tomas23 Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Odesláno 28. října 2013 Ahoj vsem, mam sve Primky Sporty I. na renovaci v Eltonu... Nedokazu se rozhodnout, zda tam dat bombardyrovane, nebo klasicke brousene rucky. Ktere jsou puvodni, respektive, ktere se davali do puvodnich Sportek? Na nekterych fotkach ty bombardyrky vypadaji dost leskle a zda se mi, ze by tam vic sluseli ty brousene... Nekde zase vypadaji lepe ty bombardyrovane, tak fakt nevim... V renovaci mam zatim ty brousene, ale jsem nakloneny pro bombardyrovane rucky. Poradte prosim:)
financ Odesláno 28. října 2013 Nahlásit Odesláno 28. října 2013 Ahoj vsem, mam sve Primky Sporty I. na renovaci v Eltonu... Nedokazu se rozhodnout, zda tam dat bombardyrovane, nebo klasicke brousene rucky. Ktere jsou puvodni, respektive, ktere se davali do puvodnich Sportek? Na nekterych fotkach ty bombardyrky vypadaji dost leskle a zda se mi, ze by tam vic sluseli ty brousene... Nekde zase vypadaji lepe ty bombardyrovane, tak fakt nevim... V renovaci mam zatim ty brousene, ale jsem nakloneny pro bombardyrovane rucky. Poradte prosim:) Ručky jsou to bombírované :-)Bombírované ručky jsou na původních Elton Sport, občas (ale jen velmi málo) se objevovaly i na původních Prim Sportech, ale jen v kombinaci s lesklým ciferníkem.Běžná produkce Igenů měla ručky ploché.To je na vkusu každého soudruha, někomu se líbí lesklý, někomu broušený. Ty bombírovaný stojí 2x tolik co obyčejný
tomas23 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Diky za pouceni a informace:) Porad se ale nemuzu nejak rozhodnout, musim to promyslet... Vybral jsem cerny cifernik s bilimi indexi a bilou lunetu s cernymi indexi a k tomu sekundovou rucku - svetlo modre (racing) barvy s bilou lumi. Ja za sve rucky i se sekundovou budu platit 900 kc a bombirovane stoji i se sekundovou 1600 kc. Tak pokud se nepletu tak by to byl rozdil 700 kc, coz neni takova hruza:)
Chosef76 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Vezmi bombírované, vypadá to mnohem lépe.
VintageLover Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Přesně tak, na Igenech nešetřit.
bohus76 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Diky za pouceni a informace:) Porad se ale nemuzu nejak rozhodnout, musim to promyslet... Vybral jsem cerny cifernik s bilimi indexi a bilou lunetu s cernymi indexi a k tomu sekundovou rucku - svetlo modre (racing) barvy s bilou lumi. Ja za sve rucky i se sekundovou budu platit 900 kc a bombirovane stoji i se sekundovou 1600 kc. Tak pokud se nepletu tak by to byl rozdil 700 kc, coz neni takova hruza:)Tvá čeština je hrozná -Bílými indexy ne ta Tvoje verze
tomas23 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 No prave ty jsi mel na tech svych brousene a zdalo se mi, ze ty ručky k tomu vice pasuji...
bohus76 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Je také trochu rozdíl mít na S1 nové a nebo staré originály ručky :-) Za mne,ty staré originály jsou pěknější /myslím broušené ne bombírované/.Já je sice mám staré,ale nejsou v echt stavu.
tomas23 Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Myslel jsem clena: Chosef 76, ktery mi poradil vzit bombirovane..., ale i tak diky:)
feltharg Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 jeste tam muzes dat brousene - lakovane (na bilo), to vypada taky hezky v kombinaci s bilou lunetou (a asi i zajimave s bilymi indexy). jsem zvedavej na tu modrou vterinovku!vi nekdo jaky je presne postup bombirovani? jak se to dela? to je nejaka formicka do ktery se to vyklepe a prelesti?
