Přejít na obsah

Omezení 50ti při prodeji

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Odesláno

Možná by stálo za zamyšlení oddělit pravidla pro toho. kdo chce něco koupit a pro toho. kdo chce prodat. Vycházím z přesvědčení, že koupit chce sběratel. ale prodat může chtít i překupník. Pro koupi bych vklidu zachoval stávající pravidla, pro prodej bych zpřísnil. Mějte, prosím, ale na paměti, že tento web někdo založil, někdo je majitelem domény, tudíž jen ten subjekt má právo rozhodnout. A nebo někdo, kdo má od něj požehnání. My ostatní jsme jen uživatelé :notworthy:

• Odpovědi 137
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Berte v potaz že před rokem nebo dvěma zde přibýval v průměru jeden člen denně, a dnes je to několik a ty samozřejmě chtěji-musí nějak příspěvky získat, tudíž to podle toho vypadá. Dnes bych i zvedl ruku za zpoplatnění přístupu.

Zpoplatnění, znalostní testy, časově daná karanténa....jaký další kraviny ještě někdo vymyslí....no fujtajbl. Do takového diskuzního fóra bych se nikdy nechtěl registrovat. Nechte nováčkům svobodu, i za cenu někdy zbytečného balastu. Každý jednou začínal, a přelistovat to co mě nezajímá, přece není až zase taková tragedie. Osobně bych byl i pro uvolnění prodeje nováčkům, a klidně i pro aukce. Mám tu hranici svobody asi posunutou jinam, tak mě nekamenujte. Nováčci jsou u mě vítáni, i když o hodinkách zatím nic neví. Od toho je tady Chronomag, aby se něco dozvěděli. Ne?

Odesláno
To Cyber: ano, přesně tak.

Všechny ty debilní pravidla tu situaci jenom zhoršují. Díky nim je tu ta spousta příspěvků o ničem.

Já jsem dá se říci nováček, tak co bych zde prodával? Pokud jsem chtěl něco koupit, tak to šlo bez problému, poslal jsem SZ. A pokud bych chtěl s někým něco směnit, tak na ty vyjímečné případy použiji také SZ dokud nebudu mít splněny podmínky.

Odesláno

Pokud si vzpomínám,tak jako nováček jsem jenom kupoval. Takže jsou to potenciální kupci pro hodinky,který starý člen fóra má,nebo mu už nic neříkají.

Odesláno

Ja nevim, ale z pohledu novacka: Pravidlo padesati nevidim jako az takovej problem. Ja jsem chronomag nasel, protoze jsem potreboval info o alergiich na nikl a s tim se pojici veci jako material dynka, osicek, tahu, ocel s niklem ci bez, titan apod. Sice jsem se pote potreboval zbavit hodinek, na ktere mela pritelkyni alergii, ale poprosil jsem jednoho z clenu a bylo. Jako zbytecny omezeni vnimam nemoznost reagovat v prodejnim vlaknu, kdyz bych chtel neco koupit, stacilo by to pravidlo padesati uplatnit na zakladani temat v sekci Prodám.

Odesláno

Stejně jako mí předchůdci,si myslím,že nějaké omezování není na místě-vrací mně to někde zpátky před rok 1989,kdy bylo omezení takřka na vše.

Každý ,kdo tady je na tomto fóru,přece taky jednou začínal,tak nechápu ten postoj!Když budu chtít,tak těch 50ti příspěvků dosáhnu během jednoho dne,ale zaseru toto fórum zbytečnostma.Koupit nebo prodát můžu stejně přez někoho z fóra,tak vo co gou.

Odesláno

Jsem pro , ať zůstane pravidlo 50+ , s tím, že lidi by neměli spěchat , aby psali nesmyslné příspěvky ( tlačí je prodej ) , protože chtějí dosáhnout rychle 50 příspěvků a proto bych zavedl třeba to, jak už tady bylo řečeno - 3měsíční lhůtu... Za tuto dobu si tady přečtou různá vlákna, přijdou na to, jak to tady chodí a nebudou muset spěchat jen proto, aby měli 50 příspěvků... Nejsem pro nějaké testy nebo podobné blbosti, člověk přijde na fórum poprvé a bude dělat testy, kde to jsme??? Autoškola, maturita, nebo na VŠ? Za mne teda jednoznačně tak, kdo chce prodávat - 50+ a k tomu 3 měsíční lhůta... A málem bych zapomměl, taky nesouhlasím s tím, aby někdo prodával hodinky za někoho nebo dokonce, které nejsou jeho a pouze je prostředník... Vede to pak k nejasnostem- viz. ETERNY v quartzu atd... Kdo chce prodávat, měl by mít splněno 50+ a čekací lhůtu. K čemu jsou pravidla 50+, když někdo požádá "zkušenějšího " člena, aby mu dal za něj inzerát... Tohle se mi nelíbí... Pro všechny by měla platit stejná pravidla...

