Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky Beetovi Gomezovi za názorné fotky,

Ty bombírované ručky jsou fakt hezčí. I ta stará matrice mi přijde zajímavější, i když příplatek 500,- ...?!

Finišuju s finální představou, trochu mě děsí ta čekačka, chtěl bych je do květnových narozenin.

Odesláno

Právě jsem odeslal objednávku:

Dodám staré hodinky se strojkem cal. 68.4
Má představa:
Nové nerez pouzdro, s příslušenstvím viz nabídka, plné víko, černá luneta s bílými indexy.
Černý ciferník s bílou luminiscencí na původní matrici s užšími indexy.
Bombírované lesklé ručky s bílou lumi.
Kaučukový náramek s origo sponou.
Strojek je nedávno čištěn a seřízen, takže není třeba provádět to znovu.

Tak jsem zvědav na odpověď držte palce
Odesláno

Objednávlu jsem schválil 16.9.15 Zálohu poslal 19.9.15 a do dnes hodinky nemam. Dnes jsem psal paní Radové,jelikož od Finance vím že zítra jde na mateřskou. Odpověď byla plná omluv a důvodů proč to nestihli. Údajně to vázne na duralové lunetě s lumi bodem.Externí dodavatel má problémy s černěním. Jako kompenzace mi byla nabídnuta sleva ve výši 5,75%. Kdybych se neozval,nedělo by se asi nic. Jsem zklamaný z přístupu Eltonu. Chtěl jsem si ještě koupit limitku ES ale vážně uvažuji o tom se na to vybodnout.

Odesláno

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat na zkušenosti ohledně personalizace hodinek při renovaci. Půjde buď o monogram nebo datum.

Objednávám si hodinky do pouzdra s průhledným víkem, tudíž jsou aktuální tyto možnosti:

- monogram na korunku rytím za 1200,- Kč,

- popis můstku tiskem za 1400,- Kč a

- vlastní popis víka laserem za 1260,-Kč, rytím za 960,- Kč a frézováním za 2800,- Kč.

Upřímně řečeno první dvě možnosti se mi zdají v poměru cena za 2 písmenka u monogramu / výkon dost mimo, proto uvažuji zejména o vlastním popisu víka k čemuž mám 2 dotazy:

- u pouzdra s průhledným víkem je ve standardní verzi laserový popis v jakém jazyce (17 rubis nebo 17 kamenů)? Došel jsem k závěru, že čeština je asi příplatková, tedy už při volbě češtiny je to vlastně individuální popis víka, a tak by bylo možné si uzurpovat jeden z popisů (třeba - 4 AT - pro sebe)...?

- nemáte někdo fotku, jak vypadá ten popis rytím za 960,- oproti laseru?

Děkuji.

Odesláno

Dneska mi přišel z ELTONU vstupní záznam. Umíte v něm, prosím, někdo číst? Bohužel mi to nic neříká. Dle sdělení p. Kmínkové není dobrý.

Jde o to, že mi 2.000,- Kč za servis strojku ELTONem (bez dílů) přišlo neúměrně moc, tak jsem nechal udělat GO u pana Linharta v Brně, který měl zde na fóru velmi dobré reference. Cena GO s novým perem a setrvačkou za 435,- Kč.

Nechce se mi nechávat dělat servis podruhé ELTONem - hodinky budu nosit sem tam, o přesnost nijak zvlášť nejde...byl by někdo znalý a zkušený ochoten na to mrknout a říct mi lidskou řečí jak to se strojkem vypadá?

Vstupní záznam zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/68778920/v%C3%BDstupn%C3%AD%20z%C3%A1znam.pdf

Děkuji moc.

Michal

Odesláno

Dobřes udělal. Nenech se jima zviklat, Elton má ceny servisu mimo mísu, a samozřejmě Ti bude tvrdit, že pak na strojek není záruka (což je jasné), případně že strojek má špatný chod atd.

Ale i kdyby, strojek se dá poladit i zpětně, kdyby se s ním něco stalo.

Odesláno

Naprosto stejná zkušenost,

Tento týden mi po vstupní prohlídce napsali, že je strojek zapatlaný a že je pokřivený vlásek, který by šel narovnat. S díky jsem odmítl. 2000,- mi přijde fakt moc. Radši je použiju na vylepšení hodinek.

Ještě přemýšlím o modré vteřinovce a modrém trojúhelníku na lunetě, ale ten trojúhelník prý nejde udělat, protože jsou indexy tepelně vyražené. Docela se mi líbí možnost barevné vteřinovky, někde jsem ji tady viděl na fotce.

Pochopil jsem, že ta čísla v první části znamenají časovou odchylku v různých polohách hodinek (3h, 6h, atd.) Co jsou ty údaje v druhé polovině nevím a docela by mě to zajímalo. Taky to, co je to ta amplituda a co je ještě v normě. 

Odesláno (upraveno)
  V 28. 1. 2016 v 13:39, MichalH napsal:

Dneska mi přišel z ELTONU vstupní záznam. Umíte v něm, prosím, někdo číst? Bohužel mi to nic neříká. Dle sdělení p. Kmínkové není dobrý.

