Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

U me je asi problem, ze “pokud jsi nejchytrejsi v mistnosti” tak tam nemas byt.

Ja jsem z pohledu znalosti, pracovnich postupu, technologii tu pobocku v urcitych ohledech prerostl. A misto toho, abych to, co umim, predaval dal, vybudoval dalsi generaci expertu a zase neco jineho se ucil, tak se vlastne stydim za to, co a jak dodavame. 

A protoze v ramci IT komunit spolupracuju i s “konkurenci” ze zahranici a obas sedim i v jejich kancelarich a vidim, jak pristupuji ke kompetencim, atd… tak proste vidim, co vse delame spatne. 

A externi ohlasy - zakaznici a konkurence mi to potvrzuji. 

Ale firma vlastne porad ziskava zakazky a jede dal…. 

Odesláno

IT korporáty získávají zakázky ne proto, že jsou nejlepší, ale protože mají kontakty, moc a peníze, tak to prostě na světě chodí. I když to dělají špatně a draze, zakázky se sypou, samozřejmě ne samy, musí se tomu štěstíčku naproti :)

Odesláno

Krasne jsi vystihl to me zjisteni z tohoto jara. Historicky jsem mel lehce naivni pohled…

A ano - je to o vlivu a penezich. A to neni vubec otazka neceho necestneho - staci, kdyz technologicky partner poskytne urcitou formu dotace, ktera vyznamne zmeni kalkulaci …

Odesláno

@safi  Ty "dotace" na registrované dealy jsou běžné pro všechny firmy, ale velká firma si připraví velkou zakázku s velkými referencemi, náročnými certifikacemi a tam je to pro ostatní skoro neprůstřelné. Tyhle korporáty mají i u výrobců i jiné podmínky spolupráce.

Pamatuju si, jak mi kolega ukazoval 60ti stránkovou, krásně zpracovanou, analýzu od Ernst & Young. Prohlédl jsem si to, a fakt solidní. Říká mi, dělal to externista na fakturu za 160 tis. Kč, prodejní cena od EA byla 1.6 mil. Kč. Takhle se vydělávají peníze u "velkých kluků"....

Odesláno

Ale toho externistu napřimo nevezmou, protože kdyby něco posral, budeš (šéf) za blbce, žes vzal noname šášulu. Když to posere EY/McK, řekneš: nojo, ale já na to vzal ty nejlepší!

• Dát hlas 1
Odesláno

Já bych to ještě rozdělil. 
- Velká čtyřka, nebo - Accenture, PWC, Delloite, EY, KPMG. Tam jsou sazby 20 000 za MD a vyse. Delaji strategie, nastaveni projektu a i nejake projekty. Maji jednotky opravdu super lidi. Zbytek je prumer nebo maji lepsi prezentacni skilly nwz ty pracovni . Na vetsinu prace si ale najimaji jine firmy. Tohle jsou ti hlavni hraci, kteri otaci kola tam, kde jsou jejich globalni partnerstvi, ovlivnuji vyznamne strategie a vyberka - a rovnou na zahranicni centrale 🙂 na projektech pusobi jako QA a celkove vlastne nemaji moc dobrou povest. Duraz je na prezentace a ne na skutecne skilly - forma vitezi nad obsahem.

Pak mas ceske velke IT firmy. Stovky lidi. Teda vetsina uz moc ceska neni, koupili je investicni fondy a kvalita skillu postupne klesa - cilem uz neni dlouhodobe budovat znacku, ale na firmu se divaji jen jako na financni balicek. Ale porad maji ty spravne certifikace - respektove pocty certifikaci i stabilitu na velike projekty

Pak jsou mensi firmy ruzne velikosti - od 20 do 100 lidi. A tam uz je problem, ze nemaji kapacity na to si systemove zvysovat kvalifikace a absorbovat nove technologie - musi se vydelavat. Ale versinou tam je nejvice skutecnych IT remeslniku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...