Odesláno
A málem bych zapomměl, taky nesouhlasím s tím, aby někdo prodával hodinky za někoho nebo dokonce, které nejsou jeho a pouze je prostředník... Vede to pak k nejasnostem- viz. ETERNY v quartzu atd... Kdo chce prodávat, měl by mít splněno 50+ a čekací lhůtu. K čemu jsou pravidla 50+, když někdo požádá "zkušenějšího " člena, aby mu dal za něj inzerát... Tohle se mi nelíbí... Pro všechny by měla platit stejná pravidla...

Přesně tak.

Odesláno
Berte v potaz že před rokem nebo dvěma zde přibýval v průměru jeden člen denně, a dnes je to několik a ty samozřejmě chtěji-musí nějak příspěvky získat, tudíž to podle toho vypadá. Dnes bych i zvedl ruku za zpoplatnění přístupu.

No něco na tom bude.

Já jsem tu půl druhého roku, do sekce Prodám-koupím čas od času nahlédnu, když mě něco zaujme, ale nikdy jsem zde v této sekci nekoupil a neprodal.

Když nováček potřeboval pomoc - prodal nebo koupil něco člen který podmínku over 50 splňoval. Co je důvodem chuti hned prodávat ? Doufá snad někdo, že na chronomagu prodá lépe? Nebo proč ?

Vždyť je tu aukro, ebay a sbazar a šlak aby trefil všechny ty inzertní a aukční servery, co jich je. Toto je přece hlavně forum a ne Wallmart, tak proč ty stesky.

Nedávno jsem četl o jednom foru, kde je uvedeno na homepage: Zvolte si nick, heslo a do formuláře uveďte, proč bychom měli do naší komunity vzít zrovna vás. O přijetí nebo nepřijetí vám dáme vědět.

Odesláno

Čekací lhůta je podle mě rozumnější pravidlo než samotných 50 příspěvků. Obecně vzato jsem odpůrcem všech restrikcí, ale už se tu několikrát ověřilo, že se stále objevují vykukovlé co tam nasází 50 kousků, vyprázdní si poličku a už o nich nikdy neslyšíme. A to třeba včetně těch, kteří mají s nakoupenými hodinkymi nějaký problém. Každopádně pokud někde nějaké pravidlo platí považuju za drzost když je nováček obchází, nicméně je to hlavně jeho ostuda.

Odesláno
Čekací lhůta je podle mě rozumnější pravidlo než samotných 50 příspěvků. Obecně vzato jsem odpůrcem všech restrikcí, ale už se tu několikrát ověřilo, že se stále objevují vykukovlé co tam nasází 50 kousků, vyprázdní si poličku a už o nich nikdy neslyšíme. A to třeba včetně těch, kteří mají s nakoupenými hodinkymi nějaký problém. Každopádně pokud někde nějaké pravidlo platí považuju za drzost když je nováček obchází, nicméně je to hlavně jeho ostuda.

Súhlasím. Oi., tí takzvaní predajcovia sa veľmi rýchlo vyfarbia a viac sa neukážu.

Návštěvník milosklikar
Odesláno

Nestačím se divit....tak takhle se honí příspěvky :eek:

Pochlubte se novými quartz přírustky..., nic pro skalní vyznavače mechanik

Dnes, 11:04

Dnes, 11:35

Dnes, 11:39

Dnes, 11:42

Dnes, 11:53

Návštěvník YPO
Odesláno
Nestačím se divit....tak takhle se honí příspěvky :eek:

Pochlubte se novými quartz přírustky..., nic pro skalní vyznavače mechanik

Dnes, 11:04

Dnes, 11:35

Dnes, 11:39

Dnes, 11:42

Dnes, 11:53

souhlasím - reagovat na 5 měsíců staré příspěvky není zcela obvyklé

Návštěvník YPO
Odesláno

Člen Quido již nebude na tomto fóru přispívat ;) - pokud se zaregistruje znovu a zkusí se tu alespoň trochu chovat podle pravidel tak je vítán. YPO

Odesláno

Kdysi jsem také odpovídal i na starší příspěvky. Prostě jsem k nim chtěl něco dodat, i když prostě už na fóru nějaký čas byly... všiml jsem si jich pozdě...