Jde o to, že mi 2.000,- Kč za servis strojku ELTONem (bez dílů) přišlo neúměrně moc, tak jsem nechal udělat GO u pana Linharta v Brně, který měl zde na fóru velmi dobré reference. Cena GO s novým perem a setrvačkou za 435,- Kč.

Nechce se mi nechávat dělat servis podruhé ELTONem - hodinky budu nosit sem tam, o přesnost nijak zvlášť nejde...byl by někdo znalý a zkušený ochoten na to mrknout a říct mi lidskou řečí jak to se strojkem vypadá?

Vstupní záznam zde: https://dl.dropboxusercontent.com/u/68778920/v%C3%BDstupn%C3%AD%20z%C3%A1znam.pdf

Děkuji moc.

Michal

V levém sloupci jsou uvedeny polohy hodinek při měření parametrů. 

CH - číselníkem nahoru

CB - číselníkem dolu

9H - devítkou nahoru

6H - šestkou nahoru

3H - trojkou nahoru

12H - dvanáctkou nahoru

Druhý sloupec nadepsaný RATE (s/d) uvádí pro každou polohu přesnost chodu vyjádřenou odchylkou v sekundách za jeden den

Beat Error ve třetím sloupci uvádí tzv. kulhání v milisekundách. Ideálně by měla být nula, maximálně 0,10 ms.

No a konečně poslední sloupec uvádí velikost amplitudy setrvačky. Ideální hodnota je od cca 220 stupňů do 290 stupňů.

Takže když projdeme tvoje hodinky, tak přesnost chodu špatná, kulhání kurevské a amplituda mizerná. Hodinky prostě potřebují servisní zásah, jako prase drbání.

Upraveno uživatelem accutron
Odesláno

Když jsem si dával strojky na renovaci, tak vždy byly po servisu u dobrého hodináře a pokaždé mi bylo sděleno, že se jedná o strojek téměř před smrtí s nutností servisu. Nenechal jsem se zviklat a nechal jsem tak a oboje hodinky šlapou jako nové.

Odesláno

Ja nevím... podle mě, kdo se hrabe takovýmto přístrojem v 40-50 let starým, strojku, tak si koleduje o to, že mu diagnostika vyplivne, že strojek je téměř kaput i po servisu. Podle mě je nerálné, že by Elton udělal servis nějak výrazně lépe než běžný dobrý hodinář.

Hodinář udělá co může, strojek šlape, ovšem diagnostika dopadne nebo taky ne. Samozřejmě je ideální poslat do servisu kvalitní strojek - ale jak ho poznat před zasláním do servisu?...

Odesláno

Díky accutronovi za vysvětlení jednotlivých údajů.

Mohl bych se ještě zeptat co je to to "kulhání" a co všechno má na něj vliv?

Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 19:15, Honza.manta napsal:

Když jsem si dával strojky na renovaci, tak vždy byly po servisu u dobrého hodináře a pokaždé mi bylo sděleno, že se jedná o strojek téměř před smrtí s nutností servisu. Nenechal jsem se zviklat a nechal jsem tak a oboje hodinky šlapou jako nové.

Přesně tak. Před nějakou dobou jsem si nechal do jedné renovace dávat strojek, co mi dělal Valis. Prej byl taky na vyhození :lol2: :lol2: :lol2:

Odesláno

Tak třeba si to někdo z Eltonu přečte a přehodnotí své cenové návrhy. 

Tisícovku bych možná za tovární servis, včetně náhrady nefunkčních součástek (což jsou prý korunové položky) dal.

Nebo možná někdo z Eltonu vysvětlí (nebo už někde vysvětlil?) v čem tak zásadním se jejich servis strojků liší od servisování ostatních hodinářů.

Odesláno
  V 28. 1. 2016 v 18:43, accutron napsal:

V levém sloupci jsou uvedeny polohy hodinek při měření parametrů. 

CH - číselníkem nahoru

CB - číselníkem dolu

9H - devítkou nahoru

6H - šestkou nahoru

3H - trojkou nahoru

12H - dvanáctkou nahoru

Druhý sloupec nadepsaný RATE (s/d) uvádí pro každou polohu přesnost chodu vyjádřenou odchylkou v sekundách za jeden den

Beat Error ve třetím sloupci uvádí tzv. kulhání v milisekundách. Ideálně by měla být nula, maximálně 0,10 ms.

No a konečně poslední sloupec uvádí velikost amplitudy setrvačky. Ideální hodnota je od cca 220 stupňů do 290 stupňů.

Takže když projdeme tvoje hodinky, tak přesnost chodu špatná, kulhání kurevské a amplituda mizerná. Hodinky prostě potřebují servisní zásah, jako prase drbání.

Děkuji moc za fundované vysvětlení!

Jestli budou dělat těch -20s/den, tak je to pro mě v pohodě (ostatně snad i v té normě SM-5). Hodinky si nechávám dělat zejména jako památku na dědu, ani až tak na nošení.

Ale hodináři řeknu, že po generálce od něj potřebují hodinky servis jak "prase drbání" :-) v legraci samozřejmě...

Odesláno (upraveno)

Cena servisu v Eltonu vychází z ceny ostatních předražených dílů a prací.

Jo já vím, ale je to škoda. Z nostalgie se věčně žít nedá a neměla by se zneužívat. 

Přesto dělají moc pěkné věci i renovace.

Upraveno uživatelem LiborP

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...