkané šroubky, optimálně za modré (uvažuji o průhledném dýnku, jestli se jim ale podaří ten vzhled strojku trochu zušlechtit ...), a jestli nebude Eltonu dělat problém ty poškozeniny okrajových částí uchycení strojku ..

PS: Fotky těch jiných hodinek přikládám pro ilustraci mých představ o barvě číselníku ... abych nebyl podezírán z OT :)

Hoj! O tmavě modrém číselníků do Sportů také uvažuji. Kdyžtak dej fotky, až to bude mít hotové. Nicméně vzhledem k rychlosti prací v Eltonu... echt...

Každopádně myslím, že budu potřebovat nějaký vzorkovník barev, aby nedošlo k nedorozumění :)

Odkaz ke komentáři

Hoj! O tmavě modrém číselníků do Sportů také uvažuji. Kdyžtak dej fotky, až to bude mít hotové. Nicméně vzhledem k rychlosti prací v Eltonu... echt...

Každopádně myslím, že budu potřebovat nějaký vzorkovník barev, aby nedošlo k nedorozumění :)

O vzorkovník barev jsem taky požádal, odpověď zatím nemám, ale nemám obavy, že se dohodneme, mám dobré zkušenosti s renovací Sportů II, jasně, trvá to déle, ale výsledek pak za to stojí. Akorát si tak nějak říkám, jestli mám opravdu tvrdošíjně trvat na bílých ručkách při bílé lunetě, kterou chci. Bylo to pravidlo? U původní produkce Primu? Podle katalogu se zdá, že ano. Ale tam nejsou určitě všechny varianty, nebo ano? :)

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

O vzorkovník barev jsem taky požádal, odpověď zatím nemám, ale nemám obavy, že se dohodneme, mám dobré zkušenosti s renovací Sportů II, jasně, trvá to déle, ale výsledek pak za to stojí. Akorát si tak nějak říkám, jestli mám opravdu tvrdošíjně trvat na bílých ručkách při bílé lunetě, kterou chci. Bylo to pravidlo? U původní produkce Primu? Podle katalogu se zdá, že ano. Ale tam nejsou určitě všechny varianty, nebo ano? :)

Ahoj, nevím, zda to bylo pravidlo, ale u mých Sportů I, kupovaných někdy v roce 1974, mám bílé ručky a bílou lunetu.

Odkaz ke komentáři

O vzorkovník barev jsem taky požádal, odpověď zatím nemám,

Řekl bych, že vzorník barev v Eltonu ani nepotřebují.

Dokážou namíchat jakoukoli. Když jsem jim před rokem posílal Igeny na renovaci tak jsem jim poslal barvu jakou bych chtěl a po vzájemném odsouhlasení jsem ji měl.

post-2282-1255079777.jpg

post-2282-1255079783.jpg

Odkaz ke komentáři

Dokážou namíchat jakoukoli. Když jsem jim před rokem posílal Igeny na renovaci tak jsem jim poslal barvu jakou bych chtěl a po vzájemném odsouhlasení jsem ji měl.

Ty ručky máš na těch Tvých hodinkách úplně naopak :) bílé v kombinaci s černou lunetou, kovové v kombinaci s bílou lunetou, mně se to líbí tak i tak, ale z principu asi budu chtít ručky bílé, k bílé lunetě ... Tu barvu bych chtěl odstínovanou, aby se od středu číselníku postupně ztmavovala a aby byla zároveň trochu metalizovaná - takhle jsem jim to popsal, tak uvidíme :)

Odkaz ke komentáři

Ty ručky máš na těch Tvých hodinkách úplně naopak :) bílé v kombinaci s černou lunetou, kovové v kombinaci s bílou lunetou, mně se to líbí tak i tak, ale z principu asi budu chtít ručky bílé, k bílé lunetě ... Tu barvu bych chtěl odstínovanou, aby se od středu číselníku postupně ztmavovala a aby byla zároveň trochu metalizovaná - takhle jsem jim to popsal, tak uvidíme :)

Já vím, ale chtěl jsem ušetřit tak jsem si ručičky dělal sám.

Vyloupal jsem zbytky původní barvy a dal novou. Proto jsou všechny stejné.

A jelikož jsem si nechal poslat i různě barevné výplně lunet tak potom při domácí kompletaci to dopadlo takhle.

Odkaz ke komentáři

Já vím, ale chtěl jsem ušetřit tak jsem si ručičky dělal sám.

Vyloupal jsem zbytky původní barvy a dal novou. Proto jsou všechny stejné.

A jelikož jsem si nechal poslat i různě barevné výplně lunet tak potom při domácí kompletaci to dopadlo takhle.

Já nijak nic nekritizoval, to vůbec ne :) A obdivuju Tě, žes to takhle všechno zvládnul sám. Ta sestava vypadá moc pěkně. Abych se přiznal, k tomu nerezovému pouzdru (pokud jde o tu moji renovaci) mi ty kovové ručky přijdou teď skoro vhodnější, ty bílé působí (ve srovnání s tím nerezovým pozdrem) tak trochu plastovým dojmem ...

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

Tý jo! To chce odvahu.