Hele, na rovinu. Co je ještě na fóru zakázané? Ať nevědomky někoho nepopudím.

A na jak staré příspěvky je ještě povoleno odpovídat?

Navrhuji ty zakázané označit lehce zapamatovatelným symbolem, např. lebkou s nápisem Quartz v každém důlku. Pod ní by byly zkřížné hnáty s digitálkami Casio, ať hned všichni vědí, kam lezou :D

Návštěvník YPO
Odesláno
Kdysi jsem také odpovídal i na starší příspěvky. Prostě jsem k nim chtěl něco dodat, i když prostě už na fóru nějaký čas byly... všiml jsem si jich pozdě...

Hele, na rovinu. Co je ještě na fóru zakázané? Ať nevědomky někoho nepopudím.

A na jak staré příspěvky je ještě povoleno odpovídat?

Navrhuji ty zakázané označit lehce zapamatovatelným symbolem, např. lebkou s nápisem Quartz v každém důlku. Pod ní by byly zkřížné hnáty s digitálkami Casio, ať hned všichni vědí, kam lezou :D

myslím,že si to bereš moc osobně ...... pokud vím tak zrovna Ty se chováš velice korektně a slušně ke všem členům a dodržuješ pravidla fóra tak se nemusíš ničeho obávat ;)

Odesláno

Já bych byl pro kombinaci nějaké čekací doby (3 měsíce?) a počtu příspěvků. Případně pouze pro limit na počet příspěvků v kombinaci s nějakým jejich hodnocením (příspěvky, které x ostatních lidí označí za pitomost se nezapočítají). Pokud budě nějaký nováček slušný, jistě mu s prodejem rád pomůže někdo ze skupiny over 50, jak se to ostatně děje už teď.

Jako zbytečné vidím zakazovat nováčkům sekci "Koupím" a přidávání příspěvků do existujících threadů v "Prodám".

Odesláno
Já bych byl pro kombinaci nějaké čekací doby (3 měsíce?) a počtu příspěvků. Případně pouze pro limit na počet příspěvků v kombinaci s nějakým jejich hodnocením (příspěvky, které x ostatních lidí označí za pitomost se nezapočítají). Pokud budě nějaký nováček slušný, jistě mu s prodejem rád pomůže někdo ze skupiny over 50, jak se to ostatně děje už teď.

Jako zbytečné vidím zakazovat nováčkům sekci "Koupím" a přidávání příspěvků do existujících threadů v "Prodám".

zaregistroval jsem se na zahraničním fóru,jeden kolega chtěl víc fotek mých orisek(poslal jsem 4foto),a druhý den mi přišel email od moderátora stím ,že neví co sleduju s tou falešnou angličtinou,nemám honit příspěvky,že mi nevěří a neví s jakým cílem to dělám,ale že ví že jsem počítačový agent,který mu chce zničit fórum a že mi blokuje ip adresu mého počítače.Od té doby jsem se tam z domova nedostal ani jako registrovaný ani jako host.Pouze od kamarádů se přihlásím a koukám.Do dneška žádná omluva ani vysvětlení proč mě vyhodil.Na fóru jsem byl 3dny.Tak si myslím ,že proti jiným jsme měkký.Musím se zastat Ypa a Snowa já sbíral 50příspěvků skoro rok a posledních asi deset-patnáct v jednom dnu a každý byl s nějakou foto,ale hned jsem byl napaden jedním členem fóra,že sbírám příspěvky-OCENUJI ITELIGENCI YPA a SNOWA,kteří aniž bych vědel příspěvek vymazali aniž bych si já musel stěžovat,že to není kvůli prodeji.Navíc dodnes jsem v sekci prodám nic nenabídl.Takže když něco chci a nechci naletět tak napíši starším členům fóra jaké mají s tímto členem zkušenosti a jeto.Navíc když se někdo snaží nasbírat příspěvky stylem -supr,jasně,máš pravdu atd,tak to o něm něco možná vypovídá(neurazte se všichni píši možná).Myslím že čekací doba .....+50přípěvků je supr kombinace ,taky mi to trvalo a uvidí se zda vydrží či ne.Ale je to na moderatórech ,aby určili pravidla hry,takže watchmenům zdar Drobek

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...