Marhi Odesláno 19. října 2017 Nahlásit Odesláno 19. října 2017 Zdravím a pozdravuji.Před nějakým časem jsem pořídil Memmingeny a je čas, se podělit o dojmy.Nebudu zmiňovat tech. detaily, každý si snadno dohledá.Takže. Strašně dlouho jsem laboroval s velikostí, a i s typem číselníku. Nakonec to vyhrál typ A. a vel. 42mm.Proč. Chtěl jsem pilotky a cenově nejdostupněji vychází právě Laco. Další můj požadavek byla historická věrnost. Je to zmenšená replika. To historické pouzdro má něco do sebe, a pískovaná ocel má takový ten správný RLM nádech myší šedi. Dále je to model s manuálním nátahem a centrální vteřinovkou. Velikost jsem asi řešil nevíce. Ten pravý rozměr není na normální nošení. 55 mm. je dost a cena za tento model celkem dost také.45. se mi zamlouvaly moc, ale v tomto rozměru k nim lépe sedne typ číselníku B, a já chtěl áčko.A v neposlední řadě jsou 42 nositelnější a vejdou se jak pod rukáv košile, tak nepřekážejí. Přesnost. Po záběhu, a nočním odkládání na korunku, přesněji na želvičku a korunku, jsou víceméně lehce do plusu. Je to pod vt. denně. Jelikož jsem levák a nosím na druhé straně, tak tam se mi zase zpomalují. Ze začátku jsem to řešil, momentálně mi neudělají víc jak min. za čtrnáct dní. Za mě naprostá spokojenost. Chod nátahu je takový sametový. Typické cvakání tenhle moderní strojek nevyluzuje. Tedy ano, ale velmi tiše. Jinak se jedná o naprosto uživatelsky jednoduché ovládání, a blbuvzdornější by to už být nemohlo.Zpracování pouzdra bezchybné, sametové, safír s oboustraným antireflexem prostě úžasný. Jako by tam vůbec nebylo.Sna jediné pochybení by se našlo. Díky historickým nožkám pouzdra, je prakticky nemožné je osadit na nato řemen. Zkoušel jsem kožený a je tam tak malá vůle, že jsem to vzdal. Navíc pásek má tendenci obtékat pozdro, a tak jsem tuto variantu zavrhl.Pocitově k nim sedí nejvíc historický řemen s vnitřním zapínáním. Další který mám rád je vintage hnědý od riosu. Nakonec na všem vypadají dobře.Každému kdo by je chtěl pořídit do sbírky doporučuji nejprve zhlídnout na živo. Takový šedivky.Málem bych zapoměl na lumi. Při nasvícení je to až neuvěřitelné. V noci čitelnost výborná a vydrží až do rána. Jsou to nenápadné pilotky, ale ty pravé. Němci uměli a stále umí. PS. omluvte kvalitu fotek, na tohle jsem věčná lama.
AdaMoss Odesláno 19. října 2017 Nahlásit Odesláno 19. října 2017 To jsou dle mého tzv. echt pilotky :-). Sám jsem o nich také jeden čas uvažoval, ale nějak jsem se nesmířil s Etou. Moje vysněné jsou Stowy s unitasem a nástavbou na centrální vteřinovku, ale nejsou a asi ani jen tak nebudou. Gratuluji k pěknému kousku!
Marhi Odesláno 19. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2017 Jo jo, unitas. Ale tohle kdysi někdo předělal a prý je to poměrně komplikované.Sice netikají, ale utíkají, ovšem ta přesnost je poměrně slušná. Já je beru jako historický model, či spíše zmenšenou repliku. Ten moderní strojek jim odpustím. Za mě lepší než z automatem. To ruční natahování má něco do sebe. Navíc je často odkládám.Kamarád mi říkal že jsou šeredný. Já mu na Toma Hilfa, že nemaj duši. Po pár slivovicích se obnovil pořádek a válečná sekyra byla zakopána.
Radik Odesláno 19. října 2017 Nahlásit Odesláno 19. října 2017 Jojo, taky jsem před časem sáhnul po Memmingenech a jsou super. Kromě velikosti a typickýmu strohýmu pilotnímu vzhledu jsem je vybral právě i kvůli manuálnímu nátahu. Není nad to si každý ráno zatočit korunkou
Ivanhoe34 Odesláno 19. října 2017 Nahlásit Odesláno 19. října 2017 Presne taketo prispevky tu citam najradsej. Citim z toho nadsenie, je to osobne, nech ti dlho robia radost!
AdaMoss Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Odesláno 20. října 2017 No třeba mě to čekání na Stowu přestane bavit a půjdu také do Memmingenu. Jinak ruční natahování je klasika, to prostě musí na pilotkách být. Ještě jednou gratulace a užívej si!
nooski Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Odesláno 20. října 2017 Já mám pro Laco pilotky slabost. Tyhle jsou peckovní.