Posílat Eltonu barvu nasbíranou na svém monitoru jako kombinaci RGB je možné pouze za předpokladu, že ty i oni máte pořádný kalibrovaný monitor a oni by ještě melí mít kalibrovanou tiskárnu. I když možná by stačil jen kalibrovaný monitor na tvé straně a pak to převést na CMYK.

Nicméně pokud jsi s výsledkem spokojen, tak to stačí :)

Akorát si tak nějak říkám, jestli mám opravdu tvrdošíjně trvat na bílých ručkách při bílé lunetě, kterou chci. Bylo to pravidlo? U původní produkce Primu? Podle katalogu se zdá, že ano. Ale tam nejsou určitě všechny varianty, nebo ano? :)

Nechej si udělat kombinaci, jaká se ti líbí ;) Je to renovace, při které stejně nezůstane vše původní.

Tuší někdo, kolik stojí bílá luneta s jinými indexy než černými?

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

Jako i červená uprostřed na horním obrázku?

Jo, všechny kombinace stojí stejně.

Na to, že v Eltonu trefí nějakou barvu dle přání bych ovšem rozhodně nespoléhal. V mém případě to nedokázali ani napodruhé a ani podle Pantone vzorníku. Nicméně ta druhá byla taky pěkná, takže jsem ji vzal, protože kdo ví, co by vytvořili napotřetí. (Chtěl jsem krémovou a la Fortis nebo Omega, napoprvé vyšlo nějaké nazelenalé cosi, nappodruhé téměř čistá bílá.)

Odkaz ke komentáři

Jo, všechny kombinace stojí stejně.

Na to, že v Eltonu trefí nějakou barvu dle přání bych ovšem rozhodně nespoléhal. V mém případě to nedokázali ani napodruhé a ani podle Pantone vzorníku. Nicméně ta druhá byla taky pěkná, takže jsem ji vzal, protože kdo ví, co by vytvořili napotřetí. (Chtěl jsem krémovou a la Fortis nebo Omega, napoprvé vyšlo nějaké nazelenalé cosi, nappodruhé téměř čistá bílá.)

Dík za info.

To nezní moc optimisticky. Jak to přesně probíhalo, že ti udělali číselník a poslali ti ho? Nebo jsi se přijel podívat? Nebo poslali už hotové hodinky a potom jsi jim je celé vracel?

Foto výsledných hodinek jsi zde nějak uploadoval?

Přesně tak. Já platil 200,- za kus

A na tu barvu zas takový punťa nejsem.

Cože? Tak 200 za kus? A mně psali, že prý za bílou je 300, za černou 200. No to je tedy hezké. Na druhou stranu je to stále zlomek ceny číselníku, přitom optický efekt je velmi silný.

Odkaz ke komentáři

Moje Igeny, co jsem nedávno vydražil na Aukru, půjdou na renovaci do Eltonu ... Pár renovovanejch kousků už jsem tu viděl, pochlubte se, kdo všechno je máte a jaká verze je dle vás nejhezčí ... Během víkendu dám dohromady požadavky na podobu těch hodinek, třeba mi dodáte inspiraci ... Díky! ;)

Ak ti môžem poradiť, tak do Eltonu neposielaj nič. Dal som tam dvoje Primiek na renovaciu. Zhrabli prachy (nebola to horibilná suma, ale aj tak) a to, čo som potreboval, tak nespravili. Doteraz zháňam veci (sklíčko) na Prim TV.

Odkaz ke komentáři

Ak ti môžem poradiť, tak do Eltonu neposielaj nič. Dal som tam dvoje Primiek na renovaciu. Zhrabli prachy (nebola to horibilná suma, ale aj tak) a to, čo som potreboval, tak nespravili. Doteraz zháňam veci (sklíčko) na Prim TV.

Co to je za kecy?? Odkud si se tady vyloupl? Pokud shrabli prachy a neudelali co meli, tak proc si to nereklamoval? Nebo jsi proste mlcel a nechal ses obrat o penize?!?!? Neverim. Spoustu renovaci tady probehlo na vybornou, pokud se stala chyba, tak ta se dá napravit.

Odkaz ke komentáři

Před chvílí jsem se stal majitelem těchto Igenů :thumbsup_anim: A čeká je renovace...

Včera jsem dokončil domácí "renovaci" Igenů. (Vyleštění sklíčka = Silichrom + zubní pasta Promise, nová plastová vložka do lunety z Eltonu, řemínek za 140,- Kč od místního hodináře...) :guitar:

Odkaz ke komentáři

tak to asi budes shanet dlouho - a priprav se, ze za "rozumnou" cenu (tak jak jsi to psal v inzeratu) ho asi nekoupis... naposledy u hodinare, kdyz je jeste mel, tak stalo 100, coz byla asi pratelska cena.

Odkaz ke komentáři

Včera jsem dokončil domácí "renovaci" Igenů. (Vyleštění sklíčka = Silichrom + zubní pasta Promise, nová plastová vložka do lunety z Eltonu, řemínek za 140,- Kč od místního hodináře...) :guitar:

Dobrá práce. Tyhle drobné činnosti udělají velké divy :) Řemínek je, koukám, od Mavexa. Jejich výrobky jsou za dané ceny velmi slušné.

Odkaz ke komentáři

fotku jsem smazal,pošli ji menší,800x600 bude stačit. Tak velké,jako jsi poslal,patří pouze do sekce fotogalerie.......

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...