tomas23 Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Odesláno 31. října 2013 Tak jsem objednal bombirovane rucky a pololeskly cifernik, aby to krasne ladilo:) Uz se tesim:)
Mr.Štěpka Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 ... Vybral jsem cerny cifernik s bilimi indexi a bilou lunetu s cernymi indexi a k tomu sekundovou rucku - svetlo modre (racing) barvy s bilou lumi. Ja za sve rucky i se sekundovou budu platit 900 kc a bombirovane stoji i se sekundovou 1600 kc. ...Tak to budeme mít hodně podobný ciferník+luneta v úplně stejné kombinaci. Ručky jsem nakonec zvolil obyčejný (k tomu jsem chtěl červenou vteřinovku), protože se mi líbí více. Akorát zatím váhám, jestli si připlatit za průhledný dýnko... ke strojku žádný citový vztah nemám, ale rád vidím, jak "kolečka" pracují. Stejná nerozhodnost je u řemenu, ale to už je asi minoritní věc. Budou to moje první PRIMky, pokud nepočítám ty, které jsem měl jako dítě (někam se ztratily). Před dvaceti lety jsem je vyměnil za plastový digitálky tak se to teď snažím odčinit renovovanými IGENy - výsledek určitě pošlu.
warann Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Dobre delas, ja to měl podobne. Pokud jde o remen, tak jestli je chces pravidelne nosit doporucuju Eltonsky kaucuk, dobre vypada a skvele se nosi.
tomas23 Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Vyber kaucuk i pruhled, strojek je pekny a skoda je ho skryvat:) Ja jsem priobednal i modrene srouby... Cena je tam ale strasna, mohl to byt levnejsi:( Kdy ocekavas tu renovaci, respektive kdy jsi ty hodinky posilal?
Mr.Štěpka Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Kdy ocekavas tu renovaci, respektive kdy jsi ty hodinky posilal?Hodinky jsem poslal cca. před dvě třemi týdny - v tuto chvíli už mám na stole cenovou nabídku a dolaďuji detaily. Původně jsem chtěl kromě strojku zachovat více původních komponent... třeba ciferník. Ale má poškozené indexy a nevěděl jsem, jestli je možné (vhodné) jej opravit. Nakonec mi p. Krsková doporučila výměnu. Takže jsem ve finálním stavu rozhodování (dýnko: klasické vs. průhled; sekundová ručička: klasika vs. červená; řemen: kaučuk vs. kožený s bílým šitím). Na druhou stranu to jsou všechno detaily, takže si to v tomto týdnu rozhodnu a pošlu jinak bych vybíral pořád. Každopádně počítám 3-5 měsíců.
Glob Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2013 Hodinky jsem poslal cca. před dvě třemi týdny - v tuto chvíli už mám na stole cenovou nabídku a dolaďuji detaily. Původně jsem chtěl kromě strojku zachovat více původních komponent... třeba ciferník. Ale má poškozené indexy a nevěděl jsem, jestli je možné (vhodné) jej opravit. Nakonec mi p. Krsková doporučila výměnu. Takže jsem ve finálním stavu rozhodování (dýnko: klasické vs. průhled; sekundová ručička: klasika vs. červená; řemen: kaučuk vs. kožený s bílým šitím). Na druhou stranu to jsou všechno detaily, takže si to v tomto týdnu rozhodnu a pošlu jinak bych vybíral pořád. Každopádně počítám 3-5 měsíců.K řemenům - já jsem si vzal kaučuk (na léto k vodě a při sportu; kůži s bílým prošitím na zimu a do společnosti. A rozhodně to nebyla chyba. Kožený řemínek sice dodávají pouze 20 mm, ale do igenů se to nakonec celkem pěkně zmáčkne a vypadá opravdu skvěle.
Mareka Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Tak jsem také neodolal a po čtyřech a půl měsících čekání je černobílá renovace doma. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
warann Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Zajímavý provedení, gratuluju. Jen tak pro zajímavost - bílou lunetu jsi nezvažoval? Asi by taky vypadala k této kombinaci dobře.
Mareka Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 (upraveno) varann: díky, zvažoval jsem spoustu variant (taky za ty peníze a čas by asi každý chtěl něco zajímavého), ale nakonec jsem zvolil jednoduchou a kontrastní variantu - a u bílé lunety jsem se bál, že už by ty hodinky byly moc výrazné. Upraveno 21. listopadu 2013 uživatelem Honza.manta
VintageLover Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Zajímavé to je, škoda těch ruček (žádný kontrast), takhle se to blbě kombinuje - černá výplň u bílých ruček nesvítí a černé ručky s bílou lumi by byly asi blbě vidět...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se