symptomatic Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Koupil jsem zde od kolegy nedávno také Memmingeny - pískování se po dvou letech na exponovaných místech už vytrácí (korunka, nožky pouzdra), ale na eleganci jim to rozhodně neubírá - taková pomalá cesta k home made Erbstück kolekci. Krásné, přehledné, designově velmi čisté hodinky, které v noci luxusně svítí (pozor, nesmíte mít závislost na datumovce!). Byl jsem zvyklý na potápky 45+mm, nakonec jsem zjistil, že tenhle rozměr se skvěle nosí, navíc to není ta zářící ocelová věc na ruce, ale neokázalý "chlapský" design z Verneova Ocelového města . Trošku smutný je ten fakt s Nato řemeny, které díky nožkám nevypadají na hodinkách úplně nejlíp. Narvat na hodinky kožený se mi podařilo, ale je to pracné a nevypadá to dobře, řemen dostává zabrat a děsně odstává u nožiček od ruky - jsou z nich takový ušatý BAThodinky. Marhi, ten kožený hnědý flieger řemen je originál od Laco, co ho mají na Chronoshopu? Protože na jejich eshopu vypadá barevně trochu jinak, pokud je hnědý tak jako tady na fotkách, tak bych do něj asi šel. Případně pokud máš tip na nějaký jiný shop, kde by bylo na výběr víc flieger řemenů s dvěma cvočky, co trošku ctí tradici původních vzorů, byl bych vděčný. Ptám se, protože vidím, že sis s výběrem dal práci a asi toho hodně prošel. A mimochodem díky za recenzi
Radik Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Jen k potvrzení toho luxusního svícení - a pozor na oslnění
symptomatic Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Jen k potvrzení toho luxusního svícení - a pozor na oslnění DSCN3873.JPG Škoda, žes ty svoje neprodával o pár týdnů dřív, jsou v luxus stavu za parádní cenu, navíc bych neměl starosti s řemenem ...
Radik Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Prodával jsem je o pár měsíců dřív, viz uzavřený, ale rozleželo se mi to a stáhnul jsem to. A tohle možná za pár dní dopadne stejně Je to vnitřní boj... Škoda, žes ty svoje neprodával o pár týdnů dřív, jsou v luxus stavu za parádní cenu, navíc bych neměl starosti s řemenem ...
symptomatic Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Njn, před pár měsíci jsem ještě nebyl pilot, ale potápěč, takže cokoliv bez otočné lunety nebylo ono...
Marhi Odesláno 26. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Já tedy laboroval docela dlouho, koupil i pár řemenů a resumé je následující.Rád nosím pilotky ( myslím bundy, hned po hodinkách druhá odchylka normálu). Po různých laboracích jsem usoudil že nej. na nošení, je asi je nosit tak, jak to bylo myšleno. Tudíž. Stašně mě hnětlo, že když ráno vlezu do auta, pustím větráky, abych také něco viděl, tak mě hnusně podfukuje bunda. Což u pilotky s elestickým rukávem víc než nebavilo. Dopředu upozorňuji se bundy volím americké provenience a tam ty náplety jsou. Další věc je, že díky nápletu se líp berou rukavice. Vše se vším souvisí. A teď ty řemeny. Nata jsem zavrhl kvůli rovným nožkám pouzdra. Jako de to tam narvat, ale dýlka pak prostě nestačí. Originál řemen je sice super, ale neřeší problém jak to zapnout přes bundu. Tak jsem pořídil další origo řemen, který je dvojitý, vlastně předchůdce překlápěcích řemenů na potápkách. Dodá to hodinkám velmi historický vzhled. Ale ouvej. Zas to neřešilo ten rukáv. 'Takže verze tři. Taky origo, ale xxl. řemen. Ten je už velmi blízko historickému originálu v délce. Ten kratší je na léto, ten delší na zimu.Jestě jsem to nezkoušel přes kožich, ale to půjde taky.Ten dvoudílný řemen je také dost pohodlný.A k té otázce. Blbý je že ve 20mm. to dělá jen laco. Když budeš mít 45 hodinky , tak tam je to víc jupí. Tam už dodává jak Rios tak Steinhart.Suma sumárum, řemenů mám vícero. Ten origo k tomu sedí asi nejlíp. Bavím se o hnědé variantě. A tím že to nosím přes rukáv, či náplet jak kdo chce tak vydrží hodně dlouho. A pro škarohlídy, nevypadá to tak blbě jak by se zdálo. Jo a je to pohodlné na nošení. Bunda, rukavice, zatáhnout řemen a tradá.
Marhi Odesláno 26. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 fotečka napoví, barva je taková ta klasická středně hnědá. Ale každý řemen může mít trochu jiný odstín.
Radik Odesláno 26. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 No každej to máme jinak, já jsem pravej opak. Nedovedu si představit, že bych hodinky nosil na rukávu. Ale má to svý výhody a nevýhody jako všechno. To já v zimě kolikrát čas venku ani nečtu, protože jsem línej stahovat rukavici a odhrnovat dvě vrstvy rukávu. To už by jó muselo bejt... Což se Tobě stát nemůže
Marhi Odesláno 26. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2017 Ale může, proto jsem se s tím tak vyvztekal.Nicméně pokud si to nenecháš ušít u nějakého borce přes kůži, tak originál postačí. A i cena je relativně ok.Jo a takhle nosím jen pilotky. Jsem magor ne úchyl.
AdaMoss Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 Pěkná fotka! Koukám, že nosíš na pravé ruce. To je tvá osobní preference nebo to tak piloti nosí? Čím víc sleduju tohle vlákno, tím víc začínám uvažovat nad tím, že jednu ETU ve své domácí stáji skousnu :-). Pilotky prostě potřebuju!
Hasňa Odesláno 29. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 Ty jsi jednou koupim ve 45 mm verzi. Na tyhle Laco jsem se dival iz nekdy v roce 2000. Jednou na ne nasetrim.
Marhi Odesláno 29. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2017 Pěkná fotka! Koukám, že nosíš na pravé ruce. To je tvá osobní preference nebo to tak piloti nosí? Čím víc sleduju tohle vlákno, tím víc začínám uvažovat nad tím, že jednu ETU ve své domácí stáji skousnu :-). Pilotky prostě potřebuju!Tos mě pobavil. Ne je to prosté Watsone, jsem levák.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se